Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Chnb
Canım maşallah ne güzel anlatmışsın. Yüce mevlam hepimize bu haftalara gelmeyi nasip eylesin.

Ben sen tel. Konuştuktan sonra fena oldum. Demiştim ya ağrım var diye.
Dayanamadım fitil yaptım. Zaten bu gün biraz garib dim. Miğdemde tam bir taş oturmuş.
Annemler yemek yapmaya gelindiler. Geçen geldiklerinde canım birşey çekti mi diye sormuşlardı bende hamur kızartması çekmişti bir ara demiştim. Dediler bu öğle yemeğin bu. Yaptılar yedim. Akşamda et yiyince ben fena oldum. Basım kazan gibi oldu. İçime bir fenalık geldi. Yastıkta gözlerimi kapatıyorum dalamıyorum Sığmadım hiç biryere. Tansiyonumu ölçtüm. Hep 9-9,5 a4,5-5 arası çıkar. Bu sefer 10 a 6 çıktı. Çok yüksek değil. Şekerim ikinci saattede108 oda normal limitlerde. Gerçi benim hep 96 çıkardı. Ellerim içi yanıyor. Fakat ateşim yok. Kesin diyeti bozunda oldu. Birdaha asla yapmayacsgım böyle. Tüm vücudum dökülüyor resmen. Bir iki saat dalmışşım şimdi kalktım. İnşallah uyuyabilirim.

Allah'ım sana sığındık. Bizlere rahatlık ver. Yardımını esirgeme. Yavrularımızı ve bizleri kOru.

Son düzenleme:

Hayırlı kararlar vermeni yüce Mevlam nasip etsin canım

Bende oğlu da hep ılık su ile ıslatılmış pamuk kullandım. oğlumun alerjisi vardı. Atopikdermotik di. Kapaklı bir kaba Koyuncu dışardada kullanabiliyordum. Hava soğuk ise gittiğim yerde az sıcak su eklerdim mis gibi olurdu. Biz bez kadar pamukta tüketmiştik.

Bu uni beyb nin yeni doğan alkolsüz ve parfümsüz olanları çok güzel. Ben hem evde hemde arabada bulunduruyorum. Bende her ürünü kullanmaman cildim çok hassas. Hem oğlumda hemde bende sorun yaratmadı.

Allah sana da nasip etsin az kaldı senin de. Ah canım şu görümceler olmasa... onların yanında gevşeme aynen devam diyor. kafama göre nerde... bir de sitem işittim onca... of of... bana kalsa sıkmam kendimi...

canım niye o kadar düşük tansiyon hep halsizlik olmuyor mu? inşallah geçer bu sıkıntılar. dr ne diyor bu tansiyona? uykuyu sorma ben de uyuyamıyorum...

Chnb cim süpersin..Demek 30 gün kaldı... Bu arada ben 40. gün adet oldum.Demek ki 26. gün yumurtlamışım....

Kızlar merhaba, haftaya Perşembe ayın 15inde dogum var haberiniz olsun:)) bugün kontrolum vardı, gunümüzü keinlestirdik cok sukur, aslında hatırlarsanız ben kendi dogum günümde 16 Kasım'da olsun istiyodum ama dr'um müsait değilmiş herseyde vardır bı hayır deyip 15i icin okaylestik. Bende kolestazdan sonra karaciğer enzimleride yükselmeye basladi, sarılık başlamadan bitiricez inşallah, zaten kolestazdan sonra 37+ imkansiz olmuştu, böylece gidebileceğim son noktaya ulaşmış olucam inşallah yani 36+6.

Emrenin dopleri sınıra dayandi, inşallah 2 kiloyu gecmis olur, dr'um azda olsa bı süre yogun bakıma girebilir diyor...erdem iyiydi cok sukur, o direkt yanıma gelebilirmiş. Bugünlere geldik cok sukur, mutlu sona az kaldi inşallah:)

Gecmisi tam okuyamadım ama chnbcim seninde 38 sonunda bitiyor yolculuğun anlaşılan, hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah allahım, saglikla kavuş kuzuna canım:)

Maşallah canım Sağlıkla dünyaya gelsinler

prenslerim niye yazmıyorsun?

Cok stresli günler geçirdim, öyle oluncada icime kapanırım ben canım, o yüzden bı süredir yokum ortada, stres bitmesede zaman bitiyor artık cok sukur...rahim agzi ve şekere tam alismisken, Emre'nin gelisim geriligi beni tam bi psikopata cevirdi son bir aydirda safra kesesi ve karacigerim basıma bela oldu onlarla ugrastim, hepsi üst üste gelince yine kaybetme korkusu icime yerleşti, korku mangayı olarak geçirdim anlıycan son haftaları...

Canım benım tansiyonum hep düşüktür. Dedem ve babam halam da öyle. Fakat 10-11 çıkınca herkes normal Derya benim için ozaman yüksek oluyor. Dr çok üstünde durmuyorlar. Zaten Dr yanında heyecandan hep 10-6 falan çıkıyor.

Birde bende bir haftadır hafif miğde bulantısı var. Hafif hafif. Kaynana değil. Başımda ağrıyor. Omadı Arda bey e gidince bir soracağım. Birde daha önceki testlerimde 24 saat idrarında protein fazladı. İlerki katralarda risk demişler Di. Onu bir hatırlatayım.

Artık evin içinde gezebiliyorsun değil mi ?

Canım geziyorum su, wc, yemeği bir haftadır masada yiyorum, çayım bitince dolduruyorum, diğer odadan bir şey lazımsa alıyorum. Bana kalsa daha fazla serbest davranırım büyük oğlumda 35 te dr kalk dedi serklajsız 4 cm açıkla ben hiç oturmadım gezdim tüm evin işini gördüm bunu Arda beye de dedim ama izin vermiyor bebek iri. 37 yi doldurmak istiyor. tv programını nette seyrettim. Eskiden 34 ten sonra önemsenmezdi sorun olmaz diye ama küçük bir yüzde bile olsa sorunlar çıkabiliyor 37 öncesi diye. Burada da altta konular açılıyor 37 haftalık oğlum küvezde filan deyince bana da mantıklı geldi... Tabi yaşamsal sorun azdır ama yine de küvez olayı insanı geriyor...

Canım maşallah. Arada altta ismini görüyordum yazmayınca korkuyordum bir şey mi oldu yazmadın diye. şükür iyisiniz... İnşallah oğulların sağlıkla dünyaya gelecek... haftada iyi maşallah inşallah tek dert kilo olur doğunca besi ile düzelir inşallah...

Canım yüksekten iyidir sanırım. Mide bulantın niye oldu acaba? bende de senin haftalarda reflü olmuştu gece uyutmuyordu yediklerim boğazıma çıkıyordu. Acaba bundan bulanıyor olmasın? Sen sor canım dr ye her şeyi. bir de not almıştım sıcak su ile duş meselesini yazdım da soru listesine. Dün doğum muhabbeti biraz da film filan espiriler arasında soracağım çoğu şeyi unuttum kaynadı....

eylülgülü ve chnb cok sagolun cvplar için pazartesi ilaclari doktoruma sorayım yazacagını pek sanmıyorm acıkcası ama dikiş için gittigim doktor yazar diye ümit ediyorm tabi ozamana kadar
chnb herseyin yolunda olmasına cok sevindm ben uzun süre girememstm dikiş attırdıgın günleri hatırlıyormda ne zor günlerdi cok şükür gecti bu gidişle 40ıda görecksn insaallah bende bu zor günleri atlatr sizler gibi 25 35 40ı görürm insaallah suanki kullandıgımz internettende pek memnun degilim acıkcası vınn ı arastrdm cok iyi eyler duymadm sen memnun musunn canım kac tl ödüyosn ne kadar kullanıyosn bazen cekmiyo diyolr kota asımı falan oldumu mesela 40tl ödeyecksnya kotayı asınca 100tl geldi diolr kafam karıstı benimde cepte net kullanmk istiyormonada emin olamıyorm benim nete ihtiyacm olack herhalukarda eşimdn ayrı olack 8ay onu görmedn duramam oda beni görmk isteyeck arayıs içindeym anlayacagn

Canım kızartma ağır gelmiştir belki,bana da bazen yemekler çok şişkinlik yapıyor kuzuları yemiş kurt gibi oluyorum :) et de midemi bulandırıyor da zorla yiyoruz işte,mesela yoğurttan sonra midem lıngır lıngır oluyor,sürekli yatmanın da etkisi var,hazmedemiyoruz o da insanın kalbine bile vuruyor,seni çok iyi anlıyorum,çoğu gitti azı kaldı diyelim,ha gayret..

Maşallah doğum için hele ikizler için çok iyi bir hafta,hadi bakalım gelsin bebişler sağlıkla,ferah tut içini,bak az kaldı,rahatlıycaksın

sağ ol canım. 40 olmaz tatlım da 38 olacak gibi sanırım. çok şükür canım... çok zor günlerdi...

canım kaç tl bilmiyorum turkcell vın. eşim aldı memnun sayılırım. 10 gb filan sanırım zaten keslilince kullanılmıyor benimki. 2 ay gidiyor kullanıma göre benimki... bence al canım vakit geçmez hem de burada aklına takılanları paylaşırsın.

kendi dr n yazmazsa diğeri yazar sanırımyazarsa rapora bağlat eşim bağlattı. son 30 kutu yazmış. neredeyse 25 kutu var elimde.iğne de kalacak. paşama vereceğim beni görmeye gelirse.

kızlar hepinize çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için az dinlendim iyi geldi kan sulandırıcı kullanıyorumya reglide kanamam çok sürüyor adet olunce ilacı bıraksammı acaba ya çok halsiz kalıyorum in<nın petten bebek bezine terfi etim o anca zapdediyor doktora sordum normal dedi:44::44:rabbim şifa versin ne diyeyim arda bey arkadaşımın dogumuna girmiş facede benim sayfamda var onu gmrünce ay ne kötü oldum bakmak isteyen benim sayfama baksındün aglamaktan bir hal oldu o bebek arkadaşımın 2 bebegi chnbcim senin gibi aynı dogurdu oglu 4 gün yaşadı galiba vefat etti bu 2 oglu arda bey çok ugraştı bebek dursun diye çok kere dogum sancıları vardı geriletti ve oglumuz 37 artı 2 dogdu ay mucizeyi görünce çok agladım mutluluk bu işte onunla yattım kalktım her faceyi açtıgımda her seferimde hastaneyeyim kasılmalarım var vs çok şükür emir kaanımız zamanında geldi keşke benim bebeklerimde bu kadar şanslı olsalardı bazen diyorum acaba kızımda arda bey benle ilgilenseydi yavrum durumuydu arda beyde mucize yaratmıyo tabe vesile sadece bende ,istiyorum arda beyi ama çok zor galiba bu gidişle bana bir mucize gerek rabbim ne olur sesimi duy bana acı bende bebeg vesile olunca sorunsuz ne maddi ne manevi sorunum olsun aminnnnn bir başka acıya yüregim kaldırımı bilemembende bebek istiyorum içime kokusunu çekmek istiyorum benimde bebegim olurmu

senin görümcen en azından senin veya bebek için endişe ediyorda konuşuyor, benimkisi ölsek umrunda olmaz..iki bebeğimde de serklaj için hastaneye yattığımda bırak yanıma gelmeyi veya aramayı, eve gelince geçmiş olsun bile demedi..görümce sendromu böyle oluyor işte ya konuşucak birşey bulurlar sırf vıdı vıdı olsun diye, yada yanında ölsen kılını bile kıpırdatmazlar, nede olsa elin kızısın işte gözlerinde..

Son düzenleme:

canım ya... seninki daha fenaymış. sağ olsunlar benimkiler çok evhamlı, insanlara güvenmez, her şeyin kötüsünü düşünürler, streslidirler ama bana çok baktılar sağ olsunlar... bu daha iyi dediğin gibi... bizimkiler 9 kardeş her birini ayrı merak ederler ama fazlasıyla. (3 ü bekar 2 evli. 1 evlinin çocuğu yok. bu yüzden 4 ünün tek derdi kardeşleri. saat takmazlar zırt pırt ararlar... namüsait zamanlarda da he biri bizimle balayımıza da gelmişti. )

kızın ismi ne olacak?

paşam inşallah canım.. Dualarımdasın canım. doğum yapayım boynumdaki duayı sana vereceğim canım...

merhaba kızlar
prenslerim tarih belirlenmiş
hadi bakalım sağlıcakla al kuzularını kucağına
bende bugun gene cok gezdim
kurutma makğinesi almak istiyordum, gezdim begendim aldım
eve geldim az önce saat 11 de cıkmıstım
ben bu cocugu yollarda doğuracam kesin ( Allah'ım koru rabbimm)
bir yandan kızın odası geldi onu silip silip duruyorum
kokmaz boya dediler ama kokuyor resmen mobilya mobilya

Allahım isteyen tüm arkadaşlarıma nasip etsin, sağ salim kucaklarına alsınlar bebişlerini inşallah!!!!

chnb cim mesaj kutun dolu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…