Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar hayırlı cumalar canlarım faceye resimlerimi koydum eski ve yeni resimlerime bakın farkını siz görün böyle gözleriniz pörtlücekben bile inanamıyorum ya zayıf olunce bu akadarmı bir insan degişiray yeni halimi çok sevdim sevmesinede eşimin cebine zararbu arada ben harikayımaz daha var vericegim kilo işşallah azim edip onlarıda vericem bu hafta reglimin gazabına ugradım artıda çıktım ama haftaya reglim yok ozaman görün siz kilomupaşamla köpügm uyandı ikiside inci gibi klevyemin üstüne dizildiler birbirleriyle öpüşüyolaray ne ka şirin oluyolar birde bebekleri olsa bir babanne olamadım yaoglum olursa aliş koyucem kızım olursa düşünmedim hele bri olsun düşünürüz

aslında güzel birşey insanın başkaları tarafından da düşünülüp önemsenmesi, ama balayıda biraz sıkıcı ve abartılı olmuş, demekki ikisinin ortası olmuyor..:))
kızımın ismine hala karar veremedim sezin'e uygun birşey olsun diyorum ama şimdilik aklımda selen ve derin var ama onlar da aman aman istediğim isimler değil bir türlü bulamadım kızlar bir fikir verin bana bende geçen sizin de bir fikrinizi alayımda diye düşünüyordum unutmuşum sorduğun iyi oldu..

hidenisko benimde kızımın beşiği ve şifonyeri beyaz mobilyaydı kokmaz dediler ama geldikten sonra çok kokmuştu özellikle ilk on gün resmen tiner kokuyordu sürekli odanın kapısını açık tuttuk hatta can bir süre örtük kalınca koku eve vuruyordu annem iki günde bir sürekli çamaşır suyuyla sildi ve odayı bir ay hergün uzun uzun havalandırdık, birde çekmecelere ve dolap içlerine kalıp sabun koy oda alıyor kokuyu ama ne yapsan da en az iki üç hafta kadar koku devam ediyor..

Yarencim selin,pelin,aylin benim önerebileceğim isimler ayrıca ekin ismini çok seviyorum kızım olsa idi koymayı düşünüyordum

Kızlar kızlar,kan tahlili sonuçlarımı aldı bizimkiler alp,trigliserit ve kolesterol biraz yüksek albumin ve total protein de biraz düşük çıkmış,dr ye pzt gitçem ondan nette biraz baktım gebelikte alp, trgliserit, kolesterol yükselirken albumin ve total protein düşermiş öyle yazıyor ama sizde de böyle sonuıç alan var mı?

Bu arada ayrı bi mutluyum hba1c 5,7 çıkmış,6,5 ile hamile kalmıştım,son üç aylık şeker ortalamamı gösteriyor bu değert ve normal şeker hastası olmayan bireylerde 4-6 arasdı oluyor,ben de normal oldum eyy bebeğim analık böyle birşey demekki,8 senelik şeker hastalığım boyunca 6nın altına hiç düşmemiştim,herşey senin için......

Son düzenleme:
Gecmis olsun canım bende migren yok ama bu hamileliimde bı ara hergun basım ağrıyordu turk kahvesi cok iyi geliyordu
Gecmis olsun aynı haftalarda serklaj atılan var diye hatırlıyorum riskli haftalari atlatmana az kalmış benim 23 hafta rahimagzi 2cm dendi istirahat ve ilaclarla atlatirsin insallah

sağ ol canım. 24 kasım bana da mantıklı geldi dayanırsa Arduli...
Sizlerin de göreceğiz bu günlerini inşallah...
Chnb senin oğlan akrepler oğlak burcu olmak arsında kalmış hayırlısı ben akrep burcunu daha cok severim eşimde akrep :)

Gördüm canım maşallah azmin herhalinden belli biz kadınların evlatları icin yapamiacagi sey yok

canım öncelikle geçmiş olsun benimde 2 oglumda kolestrolüm yüksekti doktora sordugumda bana gebelikte olur paşam dedi oglumda 9 kilo verdim düşün zararlı yiyecekler yemedim evladıma zararı olmasın diye biliyosunki gebelikte vucud sapıotıyor içini ferah tutbu arada tarçını bol tüket şekeri düşürüyo rahmetli babam çok kullanırdı tatlı yeme yeşillik ye inan ocaktan beri diyetteyimde korkuyorum içimde yeşillik tarlası çıkıcek diye artık yeşillige para vermezsizniz bende bol bol toplarsınızben dün birşey sorudm burda kimse cevap vermedi niden
şimdi bir daha soruyorum regli olunca kan sulandrıcı kulladıgım için kanamam çok oluyor halsiz oluyorum reglide kesiyimmi sulandırıcoyı söyleyin bakem

maşşallah bu arada chnbcim sana 36 gördük elhamdurillah siz igne kullananlar ban yollayın kalırsa kan sulandırıcıyı proluton depont ignelerini maksat boşa gitmesin işime yarasın fazla degil canım bir 9 aylık igne lazım ayda ignelere raporlu olsak kaç tl veriyoduk bilen varsa desin bana bekliyom

bana biri deseydiki kilo vericen veremezdim galiba iş bebek olunca annelik olucek böle oluyor işşallah emeklerimin karşılıgını alırım kızlar arkadaşım dogum etti benim facede var resimleri arda bey girdi dogumuna elinde bebek oglumu gördükçe içim gitti ardacık çok ugraştı arkadaşa yoksa çoktan geliyodu sıpam maşşallah çok tatlı bir bebek işşallah hediyemi alıyım gidicem yanına nasip bakalım ne zamana nasip olur

Şimdi ben şahsi fikrimi söyliycem paşam,sen yine de dr ye danış,bi kere kanamanı tabiki de kan sulandırıcı arttırır,ancak afet kanamasını çok olması da seni anemik yani kansız yapar,bence adet zamanı kan sulandırıcıya ara verilebilir ama dediğim gibi dr ye danışmak lazım

Canım senin otçul yaşam bende de sürüyor ne tatlısı,pilav makarna dahi yemiyorum,hatta baklagiller de şekeri oynatıyor,herşeyi kısıtlı tüketiyorum,marul serbest

Soz konusu bebek olunca hersey yapıyoruz bende tatlıya cok düşkünüm asla bırakamam derdim simdi aylardır ağzıma sürmüyorum esın bile şaşırıyor insallah emeklerimizin karşılığım alırız
Arkadasın bebeğiniz gördüm maşallahHeyecanlandim Allah bizede nasip eder insallah o günleri

Bende kan sulandirici icin hap kullanıyordum aynı sekilde regli cok yogun geçiyordu ben doktora danışmadan regli olunca bırakıyordum

eşime diyorum zengin ediyorum ben yeşillilçileri inan 20 tl buluyo alladıgım sırf salataya öylene 4 tavuk köftesi yeşil salata ve bir bardak ayran bir dilim çavdar ekmegi yicem otcul arkidişim benim

canım ilk oglu dogdu yaşamadı daha agladıgı gözümün önünden gitmiyor allahım bizlerede nasip etsin beni aradı paşa korkuyorum doguma gidiyorum diye ilkte beni aradı ay ne hoşuma gitti ban deger verdigini gösteriri degilmi sizde beni arıyım herkezden önce hebeni ihya edin bende sizleri görüyüm ihya oluyum böyleyavrumu ekrana koydum resmini her baktıgımda gözlerim doluyor annesi okadar çok beklediki arkadaş çekti resimlerini benide çekicek işşallah tabi becerebilrsem bir anı işte ya harika resimler çekiyor ben bebegimi alınca saglıklıcana kucagıma kesim aglarım bu benimmi derim duruurm allahum o mutluluktan mahrum etmesin beni o resimleri dügüne giderken çektik amcamın oglu daha çekti resimlerimi onlar daha gzel canım işşallah onlarıda akşama eklicem onları fotoraf makinasında görünce eşimi ay ne agladım dedim bacım çok güzel çıkmışsınız dedi bende dedim ya ben bu adamı bir baba yapamadım dedim agladım yapma abla dedi herşeyin zamanı var allahım hayırlı kapılar açsın eşimede saglıklı bebeer versin işşallah hepimize hamile kalmayla bitmiyoki gerisi nasıl geliyor o ayrı mesele arkaşlafrm dogurdu 4 erkekne yapıcem bilemedim regli oldugumdan gidemedim yanlarına işşallah pazartesi bakıcez artık

Kızlar sabah oğlanı okula hazırlama telasindayken evin içindeki merdivenlerden düştüm , ayağımda puf gibi olan ayakkabılar olur ya evde giyilen onlardan vardı , altı kaydı .. Neredeyse 9-10 basamak düştüm
Düşme sesime annem uyandı, kendimi yavaşlatmak için kenarliklara tutundum Allah'tan ama sol omzun feci acıyor
Kızım hareket ediyor , kanama falanda olmadı
Birsey olmaz değil mı kızlar

canımö düşme şiddetine baglı işşallah brişey olmaz geçmiş olsun sen genede bir doktora gitte içimiz rahat etsin
:18::18:

Annemde dedi 2 3 kez silmek lazım diye
Benimkinde boya değilde ağaç kokusu var , ama sanki hafifledi
Sabah aksam acik cam
Bebek dogana kadar gecer diye düşünüyorum
Peki kıyafetleri yıkasam koysam onlarda kokar mı acaba
Daha erken mi?
Acil yapmak istemiyorum hiç birşeyi

Ben her gün bir turk kahvesi iciyorum
Acaba ondan mı basım ağrımıyor fazla

Duyaydın , bende bebekten önce kolestrol, akciğer yaglanmasi ve büyümesi çıkmıştı
Allaha şükür problem olmadı

Canım gecmis olsun insallah bisey olmamıştır yakınında bı hastane varsa baktir istersen
Mobilyanın kokusu çıkmadıysa yerleştirme kıyafetlere sınır istersen yıka utule başka bı dolaba koy kökü gidince yerleştirirsin hemde aceleye gelmemiş olur
Turk kahvesi fazla içilirse zararlı diye biliyorum ben sadece basın ağrıdıg zaman iciyorum o da sutlu ama o da ayrı bı keyif

CNm ya, masallah hareketleri iyi kuzumun
Ağrım, kanamam da olmadı
Gidip kurcalamak istemiyorum şimdi zaten 2 haftada bir ultrasonda kuzum
Burda tanıdığım bildigim doktorda yok

Allah razı olsun canım. Yüce mevlam Birdaha hiçbirimize yaşatmasın. Yeni yeni ekrana bakabiliyorum. Biberiye yağını başında sürüyormusun sadece kokusumu rahatlatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…