Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım öncelikle büyük geçmiş olsun. Rabbim sağlıcakla zamanında yavrunu kucağına Alman'ı nasip eylesin.
Canım benim oğlumda 24+5 günlükten atılmıştı. Ben düzenli kasılma şikayetiyle gitmiştim. İki gün bekletildi. Bebeğin ayağı doğum kanalına girince acil serklaJ yapıldı. 7 hafta düzenli kasılmalarım devam etti. O yüzden hastaneden hiç çıkamadım tüm ihtiyaçlarım yatarak gşderildi. 31+5 günlük oğlum doğdu.

Canım büyük geçmiş olsun. Olmadı bir Dr ara istersen.

Ay canım zor bir karar. bence söylenişi uygun arama hoşuna giden anlamlı bir isim koy...
bizimkiler çok abartır . eşim biraz rahatsız midesini üşütmüş. yüz kere arıyorlar. derste şimdi diyorum yine de arıyorlar...

canım ben dediğin tahlillerden anlamıyorum yaptırdım mı onu bile bilmiyorum.
maşallah sonrada da hep böyle olsun...

canım 21 de olsa akrep, 24 te olsa yay. akrep büyük oğlum, yay kız kardeşim, ben oğlağım. 24 kasım da anlamlı olur gibi öğretmenler günü hediyem olur...

ha bu arada ben sana ayrıntılı bilgi veririm hastanenin doğumdaki politikaları hakkında... tam not alacak mı bakalım?

canım benim hamilelikte lekem olunca bıraktırdı dr. adetken bilmiyorum. kk nın dr lerine sor istersen...
iğneleri vericem sana... raporlu olunca para almıyorlardı. şimdi 3 aylık 80 tl vermiş eşim ama başka ilaç da vardı onun farkı dahil galiba. biri bana 50 dedi. ama muadili olursa sanırım verilmiyormuş... sen pıhtılaşma forumuna sor...

canım geçmiş olsun...olmamıştır inşallah. sen hissedersin karnına bir şey oldu mu? çarptın mı karnını?

canım istersen yıka ütüle hurca koy sonra büyük poşetlere sar...

paşammm aferin kilolara...

Merhaba arkadaslar ben lily, bayramda yazışmıştık sizlerle, belki hatırlayan olur, chnb ve sofika verdiğiniz bilgileri okudum ama sonra bana yazan olduysa göremediklerim varsa kusura bakmayın çok geriye bakamadım, fazla progestan alımı ile gündeme gelmiştim :) yazılan makaleleri paylaştığınız için çok teşekkür ederim, doktorumla epeyce konuştuk , kendisi yurt dışında bu konuyla ilgili bir sürü konferans veriyormuş , ben daha endişelerimi söylemeden bana , çocuğun pipisi yanda oluyormuş, enfeksiyon oluyormuş vs dimi dieceksin diyerek tüm endişeleri sıraladı ve o an hastanede yatan iki kadından bahsetti biri ile tanıştırdı serklajını olmuş ve üç gün içinde çok hızlı bir şekilde rahimde incelme olmaya devam etmiş , ikiside geç döneme kadar benim gibi 200 mg progestanı vajinadan kullanıyorlarmış ve ikiside o sayede belki bebek düşmüyor diyorlar tabiki yan etkileri olmuş sık idrara çıkma, baş dönmesi vs ama bebekleri iyiymis , velhasıl ben devam ediyorum 200 mg ilk progestan fitilleri günde 6 tane vajinadan sabah ,öğlen,akşam 2şer almaya ve 5.aya girdim 4 aydır kullanıyorum çok şükür çok ciddi bir yan etki olmadı, her gün vurulduğum 100 mg progynex iğneleri serklajdan bir hafta sonra kesti şükür üçüncü kes kurtuldum o iğnelerden

Serkajımı olalı 17 gün felan geçti şu an 17.haftama girdim, yapılan Serklaj mcdonald modifiye idi, rahim ağzı ölçümünü sormuş bir arkadas wallahi korkudan hatırlamıyorum tek hatırladığım hemen olması lazım dediğiydi...acaba dikiş olduktan sonra ağmaya giden var mı aranızda bide ne zaman gitti? Bide bir sorum daha olacak sizlere? İlk bebeğim normal yolla oldu,17 artı beşte rahimde perde vardı zaten gidicek diyorlardı doktor kurbanı oldum dikişte atılmadı gerek yok dediler öyle gitti halbuki elimde hamile kalmadan önce rahim filmi vardı septum Kocamandı ama septum ameliyatı yapılması gerek diyen bir iyi doktora denk gelmedim

akrepe oğlak arasında ki yay'i tamamen unutmusum 24 Kasım'da ozel bı gün bı öğretmenin alacağı en guzel hediye sanırım
Hastaneyle ilgili yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum özellikle hemşirelerin ilgisini merak ediyorum doğumdan sonra doktorla pek ısımız olmuyor

Sonuç olarak bebeğin düşebilir düşebilir diye diye gitti oğluşum her neyse benim sorum şu ilk bebekte erkekti ve o zaman çalışıyordum ben öğretmenim bebeğin hareketlerini 13. Hafta seyirmelerle başladı 17 düşüğe doğru iyice kuvvetlenmişti hareketler gerçekten gaz mı yoksa bebek mı net bir ayırım yapabiliyordum , şimdi diyorlar ikinci bebek daha erken hissedilir ben 17 e girdim hareket felan hissetmiyorum ben şimdi bu gebeliği ilk mı baz alayım ikincimi :))) benim gibi durumda olan arkadaslarım ikinci bebeği de aynı cinsiyette ise hareketleri ilkinde erken ikincisinde daha geç hisseden oldu mu? Eşimde kızıyo bana kontrole 3 gün var daha bu kadar evham yapacağına git tıp merkezine bak kalp atışına diyo, bide boşver az hareket bizim için şimdi daha iyi diyor ? Ama annelik yüreği işte bebek şimdi 17 e girdi ya geçen seferde tam 17 de kaybettim ister istemez ruhum daralıyor bazen...

Düzeltme: ağma derken ağdayı kastettim:)

Canım çok geçmiş olsun,ama bi gitsen dr ye,acile falan ya da femical ı ara,ne bileyim ben mi çok paniğim,dikkat kuzum kendine yaw yavaş yavaş yürü

Allah razı olsun canım. Yüce mevlam Birdaha hiçbirimize yaşatmasın. Yeni yeni ekrana bakabiliyorum. Biberiye yağını başında sürüyormusun sadece kokusumu rahatlatıyor.
Amin canım,sürebilirsin şakaklarına onunla ovabilirsin de çok yağlı diye sürmüyorum ben,burnumun ucuna sürüyorum kokusu hep dursun diye,yatak çarşafına dökülmüşlüğü çoktur bizim yatak odası biberiye kokuyorsa bil ki benim başım ağrımış

Canım öncelikle iyi olmana sevindim.
Bir akrabamıza üç yıl önce rahim ağzı yetersizliğinden yatarak gebelik geçirmişti. O beni aradı iki gün önce günde kaç protestan alıyorsun diye sordu. Bende 1 adet 200 dedim. Oda bana ben günde 6 adet alıyordum dedi. Hemen sen geldin aklıma. Ona sordum peki sen haftalık depo iğneyi oldumu diye yok dedi. Benim doktorun protestan ile proloton mım Pepsi ile coco cola gibi olduğunu söylemişti.
Sanırım biz haftalık iğne oluyoruz. Sen günlük doz olarak alıyorsun.

Merhaba canım. öncelikle iğnelerinin kesilmiş olmasına çok sevindim. o zaman çoğumuzun üzüntüsü o iğneleri haftada bir omaya zorlanırken acısından, senin günlük olmandı. dr tarzı farklı oluyor dr n böyle uygun gördüyse demek senin durumunda bu yapılması gerekiyor. progestan konusu dönem dönem tartışılır hepimiz belirli dozlarda kullanıyoruz. şimdiye dek tek durubebek arkadaşımızın kızı sorun yaşadı yumurtalıklarıyla ilgili. bir de ben büyük oğlumda bir sorun yaşadım dr ye sordum şu an öyle bir bilgi yok ama ileri araştırmalar ne gösterir bilemeyiz dedi. benim oğlum doğuştan tek testisli doğdu. ama bunun nedeni progestan olmayabilirmiş neden belli değil.... bu oğlumdada kullandım ama bu oğlumun 2 testisi var şükür. sanırım neden bu değildi.

ben serklaj öncesi ağda yaptım sonra hep dr ye giderken jiletle aldım. dr ye de serklaj sonrası sormadım. ama korktum çünkü benim sonrası suyum gelmişti bir ara. 34. haftada ağda yaptım. dr ne sor istersen genelde jilet kullandık biz. nette bir yazıda erken doğuma neden olabileceğini söylüyordu ama ne kadar bilimsel bilinmez....

Ay çok uzattım biliyorum ama belkide bildiğiniz bir şeyi paylaşmak istedim ben de yaşayarak öğrendiğim için neyse ben de septum vardı doğuştan ama ilk gebelikte ameliyattan bahseden olmadı demiştim ya size öyle gitti bebeğim neyse efem rahim ağzı yetmezliği sorunum yoktu yani hiç bahsedilmedi sonra ben araştıra araştıra anladım ki yapılan septum ameliyatlarıda yada geç düşükten sonra yapılan kürtajlar ki onlarıda yasadım içimde parça bıraktılar bütün bu rahme müdahaleler de rahim ağzı kısalması yapabiliyormuş ay allahım kızlar ne acaip bi hayat bu birinde bir daha bebek düşmesin diye iyi bir doktor sonuçta bana septum ameliyatı yapıyor ne kadar dikkatli olsada o rahim kısalması yapabiliyo ve bu sefer diğer bebek tehlikede İYİKİ dikiş var ama biliyoruz ki oda burda biri demişti yüzde yüz çözüm değil ama chnb şimdi doğuma yaklaştı bana umut oluyo Rabbim hepimizin bebeklerini sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

Ay çok uzattım biliyorum ama belkide bildiğiniz bir şeyi paylaşmak istedim ben de yaşayarak öğrendiğim için neyse ben de septum vardı doğuştan ama ilk gebelikte ameliyattan bahseden olmadı demiştim ya size öyle gitti bebeğim neyse efem rahim ağzı yetmezliği sorunum yoktu yani hiç bahsedilmedi sonra ben araştıra araştıra anladım ki yapılan septum ameliyatlarıda yada geç düşükten sonra yapılan kürtajlar ki onlarıda yasadım içimde parça bıraktılar bütün bu rahme müdahaleler de rahim ağzı kısalması yapabiliyormuş ay allahım kızlar ne acaip bi hayat bu birinde bir daha bebek düşmesin diye iyi bir doktor sonuçta bana septum ameliyatı yapıyor ne kadar dikkatli olsada o rahim kısalması yapabiliyo ve bu sefer diğer bebek tehlikede İYİKİ dikiş var ama biliyoruz ki oda burda biri demişti yüzde yüz çözüm değil ama chnb şimdi doğuma yaklaştı bana umut oluyo Rabbim hepimizin bebeklerini sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

canım sabah 9-11 olursa yükseleni oğlak bari onu ayarlayayım da oğlak olsun... 24 kasım daha hoşuma gitti durur inşallah.
tüm gerçeğiyle yazacağım canım. ekstraları, lohusa şerbetinin tadını bile... kuaför becerikli mi bunu da yazarım. he makyaj malzemeni kendin götürüyorsun dermatoloji ürünleri dahil dedi. ne demekse o makyaj malzemesi mi?:44: Ben 2 hemşireyi çok sevmiştim özellikle umarım denk gelir özellikle özden ve şerefnur hemşireler...

canım benim 3 bebeğim de erkekti 3 ünü de 18 gibi hissettim göz seyirmesi gibiydi...kaybedilen haftada hepimiz yaşadık her gece kabuslar gördük o hafta geçince rahatlıyorsun biraz. ben 25. haftamda beşiz erken doğurduğumu görmüştün. kritik 24,28, 34. haftalar bu aşamalar geçtikçe rahatlıyorsun her aşamada hedef sonraki oluyor. bir hafta sonra da hissedebilirsin... bir iki hafta normal bence...

burada fadik arkadaşımız septum ameliyatı oldu ve 18 haftalık bebeğini kaybetti. sonrakinde serklajla bebeğine kavuştu 5 aylık oldu. burada bir liste var onlarca arkadaş kavuştu serklajla bebeğine. serklajlı olup sıkıntı yaşayan çok çok çok daha az. inşallah tüm isteyenler kavuşur yavrusuna. inşallah sizler de benim gibi doğum tarihi, burcu şu mu olsun diye düşünürsünüz...

Benim öyle bı derdim yok ama olsa Agdaya cesaret edemezdim bence riskli

ne iyi yapmışsın canım en büyük korkularımdan biri hazırlıksız doğuma girmek... 25 haftalıkta azıcık vardı hala aklıma gelince sıkılıyorum...

Benim ilk bebegin kızdı 16. Haftada kaybettim kaybetmeden bı gün önce hissetmiştim hareketini
Bu hamileligimdede sanırım 18. Yada 19. Haftaydi ilk defa hissettim bazen dahada geç hissedilebiliyor ay topiklerinde bakıyorum 23-24 haftaya kadar hissetmeyenler var
Kendini kotu hissetmem normal kaybın oldug hafta biraz zor geçiyor hareketleri hissedmeyince acaba içerde ters giden biseymis var diye insan kuruyor kafasında bunları bende yasadım malesef vesveseden kurtulamıyoruz

O zaman o arkadaşına beni söyle doktorumu söyle rahatlasın oda:) sağolsun arkadaslar bu konuyu sorgulamama sebep oldular hiç aklımda yokken ama bu sayede bir sürü şey öğrendim , bu haftalık proluton depot iğnesi hakkındaki konuştuk o sana olmaz dedi ve zaten şükür sonunda kesti ama tamamen zihnimde vedalaşmadım bu sefer:) çünkü daha öncende iki kez kesti ama yeniden başladık, alkollerimi, ağrı kesici ödem alıcı kremlerimi itina ile saklıyorum.... Buradan tekrar yazmak istedim eğer bir şekilde benim gibi fazla progestan alan arkadaslar varsa araştırın yan etkilerini öğrenin ama doktorunuza güvenin ....benim gibi alan kadın çoook....üstelik bunun yanında günde 100. Mg ilk progynexiğne yapılanda var hem de neredeyse son trimestire kadan olan kadınlar.... Sonuçta her çekilen acı bebeğe artı bir adım:)

Çok teşekkür ederim canım wallahi ne yalan söyleyim tamam doktoruma güveniyorum ama bazen sizler daha güvenilir olabiliyorsunuz yani eğer psikolojim iyiyse en azından yeni bir şey öğreniyorum ve kendim çok etkilenmeden doktoruma sorarak uyguluyorum, ben de ağda yapmaya korkuyorum zaten genede sorup nabız almak istedim , Rabbim sağlıkla bebeğine kavuştursun seni, az kaldı, senin için dua edicem, seninde oğluşun oluyor sanırım dimi? İsim ne düşündün ben erken daha ama çınar ismi ile özgür ismini. Düşünüyorum tabi daha 5 ay var kısmetse çok değişir benim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…