Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba pipkin

Burayı arada takip ediyorum demiştin burdan da sana yazmak istedim. En zor zamanımda progestan kullanımı ile kafam karıştığı zaman bana ilacın yurt dışında dozaj kullanımı ile attığın özel mesaj için tekrar çok teşekkür ederim, sayende içime su serpilmişti, eğer yazımı okursan senin için de hep dua ettiğimi ve sağlıkla bebeğini kucağına Alman için dua ettiğimi bilmeni isterim, sevgiler....

Yeditepede normal dogum paketi sezaryan iki gece refakatçi dahil epidural farkı yok doc.Prof farkı yok bebek paketi promosyon olaraktan kapı süsü ve sepet veriyolarmis
Ben sezaryan istiyorum normal dogum korkutuyor beni

Arkadaşım çok geçmiş olsun..Allah yardımcın olsun.

Çok geçmiş olsun.İnşallah zamanında bebeğini kucağına alırsın.

Yeditepede normal dogum paketi sezaryan iki gece refakatçi dahil epidural farkı yok doc.Prof farkı yok bebek paketi promosyon olaraktan kapı süsü ve sepet veriyolarmis
Ben sezaryan istiyorum normal dogum korkutuyor beni

memorialde 1 gece fazla, sepet yok, prof doç farkı var, epidural genel farkı yok, en önemlisi şerbet ve kuaför var...

hayırlı şekil neyse o olsun...

nerde bu millet nerde bu devlet

buradayım kuzum...

chnb canım seninde bulantn cok ouyordu biliyyorm benim ilknde dahada ktydm agzıma su bile alamıyor alınca cıkarıyrdn bunda daha iyiym cok şükür bugün ilkdefa cıkardmdevamı geleck ondn korkuyorm serm takılack kadar kötü olmdm daha cok şükür beende zayflamaya basladm 63le basladk bakalm ne olack 2.bebegmde hiç bulantm olmamstn ahhhh bebegm annesini hiç üzmemsti yenidn hamilede olsam eskisi unutulmuyorms her mide bulantmla onu birkez daha özlüyorm bunun daha kalp atısını duymadm ya bir türlü anne gibi hissedemiyorm kendimi
yine az kilo almıssın canım 67ye göre düşünürsk 12 13kilo en idealiymiş hayırlısyla bebegn dogsn verirsn bulantı için yazdıgını anlamadm canım

duyaydın ender saraçtan nane yağı ile şakakları ovun diyordu biberiyeyle olmaz mı, burnunun ucuna mı sürünce iyi oluyor eşimin de çok ağrır başı....?
Canım nane yağı da olur,hamilelik yokken nane çayı ya da biberiye çayı iyi geliyormuş denemedim,biberiye yağı sürülür masaj yapılır da benim yağlarla aram iyi değil,krem sürmeyi bile sevmem,ondan burnumun ucuna sürerim sadece biberiye yağını başım ağrırken sürekli kokusunu alayım diye

Aman daha iyi ol canım...Kısmet işte...bana hataydaki dr m zofran zydis verdi. hap. biraz rahatlattı. Arda bey de kullanabilirsin dedi epey kullandım ondan... inşallah her şey güzel olacak buna inandır kendini... iğne işi nasıl gidiyor?

çay dediğin sallama mı satılıyor, kendin mi demlemen gerekiyormuş canım? Eşime ağrı kesici de yaramıyor başlayınca...

Arkadaşlar ben bugün prof.dr.osman develioğluna gittim..Hikayemi anlattım..(18.haftada rahimin tamamen açıldığını ve acil serklaj olduğumu)Dinledi ve net olarak servikal yetmezlik dedi.Kürtaj,ameliyat varmı dedi yok dedim.Doğuştan demekki dedi..Sonra muayeneye aldı.servikal yetmezlik yaşayanların bir çoğunda rahimde perde yada şekil bozukluğu oluyor önce buna bakmamız lazım dedi.Bunu anlamanın 2 yolu var birisi rahim filmi(yüreğim ağzıma geldi,korkuyorum biliyorsunuz) ikinciside benim gibi 3 boyutlu ultrasonla bakmak dedi..Ohh dedim.Banada gösterdi şeklini.Çok şükürki herşey normal,şekil bozukluğu falan yok..Rahim filmindende kurtuldum.
Sonra polikistik over durumumu değerlendirdi.Şöyle anlattı.Bir polikistik over var birde polikistik over sendromu var.Bunu anlamamız lazım dedi..Küçük küçük yumurtalar var ultrasonda bu yumurtalığının polikistik olduğunu gösterir ama birde büyümüş yumurta var dedi..Kaç günde bir adet olduğumu sordu 30-31 dedim.28 günde bir adet gören kadınlarda 14.gün yumurta 20 mm olurmuş.Benimde 14.günüm fakat 30-31 günde adet olduğum için 16-17.günlerde büyürmüş..Bugün 15 mm miş o yüzden.Salı günü çağardı yumurta büyümüşmü diye bakıcak.Daha sonrada çatlamışmı diye bakacakmış.Eğer büyürse çatlamazsa(bebek düşündüğümüz zaman)çatlatma iğnesi yapıcak anladığım kadarıyla.Polikistik over sendromu olan bir hastanın bugün yumurtası 15 mm olmaz dedi..yani seninki sendrom değil sadece yumurtalıkların polikistik dedi.Çok şükür rahat bir nefes aldım.
Peki dedim serklaj kesinmidir,takip önermezmisiniz?Kesin ve net bir dille takip olmaz senin hikayen belli dedi..Rahim ağzımı başka bir sebep açmış olmazmı dedim enfeksiyon gibi..Eğer enfeksiyondan açılsaydı sen hastaneye ağrıyla giderdin dedi.Ama hiç ağrın olmamış güle oynaya gitmişsin dedi..Peki dedim serklajın mantığını anlatırmısınız?4cmlik boru gibi biryer var siz bunun sonuna erişebiliyorsunuz?Ortasından atıyoruz dikişi dedi.Ne demek istedi anlayamadım..Feryal demişti osman hoca çift dikiş atıyormuş diye..siz hiç duydunuzmu böyle bir şey?Çocuk büyümeden 2li-3lü testler yapıldıktan hemen sonra serklaj olman lazım dedi..
Sadece hormon testi yapacakmış.Yumurta çatladıktan sonra sanırım..Başka tahlil dedim.Pıhtılaşma falan?Pıhtılaşman olsaydı 5-6-7 gibi küçük haftalarda bebek giderdi dedi.Sen 23.haftada doğum yapmışsın dedi..Hatta sitem ederek;doktor tahlille doktorluk yapacaksa hiç yapmasın ben senin hikayeni dinlerim anlattıklarından yola çıkarak şüphelendiğim bir şey varsa tahlil isterim dedi..Ama benim aklıma yatmadı..Zannediyorum efulim de pıhtılaşma çıkmıştı.Onunkidemi geç doğumdu?Chnb sendede vardı sanırım yanlışmı hatırlıyorum?Sizce ne yapmalıyım..Pıhtılaşma testlerini bir hastanede kendimmi yaptırayım?Benimki gibi geç doğumlardada pıhtılaşma olanınız varmı?Ben işi şansa bırakmak istemiyorum.Gerçi Osman Hoca çok net konuştu ama bilemedim..Sizlere sorayım dedim.bu arada gerçekten süper bir doktor.Çok net cevaplar veriyor..feryalinde doktoru..Bu arada Feryalin hepinize çok selamı var.Telinde problem varmış sanırım o yüzden giremiyor.Ama 1 haftaya kadar halledicem dedi.Oda çok heyecanlı,beklemede..Allahım yardımcısı olsun,Kucağını tez zamanda doldursun inşallah...İşte böyle arkadaşlar..Birazda olsa rahatladım.En azından ne yapacağımı biliyorum..Sadece pıhtılaşma testleri ve diğer testler yapılmalımı acaba o konuda aklım karıştı..

Canım,sanıyorum ki kurusunu kaynar suya koyup demliyorsun,sallaması da olur muhakkak ama bence aktardan alınan daha iyi olabilir,eşinde kendimi gördüm valla,başladı mı üç gün sürüyor ne içersem içeyim işe yaramıyor,karanlık ve sessizlikte yatıyorum o biraz iyi geliyor,başım ağrıdığı günler eşim tv bile açmaz

Bence yaptır canım,bende heterozigot mutasyon tespit edildi,hematologa gittim,bebeğimi 19+5 te kaybeymiştim,dr pıhtılaşmadan ötürü kaybetmedin ama sürekli yatacağın için önlem almalıyız dedi,eğer sürekli yatmam gerekmeseymiş aspirin işimi görürmüş ama sürekli yatıcam,dışarıdan progesteron hormonu takviye alıcam ve diyabeyim de var deyince bunlar da pıhtılaşmayı arttırıyormuş,zaten gebelik başlı başına pıhtılaşmayı arttırıyor,o yüzden en düşük dozda iğneye başlafım serklaj sonrası

Canım görüşmenin güzel geçmesine sevindim. Yüce Rabbim istediğin zaman hayırlı bir gebelik geçirmeni ve yavrunu kucağına aşıp büyütmeyi nasip eylesin.

Canım dediğin gibi aktardan almak.. Ay canım ya öyle aynen. Geçiyor odaya ağzı açık gözü kapalı sanki komaya girmiş gibi yatıyor ben çaresizlik içinde evde dolanıyorum sonra acile gidip iğne oluyor...

Bade görüşmen güzel geçmiş sevindim. Verilere göre Osman bey mantıklı konuşmuş.

ben şöyle düşünüyorum.bir cinayet filmi seyrediyorsun. katil için ipuçları belli diyorsun ki katil bu adam ipuçları ortada. bir bakıyorsun katil başkası çıkıyor. ya da işbirlikçileri oluyor...

bu iş de böyle. bazen pıhtılaşma o hamilelikte etkili oluyor bazen olmuyor. benim 2 düşük var bir 25 te canlı doğum bir de 38 de doğum. ve bizde eşimde genetik, bende pıhtılaşma, r.a.y var. Katil kim?

paşamdai efulimde, bende, regretede çıktı onların da canlı doğum hepsi.

bu pıhtılaşma öyle tuhaf ki öğrendiklerim:

1. Rahimin kanlanmasını engelleyerek gebe kalmaya bile engel olabiliyor.

2. erken haftada düşüğe neden olabiliyor.

3. Erken haftada 12 gibi kalp atışı durabiliyor bebeğin.

4. ileri haftalarda bebeğin kalp atışı durabiliyor.

5.kan akışından dolayı bebeğin beslenmesinde düşüklüğe neden olabiliyor.

6. Arda beye göre canlı bebek erken doğuma neden olabiliyor.

Aklımda kalanlar bunlar. bence yaptır yoksa oh dersin. varsa çözüm bulursun. sigortan da var çok da tutmaz bence...

bazen göründüğü gibi olmuyor her şey...

Duyaydıncım sen bebeği kaybettikten sonramı yaptırdın bu pıhtılaşma testini..Birde nerde yaptırdın her hastane yapabliyormuki?Yoksa ünv.hastanesinemi gitmek gerek.Aslında gittiğim doktor yaptırsa çok sevinicem ama bana sen 23 haftalık doğum yapmışsın(ki 18.haftada serklaj yapılmasaydı bende senin gibi o gün yada ertesi gün doğum yapacaktım..) pıhtılaşma ile ilgili bişey değil dedi ısrarla.Birazda sert..Off ne yapsam bilmem..

SAĞOL ARKADAŞIM VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN..BU PIHTILAŞMA TESTİ GENETİK TESTLER DEDİĞİMİZ TESTLERİN İÇİNDEMİ YAPILIYOR..MESELA NORMAL BİR SİGORTA KADIN DOĞUM HASTANESİNE GİTSEM YAPILIRMIKİ?bİRDAHA SÖYLEMEYE ÇALIŞICAM DOKTORA AMA BİRAZ DEDİĞİM DEDİK..

canım sanırım bunlardan bazıları genetik geçişli. Bence söyleme canım dr ye kendince haklı verilere göre gerek yok diyecek bence. yok canım bu durumda sigorta da tıp da yapmaz. mumidihaba nerede yaptırdı sor sanki çok tutmadı. zaten sigortada bunları yapacak kişiler de yok...
bunlar içinde homosistein de var. Ayrıca eşin ve sende kromozomlara bakılan preferik kanda kromozom analizi var bu ayrı bir şey bir de lupus antikoagülan var bu da bağışıklıkla ilgili. Ama bunları da istemez dr n. çünkü erken dönem kaybın yok...

Badecim ablamın doktoru üniversite hastanesinde,ona rica etmiştim,bi de chnb sağolsun o aklı o verdi,bi tane daha düşüğüm var erken düşük evde oldu falan diye sallamıştım,doğumdan sonra yaptırdım testleri,o zaman buraya üye oldum,yönlendirmeler doğrultusunda hem tetkikler yaptırdım hem de bi sürü dr gezdim

Aaaa evet bade, 2 düşüğüm var deyince fakülte yapar. benim gerçekten 2 düşük olunca sorun olmadı yaptılar... protein s ve c yi, lupus ve kromozom analizini özelde pıhtılaşmaların diğerlerini fakültede yaptırdım...

Kızlar ya ben acikcasi önemsemedim pek, sonrasında sikintiolmayinca
Ama yarın ilk is femicali arayacağım
Burda bir doktora gitsem rahim uzunluğunu ölçmeyi becereblir mı ki
KimSeye güvenende oldum
Arda beye de gidemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…