- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #33.881
yaren aralık annelerinde bir arkadaş Selcen koyacakmış. hoşuma gitti. sezin, selcen
anlamı nette şöyle :
Cennetteki kuş ve çiçek ismi; 1071 Malazgirt Zaferi kahramanı Alparslanın eşinin adı
kulağa hoş geliyor bir evdekilere söyleyim birisi birşey deyince insan isimden de soğuyor..
Mumudihaba sen nerde yaptırdın tahlillerini?sen de pıhtılaşma varmı?
Efulim senden de cevap bekliyorum..
Arkadaşlar ben bugün prof.dr.osman develioğluna gittim..Hikayemi anlattım..(18.haftada rahimin tamamen açıldığını ve acil serklaj olduğumu)Dinledi ve net olarak servikal yetmezlik dedi.Kürtaj,ameliyat varmı dedi yok dedim.Doğuştan demekki dedi..Sonra muayeneye aldı.servikal yetmezlik yaşayanların bir çoğunda rahimde perde yada şekil bozukluğu oluyor önce buna bakmamız lazım dedi.Bunu anlamanın 2 yolu var birisi rahim filmi(yüreğim ağzıma geldi,korkuyorum biliyorsunuz) ikinciside benim gibi 3 boyutlu ultrasonla bakmak dedi..Ohh dedim.Banada gösterdi şeklini.Çok şükürki herşey normal,şekil bozukluğu falan yok..Rahim filmindende kurtuldum.
Sonra polikistik over durumumu değerlendirdi.Şöyle anlattı.Bir polikistik over var birde polikistik over sendromu var.Bunu anlamamız lazım dedi..Küçük küçük yumurtalar var ultrasonda bu yumurtalığının polikistik olduğunu gösterir ama birde büyümüş yumurta var dedi..Kaç günde bir adet olduğumu sordu 30-31 dedim.28 günde bir adet gören kadınlarda 14.gün yumurta 20 mm olurmuş.Benimde 14.günüm fakat 30-31 günde adet olduğum için 16-17.günlerde büyürmüş..Bugün 15 mm miş o yüzden.Salı günü çağardı yumurta büyümüşmü diye bakıcak.Daha sonrada çatlamışmı diye bakacakmış.Eğer büyürse çatlamazsa(bebek düşündüğümüz zaman)çatlatma iğnesi yapıcak anladığım kadarıyla.Polikistik over sendromu olan bir hastanın bugün yumurtası 15 mm olmaz dedi..yani seninki sendrom değil sadece yumurtalıkların polikistik dedi.Çok şükür rahat bir nefes aldım.
Peki dedim serklaj kesinmidir,takip önermezmisiniz?Kesin ve net bir dille takip olmaz senin hikayen belli dedi..Rahim ağzımı başka bir sebep açmış olmazmı dedim enfeksiyon gibi..Eğer enfeksiyondan açılsaydı sen hastaneye ağrıyla giderdin dedi.Ama hiç ağrın olmamış güle oynaya gitmişsin dedi..Peki dedim serklajın mantığını anlatırmısınız?4cmlik boru gibi biryer var siz bunun sonuna erişebiliyorsunuz?Ortasından atıyoruz dikişi dedi.Ne demek istedi anlayamadım..Feryal demişti osman hoca çift dikiş atıyormuş diye..siz hiç duydunuzmu böyle bir şey?Çocuk büyümeden 2li-3lü testler yapıldıktan hemen sonra serklaj olman lazım dedi..
Sadece hormon testi yapacakmış.Yumurta çatladıktan sonra sanırım..Başka tahlil dedim.Pıhtılaşma falan?Pıhtılaşman olsaydı 5-6-7 gibi küçük haftalarda bebek giderdi dedi.Sen 23.haftada doğum yapmışsın dedi..Hatta sitem ederek;doktor tahlille doktorluk yapacaksa hiç yapmasın ben senin hikayeni dinlerim anlattıklarından yola çıkarak şüphelendiğim bir şey varsa tahlil isterim dedi..Ama benim aklıma yatmadı..Zannediyorum efulim de pıhtılaşma çıkmıştı.Onunkidemi geç doğumdu?Chnb sendede vardı sanırım yanlışmı hatırlıyorum?Sizce ne yapmalıyım..Pıhtılaşma testlerini bir hastanede kendimmi yaptırayım?Benimki gibi geç doğumlardada pıhtılaşma olanınız varmı?Ben işi şansa bırakmak istemiyorum.Gerçi Osman Hoca çok net konuştu ama bilemedim..Sizlere sorayım dedim.bu arada gerçekten süper bir doktor.Çok net cevaplar veriyor..feryalinde doktoru..Bu arada Feryalin hepinize çok selamı var.Telinde problem varmış sanırım o yüzden giremiyor.Ama 1 haftaya kadar halledicem dedi.Oda çok heyecanlı,beklemede..Allahım yardımcısı olsun,Kucağını tez zamanda doldursun inşallah...İşte böyle arkadaşlar..Birazda olsa rahatladım.En azından ne yapacağımı biliyorum..Sadece pıhtılaşma testleri ve diğer testler yapılmalımı acaba o konuda aklım karıştı..
Duyaydıncım sen bebeği kaybettikten sonramı yaptırdın bu pıhtılaşma testini..Birde nerde yaptırdın her hastane yapabliyormuki?Yoksa ünv.hastanesinemi gitmek gerek.Aslında gittiğim doktor yaptırsa çok sevinicem ama bana sen 23 haftalık doğum yapmışsın(ki 18.haftada serklaj yapılmasaydı bende senin gibi o gün yada ertesi gün doğum yapacaktım..) pıhtılaşma ile ilgili bişey değil dedi ısrarla.Birazda sert..Off ne yapsam bilmem..
kızlar aranızda rahim filmii çekilmiş olan varmı:18::18:
ya okuduklarımdan dolayı cok korkuyorum aslında hiçbirseyden korkmazdım neden böle oldu
ne olur bana kolay birsey oldugunu söleyin,hafif yönlerinden bahsedin ama gercekten dayanılmıcak gibiyse de sölerseniz sevinirim:)
ben ki suni sancıyla dogum yaptım,o kadar yine değildir dimi..hiçbir fikrim yok ta
ben artık uyumaya calıssam iyi olur..aksam biraz uyudumya hiç uyku kalmadı..
nasıl olsa birazdan Metalcim gelir nöbeti devir alır:)
özel hastanede yaptırdım hormonları sigorta karşılamıyor diğerlerini karşıladı 380 tl ödedik
ama başka hastaneye sorduk orası da 1500 demişti benim eşim tez canlı olsun bitsin diye çok araştırmadan atlarız biz
gelelim senin dr adımından sonraki yorumuma
burada bulunan bizler bütün samimiyetimizle içtenliğimizle yorumlar yapıyoruz
amacımız yaşamış olduğumuz acıları tekrar yaşamamak ve hiç kimsenin yaşamaması için birşeyler yapmak yanlış anlaşılmak istemem en son niyetim olur ki bir arkadaşımı üzmek
10 yıl aynı dr gittim ki gözden kaçan birşey olmasın ama yinede varmış
şimdilik net bir pıhtılaşma var denilmesede aspirin içiyorum yalçın beyin ve murat erdemirin tavsiyesiyle
tek rakamlar bitti artık çift rakamlardayım tedavi sürecim o kadar uzadı ne maddiyat düşündüm nede yüreğime saplanan hançer yarası gibi derin yaranın sızını hissetim
amaçım evlat sahibi olmak salih bir evlat yetiştirmek ti
bizler burada bir kere başımıza birşey geldiyse araştırıp acabamı diye düşünüp careler arıyoruz anlamadığım dr neden deneme yanılma yöntemi gibi davranmaları
rahim ağzı yetmezliği diye birşey varsa hamile olan her bayan risk gurubunda bak incele ona göre tedbirini al değilmi neden kayıplar olsun neden yıkılışlar yaşasın insanlar
veeeee nacizane tavsiyem cnm sen kendi dr kendin ol yaptır bütün testlerini hiçbirşey çıkmazsa ohhhh dersin ama yaptırmassan acaba mı der beynını kemirirsin
bizler bu yola baş koyduk inş inanıyorum ki en güzel mükafatı da alacağız hayırlısıyla
hiçbir dr inanamıyorum bu aralar kızgınım hepsine
ya okuduklarımdan dolayı cok korkuyorum aslında hiçbirseyden korkmazdım neden böle oldu
ne olur bana kolay birsey oldugunu söleyin,hafif yönlerinden bahsedin ama gercekten dayanılmıcak gibiyse de sölerseniz sevinirim:)
ben ki suni sancıyla dogum yaptım,o kadar yine değildir dimi..hiçbir fikrim yok ta
Merhaba, sizi rahim filmine karşı bu denli korkutan nedir bilmiyorum ama geçtiğimiz son iki senede iki defa rahim filmi çektirdim , suni sancı ile doğum yaptım dediniz, rahim filmi neki onun yanında, ben de suni sancısız çok ağrılı br düşük doğum yaptım, regli ağrılarım bile genç kızken daha zordu, dicem o ki, ben fındıkzadede ve Şişli'de yaptırdım ikisindede minicik bir adet sancısı 2 3 dk o adar, beyinde büyütüldüğü için acı artar o başka ama normalde korkacak hiç bir şey yok rahim filminden , tabiki kmin ve nerede yapıldığıda önemlidir...bu konuda içinizi daraltmayın bence, sevgiler
özel hastanede yaptırdım hormonları sigorta karşılamıyor diğerlerini karşıladı 380 tl ödedik
ama başka hastaneye sorduk orası da 1500 demişti benim eşim tez canlı olsun bitsin diye çok araştırmadan atlarız biz
amacımız yaşamış olduğumuz acıları tekrar yaşamamak ve hiç kimsenin yaşamaması için birşeyler yapmak yanlış anlaşılmak istemem en son niyetim olur ki bir arkadaşımı üzmek
şimdilik net bir pıhtılaşma var denilmesede aspirin içiyorum yalçın beyin ve murat erdemirin tavsiyesiyle
tek rakamlar bitti artık çift rakamlardayım tedavi sürecim o kadar uzadı ne maddiyat düşündüm nede yüreğime saplanan hançer yarası gibi derin yaranın sızını hissetim
bizler burada bir kere başımıza birşey geldiyse araştırıp acabamı diye düşünüp careler arıyoruz anlamadığım dr neden deneme yanılma yöntemi gibi davranmaları
rahim ağzı yetmezliği diye birşey varsa hamile olan her bayan risk gurubunda bak incele ona göre tedbirini al değilmi neden kayıplar olsun neden yıkılışlar yaşasın insanlar
veeeee nacizane tavsiyem cnm sen kendi dr kendin ol yaptır bütün testlerini hiçbirşey çıkmazsa ohhhh dersin ama yaptırmassan acaba mı der beynını kemirirsin
bizler bu yola baş koyduk inş inanıyorum ki en güzel mükafatı da alacağız hayırlısıyla
badecim bende 23.haftamda dogum yaptım ama dogum sonrası ünv hastanesine gittim herseyime bakılsın diye...
Burdaki arkadaslar yönlendirdiler hatta chnb banada tek dogumu söleme birde düşük yaptım de öle diyince bakarlar demişti:)) dedigi gibi oldu..baktılar ve protein s de dengesizlik ve genetik testimde heterozigot mutasyon görüldü..doktor suanda bile corasprin 100mg baslayabilirsiniz dedi. Hamilelk ögrenir ögrenmez igneye geceriz dedi.
Bende sordum ama benim 23 haftalık dogumumda neden böle birsey anlasılmadı,bir sorun olmadı,bebegin gelişimi iyiydi dedim.
Bir daha o kadar şanslı olmayabilrisin dedi..bunu bile bile görmezden gelemeyız dedi.
Düşündüm haklıydıda..
Ben ünv hastanesine gittim.netten online randevu aldım.gittigim gün hikayemi 1 düşük fazladan anlatark tek istedigim saglıklı bir cocuga kavusmak dedim.doktor beni hemen genetige patalojiye ve hormon,kan,pıhtılaşma testlerinin yapılacagı labaratuar a gönderdi.
Sonuclarıımıda 1 aya yakın bir zamanda aldım.bu kadar basit...sana da tavsiye ederim...
Kızlarım dedigi gibi kendi dr.umuz öncelkle kendimiz olmalı..
bu arada kızlar bugün randevum vardı tüm sonuclarımı alıp götürdüm
doktor baktı ve yeniden beni dinleyince birde rahim filmi çekelim dogumdan sonra rahimde yapısal bir değişiklik olmuş mu,bu hamile kalmayı zorlastırır dedi..
Bende bade gibi ama ben rahim filminden korkarım yapmasanız olmaz mı dedim..(hoş neye korkuyorsam normal dogum yapmış,acıların en büyügünü tatmış kadınım rahim filmi mi beni benden edecek pehhh diye düşünmeye basladım alıstırıorum kendimi)
ama benim gittigim ünv hastanesindeki doktor böle şeylerin sağlıklı anlaşılmasının tek yolu rahim filmi dedi.
Sen internette yazılanlara bakma dedi:) korkacak birsey yok ben yapıcam dedi.
Bende internette yazılanlara baktım bile dedim.dr. Da güldü ah kadınlar herseyi büyütmeye bayılırlar dedi..
Anlayacağın badecim benim doktorum seninki gibi anlayışlı çıkmadı...bana şart koştu..
Adı üstünde arastırma hastanesine gidiyorum ee herseyim arastırılacak tabi..kendim ettim kendim buldum
Ama biryandan da seviniyorum arda bey e giderken tüm testlerimle eksiksiz gidecegim diye
kızlar merhaba geçmişi okuyamadım inş. Iyisinizdir biz dün çok kötü bir gün geçirdik kuzenimin eşi evinde kazağı ile banyodaki havluluğa kendini asarak intihar etmiş şoktayız hala daha 28 yaşında kuzenim 26 yaşında dul kaldı ve en acısı 4yaşında dünyalar tatlısı bir kızları var hiç bir sorunları yoktu yok yere evini yuvasını yıktı çok morelimiz bozuk kuzenim kendinde değil kızı her dakika babasını soruyor babam öldü biliyorum ben diyor tarifi olmayan bir acı rabbim kızınada onada çok büyük sabırlar versin dünden beri aklımdan çıkmıyor napıcaklar nasıl alışacaklar bilmiyor
Ne diyeceğimi bilemiyorum......başınız sağolsun,Allah geride kalanlara sabır versin....kızlar merhaba geçmişi okuyamadım inş. iyisinizdir biz dün çok kötü bir gün geçirdik kuzenimin eşi evinde kazağı ile banyodaki havluluğa kendini asarak intihar etmiş şoktayız hala daha 28 yaşında kuzenim 26 yaşında dul kaldı ve en acısı 4yaşında dünyalar tatlısı bir kızları var hiç bir sorunları yoktu yok yere evini yuvasını yıktı çok morelimiz bozuk kuzenim kendinde değil kızı her dakika babasını soruyor babam öldü biliyorum ben diyor tarifi olmayan bir acı rabbim kızınada onada çok büyük sabırlar versin dünden beri aklımdan çıkmıyor napıcaklar nasıl alışacaklar bilmiyor
kızlar merhaba geçmişi okuyamadım inş. iyisinizdir biz dün çok kötü bir gün geçirdik kuzenimin eşi evinde kazağı ile banyodaki havluluğa kendini asarak intihar etmiş şoktayız hala daha 28 yaşında kuzenim 26 yaşında dul kaldı ve en acısı 4yaşında dünyalar tatlısı bir kızları var hiç bir sorunları yoktu yok yere evini yuvasını yıktı çok morelimiz bozuk kuzenim kendinde değil kızı her dakika babasını soruyor babam öldü biliyorum ben diyor tarifi olmayan bir acı rabbim kızınada onada çok büyük sabırlar versin dünden beri aklımdan çıkmıyor napıcaklar nasıl alışacaklar bilmiyor
ben artık uyumaya calıssam iyi olur..aksam biraz uyudumya hiç uyku kalmadı..
nasıl olsa birazdan Metalcim gelir nöbeti devir alır:)
kızlar merhaba geçmişi okuyamadım inş. iyisinizdir biz dün çok kötü bir gün geçirdik kuzenimin eşi evinde kazağı ile banyodaki havluluğa kendini asarak intihar etmiş şoktayız hala daha 28 yaşında kuzenim 26 yaşında dul kaldı ve en acısı 4yaşında dünyalar tatlısı bir kızları var hiç bir sorunları yoktu yok yere evini yuvasını yıktı çok morelimiz bozuk kuzenim kendinde değil kızı her dakika babasını soruyor babam öldü biliyorum ben diyor tarifi olmayan bir acı rabbim kızınada onada çok büyük sabırlar versin dünden beri aklımdan çıkmıyor napıcaklar nasıl alışacaklar bilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?