Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hidennisko bebiş hareket ediyor di mi canım? kanamda yok şükür... sor için rahat etsin...

yaren aralık annelerinde bir arkadaş Selcen koyacakmış. hoşuma gitti. sezin, selcen

anlamı nette şöyle :

Cennetteki kuş ve çiçek ismi; 1071 Malazgirt Zaferi kahramanı Alparslan’ın eşinin adı

yaren aralık annelerinde bir arkadaş Selcen koyacakmış. hoşuma gitti. sezin, selcen

anlamı nette şöyle :

Cennetteki kuş ve çiçek ismi; 1071 Malazgirt Zaferi kahramanı Alparslan’ın eşinin adı

kulağa hoş geliyor bir evdekilere söyleyim birisi birşey deyince insan isimden de soğuyor..

Mumudihaba sen nerde yaptırdın tahlillerini?sen de pıhtılaşma varmı?
Efulim senden de cevap bekliyorum..

özel hastanede yaptırdım hormonları sigorta karşılamıyor diğerlerini karşıladı 380 tl ödedik

ama başka hastaneye sorduk orası da 1500 demişti benim eşim tez canlı olsun bitsin diye çok araştırmadan atlarız biz

gelelim senin dr adımından sonraki yorumuma

burada bulunan bizler bütün samimiyetimizle içtenliğimizle yorumlar yapıyoruz

amacımız yaşamış olduğumuz acıları tekrar yaşamamak ve hiç kimsenin yaşamaması için birşeyler yapmak yanlış anlaşılmak istemem en son niyetim olur ki bir arkadaşımı üzmek

10 yıl aynı dr gittim ki gözden kaçan birşey olmasın ama yinede varmış

şimdilik net bir pıhtılaşma var denilmesede aspirin içiyorum yalçın beyin ve murat erdemirin tavsiyesiyle

tek rakamlar bitti artık çift rakamlardayım tedavi sürecim o kadar uzadı ne maddiyat düşündüm nede yüreğime saplanan hançer yarası gibi derin yaranın sızını hissetim

amaçım evlat sahibi olmak salih bir evlat yetiştirmek ti

bizler burada bir kere başımıza birşey geldiyse araştırıp acabamı diye düşünüp careler arıyoruz anlamadığım dr neden deneme yanılma yöntemi gibi davranmaları

rahim ağzı yetmezliği diye birşey varsa hamile olan her bayan risk gurubunda bak incele ona göre tedbirini al değilmi neden kayıplar olsun neden yıkılışlar yaşasın insanlar

veeeee nacizane tavsiyem cnm sen kendi dr kendin ol yaptır bütün testlerini hiçbirşey çıkmazsa ohhhh dersin ama yaptırmassan acaba mı der beynını kemirirsin

bizler bu yola baş koyduk inş inanıyorum ki en güzel mükafatı da alacağız hayırlısıyla

hiçbir dr inanamıyorum bu aralar kızgınım hepsine

badecim bende 23.haftamda dogum yaptım ama dogum sonrası ünv hastanesine gittim herseyime bakılsın diye...
burdaki arkadaslar yönlendirdiler hatta chnb banada tek dogumu söleme birde düşük yaptım de öle diyince bakarlar demişti:)) dedigi gibi oldu..baktılar ve protein s de dengesizlik ve genetik testimde heterozigot mutasyon görüldü..doktor suanda bile corasprin 100mg baslayabilirsiniz dedi. hamilelk ögrenir ögrenmez igneye geceriz dedi.
bende sordum ama benim 23 haftalık dogumumda neden böle birsey anlasılmadı,bir sorun olmadı,bebegin gelişimi iyiydi dedim.
bir daha o kadar şanslı olmayabilrisin dedi..bunu bile bile görmezden gelemeyız dedi.

düşündüm haklıydıda..

ben ünv hastanesine gittim.netten online randevu aldım.gittigim gün hikayemi 1 düşük fazladan anlatark tek istedigim saglıklı bir cocuga kavusmak dedim.doktor beni hemen genetige patalojiye ve hormon,kan,pıhtılaşma testlerinin yapılacagı labaratuar a gönderdi.

sonuclarıımıda 1 aya yakın bir zamanda aldım.bu kadar basit...sana da tavsiye ederim...
kızlarım dedigi gibi kendi dr.umuz öncelkle kendimiz olmalı..

bu arada kızlar bugün randevum vardı tüm sonuclarımı alıp götürdüm

doktor baktı ve yeniden beni dinleyince birde rahim filmi çekelim dogumdan sonra rahimde yapısal bir değişiklik olmuş mu,bu hamile kalmayı zorlastırır dedi..

bende Bade gibi ama ben rahim filminden korkarım yapmasanız olmaz mı dedim..(hoş neye korkuyorsam normal dogum yapmış,acıların en büyügünü tatmış kadınım rahim filmi mi beni benden edecek pehhh diye düşünmeye basladım alıstırıorum kendimi)

ama benim gittigim ünv hastanesindeki doktor böle şeylerin sağlıklı anlaşılmasının tek yolu rahim filmi dedi.
sen internette yazılanlara bakma dedi:) korkacak birsey yok ben yapıcam dedi.
bende internette yazılanlara baktım bile dedim.dr. da güldü ah kadınlar herseyi büyütmeye bayılırlar dedi..

anlayacağın badecim benim doktorum seninki gibi anlayışlı çıkmadı...bana şart koştu..

adı üstünde arastırma hastanesine gidiyorum ee herseyim arastırılacak tabi..kendim ettim kendim buldum

ama biryandan da seviniyorum Arda Bey e giderken tüm testlerimle eksiksiz gidecegim diye

kızlar aranızda rahim filmii çekilmiş olan varmı:18::18:

ya okuduklarımdan dolayı cok korkuyorum aslında hiçbirseyden korkmazdım neden böle oldu

ne olur bana kolay birsey oldugunu söleyin,hafif yönlerinden bahsedin ama gercekten dayanılmıcak gibiyse de sölerseniz sevinirim:)

ben ki suni sancıyla dogum yaptım,o kadar yine değildir dimi..hiçbir fikrim yok ta

ben artık uyumaya calıssam iyi olur..aksam biraz uyudumya hiç uyku kalmadı..

nasıl olsa birazdan Metalcim gelir nöbeti devir alır:)

Son düzenleme:

Günaydın canlar.

Geldim canım geldim.

Canım görüşmenin güzel geçmesine sevindim. Ben malesef bu testlerin hiçbirini yaptırmadan hamile kaldım. Benimde bir erken doğumunum birde düşüğüm vardı. Allahım sana sığındım. Beni ve yavrumu Koruu.

Ünv. Hangi Dr gidiyorsun canım. İsmini yazarımızın. Memnun kaldın mı. Kaldıysan onunlada irtibatını kesme.

Canlar. Eskisi kadar yazmamıyorum. Tel den girdiğimden hala ekrana uzun süre ekrana bakamıyorum. Okuyorum sadece.

Canım nasıl da hislerimize tercüman olmuşsun.
Yüce Mevlam tez zamanda sağlıklı bir gebelik geçirip yavrunu kucağına almayı ve Salih olarak yetiştirmeni nasip eylesin.
Allahım sana sığındık hikmetini üzerimizden esirgeme.

her dediğine gönülden katılıyorum arkadaşım..burada olmamızın amacı birbirimizden destek almak..en önemliside bilgilerimizi paylaşmak..bende yaptırmak istiyorum tahlilleri..içime sinmedi yaptırmamak..

chnb canım yazdıgın hapmıydı ben bitki sandm ondn sordm pazartesi doktora gidecm insaallah kalp atıslarnı duyarsm bulantılarıda söyleyecm bir hap yazar umarm gerekmedkce kullanmam zaten suan dayanılmıck kadar kötü degilim igne işide idare eder sagolsn kızcagız cok güzel vuruyo birgünü digerini tutmuyo bazen gercktn agrıyo bazen agrı olmuyo daha alısma aşamasndaym anlayacagn şimdiik iyide annemlern orada napacm bilmiyor vurack biri yok bendede vurack cesaret hiç yok bakalım hayırlısı
haftalr ilerliyo dogumun zamanı bellimi hataydamı olacksn sezeryan oluck mecburen dimi ben serklajn nasıl alındıgını alınırkn acı ckilp cekilmedigini merak ediyorm ama seninki dogumla alınak anck dimi

sağol arkadaşım cevabın için.bende düşünüyorum ama 2düşüğüm var dersem bir sürü soru sorarsa ne yaparım..elime yüzüme bulaştırırsam nasıl olcak..sen nasıl söyledin..doktor çok soru sordumu..birde en önemlisi kayıtlara geçtimi 2 düşüğün..özel sigorta açısından bir problem olurmu acaba..aslında doktorum uludağ ünv.de tıp fakültesinde doktor.ama ısrarla sende öyle bir problem yok dedi..ama burdan öğrendiğim kadarıyla olabiliyormuş işte.

kızlar merhaba geçmişi okuyamadım inş. iyisinizdir biz dün çok kötü bir gün geçirdik kuzenimin eşi evinde kazağı ile banyodaki havluluğa kendini asarak intihar etmiş şoktayız hala daha 28 yaşında kuzenim 26 yaşında dul kaldı ve en acısı 4yaşında dünyalar tatlısı bir kızları var hiç bir sorunları yoktu yok yere evini yuvasını yıktı çok morelimiz bozuk kuzenim kendinde değil kızı her dakika babasını soruyor babam öldü biliyorum ben diyor tarifi olmayan bir acı rabbim kızınada onada çok büyük sabırlar versin dünden beri aklımdan çıkmıyor napıcaklar nasıl alışacaklar bilmiyor

arkadaşım öncelikle şunu söyliym;ben bu prof.tan önce normal bir kadın doğumcuya gittim.ve adamın bana dediği 3 boyutlu ultrason çektirelim orada bir şekil bozukluğu varmı anlaşılır varsa eğer histeroskopi demişti...sonra dün gittiğim profu ben hiç bir şey demeden(rahim filminden korkuyorum vs..) sadece dinledim..ve kendi vajinal ultrasonla bakarlen anlattı..servikal yetmezlik olan hastaların bir çoğunda şekil bozukluğu,perde vs.olur..bunu anlamanın 2 yolu var;1-rahim filmi,2-benim şuan yaptığım gibi 3 boyutlu ultrasonla bakmak..ve banada gösterdi rahimin şeklini,perde olmadığını vs..bende incelemiştim zaten drye gitmeden önce..ve aynen olması gereken şekli ekranda gördüm..
Rahim filmindende korkma diyeceğim güleceksin..sen istanbuldaysan eğer orda bu işlemi ağrısız yapan bir merkez varmış..istersen orada yaptır.hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşım.

allah sabırlar versin arkadaşım...ne denirki..

Ne diyeceğimi bilemiyorum......başınız sağolsun,Allah geride kalanlara sabır versin....

canım hayırdır ne olmuşki asmış kendini ruh halimi degişmiş garibin eşi bebeis ne haldedir kim bilir rabbim sabır versin işşallah
evet canım bende hep diyorum eger doktor hatası varsa rabbim öteki tarafta versin hakkımı bende gıcıgım her doktora keşke bende kd uzmanı olsaymışım hepinize bebek gibi bakardım

ne korkuyosun kızım ya çekinemeseydim ben çekinemezdim delü korkma acımıyor ben kegfilim ben 4 üncede çekindim uzun hikaye korkudan degil hep bir pürüz çıktıda kendine gel silkelen hadi görüm seni gidiyosun çekiniyosun adetten sonra çekiniliyo adetin bitsin arasında 12 var çekindin çeknidin yoksa bir dahaki aya kalıyor
kızlar hayırlı hafta sonları diliyorum ne var ne yok

Allah sabırlar versin canım.
Kimbilir ne düşüncelere daldı. Allahım sen bizleri senin yolundan ayırma. Sana sığındık. Çıkmazlara sokma Ya Rabbi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…