Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mumudihabacığım, dediklerine katılıyorum önce kendi doktorumuz olmalıyız...Allahım sana da en tez zamanda nasip eder inşallah...

Mmery ciğim canım ben çektirdim hatayda, anestezili sonra rahimde dolgunluk hissi oldu. sağlık sigorta indirimli ecomarda regrete çektirdi. anestezisiz pek acı hissetmemişti...

Bade canım belki de dr nin dediği gibi hiçbir şey çıkmayacak ama çıkmadığını bilmek içini rahatlatır...

Metal yorma canım kendini...inşallah geçecek bu haftalar...

Sinem çok üzüldüm gerçekten elbet vardır sebebi. Ama çok acı bir olay...

Efulim değil bitki canım. bir ilaç. dayanamayacak gibi değilsen içme... ben istanbulda doğum yapacağım kısmetse 2 hafta sonra...

kızlar ben de üzgünüm hatta ağladım epey.

öğretmen eşimi aramış oğlunuz başarısız sınavda bir soru yapmış ilaç başlayın demiş. eşim diyor dün 4 test yaptım süre verdim. 2 sini full yaptı biri 90, birinde 70 aldı. Geçen sene psikatra götürdük az dikkat eksikliği dendi. ilaç da kullandık hiç fark etmedi bıraktık. eşim de kullanmak istemiyor.

disleksi denen bir okuma güçlüğü sorunu var hala b-d seslerini bir iki sesi karıştırıyor. Aslında çok da zeki kimsenin kuramayacağı cümleler kuruyor okuduğunu, seyrettiğini anafikrini rahatça buluyor. öğretmen bize yazın her çocuk özeldir isimli film tavsiye etti. seyrettik orada model bir öğretmen vardı ve sorunu çözdü... bizim öğretmen seyrettiği halde hiçbir çaba sarfetmedi tüm çaba bizde. canım çok sıkkın. içimden arayıp öğretmeni paylamak geliyor zor tutuyorum kendimi...

2 yıldır psikolojimi bozdu zaten neler yaşadık bir de öğretmenden çekiyorum. Çocuğum da dediği gibi olsa tamam diyeceğim... Eksiklerini biliyoruz sırf eleştiriyor ya....

Sinemcim sok oldum okuyunca
Allah rahme eylesin, kalanlarada sabır versin

Chnb, anladığım kadarı ile öğretmen oldukça yetersiz
Ozel egitime muhtaç yada ozel durumu olan çocuklarla sınıf icinde ayrıca ilgilenmek, ona ayrıca planlama yapmak cok zor bir is
Fakat öğretmen bunu yapmakla yükümlü
Eğer oğlunda okulda ve sınıfta mutlu degilse degisiklik yapmanızı tavsiye ederim
Ayrıca ilaç kullanımına karşıyım küçücük cocuklarda
Bir saldırganlığı yok, hircinligi yok, hiperaktivitesi yok, neden ilaç verdiler ki?

Chnb anlamadım bı sınavda başarısız oldu diye niye ilaca başlasın öğretmeni pek ogrenci psikolojisinden anlamıyor sanırım öğretmeni değiştirseniz belki çözüm olur

sinem ALLAH sabırlar versin kuzenine ve ailenize çok üzücü kimseye yaşatmasın RABBİM

CHNB CIMM

cnm ay ne çocuklar var bilirsin ve ailelerin umrunda bile değil

sanıyorum buradaki öğretmenin biraz kolaycı olması yada işine geleni yapması

senin çocuğun özel bir çocuk tahminimce ilgi alanı farklı olabilir yada test cözmeyi sevmiyordur yada mantık cerçevesinde oturtmadı bir şeyi doğru bulmuyordur ( bende öyleyimdir)

hemen yelkenler fora olmaz sende eğitimcisin vee nasıl davranacığını bilirsin bazı öğretmenler konuşurken laf olsun duymuş bir yerden onu anlatıyorlar

ayyy çok mu kötüledim meslektaşlarımı ( gerrçi benim uzmanlık alanım 0/6 yaş )

eşinin kararı da doğru ilaç içmek bir yeri yaparken bir yeri yıkmakmış ya

Chnb
Canım Üzme kendini. Sanırım öğretmeniniz biraz kolaya kaçmaya çalışıyor.
Canım geçen sene kendimi çok kötü hissediyordum. İşimdede hiç mutlu değildim ve hep hata yapıyordum.
Sonra bir psikiyatriste gittim ve bende dikkat eksikliği teşhisi koydu. Eski işim msğazacılık olduğundan sürekli aktif ve Hareketliydi. Ozaman anlamamışım. Masa başı ve sayılarla uğraşınca ortaya çıktı. Eski yi düşününce okul yıllarında istesemde derse 15 Dakika'dan fazla odaklanamıyordum. Dersin bir bölümünde ben kopup başka şeyler düşünürken buluyordum.
Dr banada ilaç verdi. Gebelik düşündüğüm için kullanmadım.

Allah yardımcın olsun canım. Hayırlısıyla bit doğum olsun. Sen onuda halledersin Allah'ın iziyle.

Son düzenleme:
Sağ olun canlarım. Şimdi oğlumla da konuştum. Şimdi anladım mevzuyu. Her hafta bir kitap veriliyor hikaye kitabı. okuyorlar ve sınav oluyorlar. Biz öğretmene dedik lütfen mesajlayın unutuyor bazen bizimki. geçen sene de çok unutuyordu ödevlerini. ve hep uyarıyorduk hocam bakın çantasına koymuş mu? kime diyoruz yok... biz gece milletten ödev çektiriyorduk fotokopi. bize mesaj gelmedi. baba da halde yok sınav diye ama başka şeyler okutmuş. kitabı okumadığı için de soruları yapamamış...

Diğer velilerden de duyuyorum genelde memnuniyetsiz çocuklarımızdan diye. Ve özel okul güya...

ben biliyorum çocuğumun dikkat problemi olduğunu biri yanında bir şey yaparsa ders yapamaz sınıfta da eminim dikkatini başka şeye kaydırdığıoluyordur. okuma sıkıntımızı epey düzelttik birkaç harf dışında. Veee bunları inanın biz düzelttik. filmde öğretmen çocuğa bir ufuk açıyor hatta diyor ki bu çocuğun sınavını bir süre sözlü yapalım vs. bizim ki yalnızca eleştiriyor. bir tane de şunu yaptık oğlunuzla demiyor. Bu sene değişecektik çocuk arkadaşlarından ayrılmak istemedi. Ama değişim şart galiba... Sinir olduk kızlar ya...

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr ben geldimm

chnb öğretmeninize çok gıcık oldum o nasıl bi yaklaşım tarzıdır

sinem cnm başınız sağolsun

paşam görüşemiyoruz artık unuttun beni

mmmeryyyyyyyyyyyyyy tatlımmmmmmmm rahim filmini ben anestezisiz çektirdim tabi hiç canım yanmadı diyemem ama dayanılmayacak gibi değil bazı kişilerin tüplerinde sorun olduğu için acı veriyormuş hissettiğin acıda kendini kasmanla ilgili sanırım dr. acıdımı dedi evet biraz dedim geldi elimi tuttu geçti mi dedi gerçekten geçti onun için rahat ol korkma

sorma minitocuğum gıcık resmen...
eşim oğlumu sınav yapmış başarılı olmuş gidip hediye almış kuzuma... öğretmen de habire eleştirsin dursun...
sen nasılsın?

oy oy kıyamam ben sıpamnın annesine kız üzülme ben döverim o hocayı sen strese girme bu arada gözümden kaçmış degil beni unutmuşun kızları alıntı alırken ben yetimmmiyim
bugün eşimle pazara gittim allahım kadının birini kapkaç yapmışlar kimseler duymamış kadının kolları dolumuymuş sanaanca kurtulmuş ellerinden ne günlere kaldık yeminle:18::18:

dadlum facede oluyorum ben devamlı bu ara tarlada ekmiyorum ablamın kızına havlu kenarı yapıyorum hay hay ssen neler yapıyosun burda bulamazsan orda keisn bulursun beni gülüm benim hem sen benim yeni halimi gördünmü bakem facede

beni kimse görmüyormu neyse ben görünmez olmuşum ben didiyom akşama misafirlerim var çaya gelicekler sonra görüşürüz

chnbmmmmmmmmmmmmm iyiyim işte iş güç karıştım yine bugun bi kadın doğumcuya gittim doç. oda ocakta gel dedi kendi doktoruma mı gitsem ona mı gitsem bilemedim kafam karıştı :) sen daha iyi bilirsin gerçide babamda öğretmen olduğu için söylüyorum eşinin yaptığı davranış mükemmellllll

paşammmmmmmmmmmmm inanmıyorum gördüm fotolarıda tanıyamadımmmmmmmmmmm karşı komşunun kızı zannettim evlenecek olan 41,5 kere maşşallahh evden çıkmada nazar değmesin sanaaaa

Canım sağ ol. nasıl geçti görüşme? sen ne hissettin? ne dedi?

kendi doktorumu çek seviyorum ona ihanet ediyo musum gibi hissettim tuhaf bi duygu doktor sakindi dinledi beni ben ağladım :2: gebelikte başına gelebilecek herşey gelmiş çok kötü günler geçirmişsin dedi daha çok ağladım direk tüp bebk ya da aşılama yapmak yerine önce ilaç verelim sana dedi 1,5 ay sonra gel dedi rahim filmini getir bi daha çekmeyelim dedi çok kararsızım bu doktorun hastanesi çok güzel ama benım doktorumu çok seviyorum kafam karıştı kaldı karar veremiyorum bir tuhaf hallerdeyim

o his bende de olmuştu. hataydaki dr mden başka dr ye gittiğimde. sonra bunu kendisine söylemiştim her zaman ona da gittim başkasına da. Arda beye de o yönlendirdi. Ben dr nde aslında yanlış olduğu durumlar gördüm bana düşmez belki ama ... o kadar yumurta ile bence aşılama yapmamalıydı sana bu ihtimal vardı... mesela ben 3 embriyoya da karşıyım tüp bebekte. nitekim tutma ihtimali var ve tutuyor sonra redüksiyon vs... sana tüp bebekle 2 embriyo deneyebilirdi. tabi ben dıştan gördüklerimi diyorum...

gebeliğin yedizden ikize kendiliğinden düşmesi Allahın lütfu olmuş bence... sonra serklaj yapması gerekir miydi tartışılabilir. hadi onu da evet diyelim bence o kadar uzun yola çıkma demeliydi...

insan duygusal bir bağ kuruyor tabi. bir de şu var bu hatalarını görüp yeni gebelikte daha farklı politika da izleyebilir...

chnb gaza geldim en azından 3 4 ay yeni doktoru deneyeceğim hamile kalamazsam doktoruma dönerim ben zaten en fazla 2 emb. koydururum öyle düşünüyorum şu anda karar verdim değişebilir hem yeni doktorun hastanesi daha güzel ve yüzde almıyor yani hepsi beleş ya kendi doktorum tüm olabilecekleri anlattı biz kabul ettik herşeyi söylemişti olabilir diye ben tüm dedikleri olmaz herhalde ihtimalleri sayıyo dedim ama dediği herşey oldu en azından olacakları biliyo

off işte insan bana olmaz sanıyor ama oluyor. neyse geçmişte kaldı... Artık geleceğe bakalım...sezaryen için bir şey demedi mi? şu kadar korun filan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…