- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #33.941
kızlar sabahtan beri içimde bir hüzün, bir üzüntü iç sıkıntısı var
Allah hayırlara çıkarsın inşallah!
eşime de oğluma da çok ters davranıyorum
eşimde aldı oğlanı alışveriş merkezine gitti benim suratımı çekmektense
Canım insallah guzel gecer cok fazla bişeye ihtiyac duymuyorsun aslında mutlaka gecelik götür daha rahat sonda takiyolar havalar soğuk oldug icin çorap al yanına terlik birde poşet bulundur ben operasyon sonrası. Baya bı kusdum gerçi hastanede bunun icin bı kap varmış ama biz biraz geç farkettik çamaşır sabahlik ben çıkarken üst değiştirmedim sabahligmi giyip ciktim yanlınıza dikkat et vajinaya tampon koyuyorlar ben eve gelince fark ettim hastaneden çıkmadan çıkartmaları gerekiyormuş hemşireler sag olsun unuttular Birde kucuk bı şişeye sirkeli su yap götür sonda çıktıktan sonra wc ye idralini yapman gerekiyor ondan sonr cikartiyolar Wc de sirkeli su kullanSelam arkadaşlar...
yarın serklajım yapılacak Medical Park Göztepe'de... Dikkat etmem gereken, yanımda götürmem gereken birşeyler var mı? Sizler serklaj sonrası ne kadar süre ne yaşadınız?
tşk.
kızlar sabahtan beri içimde bir hüzün, bir üzüntü iç sıkıntısı var
Allah hayırlara çıkarsın inşallah!
eşime de oğluma da çok ters davranıyorum
eşimde aldı oğlanı alışveriş merkezine gitti benim suratımı çekmektense
Canım arkadaşlar söylemiş ama ben de yazayım dedim,gecelik rahat oluyor,ped olarak da günlük ped kullanmıştım büyüklerden daha rahat,zaten öyle lekeleme tarzı kanaman oluyor,serklaj sonrası benim biraz ağrım olmuştu,sonda yada tampon yoktu bende,ilk tuvaletimi ayağa kalkıp yapmıştımSelam arkadaşlar...
yarın serklajım yapılacak Medical Park Göztepe'de... Dikkat etmem gereken, yanımda götürmem gereken birşeyler var mı? Sizler serklaj sonrası ne kadar süre ne yaşadınız?
tşk.
sofika cım hoşgeldin sana geçenlerde yazdım görmedin..
yani oldukça zaman geçti ağda konusundaydı
Hayırdır canım hayır.
Sen durup kendini dinlemişsindir. Normalde çok hareketlisin
Havada kapalı. İçini ferah tut.
Annen nasıl oldu canım?
canim ozel bolgeye agdaya karşıyım cunku agda ile kokunden alınan kılların yuvaları acık kalıyor ve gel enfeksiyon buraya yerleş ordan da rahme ulaşman daha kolay olur diyor resmen :) hıc bir sey hamileligi riske atmaya degmez,gerekirse kıllı da cıkılır doktor karsısına doktorun ne dusundugu bizim bebeklerimizden kıymetli degil,doktorların bazıları yapılabişlir diyor hatta arda bey bile hijyene dikkat edilerek yapılabilir demiş ama bu her zaman her şartta gecerli degil ve en ufak bir enfeksiyon riski dahi varsa deger mi hic.Ben bacaklara agda ozel bolgeye jilet atarak idare ettim hep,hic sorun yaşamadım cok şukur,jileti de duzenli yapmadım sadece doktordan dotora o da ustunkoru,son aylarda zor oluyor cunku.Evet agda ile cok rahat ooluyor ama o rahatlıgın bedeli agır olmasın arkadaşım boşverin agdayı atın jileti gitsin.
Karadenizliydi dimi eşin ve tarafı? Bana anlattıkların hiç tuhaf gelmediği için yazmıyorum dahidennisko canım tatlı kriziymiş nedeni demek...
bizim görümcelerde her gün sebep bulurlar tartışmaya 10 dakika sonra bir şey olmamış gibi sohbete başlarlar. Alıştım artık aslın da 12 yıldır bu böyle...
oğlanı bakacağım artık dikkat sorununu biliyordum aslında ama ciddi boyutta mıdır bilmiyorumm...
Annen de dinlensin sonra yine gelir iyi olur tabi...
Sofikaaa nasılsın canım?
Karadenizliydi dimi eşin ve tarafı? Bana anlattıkların hiç tuhaf gelmediği için yazmıyorum dabenim babam trabzonlu,bi parlar bi söner,alışkınız,5 dk sonra o sinirli adamdan eser kalmaz pamuk gibi olur
aslında güzel birşey insanın başkaları tarafından da düşünülüp önemsenmesi, ama balayıda biraz sıkıcı ve abartılı olmuş, demekki ikisinin ortası olmuyor..:))
kızımın ismine hala karar veremedim sezin'e uygun birşey olsun diyorum ama şimdilik aklımda selen ve derin var ama onlar da aman aman istediğim isimler değil bir türlü bulamadım kızlar bir fikir verin bana bende geçen sizin de bir fikrinizi alayımda diye düşünüyordum unutmuşum sorduğun iyi oldu..
eylülgülü dermatoloji dahil demişim pakete dahil dedi. dermatoloji ürünü ne canım makyaj malzemesi mi?
Arkadaşlar ben bugün prof.dr.osman develioğluna gittim..Hikayemi anlattım..(18.haftada rahimin tamamen açıldığını ve acil serklaj olduğumu)Dinledi ve net olarak servikal yetmezlik dedi.Kürtaj,ameliyat varmı dedi yok dedim.Doğuştan demekki dedi..Sonra muayeneye aldı.servikal yetmezlik yaşayanların bir çoğunda rahimde perde yada şekil bozukluğu oluyor önce buna bakmamız lazım dedi.Bunu anlamanın 2 yolu var birisi rahim filmi(yüreğim ağzıma geldi,korkuyorum biliyorsunuz) ikinciside benim gibi 3 boyutlu ultrasonla bakmak dedi..Ohh dedim.Banada gösterdi şeklini.Çok şükürki herşey normal,şekil bozukluğu falan yok..Rahim filmindende kurtuldum.
Sonra polikistik over durumumu değerlendirdi.Şöyle anlattı.Bir polikistik over var birde polikistik over sendromu var.Bunu anlamamız lazım dedi..Küçük küçük yumurtalar var ultrasonda bu yumurtalığının polikistik olduğunu gösterir ama birde büyümüş yumurta var dedi..Kaç günde bir adet olduğumu sordu 30-31 dedim.28 günde bir adet gören kadınlarda 14.gün yumurta 20 mm olurmuş.Benimde 14.günüm fakat 30-31 günde adet olduğum için 16-17.günlerde büyürmüş..Bugün 15 mm miş o yüzden.Salı günü çağardı yumurta büyümüşmü diye bakıcak.Daha sonrada çatlamışmı diye bakacakmış.Eğer büyürse çatlamazsa(bebek düşündüğümüz zaman)çatlatma iğnesi yapıcak anladığım kadarıyla.Polikistik over sendromu olan bir hastanın bugün yumurtası 15 mm olmaz dedi..yani seninki sendrom değil sadece yumurtalıkların polikistik dedi.Çok şükür rahat bir nefes aldım.
Peki dedim serklaj kesinmidir,takip önermezmisiniz?Kesin ve net bir dille takip olmaz senin hikayen belli dedi..Rahim ağzımı başka bir sebep açmış olmazmı dedim enfeksiyon gibi..Eğer enfeksiyondan açılsaydı sen hastaneye ağrıyla giderdin dedi.Ama hiç ağrın olmamış güle oynaya gitmişsin dedi..Peki dedim serklajın mantığını anlatırmısınız?4cmlik boru gibi biryer var siz bunun sonuna erişebiliyorsunuz?Ortasından atıyoruz dikişi dedi.Ne demek istedi anlayamadım..Feryal demişti osman hoca çift dikiş atıyormuş diye..siz hiç duydunuzmu böyle bir şey?Çocuk büyümeden 2li-3lü testler yapıldıktan hemen sonra serklaj olman lazım dedi..
Sadece hormon testi yapacakmış.Yumurta çatladıktan sonra sanırım..Başka tahlil dedim.Pıhtılaşma falan?Pıhtılaşman olsaydı 5-6-7 gibi küçük haftalarda bebek giderdi dedi.Sen 23.haftada doğum yapmışsın dedi..Hatta sitem ederek;doktor tahlille doktorluk yapacaksa hiç yapmasın ben senin hikayeni dinlerim anlattıklarından yola çıkarak şüphelendiğim bir şey varsa tahlil isterim dedi..Ama benim aklıma yatmadı..Zannediyorum efulim de pıhtılaşma çıkmıştı.Onunkidemi geç doğumdu?Chnb sendede vardı sanırım yanlışmı hatırlıyorum?Sizce ne yapmalıyım..Pıhtılaşma testlerini bir hastanede kendimmi yaptırayım?Benimki gibi geç doğumlardada pıhtılaşma olanınız varmı?Ben işi şansa bırakmak istemiyorum.Gerçi Osman Hoca çok net konuştu ama bilemedim..Sizlere sorayım dedim.bu arada gerçekten süper bir doktor.Çok net cevaplar veriyor..feryalinde doktoru..Bu arada Feryalin hepinize çok selamı var.Telinde problem varmış sanırım o yüzden giremiyor.Ama 1 haftaya kadar halledicem dedi.Oda çok heyecanlı,beklemede..Allahım yardımcısı olsun,Kucağını tez zamanda doldursun inşallah...İşte böyle arkadaşlar..Birazda olsa rahatladım.En azından ne yapacağımı biliyorum..Sadece pıhtılaşma testleri ve diğer testler yapılmalımı acaba o konuda aklım karıştı..
kızlar merhaba geçmişi okuyamadım inş. iyisinizdir biz dün çok kötü bir gün geçirdik kuzenimin eşi evinde kazağı ile banyodaki havluluğa kendini asarak intihar etmiş şoktayız hala daha 28 yaşında kuzenim 26 yaşında dul kaldı ve en acısı 4yaşında dünyalar tatlısı bir kızları var hiç bir sorunları yoktu yok yere evini yuvasını yıktı çok morelimiz bozuk kuzenim kendinde değil kızı her dakika babasını soruyor babam öldü biliyorum ben diyor tarifi olmayan bir acı rabbim kızınada onada çok büyük sabırlar versin dünden beri aklımdan çıkmıyor napıcaklar nasıl alışacaklar bilmiyor
Mumudihabacığım, dediklerine katılıyorum önce kendi doktorumuz olmalıyız...Allahım sana da en tez zamanda nasip eder inşallah...
Mmery ciğim canım ben çektirdim hatayda, anestezili sonra rahimde dolgunluk hissi oldu. sağlık sigorta indirimli ecomarda regrete çektirdi. anestezisiz pek acı hissetmemişti...
Bade canım belki de dr nin dediği gibi hiçbir şey çıkmayacak ama çıkmadığını bilmek içini rahatlatır...
Metal yorma canım kendini...inşallah geçecek bu haftalar...
Sinem çok üzüldüm gerçekten elbet vardır sebebi. Ama çok acı bir olay...
Efulim değil bitki canım. bir ilaç. dayanamayacak gibi değilsen içme... ben istanbulda doğum yapacağım kısmetse 2 hafta sonra...
kızlar ben de üzgünüm hatta ağladım epey.
öğretmen eşimi aramış oğlunuz başarısız sınavda bir soru yapmış ilaç başlayın demiş. eşim diyor dün 4 test yaptım süre verdim. 2 sini full yaptı biri 90, birinde 70 aldı. Geçen sene psikatra götürdük az dikkat eksikliği dendi. ilaç da kullandık hiç fark etmedi bıraktık. eşim de kullanmak istemiyor.
disleksi denen bir okuma güçlüğü sorunu var hala b-d seslerini bir iki sesi karıştırıyor. Aslında çok da zeki kimsenin kuramayacağı cümleler kuruyor okuduğunu, seyrettiğini anafikrini rahatça buluyor. öğretmen bize yazın her çocuk özeldir isimli film tavsiye etti. seyrettik orada model bir öğretmen vardı ve sorunu çözdü... bizim öğretmen seyrettiği halde hiçbir çaba sarfetmedi tüm çaba bizde. canım çok sıkkın. içimden arayıp öğretmeni paylamak geliyor zor tutuyorum kendimi...
2 yıldır psikolojimi bozdu zaten neler yaşadık bir de öğretmenden çekiyorum. Çocuğum da dediği gibi olsa tamam diyeceğim... Eksiklerini biliyoruz sırf eleştiriyor ya....
15inde canım, saat 10:30da inşallah. Perşembe sabah erkenden gidip yatış yapicaz, nst'ye bagliycklar doguma kadar, saati geldiginde de ameliyathaneye inicekmisiz...epidural olucak. Bugün kontrolum vardı, tansiyonum ilk kez 14-9 çıktı, hep 12-7 cikiyodu, günde iki kere olc 14-9 ve üzeri çıkarsa Genel anestezi yaparım dedi, inşallah bı terslik olmaz, kuzuların doğduğunu görürüm...senin ne zaman netlesicek?
Yaa aslında gönlümden ogune kadar kendiliğinden gelselerde sezeryan olmasam diye geçiyo, efeden dolayı hemen ayaklanmam gerekiyo benim, oda daha 3,5 basında bebek sayılır, tuvaleti, yemeği...herseyi icin yardım lazım, 3 çocukla sezeryan beni zorlyacak....annem yanımda ama oda 9 aydır benimle, efeyle, evle tek basına ugrasti, her yerinden sesler gelmeye basladi kadıncağızın, boyun fitigi ve omuzlarında yirtik var en son bı de sag el bileği çıktı, kollar artık çalışmıyor diyebiliriz...Allah yardimcimiz olsun valla ne diyim...
sofikacığım valla bu etraftakiler niye müdahil her şeye. dün görümce diyor ki oğlunu burada bir okula verelim bizimle kalsın burada iyi okul bulalım. nasıl bırakırım ya?
senin kayınvalide kompleksi canım bence takılmazsın da eşin nasıl görmüyor sakince anlatmışsındır da... zor durumlar...
sağlığınız iyiymiş sevindim.
canım ben yönetime filan mesaj atmayı bilmiyorum. feryalle telde görüştük. şu an yazışmaya ihtiyacı var niye öyle oldu gurbetçi de şikayetçi:))
öğretmenimiz bize film dışında hiç öneri getirmedi sofika. sınıfta kaç tane çocuk ilaca başladı canım. idare edemiyor bence... eşim gidecek okula...
Ay kızlar bir site buldum çarpmada 9 larla ilgili ne demiş bayıldım.
PARMAK OYUNU-ÇARPIM TABLOSU
Çoçuğunuz çarpım tablosunu öğrenmekte güçlük çekiyor olabilir.Hatta her türlü çabanıza rağmen bir türlü öğrenemiyor,unutuyor veya karıştırıyor olabilir.
İşte size 9'ları öğretirken uygulayacağınız basit bir yöntem:
1.İki elinizi önünüzde açık bir şekilde tutun.
2.9x7 için elinizin yedinci parmağını indirin.(9x3 için üçüncü parmağı indirin v.b)
3.İndirdiğiniz parmağınızdan önce 6 parmağınız,sonrasında ise 3 parmağınız açık durumda olmuş
olacak.
4.Böylece cevabın 63 olduğunu buluyoruz.(Yukarıdaki resme bakın)
5.Bu teknik sadece 9'ların çarpımında kullanılabiliyor.
ÇOK BASİT DEĞİL Mİ?ARTIK ÇOCUĞUNUZ KOLAYCA 9'LARI ÇARPABİLECEK.
Canım bunu hizmetiçi eğitim seminetlerinin birinde bi sınıf öğretmeni arkadaş göstetmişti,unutmuşum,eh tabi o zaman bekarım çocuk yok,sınıfçı da değilim ya koymamışım kafama,aslında öğrenmek lazımAy kızlar bir site buldum çarpmada 9 larla ilgili ne demiş bayıldım.
PARMAK OYUNU-ÇARPIM TABLOSU
Çoçuğunuz çarpım tablosunu öğrenmekte güçlük çekiyor olabilir.Hatta her türlü çabanıza rağmen bir türlü öğrenemiyor,unutuyor veya karıştırıyor olabilir.
İşte size 9'ları öğretirken uygulayacağınız basit bir yöntem:
1.İki elinizi önünüzde açık bir şekilde tutun.
2.9x7 için elinizin yedinci parmağını indirin.(9x3 için üçüncü parmağı indirin v.b)
3.İndirdiğiniz parmağınızdan önce 6 parmağınız,sonrasında ise 3 parmağınız açık durumda olmuş
olacak.
4.Böylece cevabın 63 olduğunu buluyoruz.(Yukarıdaki resme bakın)
5.Bu teknik sadece 9'ların çarpımında kullanılabiliyor.
ÇOK BASİT DEĞİL Mİ?ARTIK ÇOCUĞUNUZ KOLAYCA 9'LARI ÇARPABİLECEK.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?