Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mevsimden mi acaba? ben de iyi değilim şu öğretmen meselesi yüzünden. dün oğlumun sınıf arkadaşının annesiyle konuştum eşi psikayatr. o da öğretmen boş bir öğretmen değil diyor eksikleri olmakla birlikte. şayet dikkat süresi de kısa ise 4. sınıfta tamamen kopar okula da gitmek istemez. adana da prof ismi verdi. ilaçtan da korkmayın o kadar dedi. eşime dedim o da kızdı bana... çok istiyorsan götür sen gelir götürürsün dedi.

senin de iyi olmuş gitmeleri... sen de çıksaydın hava alırdın... of canım kendini kontrol etmeye çalış. geçen sene ben oğlanı çok üzdüm şimdi aklıma geldikçe çok üzülüyorum ağlıyorum hatta...(

2 görümce yine fena tartışıyorlar... çoğu zaman yaşanıyor... ne zor ya, belli yaştan sonra bekar insanlar zor yaşıyor bir arada...

Selam arkadaşlar...

yarın serklajım yapılacak Medical Park Göztepe'de... Dikkat etmem gereken, yanımda götürmem gereken birşeyler var mı? Sizler serklaj sonrası ne kadar süre ne yaşadınız?

tşk.
Canım insallah guzel gecer cok fazla bişeye ihtiyac duymuyorsun aslında mutlaka gecelik götür daha rahat sonda takiyolar havalar soğuk oldug icin çorap al yanına terlik birde poşet bulundur ben operasyon sonrası. Baya bı kusdum gerçi hastanede bunun icin bı kap varmış ama biz biraz geç farkettik çamaşır sabahlik ben çıkarken üst değiştirmedim sabahligmi giyip ciktim yanlınıza dikkat et vajinaya tampon koyuyorlar ben eve gelince fark ettim hastaneden çıkmadan çıkartmaları gerekiyormuş hemşireler sag olsun unuttular Birde kucuk bı şişeye sirkeli su yap götür sonda çıktıktan sonra wc ye idralini yapman gerekiyor ondan sonr cikartiyolar Wc de sirkeli su kullan

minito, chnb sanırım havadan gerçekten

gececek elbet

canım tatlı istiyor belki ondandır
arayayım da kocisi kızgınlıgı gectiyse alsın

chnb bende tartışan insaların yanında çok gerilirim
sonrasında da onlar rahatlar ben şişerim
allah kolaylık versin
oğlunu da bir süre daha gözlemle bence
sen dönücen yakında nasılsa
birazda sen ilgilen bakalım nasıl olacak

Hayırdır canım hayır.
Sen durup kendini dinlemişsindir. Normalde çok hareketlisin
Havada kapalı. İçini ferah tut.
Annen nasıl oldu canım?

Selam arkadaşlar...

yarın serklajım yapılacak Medical Park Göztepe'de... Dikkat etmem gereken, yanımda götürmem gereken birşeyler var mı? Sizler serklaj sonrası ne kadar süre ne yaşadınız?

tşk.
Canım arkadaşlar söylemiş ama ben de yazayım dedim,gecelik rahat oluyor,ped olarak da günlük ped kullanmıştım büyüklerden daha rahat,zaten öyle lekeleme tarzı kanaman oluyor,serklaj sonrası benim biraz ağrım olmuştu,sonda yada tampon yoktu bende,ilk tuvaletimi ayağa kalkıp yapmıştım

Hayırlısıyla atlatırsın inşallah

sofika cım hoşgeldin sana geçenlerde yazdım görmedin..
yani oldukça zaman geçti ağda konusundaydı

canim ozel bolgeye agdaya karşıyım cunku agda ile kokunden alınan kılların yuvaları acık kalıyor ve gel enfeksiyon buraya yerleş ordan da rahme ulaşman daha kolay olur diyor resmen :) hıc bir sey hamileligi riske atmaya degmez,gerekirse kıllı da cıkılır doktor karsısına doktorun ne dusundugu bizim bebeklerimizden kıymetli degil,doktorların bazıları yapılabişlir diyor hatta arda bey bile hijyene dikkat edilerek yapılabilir demiş ama bu her zaman her şartta gecerli degil ve en ufak bir enfeksiyon riski dahi varsa deger mi hic.Ben bacaklara agda ozel bolgeye jilet atarak idare ettim hep,hic sorun yaşamadım cok şukur,jileti de duzenli yapmadım sadece doktordan dotora o da ustunkoru,son aylarda zor oluyor cunku.Evet agda ile cok rahat ooluyor ama o rahatlıgın bedeli agır olmasın arkadaşım boşverin agdayı atın jileti gitsin.

Hayırdır canım hayır.
Sen durup kendini dinlemişsindir. Normalde çok hareketlisin
Havada kapalı. İçini ferah tut.
Annen nasıl oldu canım?

sağol cnm, annem iyileşti
dün sabah gönderdim onu
kadın mahvoldu kaç haftadır, bir daha hastalanmmadan sağlam göndereyim dedim
kaldık çeirdek aile

ben epilasyon yaptırmıştım o hyüzden rahatım
ama ağdanın enfeksiyon yaptıgını bilmiyordum ama her seferinde mantar olurdum :26:
şimdi doktora gitmeden üstünden bir jilet yapıyorum tamam
hafif çıkan tüylerde gidiyor

hidennisko canım tatlı kriziymiş nedeni demek...

bizim görümcelerde her gün sebep bulurlar tartışmaya 10 dakika sonra bir şey olmamış gibi sohbete başlarlar. Alıştım artık aslında 12 yıldır bu böyle...

oğlanı bakacağım artık dikkat sorununu biliyordum aslında ama ciddi boyutta mıdır bilmiyorumm...

Annen de dinlensin sonra yine gelir iyi olur tabi...

Sofikaaa nasılsın canım?

Karadenizliydi dimi eşin ve tarafı? Bana anlattıkların hiç tuhaf gelmediği için yazmıyorum da benim babam trabzonlu,bi parlar bi söner,alışkınız,5 dk sonra o sinirli adamdan eser kalmaz pamuk gibi olur

Karadenizliydi dimi eşin ve tarafı? Bana anlattıkların hiç tuhaf gelmediği için yazmıyorum da benim babam trabzonlu,bi parlar bi söner,alışkınız,5 dk sonra o sinirli adamdan eser kalmaz pamuk gibi olur

ay evet trabzonlular. canım aynen öyle... resmen kendilerinden geçiyorlar tartışırken sonra bir şey olmamış sanki kahve yapıp sohbete devam...

yaren isim düşünüyorum sezine uygun gece uyku tutmadı aklıma geldi ne olabilir?

Selin, Serra, Sedef, Sena

canım isim işi zor gercekten,ben ikinci cocgun isminin ilkine uydurulmasını sevmiyoprum hatta mumkunse cok farklı olmalı,cunku ikinci bebek de tek ve ozel algılanmalı,buyugune kardeş degil,anne babanın ikinci cocugu olmalı en başından itibaren.Ben bu şekilde dusundum ikinci kızmın ismini.İnci olmasaydı sanırım Buket olacaktı ve dusununce Buket de cok guzel ve modern bir isim,belki hoşuna gider,yada son ana kadar bekle Allah sana isim konusunda işaret gonderecektir.Ben İncimin ismini bir ruyadan etkilenerek koydum,Allah´ım sag saglim zamanında dogurup ismiyle seslenmeyi kısmet etsin canım,Allah´a emanet olun.

eylülgülü dermatoloji dahil demişim pakete dahil dedi. dermatoloji ürünü ne canım makyaj malzemesi mi?

canım dermatoloji urunu krem vs olsa gerek

hay yaşa osman hoca :) bence de senin kesin teşhis canım ve hic sıkıntı yaomadan serrklajını erken erken oldugunda Allah da izin verirse bu sefer sag saglim vakitlice alacaksın yavrunu kucagına.Osman hoca yaptırma dese bile ona birsey demeden kendi imkanlarınla pıhtılaşma testlerini yaptır sorun cıkmazsa ne ala ama cıkarsa danışırsın en başından daha,opuyorum seni

Allah minik yavrusuna sabır versin,yavrunun başka yerden yuzunu guldursun inşallah!Allah gunahlarını affetsin,icim tuhaf oldu

chnb bu ogretmenin kulaklarını cekmen lazım,oyle arayıp azarlamak da degil uzun uzun bir toplantı ayarlamak laızm ve butun memnuniyetsizligini bildirmen lazım,ozel okul olduguna gore okul idaresine de ogretmenle ilgili sıkıntıyı bildirmende fayda var.En başından beri ogretmenin tavrı ve mesleki icraatları hic hoşuma gitmiyor,lutfen ne olursa olsun oglunu hırpalama ve ona sana ve babasına guvenebilecegini ogretmeni aksini soylese bile siz onun ne kadar akıllı ve ozel odlugunu bildiginizi soyleyin hissettirin.
İlac gerekli ise elbette verilir ama ben bu sorunun cozumunun ilac olmadıgına nerdeyse eminim,elbette sadece senin anlattıklarına dayanarak.Benim de disleksi sorunu yaşayan ogrencim oldu,ve sınıfımın en başarılı ogrencisiydi,tesaduftur ki onun da annesi ogretmendi.

canım benim Allah´ın izniyle sag saglim al kucagına inşallah,cok az kaldı artık,dogum sonrası da cok zor olacak ama alışacaksın Allah´ım yardımcın olsun,Allah´a emanet olun.

efulim canım hayırlı olsun onceki sayfalarda yeniden hamile oldugunu okudum ama ayrtıntıları okuyamadım ustunkoru sayfa atlaya atlaya okuyorum cunku.Allah´ım sag saglim ve vakitlice dogum yapmanı nasip etsin inşallah,Allah´a emanet olun.

feryal yazamıyor arkadaşlar,cok canı sıkkın hatta bu yuzden,gurbetci de mesaj atmıştı cok oldu ama yazamadım buraya o da giremiyor,vakti olan bir arkadaş site yonetimine yazabilir mi acaba,neden bazı telefonlardan giriş yapılmıyor siteye,chnb canım belki sen bu konuya el atarsın vaktin olursa

paşam harika gorunuyorsun canım,aynen devam azmin karşılıgı zafer olacak Allah´ın izniyle inşallah!

bize gelelim
cok sukur iyiyyiz saglık yonunden,incim de filizim de iyi ama canım sıkkın kayınvalidemle tartıştık dun,aslında bu benim canımı sıkmaz ama anında eşim bana tavır aldı,kayınvalide ile arayı duzeltmeden de bu tavrın degişmeyecegini bilmek canımı sıkıyor,hic bir sey icimden gelmiyor konu da o kadar basit bir konu ki ama işte buyuyor da buyuyor,el ile gecinmek zor zor

hepinizi opuyorum,sayfaları atlaya atlaya okuyorum son zamanlarda hic vaktim olmuyor ama sizi hep dusunuyorum,Allah´a emanet olun

sofikacığım valla bu etraftakiler niye müdahil her şeye. dün görümce diyor ki oğlunu burada bir okula verelim bizimle kalsın burada iyi okul bulalım. nasıl bırakırım ya?

senin kayınvalide kompleksi canım bence takılmazsın da eşin nasıl görmüyor sakince anlatmışsındır da... zor durumlar...

sağlığınız iyiymiş sevindim.

canım ben yönetime filan mesaj atmayı bilmiyorum. feryalle telde görüştük. şu an yazışmaya ihtiyacı var niye öyle oldu gurbetçi de şikayetçi:))

öğretmenimiz bize film dışında hiç öneri getirmedi sofika. sınıfta kaç tane çocuk ilaca başladı canım. idare edemiyor bence... eşim gidecek okula...

Ay kızlar bir site buldum çarpmada 9 larla ilgili ne demiş bayıldım.

PARMAK OYUNU-ÇARPIM TABLOSU

Çoçuğunuz çarpım tablosunu öğrenmekte güçlük çekiyor olabilir.Hatta her türlü çabanıza rağmen bir türlü öğrenemiyor,unutuyor veya karıştırıyor olabilir.

İşte size 9'ları öğretirken uygulayacağınız basit bir yöntem:

1.İki elinizi önünüzde açık bir şekilde tutun.

2.9x7 için elinizin yedinci parmağını indirin.(9x3 için üçüncü parmağı indirin v.b)

3.İndirdiğiniz parmağınızdan önce 6 parmağınız,sonrasında ise 3 parmağınız açık durumda olmuş

olacak.

4.Böylece cevabın 63 olduğunu buluyoruz.(Yukarıdaki resme bakın)

5.Bu teknik sadece 9'ların çarpımında kullanılabiliyor.

ÇOK BASİT DEĞİL Mİ?ARTIK ÇOCUĞUNUZ KOLAYCA 9'LARI ÇARPABİLECEK.

öğretmenimiz bize film dışında hiç öneri getirmedi sofika. sınıfta kaç tane çocuk ilaca başladı canım. idare edemiyor bence... eşim gidecek okula...

gorumcenin onerisi pek akıllıca degil canım,sorun okul degil ogretmen zaten,ogretmene acık bir dille sıkıntınızı bildireceksiniz ve sorunun cozumu icin ustune duseni yapması konusunda ciddi bir sekilde uyaracaksınız.nasıl yani kac tane cocuk ilaca başladı bu ne bicim yaklaşım,acilen ogretmenle ve okul idaresiyle gorusun ogretmende cissi sıkıntı var,ilacla mudahale cok uc boyutlarda gerekli olablir,bir sınıfta birden fazla psikiyatrik vaka bana şupheli geliyor,pgretmenin de vicdanını sorgulamama neden oluyor.sinir oldum ben ona yaa,ver sunun agzının payını cok uzdu sizi.
bizim kayınvalide sorunu cok eskilerden geldigi icin en ufak sorun gidip gidip eski defterleri acıyor,yoruldum ve kendi haline bırakıyorum kafam da vucudum da yeterince meşgul,eşim de istedigini yapsın

site yonetimnine şikayet icin bir konu acılmış onu buldum ve yazdım şimdi umarım cevap gelir,sorun sanırım sadece cepten girenlerde yaşanıyor,feryale uygun bir laptop yada tablet alması konusunda ısrarcıyım cunku cok ihtiyacı var şu donemde meşgul olacak bir seyler bulmaya ve buraya da cok alıştı

harika bir yontem bu,sanırım mental aritmetikte de bu tarz bir yontemle cocuklara toplama cıkarma vs ogretiyorlar.gecen saba tumerin programı denk geldi cekik gozlu cocuklar anında iki ve uc basamaklı sayıları toplayıp cıkarabiliyorardı ve surekli parmaklarını kullanıyolardı.ablamın oglunu da oyle bir kursa gonderiyorlar umarım guzel sonuclar alırız

annem salı gunu yine gidiyor 10 gun kadar yok ve bu sefer yardıma gelenim de olmayacak,bakalım nasıl başa cıkacagız,sofikanın pacalar adam akıllı tutuştu :)

Canım bunu hizmetiçi eğitim seminetlerinin birinde bi sınıf öğretmeni arkadaş göstetmişti,unutmuşum,eh tabi o zaman bekarım çocuk yok,sınıfçı da değilim ya koymamışım kafama,aslında öğrenmek lazım babamls matematik çalışırdık,bi yandan meyve soyardı bi yandan meyvelerin adetleriyle soru çözdürürdü hey gidi bak neler hatırladım :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…