Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
paşammmm unutur muyum canım aklıma bir şey gelmemiştir:))
degilmi ama ben unutulucek kadınmıyım
bazen ben bile inanamıyorum kendime bugün çeyiz sermemiz vardı allahım hayatımda böyle çeyiz görmedim desem yeri 7 takım temcere takımı 3 takım yemek takımı 3 takım kaşık seti hepisde karacadan heryer bembeyaznasıl temiz tutar bilemiyim ama allah var çok çeyzi vardı
canım daha vesile olmadık bebege muhtemelen ocak gibi galiba
dayak yaramış ha şöyle istanbuldaysan ben radyotoma gittim biraz pahalı ama ne agrım oldu nede canım acıdı tavsiye ederim ilkkinde adet kanamam var diye çekinemedim
ikinci gidişimde altım aferdersin şişmişti rahimde yara var dediler çekinemedim
üçüncü gidişimde altım şişmişti çekinemedim
dördüncü gidicektim aradılar makinalar bozuldu bu ay olmaz dediler
beşinci gidişimde çekindim nasip olmayınca olmuyor vallahi12 dedigimde şuu adet oluyosunya 12 gün içinde adetin bitince çekiniyosun onud didim adetide say içinde 12 gün yane daha sonra yasakmış bu arada agrı duymak istemezsen agrı kesici iç gitmeden çokta korkarasan ben gelir elinden tutarım senin korkmazsın
hamiş olmasaydın yerdim şaplagı kocanı boşver sıpamdan ne istiyon kızstrese girme kanaman varmı agrın ebek hareket ediyormu bakem :44:
2 görümce yine fena tartışıyorlar... çoğu zaman yaşanıyor... ne zor ya, belli yaştan sonra bekar insanlar zor yaşıyor bir arada...
neyi paylaşamıylar acaba
teveccügün gülüm işşallah rabbim emeklerimin karşılıgını verirdaha çok var kilo vermeme
benim ençok beyendigim isimler ömür sümeyye efsul zümran asude serra nida

ahahahh ay sen çok yaşa..demek gelip elimden tutarsın sevdim ben bu fikri

off demek 5.de cekildin umarım beni gider gitmez cekerler yoksa daha da gitmem:)

ahahahh ay sen çok yaşa..demek gelip elimden tutarsın sevdim ben bu fikri

off demek 5.de cekildin umarım beni gider gitmez cekerler yoksa daha da gitmem:)

bak bana ben panik atak hasatasıyım ben çektirdiysem sen haydi haydi çektirisin canım sabah 9 kalktım eve 12 giedik akşam çeyiz dizmesi çok zordu gidiyimde uzanıyım biraz uyuyum bari canım kendine iyi bak korkma milletin dediginede bakma der der dururlar abdesli git ben abdes almış selavt çeke çeke çekinmiştim sende öle yap korkmanada gerek yok kapa gözlerini elinden tuttugumu hayal et bak ozaman korku kalıyormu

tamam canım iyi gecelerrrrr...
dediklerini yapacayım ne de olsa bu konuda deneyimlisin...
bu arada rahim filmi cekilirken gözlerimi kapayarak elimden tuttugunu yanımda oldugunu hayal edecegim

heyy seni çılgınn

Günaydın canlar

Yüce mevlam hepimize hayırlı bir hafta nasip eylesin.
Allah'ın sen bizleri ve yavrularımızı Koruu.

Duyaydın

Hayırlı haberlerle gel canım. Benim de yarın Arda bey de kontrılumvar.

Günaydın canım. Yarın güzel haberlerle gel inşallah...

Duyaydın da güzel haberlerle gelir inşallah...

Nasılsın?

Ben uyuyamıyorummmmmmmmm........

Paşam mutlu olunsunlar da çeyiz filan boş...
regreteyle görüştüm eşi gelmişti...

metal takvimin 24. haftayı gösteriyor. Bu bile rahatlama sebebi. sırayla 28,32,34,38 i gör inşallah. sonra istediğinde gelsin oğluşun...

Chnb günaydım. Maşallah doğuma az kalmış, senin adına çok seviniyorum. Darısı diğer kızların başına...

Sağ ol canım. Nasılsın kızın nasıl? Arada yazın ne olur arkadaşların çok ihtiyacı oluyor... Benim az kaldı şükür...

canım burada yeni gelen arkadaşlara fikir olsun diye liste yapıyoruz. senin serklajını kim yaptı? takibini kim yaptı? Gaziantepti di mi?

2. yi düşünüyor musun?

tamam canım iyi gecelerrrrr...
dediklerini yapacayım ne de olsa bu konuda deneyimlisin...
bu arada rahim filmi cekilirken gözlerimi kapayarak elimden tuttugunu yanımda oldugunu hayal edecegim

heyy seni çılgınn
çılgınım degilmi sen benim keyfim olunce görücek ne güldürüüm insanları karınlarına agrılar girer okadar yaneallah yardımcın olsun bebem dualarım seninle

bak sen eşimi gelmiş sevindim onun adına
canım inan çok güzel herşey dedigin gibi huzur olsun dayımın kızı tek kızdı ailede eşide tek oglan herşeyi vardı bir bakan bir daha bakıyodu ama dedigin gibi olmadı babasının evine geri döndüçok ugraştı eşi geri gel diye yapamam senle dedi sebebi günahı boynuna hem aldatıyomuş hemde dövüyomuş rabbim ne veirirse hayırlısını versin işşallah
bu arada maşşallah gözümden kaçmıyor haberin olsun 36 haftayı geçmişin hade görüm seni iyi gidiyorsun işşallah bende görürüm o haftaları saglıklı bir şekilde bir eşimi baba yapabilsem saglıklı bir çekilde çekirdek aile olsak ne güzel olurdu çeyize gittigimde ömürümle aynı haftada dogan biri vardı ay ne canım acıdı tek tesellim şu oldu kızın emin ellerde cennette sen kendini düşün rabbim zamanı gelince işşallah cennetinde buluşturmayı nasip etsin işşallah amin

canım Allah herkese mutluluk versin. evlenince mutlu olmazsak bir ömür boyu nasıl yaşanır? İnşallah akraban da iyi bir aile kurar bu olmazsa başkasıyla...

şükür canım bu günleri gördüm inşallah sen de göreceksin. dualarım sizlerle...

canım mumicim sana yolluyom diye mesajı kendime yollamışım iyimineyse sen linki bana özelden at ordan ekliyim seni olurmu anca öle olur beni bulamazsın ben sakladım herkezi kendimiaslında açıktımda bazıları özelime mesaj yazınca eşim kızdı kızmasının sbebi iltifat2 kişi mesaj yollamış ögretmiş gibikorkunmdan kapadım kendimi bekliyorum mesajını ben çıkıyım işlerimi halledeyim

canım bir doktora götürmeden karar veremezsin, eşinle konuş bence eğere geçen seneki doktorda meyil var diyorsa bir kaç ay deneyelim bakalım de eşine belki iyi gelir, eşler de böyle canım bazen ikna etmek çok zor oluyor, sen gidene kadar geç olucak hemde küçük çocukla ne arada derede götürebileceksin..

bizimde isim konusu belirsiz, ben hiç istemiyorum onlar karışsın kendim koymak istiyorum zaten de onlar herşeyde ol duğu gibi bunada karışırlar, başka bir işe yaramazlar canım hep böyle karar aşamalarına karışırlar zaten başak zaman sana kimsenin faydası yok..

metal takvimin 24. haftayı gösteriyor. Bu bile rahatlama sebebi. sırayla 28,32,34,38 i gör inşallah. sonra istediğinde gelsin oğluşun...

Hamd olsun yüce Rabb'ime
Bu Günleri gösterdi daim eylesin.

Allahım sana sığındık. Hikmetini üzerimizden esirgeme.
Evlat sahibi olmak isteyen herkezi sevindir.
Gebe kalmak isteyene kolaylık. Hamilere sağlıklı ve su gibi geçen günler sonucu yavrularını kucağına alıp yetiştirmeyi.
Doğumu yaklaşanlarda sağlıkla kolaylıkla bir doğum geçirmelerini nasip eyle.
Âmin

canım dr hiperaktiviteye meyil var demişti. şu var konuları vs anılıyot doğru da yapıyor dikkat süresi kısa. bu yüzden ilgisi dağılıyor öğretmen de buna takık. evde başında beklersen yapıyor. okuma işini de tatilde yüzde 80 aşmıştık. ilaçla konsantre süresi uzayabilir. gerekliyse verilir nette ilaç kullanımıyla ilgili kötü yazılar var bağımlılık yaptığına bunu kullananların madde bağımlılığı meyli olduğunu abd nin ilaç firmalarının parmağı olduğuna dair. çocuklarda yan etkilerinde de zayıflatmai gelişim geriliği fiziki anlamda buna benzer şeyler. eşimde görünce istemiyor. ben de kararsız kaldım böyle. kendi de götürmez bilirim... ben geçtim başarıyı. tek üzüntüm mutlu olamazsa... çok hayat dolu ve zeki bir çocuk... olaylara bakışı birçok çocuktan farklı. öğretmen de diyor bir soru soruyorum herkes papağan gibi aynı cevabı veriyor onun hep farklı bir cevabı var... düz düşünmüyor... ben mi abartıyorum diyorum bazen de...

Seninkiler geçen hamileliğinde de değişikti. Eşinin tutumu da değişmedikçe zor senin için. sen aileye desen eşin kızar mı sana?biz şu ismi beğendik desen... Sude güzelmiş bu arada.

Amin canım inşallah...

Kızlar 2 gündür rüyamda sezeryana girdiğimi görüyorum
Dün annemde dogum yaptığımı gormuş :18:
Rüyaların tersi çıkar değil mi

Birde 2 gündür kızın hareketleri azaldı sanki
Onceden cok hareketliydi şimdi daha az ediyor ama ediyor gene de
Normal mi acaba, büyüdüğü için mı ki, yeri daralıyor ya :18:
Su Cumartesi bir gelse hayırlısı ile

hidennisko canım rüyalar tersine çıkarmış. zamanında gelecek kızımız...

Merhaba kızlar
Uzun ve yorucu bir günün sonunda evdeyim şükür
Ilk olarak diyabet doktoruma gittik,kan tahlillerimi değerlendirdi,sonra da muayene etti,herşey yolunda çok şükür

Sınra kadın doğumcuya geçtik,orada da bebeğin kilosuna bakıldı 670 gr,haftamızla uyumlu,suyumuz normal,diyabetik gebelerde su fazla olur ve bebek iri olurmuş,çok şükür bizde şuanda böyle birşey yok,sadece çok kilo almışsın dedi,oysaki 63 kiloyla hamile kaldım şuanda 71.6 kiloyum,yatıyoruz sonuçta,daha ne yapabilirim ki,zaten diyabet doktorum da buna yapacak birşeyimiz yok dedi,

Kasılmalarımı söyledim,periyodik olmadığı sürece sıkıntı yok dedi,periyodik olursa 15dk da bir falan ve adet sancısı gibi ağrı eşlik ederse vakit kaybetmeden acile dedi,magnezyumu günde 2ye çıkatdı,kalsiyum verdi günde 1tane

Bomba haberse şurolutonu haftaya da vurul bırak dedi artık pek bi faydası olmaz dedi,heeee heeee dedşim ama bırakmaya niyetim yok...

Canım güzel haberlerine sevindim.
Kasılmslarının şiddetine artma yada süresinde bir farklılık oldumu

Yüce mevlam daha güzel haberlerle gelmeni nasip eylesin. Aynen devam.
Allahım sana sığındık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…