Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlarrr nasılsınız bakimmmm moreller iyidir umarımm..15 gündür yokum burayı özledimmm oooo baya sayfalar uzamış okuyana kadar...uzun zaman alır ama okucam vaktim oldukcasüprizzzzzsüprizzzzz
buranın güzel hamişleri umarım herşey iyidir korkuyoruz felan demişsinizz korkmayın kızlar her kötü şey bizim başımıza gelmicektir emin olun inaçlı olunki bizlerde hamile kaldığımız zaman sizlerden güç alalımm...:lepi:

ve hamile kalmak için sabırsızlıkla bekleyen kızlar sizler nasılsınız...allah en yakın zamanda bizlerinde yüzünü güldürür inşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
yarencimden haberi olan varmı tadaviye başlamışmı...

opuyorumnanaktanmerhaba canımcım başladım başlamasına ama bugün 21. günüm rahim kalınlığım 8mm ölçtü doktor geçen sefer transferimde 7,5mm miş onunla tutmadığı için şimdi daha kalın olmasını bekliyoruz bir hafta on gün daha takip edilecek canım.. olmazsa bu ayda es geçicez.. çok canım sıkılıyor..:çok üzgünüm: eskiden tedavimde hiç böyle sorunum yoktu rahim kendi kendine kalınlaşıyordu ama şimdi doğumdan sonra dengem değişti sanki..inşalah istediği kadar kalınlaşırda transferimde hayırlısıyla olur haftaya yoksa 2 ay daha ertelenecek bebişime kavuşmam canım...mafoldumben
:uhm:sen neler yaptın başladın mı tedaviye..

merhaba arkasaşlar benim ishal geçmedi doktorumu aradım ishal olmak iyi değilmiş.şeftali ye dedi .bide nidilat hapına başlattı 4 saatte 1 gel demedi ama ben bu gün gidecğim.zaten 3 gün vardı kontrolüme erik falan yedim diyede kızdı.kabızlıkta çok zor napıcam ben ya nasıl dengede tutucam.bu zamana kadar gelmişken korkuyorum 30 haftaya gelsem içim rahat:Saruboceq:licak

az kaldı canım, ha gayret sabır canım...

salihascım normal bazen bende aşağıda hissedebiliyordum
telaşlanma tatlım
sağol canım galiba bir cok insan böyle hissediyor normal bir durum yani.

tiwikscim sanada güzel dileklerin için tesekürler .oğluşun nasıl büyümüştür dimi canım.öp oğlunu yerimize.
canım sağol.sen naSILSIN rapor aldınmı.cok yorma kendini,
merhaba arkadaşlar karnımda ağrı var ishal sancısı gibi kabızdım kuru meyve çok yedim.ondanmıdır ya korkuyorum
tuğbacım ağrıların ishalden dolayı olabilr.birde izmir cok sıcak heryeri acarak yatıyorum sabah uyandığımda ağrılarım oluyor üşütmekten belki öyle bir durumdur canım.doktordan dönünce güzel haberlerini bekliyoruz.

toprak canım sen nasılsın neler yapıyorsun.sen ne zaman tekrar hamileliği düşünüyorsun.umarım hersey yolunda gider.

selam güzel anne adayları ve annişler
geçmişe de baktım her şey yolunda gibi
aman bozmayın :)

canım ishal önemli çünkü bağırsaklarda sancıyla kasılma hareketlerini yaptıran hormon ile rahimin kasılmasına sebep olan hormon aynı imiş
ben 16. haftam civarında hastanede yatıp 2 günde 7 şişe serum yemiştim
o zamanlar rahim ağzı yetmezliği durumumdan haberimiz yoktu ama bebiş sıkışık duruyordu rahimde kasılma diye serum verdiler aynı zamanda ishal gibiydim de
sonra olayın bendeki spastik kolon probleminden kaynaklandığı ortaya çıkmıştı
magnezyum gaviscon tablet falan vermişti drum
hatta sebebin o olduğu anlaşılana kadar bir sürü buscopan fort da içirmişti dr

bol sıvı özellikle de su -günde en az 3 lt almaya özen göster

ben kış olmasına rağmen serklajdan bir süre sonra uzunca bir süre hergün 4-4,5 lt su içmiştim dr önerisiyle

yarencim erken olmasındansa en sağlıklı şekilde olacağını düşün canım sadece
geç olsun güç olmasın yani
zaman hızla geçip gidiyor zaten

çok teşekkürler kızlar dün doktora gittim.ishalim geçti çok şükür.iyiyim şimdi nidilatı bıraktırdı doktorum.bebeğim 950 gr olmuş.bundan sonra hep yatarım heralde en kritik zamanlar.

çok teşekkürler kızlar dün doktora gittim.ishalim geçti çok şükür.iyiyim şimdi nidilatı bıraktırdı doktorum.bebeğim 950 gr olmuş.bundan sonra hep yatarım heralde en kritik zamanlar.

canım ishalinin geçmesine sevindim. gaz ağrısı hakkatten kötü oluyo bazen bende de oluyo korkutuyo beni. doktorun iyi haberler vermiştir inşallah sürekli yatmanımı söyledi. bebişin kilosuda maşallah. bugünleri gördünya sonunuda getireceksin inşallah. bence kritik günlerimiz önceki bebişlerimizi kaybettiğimiz haftalar olarak düşünüyorum. 21. 22.haftamı bende bi atlatıyım artık gerçekten 30 lu haftalara geleceğim konusunda dahaçok umutlanacam.

salihas iyiyim şimdilik canım. doktora gittiğimde rahim boyutum iyi olduğu için rapor vermedi 13 ağustosa kadar çalışcam. dahasonra tekrar kontrolüm var bakalım ozaman nediyecek. çalışırken çok tedirgin oluyrum raporlu olsam olmaz mı dedim dr oda sen tatile bile gidebilrsin dedi. çok şaşırdım doğrusu. ama ben yinede çok dikkatli olmaya çalışıyrum ayakta hiç kalmamaya çalışıyorum. fırsat buldukça ayaklarımı uzatıp oturuyorum. eve gidincecede sürekli istirahat ediyorum hiç bir iş yapmıyorum. sen sürekli yatıyosun demi canım. senin azkaldı bizde bi 30lu haftaları görsek hayırlısıyla.

csnım bence yinede dikkat et.umarım işin ağır değildir.evet ben sürekli yatıyorum.dr öyle söyledi.ama cevredekileri bir duysan kimi aman yat dikkat et der kimi senin gibi olanlar sürekli yatmıyor dolassana der.aman her kafadan bir ses.ama tabi benim için önemli olan dr söyled,ği.canım sende dr dinle demeki rahim boyun ii oldüğü için cok yatmanaı gerek görmüyor.canım inşaalh saglıkla alıcaz bebişlerimizi kucagımıza.bu arada sen her ay penisilin iğne kullanıyormusun ben her ay kullanıyorum.

dr sorun olmadığını söyledi canım hep yat demedi ama hep evdeyim dinlenir vaziyette arada bir evde dolanıyorum.inşallah 30 lu haftalaa gelmek istiyorum bende biran önce.dışarı çıkmıyorum sende dikkat et ani hareket yapma senin işin oturaraktı zaten.sorun olmaz bence benim işim ayakta ve koşturarak o yüzden çalışmam olanaksızdı
bende aynen 21 haftayı geçince rahatladım ama sen öyle düşünme kendini strese sokma
inşallah sağsalim gününde doğurucaz bebeklerimizi

ya doktor benim rahim boyumu hiç ölçmüyo.bişey söylemiyo sadece akıntı ve kasılmalara karşı dikkatli ol bildir dedi o kadar.rahim ağzını kontrol etmiyo yani

salihas canım ben hiç penisilin vurulmadım. ne için gerekiyo acaba. başka kullandığın ilaç varmı canım. ben progestan ve magnezi diasperal kullanıyorum. bide vitamin. başka bişey vermedi.
bizi bizden başka kimse anlamıyo arkadaşım çevremizdeki ler hep aynı benimde öyle. herkez bişey söylüyo. onlar bizim yaşadıklarımızı bilemezler oyüzden hiç birini takmıyorum. dediğin gibi önemli olan doktorumuzun söyledikleri. gerisini takma kafana. normal bi hamileymişiz gibi davranıp bu zamana kadar olan emeklerimiz boşamı gitsin değilmi.

ya doktor benim rahim boyumu hiç ölçmüyo.bişey söylemiyo sadece akıntı ve kasılmalara karşı dikkatli ol bildir dedi o kadar.rahim ağzını kontrol etmiyo yani

canım rahim boyutunu ulturasonla ölçüldüğü için sen farketmiyor olabilirsin. ama yinede sana bilgi verse daha rahat edersin. bidahaki gittiğind özellikle sor. sende kasılma olmuyo değilmi.
bende geceleri toplanmalar oluyo arkadaşlar. ama normalmiş. hiç akıntım olmuyordu ama 2 gündür hafif sarımsı az akıntım oluyo. normal mi bilmiyorum.

az akıntı normal canım.çok olursa antibiyotik verir doktorun.kasılma olmuyo yada oluyo ben anlamıyorum.elimi koyuyorum olmuyo öyle bişey.ya senn toplanma dediğin bebek hareketi olmasın.soriyim gidince.benim dr elle muayene ediyodu anlar mı acaba

yarencim erken olmasındansa en sağlıklı şekilde olacağını düşün canım sadece
geç olsun güç olmasın yani
zaman hızla geçip gidiyor zaten

:çok üzgünüm:haklısın canım bende öyle düşünüyorum ama işte elimde değil.. yeniden annelik heyecanını yaşamaya o kadar hasretimki..mafoldumbenRabbim inşallah beni ve benim gibileri daha çok bekletmez..:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

tiwikscim maşallah çağana
nasıl pozlar vermiş öyle afacan :)

sağol sibelciğim afacan ki ne afacan karnıma sarıp gezeceğim nerdeyse elimizden fotoğraf makinesi düşmüyor bazen o da böyle pozlar veriyor keyfi olursa ...çınarı da takip ediyorum şubat annelerinde kocaman olmuş maşallah ona Allah nazarlardan saklasın kuzuşu nerden nereye geldik bugün arkadaşım doğum yaptı onu ziyarete gittim de çağan kocaman geldi onun yanında bana vay be diyorum ne sıkıntılar yaşadık ama hepsine deydi o gülüşü görmek herşeyi unutturdu........

bekletmez canımmmmmmmmmmmm
seni ben biliyorum senin kuzun gelecek sana ama naz yapıyor annesi.....
çok nazlı olacak o....
eeeeeeeee senin gibi narin duyarlı hassas mükemmel bir insana da böyle güzel hassas ve nazlı bir bebek yaraşır sibelim....
bebişine anlatırsın hikayeni Allah sağlıcakla aldırsan kucağına bebişini en mutlu kadın olasın yuvan neşeyle dolsun mutluluk dolsun taşsın o evinde canım arkadaşım ....:kedipuyorumnanaktan

:kedi:bunlar ne kadar güzel iltifatlar böyle :kedi:Allah sanada eşinle ve yavrunla yuvanda uzun uzun ömürler nasip etsin.. herkesin yuvası mutlulukla dolsun taşsınopuyorumnanaktan..Rabbim hepimizin gönlüne göre versin..canım arkadaşım iyki varsın..opuyorumnanaktan ve diğer arkadaşlarda iyiki varsınız... opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…