Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İlk güne ait teferruatlar: Bebişin kilosu 3. 700 gram, boyu 53 cm.

Akşam üzeri Arda bey geliyor serklaj ipim nerede diyorum saklayacağım. O da serklajını almaya kalktım kanama başladı bütünleşmiş diyor o kalacak diyor. Enfeksiyon yapmaz mı diyorum yok diyor. Akşam 11 de de eşim geliyor. Bizim ilk gün hikayemiz böyle...

KIZLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR BİLEN VARSA EL ATSIN ALLAH RIZASI İÇİN BİR ARKADAŞIMIN ÇOK DÜŞÜGÜ OLDU SONUÇLARI ALMIŞ BAN SORDU BENDE BİLMEDİGİM İÇİN AKLIMA BURASI GELDİ BİLEN VARSA DEYİVERSİN :18::18:

KOAGULASYON TESTLERİ

Örnek Tipi : KAN

Test Adı Sonuç Durum Referans Aralığı Birim Açıklama
FVPCAT0 44.7 0 - 0
APC Resistansı 2.91 2.61 - 3.32
PT SEC 12.4 10 - 14
PT INR 1.08 0.8 - 1.3
aPTT 36.2 25 - 37
Trombin Zamanı 15.2 10 - 17
AT III 95 83 - 128
Protein C 105 70 - 140
PROTEIN S 87.9 76 - 135
Lopus Antikoagülanı (Tarama) 44.4 31 - 44
Lopus Antikoagülanı (Ratio) 1.25 %
Hemosistein(HPLC İle) 13,1 6 - 15 umol/L
Serbest T4 1.05 0.88 - 1.72 ng/dL
Serbest T3 3.33 2.30 - 4.2 pg/mL
TSH 2.720 0.57 - 5.6 µU/mL
Total B-hCG <1.00 0 - 5.3 mIU/mL
ACA IGG Negatif 0 - 12
ACA IGM 22 0 - 12
CANLARIM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Hikayeni okuyunca yine bir hos oldum
Inanc
Sabir ve azmin sonucu Ahmet arda
rabbim saglik ve huzurla gecirecegi uzun bir omur nasip etsin
Sikinti ve kaygiyla gecen gunler geride kaldi
Artik kocaman bir aile olarak guzel gunler nasip etsin rabbim.

Maşallah BarekAllah
Dr kontrolün iyi geçmiş. Kilosunda çok iyi maşallah.
Rabbim daim eyledin canım.

Canım benim hikayeni okurken ağladım.
Rabbim seni yavrularını eşini bir daha hîç ayırmasın.
Sağlıkla uzun ömürler nasip eylesin.
Sen bizlere hep destek oldun Rabb'inde en dar zamanında Hızır aleyhisselâm mı yetiştirsin.
Allah'a emanet olun.

Geçmiş olsun canım. Ben hiç anlamıyorum anlamıyorum malesef.
Eminim yardımcı olacak arkadaşlar vardır.

hienisko canim
bana kandi dr normal olabilir dikkat et dedi ama hastanedekiler dusuk tehlikesi var dedi bol sivi ve istirahat rabbim hayirlisini versin tevekkul ediyorum canm..
eylul gulu canim bende oyle yapiyim
esim yazdirsin hstaneden bari..

chnb cnm dogum hikayeni okurken cok duygulandim aglamama engel olamadim cok mutlu oldum onu sana veren rabbime kurban oluyum o duyguyu su topikteki yuregi yanik annelerede yasatsin insallah hep bebeklerinle esinle hep mutlu mesut ol canim rabbim sizleri nazarlardan korusun ..

15.11.1012 perşembe

Kronolojiyi unuttum resmen. Bu güne ait hatırladıklarım:

Çocuk dr sinin gelip Arda Bey bahsetti tarama testlerinde sorun çıktığından. Doğar doğmaz da dedim sonra da inceledim. Hiçbir şekilde down sendromu belirtisi yok bebeğiniz gayet normal sağlıklı bir bebek. Hataya ne zaman dönerim dedim. Boyu kilosu çok iyi ama erken doğmuş bir bebek 30 günden önce olmaz diyor.

Bugün resmen ağladım gaz sancısı ne fena bir sancıdır. Kızlar oluyorsa normal doğurun.

Çok şükür telefonlarım hiç susmuyor. Topiklerden arkadaşlarımın araması beni çok duygulandırdı...

Bugün iletişimden aradılar yarın için 11. 00 de benimle röportaj yapmak istediler bu sıralar prematüre haftası imiş onunla ilgili...

Akşamüstü metalin meyve sepetini aldık başta çiçek sandık. Sonra aradım meyveymiş. Çok hoştu afiyetle yedik. En çok muzları çikolatayla kaplamışlar onu sevdim...

Akşam 10 gibi benim akrabalarım geldi. Arda Bey de geldi dedim benim akrabalarım hep eşiminkiler yanımdaydı:)) Demiştr ne kimsesiz kız böyle:))

Ha dün ameliyata girerken hepinizin isimlerini tek tek saydım dua ettim sağlıklı evlatlar nasip et Rabbim diye:))

16.11.2012 cuma:

Bugün erkenden kalktık. Gece bebiş huysuzlandı hemşire hanım 1 saat kadar aldı bizden dinlenelim diye...

Sabah bir bayan beni yıkadı ter kokmuştum resmen. tANIMADIĞIM BİRİ YIKADI BENİ ÇOK UTANDIM.

kUAFÖR GELDİ SAÇIMA FÖRN ÇEKTİ.

11 gibi röportaj için bir bayan geldi. Bu röportajın hürriyet, sabah, habertürk ve memorialin dergisinde yayınlanabileceğini söyledi. Bir iki de resim çekti. Bu forumdan sorular sordu. Buradaki samimiyet ve dostluktan, nasıl bilinçli hastalar olduğundan, hikayelerimizden bahsettim. Genel hatlarıyla böyle...

Sonra Arda Bey ve Cem Bey geldi. Fotoğraf çektiler.

Sonra doğum fotoğrafçısı geldi eşim ben ve bebeğe fotoğraf çekti. Bu anlar en keyifli anlardı.

Eylülgülü hastaneden bu sefer çok memnun kaldım canım. Özellikle bebek bakımı emzirve vs çok ilgilendirdiler. Yine en beğenmediğim yemekler kısmıydı zaten sezaryen sonrası da pek seçenek yok... Gaz yapmayacak şeyler...

Kızlar Rabbim hepinize sağlıkla evlatlar nasip etsin. İnanın çok dua ettim hepimiz için. ...

cnm senden beklediğim gibi doğum gerçekleşmiş hyecan adrenalın vee süprizlerle

hayırlı evlat olsun evladın inş

hastanenin ilgisine de hayran kaldım wowww diyorum

resimlerin çıkarsa dergide haberimiz olsa cnm görmek isterim

şunuda söylemeden geçemeyeceğim senin buradaya artık eskisi gibi sık uğrayacak olmam biraz buruklaştırdı beni

sen buralardayken sanki bir bilenin olması daha fazla güven veriyor insana

:)

Son düzenleme:
Canım doğum hikayeni okurken duygulanmamak mümkün değil,sağlıkla sıhhatle analı babalı kardeşli büyütmek nasip etsin yavrunu,hala inanamıyorum doğurduğuna,sanki hep hamile olup burda yazacakmışsın gibi geliyordu bana :) bu kadar hengamenin içinde foruma gelip hikayeni uzun uzun paylaştığın için de kendi adıma çok teşekkür ederşm,çok merak ediyordum nasıl olduğunu.

Hakikaten ya şimdi forum sessizleşecek gibi geliyor bana...

Arkadaşının pıhtılaşma ile ilgili testleri problemli çıkmış,protein c,s, ve aptt trombin zamanı vs,bi de tiroitler yüksek,bu önemli,ilaca başlatır herhalde doktor

evet yaaaa hala inanılır gibi değil

sAĞ OL CANIM İNANIYORUM BEN DE SİZLERİN HİKAYELERİNİ OKUYACAĞIM BURADA. Ben 38 dek duracak sandım ama olsun buna da razıyım. Allahım sizlere de nasip etsin. Elimden geldiğince takip edeceğim forumu. Şimdi görümceler var ve kalabalık oluyor ama tenhalaşınca yazmaya çalışacağım İNŞALLAH...

Hastaneden açıkçası ben de bu kadarını beklemiyordum. Ve ekstradan bir masraf da çıkarmadılar hemen mama vermediler anne sütü konusunda bu kadar hassas olmaları hoşuma gitti...
Artık forumda inab herkes çok deneyimli. Her zaman görüşürüz telefonla da olabilir:))

Amin canım. İnşallah sizin bu kadar atraksiyonlu olmaz 32 gibi tüm hazırlıklar tamam olsun:)) Ben de hiç inanamıyorum doğum yaptığıma...

Canım amin inşallah senin de güzel haberlerini alacağız....

Allahım sana da yaşatsın canım az kaldı inan zor oluyor ama ama oluyormuş...

Amin canım ben de ağlayacağım hikayelerinizi okurken:))

Paşam duyaydın yazmış. Canım referans aralıkları değerler hakkında bilgi veriyor...

Arkadasimmmmmmm
İnanılmaz heyecanlandim
Allahım saglikla kavuşmanı nasip etsin bebeğine
Ne diyeceğimi bilemedim
Ablanla konuştuk az önce, iyi dedi, sesini duyamadim
Hadi tontis ardamiz saglikla gel!!

Ay birden okuyunca şaşırdım vakti gelmiş demek Bende Heyecanlandim insallah hayirlisiyla sag salim alır bebisini kucagna

arkadaşlar chnbnin doğumu gerçekleşmiş bebeğimiz iyiymiş chnb nin görümcesiyle konuştum daha chnb yi yukarı çıkarmamışlar....
çok duygulandım allah analı babalı büyütsün....

aaaaaaaa gerçekten mi nasıl olmuş ki aniden çok şükür yaa hayırlı olsun dün gibi hatırlıyorum 12 li haftalarını...

İnanmıyorum ne çabuk
Allahıma şükür !

Ben de çok duygulandım sizleri takip ediyor aradada yazıyorum, çok heyecanlandım ,

sevgili chnb sağlıkla, huzurla büyütün bebeğinizi inşallah, Allah analı babalı büyütsün huzurla...

Ayy ne guzel bi duygu Allah bozmasın

Anacım hangi ara açılmış hangi ara doğuruyor bu kız,aaa şok oldummmm,hadi inşallah ikisi de sağlıkla atlatırlar,inanılmaz şaşırdım sankim kendim doğuruyorum ellerim terlediiiiiii

Demek erken aldılar.
Çok sevindim kurtulduğuna.
Rabbim hem kendisine hem yavrusuna sağlıklı bir ömür nasip eylesin.

Saat 3 e 10 var..Allah sağlıkla kucaklamak nasib etsin inşallah...Aminnnnnnnnnn...

Dayanamadım hastaneyi aradım hemşireye görüştüm

Her ikiside iyiymişler hamd olsun

Küçük Arda da annesinin yanındaymış çok şükür.

ayy canım benim inanki çok sevindim 2 sininde ii olmasına darısı inşallah bizlerin başına şimdi ardayla hasret gideriyorlardır ana oğul...

Bende:)sanırım chnbyle birlikte bütün topik doğurmuş gibi olduk

insan heyacanlanıyor sanki kendi doğum yapmış gibi oluyor ayy heyacan şey ettim şimcik bakalım bizlerin başına nasıl doğumlar gelecek.

Çok şükür......

Arıyorum nesrini sürekli meşgul
Tek biz değiliz tabi merak eden

çok şükür iyilermiş hoşgeldin ahmet arda

Konuştum chnb ile
Cok şükür iyiymis biraz agrisi varmış
Tosun 3700 gr 53 cm doğmuş
Ayrıntıları kendisi yazar artık

Maşallah BarekAllah

İyi haberlerini aldık ya çok şükür. Ben de yarın ararım artık. Yormayalım ilk gün zor geçer.

Rabbim bizlerde bu mutlugu yaşatsın inşallah.

slm kizlar ben geldim oyle boyle geldim sonucta cok guzel ni gunde hemde chnbcim canim ablam dogum yapmis rabbim saglicakla mutlulukla buyutmeyi nasip etsin hos geldin ahmet arda bebek

CNM HAYIRLI OLSUN

inan çok sevindim sağlıcakla bebeğine kavuşmuşsun

hayırlı uzun ömürler diliyorum

Kızlar hepinizden Allah razı olsun ... Sizlere de Rabbim nasip etsin ama bu kadar atraksiyonlu olmasın... Çok şükür Allahıma... Sizleri çok seviyorum....
Ataşehir Memoriolin doğan bebekler sayfasında çirkin oğlumun resmi var bakmak isteyen olursa bakabilitr buraya koymayı bilmiyorum....

Maşallah BarekAllah

Çirkin seni.......
Canım senin neden çok aş erdiğin belli. Saçları maşallah uzunmuş ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…