Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnbcim,

hayırlı olsun mevlam sizlere bağışlasın canım vatanına milletine en başta kendisine hayırlı bir insan olur. Büyük zorlukların sonunda önce Allahımızın sonrada doktorlarımızın sayesinde meleğine kavuştun canım mutluluk göz yaşları dökersin inşallah bundan sonra

cnm sağlıkla büyüt bebeğini rabbim uzun sağlıklı ömürler versin kuş gibi hafiflemişsindir şimdi çok güzel bi duygu rabbim diğer arkadaşlarada nasip etsin

metalcim sen nasilsin canim endolu kullaniyormusun hala ve kullandigin ilaclar neler

Bu günümüze hamd olsun canım
Benim ağrılarım malesef ara ara oluyor. Endol sık olmasada kullanıyorum.
En son 5 gün sonra kullandım. İki üç gündür alt kısmında bir yanma var. Tam vajina da diyemiyorum.
Birde her büyük Wc sonrası sızım var hem karnımda hemde alt kısımda. Fazla Wc çıktığım gün daha rahatsız oluyorum.
Kullandığım ilaçlar.
Haftada bir proloton
Günde birer adet multitabs vitamin, osteocare, protestan 200 ağız yoluyla, magnezyum diosporal saşe alıyorum canım.

Canm maşallah oğlunu gördüm pekde saçlı Allah nazarlardan korusun güzel bı dogum hikayen olmuş sıkıntılar çektin ama deydi Allah bizede nasip etsin
Hastanenin ilgisini bende beğendim:)fotoğrafçı dogumada girdi değil mı?ropertajini bende sabırsızlıkla bekliyorum:)
Dogum haberlerini aldikca heyecanlaniyirum dünde eltim doğurdu epidirolle sezaryan cok zor olmuş bebek erken doğdu kuvezde simdi genel anestezi olman daha iyi olmuş

Canım sizin de hayırlı olsun,bu doğum yapan eltin plasenta yaşlanması olan dimi? bebek nasıl kaç kg doğdu?

Oyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yerim ben o kuzuyuuuuuuuuu maşallah süphanallah,pek de saçlıyız

Evet canım benim bebişler hep saçlı erken doğan oğlumun da çok saçı vardı büyük oğlum da:))

Maşallah BarekAllah

Çirkin seni.......
Canım senin neden çok aş erdiğin belli. Saçları maşallah uzunmuş ondan.

Sorma canım herhalde ondandı...

masallah sana ..
aman annesi bu oglan ne cirkin boyle :)
killi seni :)

Çirkin oğlum teyzesi darısı başınıza:))

Amin canım Allah size de nasip edecek inşallah...

cnm sağlıkla büyüt bebeğini rabbim uzun sağlıklı ömürler versin kuş gibi hafiflemişsindir şimdi çok güzel bi duygu rabbim diğer arkadaşlarada nasip etsin

Amin canım benim... süt konusunda ısrarcı ol humana artırıyor gerçekten...

canım sağ ol... Evet girdi canım alalım facede paylaşırım en güzeli doğum anı fotoları olmuş. Nil hanım aradı izmirdeymiş seminerdeyim çok istiyordum sizin doğumunuza girmek dedi. genel istemiyordum o anı yaşamak istiyordum nasip böyleymiş. ama kombine olsa iyi olabilir. eltinin de sağlıkla çıkar inşallah. hayırlı olsun bebişiniz...

feryalll canım transfer yaklaşmış çok sevindim... Allah sağlıkla nasip eder inşallah...

paşam canım biz yalnız bırakır mıyız seni... fırsat oldukça yazarım bennnn dayanamammmm...

minitom, bade, mery, zaman hızla geçiyor merak etmeyin... Az kaldı:))

Canım haylı olsun. Rabbim analı babalı büyütsün. Bebek nasıl kaçıncı haftada kaç kg doğdu.
Tez vakitte sağlıkla evine kavuşsun inşallah.

var canım maşallah her yerden geliyorlar iki ay önce tekirdağdan, daha önceleri çanakkale, çerkezköyden, kurtköyden bile yumurta takibine gelen hastası vardı:))..
iğneye gelince sanada bu ay gittiğinde verebilir buüyük ihtimal çünkü ben kızımda da 30. haftalarda olmuştum, geçen sefer 28.i doldursam ciğer geliştiricileride yine olsam rahatlarım diyordum oda daha erken ciğerler biraz daha gelişsin 30dan sonra yapmak daha doğru demişti..bu sefer sanda verir vermezse hatırlatabilirsin..kaybettiğim bebeklerin takibinide o yapıyordu canım ben zaten altı yıllık tedavimde hiçbir doktora gitme isteği hissetmedim cemil bey çok tecrübeli ve güven veren bir doktor bana göre, o bebeklerde hatta bir hafta önce kontrolüm vardı ve herşey çok iyiydi hiçbir sorun yoktu benim rahimağzı birden açıldı galiba çünkü öyle bir risk görse en azından hemen istirahat verirdi, böyle şeyler gözünden kaçacak kadar dikkatsiz ve tecrübesiz bir doktor değil çünkü benim bebekler ikiz olduğu için ve karnımda o ay birden büyümüş ve kendimi ağırlaşmış hissediyordum, birde çalışıyordum ve kendimi iyi hissettiğim için çok hareketliydim her işi yapıyordım 22. haftama kadar hiçbir şeyden kendimi esirgemedim tecrübesizlikle ve rahimağzıda sorunlu olduğu için hemen açıldı ağrısız, sancısız bir şekilde bu konuda kimseyi suçlamıyorum o yüzden sadece kendime keşke daha az hareket etseydim diyorum ve işten erken ayrılsaydım..ama işte bu sorunda yaşanmadan kesinlikle önceden belirti vermiyormuş..

chnbcim bebişin çok tatlı maşallah Allah analı babalı, sağlıklı uzun ömürler nasip etsin, doğum hikayenden çok güzel olmuş, hastanenin ilgisi çok güzel ropörtaj çıkınca bizi bilgilendir çok merak ettim bende, kendine ve bebişe çok iyi bak fırsat buldukça yaz bizi ihmal etme özlüyoruz seni şimdiden..

Canım sizin de hayırlı olsun,bu doğum yapan eltin plasenta yaşlanması olan dimi? bebek nasıl kaç kg doğdu?

Canım haylı olsun. Rabbim analı babalı büyütsün. Bebek nasıl kaçıncı haftada kaç kg doğdu.
Tez vakitte sağlıkla evine kavuşsun inşallah.

1020gr doğdu suprz oldu kilosu 710grda yatmıştı hastaneye 1aydir hastanedeydi kilo almiyordu kuvez icin iyi bı kilo doktorlarda iyi demiş zaten yanlız anlamadığım 2 haftada kuvezden çıkar felan demişler bana cok erken geldi Burda okuyorum bu haftalarda doğan bebekler en az 2 ay kalıyor kuvezde
Chnb epidural sezaryanda acı hissetmemiş ama cok korkmuş çünkü ne yapildigni hissetmiş cok bağırmış tamamen cesaret ısı bende yapamam o yüzden demistim

Benim yine yakınmış ama hamileyken zor en son kontrolümde evden çıkıp geri gelmem 5 saat sürmüştü sürekli yatan biri icin okadar saat aktif olmak yorucu 2 gün sürmüştü yorgunluğu kasıklarım belim ağrımıştı yinede şükrediyorum Halim'e
Ciğer geliştirici igne benimde aklıma geliyor olsa sanki iyi olur en son kontrolümde dogum başlarsa ne yapicam ben dedim beni ara demişti :)
Benim ablamda Cemil beyin hastası ilk hamileliğimde ilk haftalar kanamam olmustu doktir ilaç vermiyor sadece yat diyordu 2 hafta sürmüştü ablamda Cemil Bey'den güç bela randevu almıştı ama ben gitmedim karşıya surekli gidip gelemem duye düşündüm zaten düşük tehlikeside geçmişti ama malesef bu nedenle kaybettim bebeğimi ablam hala der gitseydin böyle olmazdı belki oyuzden sormuştum dediğin gibi onceden sinyal vermiyor benimde bı günde bi anda oldu hersey

Kaç haftalık bilmiyorum ama kilo güzel. Kuvözden çıkar sadece beslenme için ısı yatağında kilo alışı için kalır belki. Bazı hastaneler 1,5 bazısı 2 kg geçince ve herşey yolundaysa çıkarıyorlar. Besleneniliyormu. Sindirim yapıp kaka yapabiliyormu düzenli bunlarada dikkat ediyorlar.

gecmis olsun canim benimde senin gibi sik sik oluyordu sen benim kasilma umudumsun insallah 37 yi gorursun ve bana umut olacaksin insallah :) benimde buyugumu yaparken oluyordu magnorm verdiler gecti ama senin haftan ileri farkli olabilir bi dr ara sor istersen cnm duacinim rabbim kolaylik versin:)

Maşallah 700 nerde 1000 gram nerde,o 300 gr bebiş için çok iyi olmuş,kuveze ihtiyaç duymazsa fazla ne güzel işte,kuzular orada da çok stres yapıyorlarmış

Sanırım ben de genel anestezi isterim,çok korkağım ben,adamlar işlerini yapamaz beni susturup sakinleştirmekten

Şu ciğer geliştirici işini ben de sonraki randevumda sorucam Allah izin verirse 28 olucaz ozamana,yaren güzel bilgilendirdin demekki 30dan sonrası daha faydalı oluyormuş,ben bunu da satarım bizim doktora

Herkese merhaba daha once cok kez bu sayfayi okumama ragmen hic yazmadim benim hikayem soyle oldu ilk tup bebek denememde hamile kaldim hersey yolunda giderken 19. Haftadamda hic bir sikayetim yokken rutin servix boyu olcumum kisa ve hunilesme saptandi dr um osman develioglu, binlerce sukurler olsun ki drumun dikkati sayesinde kayip yasamadim. 20, haftadamda serklaj yApildi. Bende herkes gibi 4 ay evde mutlak yatak istirahTindeydim. O funler gercekten cok zor gecti heran kasilma oldu olacAk derlen mucize ilac. Nidilat sayesinde bebisimi 38. Haftdamda kucagİma aldim simdi hersey daha anlmali bu surEcte bu topigin bana Cok Faydasi oldu. Ayrica doktoruma da buradan binlerce tesekkur ederim ben osman hocqya cok guvenip her dedigini yaptim aranizda giden arkadslar var sanirim Umarim herkes Saglikli bir sekilde bebegine Kavusur

Aminnnnnn
Canım nidilatı kaçıncı haftada başladım. Kasılman oluncdmı kullanıyordun. Yoksa sürekli mi. Kaç adet. Birde yutuyormuydun. Yoksa dil altınımı akıtıyordun. Çok sordum galiba ya kusura bakma.

Nidilati 30. Haftada baslayip dogumdan onceki aksama kadar kullandim 6 defa gunde.yutuyordum dilalti degil. Ben cok faydasini gordum. [/LEFT]

canım arkadaşım gözün aydın...öncelikle bu kadar zorluktan sonra bu günleri gördüğün için binlerce şükür....ilk doğuma gitiğini duyduğumda gözlerim doldu kendim doğuma gitmiş gibi oldum...bebeğin inan çok şanslı böyle güçlü ne istedğini bilen bir annesi olduğu için.... herşey yolunda gitmiş hastanedende memnun kaldığına sevindim...şimdi herşeyin keyfini çıkar sen hakketin herşeyi...tekrardan geçmiş olsun...allah bebişinide analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin...sen benim için ahmet ardayı öp bende seni çok öpüyorum canım arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…