Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar dr ozgur bey bana da baslayacagini soyledi ama kasilmamin oldugu gun baslayalim dedi yani tahminimce 17-18 gibi baslarim 30'beklemem yani nidilati biraktigin gibide dogum oluyormus acil durumlarda dil alti versiyonu devreye giriyor ve ozgur bey 2-3 tane kullanmanin etkisi yokmus en az 6 tane hakkimizda hayirlisi

evet canım 28den önce tabiki erken doğuma girme durumunda tabiki mecburiyetten yapılıyor, ama 28den önce ciğerler tam gelişmemiş oluyormuş ve bunun avantajı kadar dezavantajlarıda var onun için 30 dan sonra ciğerler biraz daha dolgunlaşsın büyüsün daha sağlıklıymış böylesi..

Biri Osman beymi dedi.

Bebegin hayirli olsun sukurler olsunki verdigin cabanin sonucunda yavruna kavusmussun.
Rabbim mutlulugunuzu daim etsin.

Evet servikal yetmezlik konusunda cok titiz.ve her hastasini daha 7 hafta itibariyle olcmeye basliyor.

Bakalim bende tedavideyim.
Insallah ilk once pozitif daha sonrada evladima kavusmak nasip olur.

hoşgeldim ardacık
canım rabbim analı bababalı büyütsün işşallah maşşallah pek saçlı rabbşm nazarlardan saklasın yavrumu içimi çeke çeke baktım inan

Merhaba

Bugun sinemle konustuk.
Sende bursada ve osman beyin hastasiymissin
ve tedaviye basliycakmissin
hayirli olur insallah

maşalalh arda bebeğe...yerim ben onu

canım çok şükür herşey yolundayış...doğumda aceleye gelsede olumsuz birşey yok...
hayırlısı olsun canım...rabbim yavruna sağlıklı uzun ömürler versin...
yüzünüz hep gülsün inş...

Ben serklaj icin ameliyathaneye girdiğimde cok korkmuştum cok heyecanlanmistim ben Ogün anladım epidural ameliyat olamam Ameliyathaneye girmeden odada narkoz verseler keske
Bu arada bana annemin evinin yolu göründü karşıda üstelik tamda bu tarafta dogum düşündüğüm hastaneyi ayarlayacakken
K.valide eltimin yanına gidecek simdi esım ısrarla ayaklansın doner desede k,validemin konuşmalarından bebek kuvezden cikana kadar gelmiyecegni anlıyorum simdi bütün düzenim bozulcak

Vardır canım bunda da bir hayır orada kurarsın bir düzen olmadı. Allah yardımcın olsun.

Ayy evet,kaybettiğim bebeğimde doğuma giderken sıtmaya tutulmuş gibi titriyordum,sakinleştirici verdiler o zaman dünya güzel olduydu,düşük mü yapıyorum falan farkında değildim

Sen kayınvalidenlerde mi kalıyordun canım?

hoşgeldim ardacık
canım rabbim analı bababalı büyütsün işşallah maşşallah pek saçlı rabbşm nazarlardan saklasın yavrumu içimi çeke çeke baktım inan

Allah sana ve isteyen tüm kullarına nasip etsin inşallahh...

Çok şükür canım her şeyim gibi doğumum da maceralı oldu. her halde bu topikte serklajı alınamayan da benim tek sanırım:)) Ben de tuhaflık var ya...

canım normal doğur ya ağrısız normal doğur. kolidorda gezdiriyorlar orada nöbetçi dr de var. Ah dedim başbakanı onaylıyorum normal doğursun herkes çekilir dert değil... herkes güldü bana. çok ağladım ya... çok acıdı gaz sancım çok oldu...

kayınvaliden yoksa annen varmış vardır her işte bir hayır...

sağ ol canım söylerim. Arda bey şöyle hikayemi özetledi dedim cemil hoca koydu teşhisimi topikte zaten bir size bir de cemil hocaya giden çok istanbul gurubundan:))

maşallah canım Allah ömürlü olsun...

kız korkmayın doğurun normal:))

Amin canım sizlerde çok güçlüsünüz. Rabbim bu sefer nasip edecek inşallah ben çok inanıyorum...

Evet ya ablam da ameliyat olduydu ya sezeryan gibi,ilk üç gün bebeğim oösa gözüğm görür müydü bilmem demişti,ağrısı çok oöluyor muş ama normal de korkunç geliyor bu sefer de aşağıyı komple kesip birleştiriyorlar ayyy o da çok acır,ben hapşursam da bu çocuk çıksa doğsa

Hidenişko nerelerdesin,meraklandık randevun nasdıldı?

Geçmişe bakıp geliyorum herkes iyidir umarım.

Bu arada bugün dünya prematüre bebekler günü.. Yoğun bakım ünitilerinin çoğaldığı, bebek ölümlerinin azaldığı günleri görmek dileğiyle diyorum.. Doğan her 100 bebekden 12 si prematüre olarak yani 37.haftadan önce doğuyormuş.

Kızlar geldim, geldiiimmm :)))

Chnb nin yazdıklarını okudum gözlerim dolu dolu
Dünya tatlısı Ahmet Arda mizi da gördüm

Bugün bol bol konuşsak da chnb nin yazdıkları tüylerimi diken diken yapti
Fön ve resim olayı hoşuma gittti

Gelelim bana
Kızım gayet iyi, fazla kilo almamış gibi geldi bana 1700 olmuş
Tamamen iki buklumdu, ayakları yüzünü kapamış kafasının üstüne kadar çıkmış
Poz vermedi yani :)))
Rahim ağzı 2.7 cm
Arda bey iyi dedi
500 gr almısim sadece
Gecen günkü sancım sanırım gazmis, sen yinede idrar kültürü yaptir dedi
Elle de muayene etti, cok canım yandı
Bizde haberler böyle kızlar

Güzel haberlerine sevindim canım. Kilosunda iyi annesi.
Sonuna kadar böyle devam edecek Allah'ın iziyle.

Iyi maşallah hep böyle haberlerle dön inşallah

canım benim çok sevindim güzel haberlerine. bu topik acı yüzü görmesin hiç hep güzel haberler alalım....

Yok canım kendi evimdeyim ama aynı apartmandayiz yanıma pek uğramaz ama yaptıgı aksam yemeklerinden nasipleniyordum esım getiriyordu annemde arada geliyor temizlig felan yapiyor ama gün icinde genelde yanlızim yine bisey olsa çağırsam iki dakkada gelir gidince tamamen yanlız kalicam birde iğneye doktora k.peder götürüyordu sagolsun o da gecen hafta Almanya'ya gitti
Chnb
Normal dogum düşündüğün zaman cok mantıklı bazen kendimi normal dogum yaparken hayal ediyorum sancıdan cok korkmuyorum evet zor ama dayanılmayacak gibi değil bebeğimi kaybederken çekmiştim o sancıları fakat kürtaj icin çatal yattığımda ki daha önce hiç çatala yatmamistim ondan mı bilmiyorum cok zor gelmişti bana ne bayılttilar ne uyusturdular herseyi hissettim cok kastım kendimi doktorlarda zorlandı bı ara müdahale edemediler sonra nasil gevşedim bilmiyorum ama cok zordu yine aynı seyleri yasamak korkutuyor beni o yüzden sezaryan tercihim ama bişeyler duydum ozel hastaneler artık isteg bagli sezaryan yapmiyolarmis önce normali deniyolarmis sansa bak yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…