Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Maşallah canım ne guzel haberlerle donmussun kilosuda takvime göre normal görünüyor

gözün aydın canım iyi haberlerle gelmişsin, bende dün gittim kontrole benim kızımda 1727 olmuş, haftasına göre çok ideal dedi.. bizimkide fazla poz vermedi sürekli dikişime tekme atıyor ayakları o bölgenin üzerindeymiş o yüzden çok hissediyorsun dedi ama korkulacak bir durum yok dedi..

normal doğum çok ürkütücü geliyor ama aslında dayanılmayacak gibi değil ende karar verirken çok tereddüt ettim ama iyiki normal yapmışım gerçekten sonrası çok rahat oluyor bebek doğduktan sonra bütün ağrılar herşey uçup gidiyor sonrası daha rahat bir iki gün sadece dikiş yerinde biraz batma ve hissyat oluyor gerilir gibi oda minosetle bile geçiyor, ağrı ve sancıdan eser kalmıyor, heleki benim gibi birde doğumdan 15 ay sonra bir daha hamile kalırsanız şans eseri, iki yıl içinde iki kez kesilmiş olursunuzki sezeryan sonrası toparlanmak çok uzun ve vücudu yıpratıyor, cesaretinizi toplayın ve normal doğurun kızlar doktorda öneriyorsa, bebeğimize kavuşmak için nelere katlanıyoruz, beş altı saatlik ağrı nerdirki yanında..

Merhaba

Bugun sinemle konustuk.Sende bursada ve osman beyin hastasiymissin ve tedaviye basliycakmissin
hayirli olur insallah

merhaba ben de bursada yaşıyorum buraya henüz yeni taşındım iyi bir kadın doğum uzmanı arıyorum geçenlerde sühendam bendenliye gittim ama içime sinmeyen konuşmaları oldu şimdi yeni doktor arıyorum önerebileceğiniz doktor var mı sanırım serklaj olmuşsunuz biraz neden oldugunu ve hangi haftada yaptıkalrını aanlatırmısınız

melek öyle değilmi sende normal doğurmuştun desteklesene beni yine normal doğum istemezmisin?

aynen öyle sana katılıyorum.. İyi ki de normal yapmışım dedim.. Zaten sancıdan size vurulan iğneyi falan hissetmiyorsunuz. O sancı sonra tatlı bir anı olarak kalıyor sizde.. Fakat bu serklajımda genel anestezide açılan damar yolu, ameliyathane psikolojisi, o kadar canımı acıttı ki. İlkini normal yaptım.. Allahım bunu da normal fakat zamanında yapmayı nasip etsin.

Merhaba hosgeldin
Hikayenizi ve ne sebeple dr arayisinda oldugunuzu bilmedigim icin ben ikayemden bahsedeyim.

Ben gecen yil tup bebek tedavisiyle ikiz hamile kaldim ve 16+5 te serviks olcumun 2.5 cm e inmesisebebiyle serklaj oldum.
Ama sonunu gormek kismet olmadi ve 24. Haftda bebeklerimi kaybettim.

Suan tekrar tedavi goruyorum.

Eger gebeliginiz riskli veya tup bebek durumunuz varsa dr umu tavsiye edebilirim.
Ama prof olmasi sebebiyle maddi yonu biraz yipratici

Hikayenizi bir sakincasi yoksa yazarsaniz daha net yardimci olmaya calisirim.

çok üzüldüm umarım hakkınızda en hayırlısı olur
benim kalp şeklinde bölünmüş rahmim var ilk hamileliğimim 26şubatta öğrendim 5haftalıktı 13temmuzda 24 haftalıkken bebeğim karnımda öldüğü için normak doğum yaptım
hamilelğim boyunca sürekli kanamam oldu bir kaç kez doğumda gelen su ve kanana kadar kanamam olmuştu hep yatak istihareti verdi doktor bunları van da yaşamıştım temmuzda doğum yaptım ama lohusalığım da normal sürmedi 120 gün sürdü süt gelmemesi için hap kullanmama rağmen 20 gün sürekli akan sütüm oldu sonra zamanla azaldı
bana ziya çetini önerdiler aslında bir sıkıntı olmadıgı bebeğin eşinin rahim ağzına tutundugu için bu sıkıntıları yaşadıgımı söylediler ağer kanamam kesilmiş olsaydı hamileyken serklaj yapacakalrdı ama olmadı benim hakeyemde böyle üzerinden bir yl geçti şimdi yeniden anne olmak istiyorum ama doktoruma güvenebileceğim birini arıyorum

Evet CNm normal aslında da bu zamana kadar hep %85 dilimdeydi, şimdi %60 a gerilemiş
Arda bey iyi dedi ama bana az geldi
Tek korkum erken falan doğarsa bari kilosu iyi olsun
Bu aralar cayı kahveyi cok tükettim ondan olmuş olabilir mi?
Birde Arda beye sormadım hiç, ciğer geliştirici olacak miyim diye?
Kaçıncı haftada vuruluyordu, bir daha ki girişte sorayım

Arda bey bana sezeryan dedi, ama keske kısmet osaydi da ben normal yapsaydım
2 kesı üst üste zor oluyormuş
Kısmet bakalım, saglikla dogsunlarda

Gecmis olsun

Ziya cetin i bizzat taniyorum.
Ama tavsiye etmem
durumumuz riskli oldugu icin daha uzman bir dr la devam etmek zorundayiz.
en azindan tedavi ve tani icin dr umutavsiye edebilirim.

aslında alttan muayeneden ve özelliklede spekulle bakılmasından o kadar bıktım ki bana ne yaparlarsa yapsınlar kan iğne serum ama o spekule dayanamıyorum acıdan değil hamileyken hep onla bakıyorlardı kanama başlayınca psikolojik olarak geriliyorum
senin doktorun hangisi bilgilerini yazarmısın özelde olunca tahllillerini sonuçlarını nasıl yaptıryıorsun peki

Dr um prof.dr osman develioglu
Fethiye mah. De ART adinda ozel bir merkezi va
tup bebek ve riskli gebeliklere bakiyor
ben yaklasik 3 yillik hastasiyim.benim gebelik oncesi genel testlerimi u.u de yaptirdi ama gebelik sutecindeki testleri biyotipta yaptiriyor ozel yani

Ilk 3 ay vajinal muayene ediyor ama ultrasonla ve spektulum kullanmiyor
insallah tedavine en kisa zamanda baslar ve olumlu sonuclar alirsin.

Ah canım hastanede yattım ya epey normal doğum vardı ben bilmiyordum doğru mu gerçekten?

normal doğurun kızlar yaren de demiş.... hala bebişle adam gibi ilgilenemiyorum...

canim merak ettik seni
masallah kizina ve sana
iyi haberlerle donmussun
cok sevindim cnm hepte boyle iyi ol insallah canim :)

amin işşallah canım rabbim ne eylerse gzüel eyler demişler
bu arada 37 hafta 1 günülük olmuşsun diyeyim sana
nerdesin kız sen bri daha geç yaz bak bakıyım yirsin şaplagı ben devamlı giriyorum okuyorum sizleri olurda alta ziyaretçi görürüseniz benim iyi olmana çok sevindim inan sen neden sezeryan olucen anlamadımki oglan sezeryanmıydı:44:anlamıyorum kardeşim ablamın kızı sezeryanda oglunu normal dogurdu ne olur yane normal olsa çocukalrının arasında 15 ay yok maşşallahı var oglum kocaman oldu kızımkda 20 yaşında şubatta evleniyor
ah eylülüm neden insanlar bu akadar acımasız anlamıyorum biz elizya ondanmı istemiyolar bizleribenim anacım 65 yaşında şeker tansiyon astım bronşit hastası safra kesesinden ameliyat oldu ayagından ameliyat oldu inan namazı oturarak kılıyor yola bile gidemiyor nefes nefese kalp duvarında kalınlaşma var anlıcagım benim ona hizmet etmem yerine o bana etti ömrümde anne işteserklajı olmaya gittigimde annemde kaynanamda geldi eşim ben neyse kaynanam annemi hastanede gördü dünür hoş geldin diye annem geleli 6 ay olmuş okadar canım acıyorki ne bayramlarda ne seyranlarda arar canım acıyor serklaja gittigimde kaynanam kendine yemelik birşeyler getirmiş yanımda kalıcekyaannem dedi ben kalırım sen git dünür dedim anne sen eve git dilişten sonra gelen olur evi topla halıları yıkamaya vermiştim ser sen evime gitme kendi evine gi hastaneden çıktık annem o haliyle eşimle yaptı annem dediki kendi annem eşime işmar etmiş hadı gidelim diye birde dünür hadi gel sende bu burda yatsın demiş günahı boynuna annem dediannemde ben kalıcem demiş neyse annem kilolu bir bayan 115 kilo düşün o haliyle 2 sandalyede yattı dedim anne yataga gel geniş yok kızım bebegime brişey olur dedi eziyeti çok çekti evinde baktı 3.5 aylık rahimim dikildi baktı kaç gün sonra kaynanammı çok merak ediyorsan diyeyim 1 hafta kalmadı oda hergün teleon açtı eve aman yedinizmi yemegi vs birde yemek yapıp ben gidiyorum bunlar sana 2 gün yeter deyip çok gitti insan bırakır gidermi beni ya annem hep baktı afedersin altıma yapsam onuda temizlicekti okadar kardeşimin dügünü olmasaydı gitmicekti ama herşey hazırdı ne diyeyim beni bıraktı gitti ortada kaldım allah nasıl biliyosa öle yapsın islah etsin öyle insanları bak 8 ekimden beri kavgalıyız görüşmüyoruz ne arıyor ne soruyor bir yandan diyorum oh üstmden büyük bir yük kalktı bir yandanda canım aıyor ben ne yaptımki beni istemiyor diyeinan bu yolda artık ben yanlızın eşimede edim demicen hamilede kalsam istemiyorum gelmesinde canımı okadar çok yaktıki onlar yüzünden panik atak hastası oldum onun için üzülmeye deymez diyorum

ah keşke yanımda olsanız yemin olsun evladım gibi bkarım sizlere dogum edene kadar elimi çekmem üstünüzden ölürlermi yani ne oluryor baksalarallahım hayırlı yerlerden açsın kapılarımızı işşallah ben karar verdim arda beye gidicem alıcem karşıma adam gibi konuşucen bakalım ne dicek yemegimi yapsam yeter eşim diger işleri yapar altaki amcamın gelini var o dedi abla işin olursa gelirim çalşıyodum bakamadım ozaman dedi bakıcez artık ne yapabiliyosak kardeşim rabim emanelerimizi korusun gerisi boş inanböyle insanlarıda rabbim insafa getirsin kötü gelin olsam neyse ama kötü gelin degilim ben kaynanamı allaha havale ettim bu tarafın öteki tarafıda var

Son düzenleme:
Sezen kayaalp
Nasılsın canım birkaç gündür seni merak ettim.
Nasıl yüzün iyileştirmi. Chnb doğum yaptı. Listede sıra sende. Zamanında Rabbim yavrunu kucağına Alman'ı nasip etsin.

metalcim profilindeki resim senin oglanmi seninse masallah ona cok tatli..
:))
bide sana kim bakiyor hic kalkmiyorsun degilmi..

Evet canım benim oğlum üç aylık resmi.
Evet canım sadece Wc için kalkıyorum.
Yalnızım canım gün boyu. Hafta bir annem süt halamın geliniyle yemek yapmaya geliyor.
Birde hafta bir temizlik için bir tanıdık var o geliyor. Diğer tüm işleri eşim yapıyor.

Allah ondan binlerce kez razı olsun.
Diyorum ona sen benim gebelik önceki Halim oldun. İş ev çocuk. Artı birde ben.
Sabah kahvaltımı hazırlıyor. Oğlanı okula hazırlayıp servise veriyor. Ara öğünümü suyumu ilaçlarımı yanıma hazırlayıp işe gidiyor.
Babasıyla birlikte çalıştığından. Öğlen yemeğin için tekrar geliyor. Yine ara öğünümü hazırlıyor. İşr gidiyor. Akşam oğlanı okuldan alıyor. Oğlum17 km uzakta bir okulda. Sabah servis alıyor fakat akşam çok doldştırdığından babası alıyor. Birlikte eve geliyorlar. Sonra benim akşam yemeğimi hazırlıyor. Oğlanı doyuruyor. Makinaya çamaşır atıyor. Mutfağı topluyor. Çamaşır asıyor. Oğlana ders çalıştırıyor. Sonra yatırıyor. Rabbim ona güç kuvvet versin.
Hiç tanıyanadım ama Rabbim rahmetli kayınvslidemdemde binlerce kez razı olsun. Eşimi böyle yetiştirdiği diye. İnanın hiç gocunmuyor.
Bir bayan gibi elinden gelenin fazlasını yapıyor.

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun arkadaşım.Emeğinin karşılığını almışsın.Bizler o kadar şanslı olamadık.Çok şükür sen bebeğini almışsın kucağına.Allahım hayırlı bir ömür nasip etsin.
Ne kadar oldu doğum yapalı?Doğumunu hangi hastanede yaptın?Osman beymi yaptırdı?Bende Osman hocaya gitmeye başladım..Servikal yetmezlik teşhisi koydu.Hamile kalınca 12.haftada dikiş dedi..Bir şeyler sormak istiyorum sana ;hamileliğin boyunca vitamin falan kullandınmı?Pek vitamin taraftarı değilmiş sanırım..Tahlillerin falan yapıldımı..Bir kaç tahlil istedim gerek yok dedi.Biraz endişeliyim açıkçası..1 kayıp yaşayınca ayrıntıyı düşünüyorum.Oda tam tersi sen takma kafana diyor..Yüzeysel bakıyor gibi geldi.Yada ben yanlış anlıyorum..Adamın bir bildiği vardır mutlaka.Sadece osman hocaylamı götürdün?Yoksa rutin takip eden birisi varmıydı?Hamileliğin boyunca hiç kalkmadanmı yattın?wc,banyo,yemek vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…