- Konu Sahibi hidennisko
-
- #34.321
Evet CNm normal aslında da bu zamana kadar hep %85 dilimdeydi, şimdi %60 a gerilemiş
Arda bey iyi dedi ama bana az geldi
Tek korkum erken falan doğarsa bari kilosu iyi olsun
Bu aralar cayı kahveyi cok tükettim ondan olmuş olabilir mi?
Birde Arda beye sormadım hiç, ciğer geliştirici olacak miyim diye?
Kaçıncı haftada vuruluyordu, bir daha ki girişte sorayım
Arda bey bana sezeryan dedi, ama keske kısmet osaydi da ben normal yapsaydım
2 kesı üst üste zor oluyormuş
Kısmet bakalım, saglikla dogsunlarda
çok üzüldüm umarım hakkınızda en hayırlısı olur
benim kalp şeklinde bölünmüş rahmim var ilk hamileliğimim 26şubatta öğrendim 5haftalıktı 13temmuzda 24 haftalıkken bebeğim karnımda öldüğü için normak doğum yaptım
hamilelğim boyunca sürekli kanamam oldu bir kaç kez doğumda gelen su ve kanana kadar kanamam olmuştu hep yatak istihareti verdi doktor bunları van da yaşamıştım temmuzda doğum yaptım ama lohusalığım da normal sürmedi 120 gün sürdü süt gelmemesi için hap kullanmama rağmen 20 gün sürekli akan sütüm oldu sonra zamanla azaldı
bana ziya çetini önerdiler aslında bir sıkıntı olmadıgı bebeğin eşinin rahim ağzına tutundugu için bu sıkıntıları yaşadıgımı söylediler ağer kanamam kesilmiş olsaydı hamileyken serklaj yapacakalrdı ama olmadı benim hakeyemde böyle üzerinden bir yl geçti şimdi yeniden anne olmak istiyorum ama doktoruma güvenebileceğim birini arıyorum
Sezen kayaalp
Nasılsın canım birkaç gündür seni merak ettim.
Nasıl yüzün iyileştirmi. Chnb doğum yaptı. Listede sıra sende. Zamanında Rabbim yavrunu kucağına Alman'ı nasip etsin.
Evet canım benim oğlum üç aylık resmi.
Evet canım sadece Wc için kalkıyorum.
Yalnızım canım gün boyu. Hafta bir annem süt halamın geliniyle yemek yapmaya geliyor.
Birde hafta bir temizlik için bir tanıdık var o geliyor. Diğer tüm işleri eşim yapıyor.
Allah ondan binlerce kez razı olsun.
Diyorum ona sen benim gebelik önceki Halim oldun. İş ev çocuk. Artı birde ben.
Sabah kahvaltımı hazırlıyor. Oğlanı okula hazırlayıp servise veriyor. Ara öğünümü suyumu ilaçlarımı yanıma hazırlayıp işe gidiyor.
Babasıyla birlikte çalıştığından. Öğlen yemeğin için tekrar geliyor. Yine ara öğünümü hazırlıyor. İşr gidiyor. Akşam oğlanı okuldan alıyor. Oğlum17 km uzakta bir okulda. Sabah servis alıyor fakat akşam çok doldştırdığından babası alıyor. Birlikte eve geliyorlar. Sonra benim akşam yemeğimi hazırlıyor. Oğlanı doyuruyor. Makinaya çamaşır atıyor. Mutfağı topluyor. Çamaşır asıyor. Oğlana ders çalıştırıyor. Sonra yatırıyor. Rabbim ona güç kuvvet versin.
Hiç tanıyanadım ama Rabbim rahmetli kayınvslidemdemde binlerce kez razı olsun. Eşimi böyle yetiştirdiği diye. İnanın hiç gocunmuyor.
Bir bayan gibi elinden gelenin fazlasını yapıyor.
Evet canım benim oğlum üç aylık resmi.
Evet canım sadece Wc için kalkıyorum.
Yalnızım canım gün boyu. Hafta bir annem süt halamın geliniyle yemek yapmaya geliyor.
Birde hafta bir temizlik için bir tanıdık var o geliyor. Diğer tüm işleri eşim yapıyor.
Allah ondan binlerce kez razı olsun.
Diyorum ona sen benim gebelik önceki Halim oldun. İş ev çocuk. Artı birde ben.
Sabah kahvaltımı hazırlıyor. Oğlanı okula hazırlayıp servise veriyor. Ara öğünümü suyumu ilaçlarımı yanıma hazırlayıp işe gidiyor.
Babasıyla birlikte çalıştığından. Öğlen yemeğin için tekrar geliyor. Yine ara öğünümü hazırlıyor. İşr gidiyor. Akşam oğlanı okuldan alıyor. Oğlum17 km uzakta bir okulda. Sabah servis alıyor fakat akşam çok doldştırdığından babası alıyor. Birlikte eve geliyorlar. Sonra benim akşam yemeğimi hazırlıyor. Oğlanı doyuruyor. Makinaya çamaşır atıyor. Mutfağı topluyor. Çamaşır asıyor. Oğlana ders çalıştırıyor. Sonra yatırıyor. Rabbim ona güç kuvvet versin.
Hiç tanıyanadım ama Rabbim rahmetli kayınvslidemdemde binlerce kez razı olsun. Eşimi böyle yetiştirdiği diye. İnanın hiç gocunmuyor.
Bir bayan gibi elinden gelenin fazlasını yapıyor.
24+3 günlük kızımı,canımı erken dünyaya getirdim.yavrum üç gün yaşadı.dört ay oldu kızım gideli üç farlı dr'ye gittim üçüde hikayen rahim ağzı yetmezliğini düşündürüyor dedi bir perinatoloji uzmanı.dikiş yapılması lazım diyorlar.ama kesin rahim ağzı demediler çok endişeliyim.yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.rahim filmi çekecek son gittiğim dr o da beni korkutuyorne önerirsiniz ne yapmalıyım?
geçen ayda bana kilosu az gibi gelmişti 720 gramdı doktor banada normal demişti ama 850-900 arası gösteriyordu sayfalarda haftasına göre bu ay bende kayınvalidemler memleketten geldiler köy yoğurdu, az şekerli marmelatlar, bal kabağı,ceviz, bal, falan getirmişlerdi bende faydalı diye tükettim birazcık kurbanda girdi araya kızımada yapıyorum ya onun et sulu çorbalarında tükettim biraz maşallah bir kilo aldırmışım, ben bu ay 2,5 kilo almıştım korka korka gittim kızacak diye normalde cemil bey ayda 1- 1,5 kilo arasını geçmemelisin diyor Allahtan bebişinki bir kilo çıkınca ben 1,5 almış oldum aşağı yukarı durumu dengeledik..ciğer geliştiriciyi ben bugün 2 doz biraz önce vurdurdum, iki doz da yarın vurulucam tamam, aramızda üç gün var çok istiyosan yaptırmak Arda beye danış 30dan sonra vurdurmak daha iyiymiş zaten, çocuğun gelişimi açısından iğneye daha hazır oluyormuş..normal doğumun daha sağlıklı olduğunu herkes onaylıyor ama doktorun sezeryan diyorsa yapıcak birşey yok canım doktorun görüşü önemli sağlıklı doğsunlarda gerisi önemli değil katlanıyoruz herşeye zaten..
Çok geçmiş olsun arkadaşım.Emeğinin karşılığını almışsın.Bizler o kadar şanslı olamadık.Çok şükür sen bebeğini almışsın kucağına.Allahım hayırlı bir ömür nasip etsin.
Ne kadar oldu doğum yapalı?Doğumunu hangi hastanede yaptın?Osman beymi yaptırdı?Bende Osman hocaya gitmeye başladım..Servikal yetmezlik teşhisi koydu.Hamile kalınca 12.haftada dikiş dedi..Bir şeyler sormak istiyorum sana ;hamileliğin boyunca vitamin falan kullandınmı?Pek vitamin taraftarı değilmiş sanırım..Tahlillerin falan yapıldımı..Bir kaç tahlil istedim gerek yok dedi.Biraz endişeliyim açıkçası..1 kayıp yaşayınca ayrıntıyı düşünüyorum.Oda tam tersi sen takma kafana diyor..Yüzeysel bakıyor gibi geldi.Yada ben yanlış anlıyorum..Adamın bir bildiği vardır mutlaka.Sadece osman hocaylamı götürdün?Yoksa rutin takip eden birisi varmıydı?Hamileliğin boyunca hiç kalkmadanmı yattın?wc,banyo,yemek vs..
Canım insanın icinden gelecek kus olmanda iyi değil mesafeli ol yeter Allah kimseye muhtaç etmesin zaten bı terslik olmazsa dikişden sonra 2-3hafta sıkı yatak istirahati yeterli sonrasında yavaş yavaş kalkıp yenegini hazırlarsın ama temizlik yapma en kotu ihtimalle evin pis olur o da bı kaç ayamin işşallah canım rabbim ne eylerse gzüel eyler demişler
bu arada 37 hafta 1 günülük olmuşsun diyeyim sana
nerdesin kız sen bri daha geç yaz bak bakıyım yirsin şaplagı ben devamlı giriyorum okuyorum sizleri olurda alta ziyaretçi görürüseniz benim iyi olmana çok sevindim inan sen neden sezeryan olucen anlamadımki oglan sezeryanmıydı:44:anlamıyorum kardeşim ablamın kızı sezeryanda oglunu normal dogurdu ne olur yane normal olsa çocukalrının arasında 15 ay yok maşşallahı var oglum kocaman oldu kızımkda 20 yaşında şubatta evleniyor
ah eylülüm neden insanlar bu akadar acımasız anlamıyorum biz elizya ondanmı istemiyolar bizleribenim anacım 65 yaşında şeker tansiyon astım bronşit hastası safra kesesinden ameliyat oldu ayagından ameliyat oldu inan namazı oturarak kılıyor yola bile gidemiyor nefes nefese kalp duvarında kalınlaşma var anlıcagım benim ona hizmet etmem yerine o bana etti ömrümde anne işte serklajı olmaya gittigimde annemde kaynanamda geldi eşim ben neyse kaynanam annemi hastanede gördü dünür hoş geldin diye annem geleli 6 ay olmuş okadar canım acıyorki ne bayramlarda ne seyranlarda arar canım acıyor serklaja gittigimde kaynanam kendine yemelik birşeyler getirmiş yanımda kalıcekya annem dedi ben kalırım sen git dünür dedim anne sen eve git dilişten sonra gelen olur evi topla halıları yıkamaya vermiştim ser sen evime gitme kendi evine gi hastaneden
çıktık annem o haliyle eşimle yaptı annem dediki kendi annem eşime işmar etmiş hadı gidelim diye birde dünür hadi gel sende bu burda yatsın demiş günahı boynuna annem dediannemde ben kalıcem demiş neyse annem kilolu bir bayan 115 kilo düşün o haliyle 2 sandalyede yattı dedim anne yataga gel geniş yok kızım bebegime brişey olur dedi eziyeti çok çekti evinde baktı 3.5 aylık rahimim dikildi baktı kaç gün sonra kaynanammı çok merak ediyorsan diyeyim 1 hafta kalmadı oda hergün teleon açtı eve aman yedinizmi yemegi vs birde yemek yapıp ben gidiyorum bunlar sana 2 gün yeter deyip çok gitti insan bırakır gidermi beni ya annem hep baktı afedersin altıma yapsam onuda temizlicekti okadar kardeşimin dügünü olmasaydı gitmicekti ama herşey hazırdı ne diyeyim beni bıraktı gitti ortada kaldım allah nasıl biliyosa öle yapsın islah etsin öyle insanları bak 8 ekimden beri kavgalıyız görüşmüyoruz ne arıyor ne soruyor bir yandan diyorum oh üstmden büyük bir yük kalktı bir yandanda canım aıyor ben ne yaptımki beni istemiyor diye inan bu yolda artık ben yanlızın eşimede edim demicen hamilede kalsam istemiyorum gelmesinde canımı okadar çok yaktıki onlar yüzünden panik atak hastası oldum onun için üzülmeye deymez diyorum
ah keşke yanımda olsanız yemin olsun evladım gibi bkarım sizlere dogum edene kadar elimi çekmem üstünüzden ölürlermi yani ne oluryor baksalarallahım hayırlı yerlerden açsın kapılarımızı işşallah ben karar verdim arda beye gidicem alıcem karşıma adam gibi konuşucen bakalım ne dicek yemegimi yapsam yeter eşim diger işleri yapar altaki amcamın gelini var o dedi abla işin olursa gelirim çalşıyodum bakamadım ozaman dedi bakıcez artık ne yapabiliyosak kardeşim rabim emanelerimizi korusun gerisi boş inan böyle insanlarıda rabbim insafa getirsin kötü gelin olsam neyse ama kötü gelin degilim ben kaynanamı allaha havale ettim bu tarafın öteki tarafıda var
O cevizler ballar bebise gidiyor bende ceviz bademi kesmedim 300gr aldigim ayda kesmemstim simdi birde bikac haftadır her gün incir tüketiyorum cok faydaliyms göbeğimin buyuklug gözüme normal geliyor ama kesin kilo almisimdir bu aygeçen ayda bana kilosu az gibi gelmişti 720 gramdı doktor banada normal demişti ama 850-900 arası gösteriyordu sayfalarda haftasına göre bu ay bende kayınvalidemler memleketten geldiler köy yoğurdu, az şekerli marmelatlar, bal kabağı,ceviz, bal, falan getirmişlerdi bende faydalı diye tükettim birazcık kurbanda girdi araya kızımada yapıyorum ya onun et sulu çorbalarında tükettim biraz maşallah bir kilo aldırmışım, ben bu ay 2,5 kilo almıştım korka korka gittim kızacak diye normalde cemil bey ayda 1- 1,5 kilo arasını geçmemelisin diyor Allahtan bebişinki bir kilo çıkınca ben 1,5 almış oldum aşağı yukarı durumu dengeledik..ciğer geliştiriciyi ben bugün 2 doz biraz önce vurdurdum, iki doz da yarın vurulucam tamam, aramızda üç gün var çok istiyosan yaptırmak Arda beye danış 30dan sonra vurdurmak daha iyiymiş zaten, çocuğun gelişimi açısından iğneye daha hazır oluyormuş..normal doğumun daha sağlıklı olduğunu herkes onaylıyor ama doktorun sezeryan diyorsa yapıcak birşey yok canım doktorun görüşü önemli sağlıklı doğsunlarda gerisi önemli değil katlanıyoruz herşeye zaten..
kızlar ya ahmet ardayı birtek ben göremedim bulamıyorum kaçıncı sayfada çok merak ettim......bizim hırıltımız var demiştim ya sanki iki gündür bayağı azaldı saolsun sofikanın tavsiyelerini denedim serum fizyolojiği biraz daha fazla kullandım zannediyorum onun faydası oldu birde beren çok kustuğu için (çok affedersiniz)kusmuğunda çıkıyor hep burun akıntılarımız arda kusmuyor onu göremiyorum ama bugün ikiside iyi maşallah biraz var ama düzelicek oda inş..feryalcım facebookta ekledim seni ama acaba yanlış birinimi ekledim profil resminde ne vardı cnm ?
Bugün, 14:32gurbetciiii
canim inan benim esimde ayni
ama temizligime gundelik yok yemegimi temizligimi banyo utu aklina ne gelirse ..
bazen korkuyorum kadin gibi davraniyo kivirtmalar falan demin toz aliyordu bir kivirtiyo ben gulmekten catlayacaktim..
Allah razı olsun onlardan. Rabbim başımızdan eksik etmesin.
Hidennisco
Yapar canım mecbur kalınca öyle yapıyorlarki.
Rabbim gerek duydurmasın yinede canım.
Eşim annesi depremde vefat etmîş
Eşim ozaman istanbulda bankacılık sektöründe çalışıyormuş. Ev de 15 yaşında kız kardeş 90 yaşında babaanne askerde erkek kardeş yorgun yıkılmış bir baba olunca istifa edip İzmit e dönmüş o zamanda evi o çevip çevrelemiş. zor oyunu bozuyor der hep.
kizlar banada gelinimiz bakacak yarin biletini kesicem gelicek
kardesimin esi bi cocuguda var 14 aylik kardesim askerde insallah bakar bana 6 ay kalirim dedi yarin esim biletini kesicek..
kizlar banada gelinimiz bakacak yarin biletini kesicem gelicek
kardesimin esi bi cocuguda var 14 aylik kardesim askerde insallah bakar bana 6 ay kalirim dedi yarin esim biletini kesicek..
24+3 günlük kızımı,canımı erken dünyaya getirdim.yavrum üç gün yaşadı.dört ay oldu kızım gideli üç farlı dr'ye gittim üçüde hikayen rahim ağzı yetmezliğini düşündürüyor dedi bir perinatoloji uzmanı.dikiş yapılması lazım diyorlar.ama kesin rahim ağzı demediler çok endişeliyim.yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.rahim filmi çekecek son gittiğim dr o da beni korkutuyorne önerirsiniz ne yapmalıyım?
bebişleriniz dünyaya gelmiş cok sevindim gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat etsin inşallahdarısı bizlerin basına
bende bugün 28+0 oldum bugünleride gördük cok şükür...inş 38leride görürüz..bugün nerdeyse hep kasılmıs vaziyetteyim yatarkende ayaktada anlamdım niye böle oldu
eylülgülü canım aramızda 3gün old için soruyorum seninde bukadar cok oluyomu kasılman sertlesmen korkuyorum erkenden gelivercek diye dr a nezaman desem olur normal helede bebek hareketine tekmelerine göre daha cok olur diyo magnorma devam diyo günde 2ye cıkarttım okadarda hareket etmediki bugün oglusum etkilesin anlamadım bu kasılma olayını serklajın ilk gününden beri böle bazen günde 2-3 kez bazende basladımı 10dk da bir :44:
Hadi canım hayırlısı.
Rabbim ikinizde kolaylık ve geçim versin canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?