Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

geçen ayda bana kilosu az gibi gelmişti 720 gramdı doktor banada normal demişti ama 850-900 arası gösteriyordu sayfalarda haftasına göre bu ay bende kayınvalidemler memleketten geldiler köy yoğurdu, az şekerli marmelatlar, bal kabağı,ceviz, bal, falan getirmişlerdi bende faydalı diye tükettim birazcık kurbanda girdi araya kızımada yapıyorum ya onun et sulu çorbalarında tükettim biraz maşallah bir kilo aldırmışım, ben bu ay 2,5 kilo almıştım korka korka gittim kızacak diye normalde cemil bey ayda 1- 1,5 kilo arasını geçmemelisin diyor Allahtan bebişinki bir kilo çıkınca ben 1,5 almış oldum aşağı yukarı durumu dengeledik..ciğer geliştiriciyi ben bugün 2 doz biraz önce vurdurdum, iki doz da yarın vurulucam tamam, aramızda üç gün var çok istiyosan yaptırmak Arda beye danış 30dan sonra vurdurmak daha iyiymiş zaten, çocuğun gelişimi açısından iğneye daha hazır oluyormuş..normal doğumun daha sağlıklı olduğunu herkes onaylıyor ama doktorun sezeryan diyorsa yapıcak birşey yok canım doktorun görüşü önemli sağlıklı doğsunlarda gerisi önemli değil katlanıyoruz herşeye zaten..

çok geçmiş olsun arkadaşım bende bursadayım.Bende servikal yetmezlikten bebeğimi kaybettim..Feryalin doktoruna başladım.Prof.osman develioğlu.Durumun riskli olduğu için bence gitmende fayda var.En azından tanı için..

Sezen kayaalp
Nasılsın canım birkaç gündür seni merak ettim.
Nasıl yüzün iyileştirmi. Chnb doğum yaptı. Listede sıra sende. Zamanında Rabbim yavrunu kucağına Alman'ı nasip etsin.

allah razı olsun evet çok şükür yavaş yavaş düzeliyor yüzüm moralim çok bozuktu şükür düzeliyorum. Evet doğum sırası bende okuyorum chnb nin yazdıklarını çok heycanlanıyorum bende doğumuma allah izin verirse azz kaldı inşallah sorunsuz geçer benmde Rabbim sizlerede isteyen herkesede nasib eder inşallah sırayla böle okuruz hepinizin doğum hikayalerini inşallahhhhh.

Allah razı olsun eşinden metalcim.Ne mutlu sana..Bebeğin de çok tatlı.Maaşallah.Bu seferki bundanda tatlı olur.

CHNB cim prensimizi gördüüümm.Çok tatlı maşallah.Alahım nazarlardan korusun.Bizlerede dua etmişsin arkadaşım Allah razı olsun senden..Mumidihabanın dediği gibi sen yoksun diye büyük boşluk olacak.Ama biliyorum aradada olsa bizleri yanlız bırakmazsın..

Hidenişkocum dr kontrolün güzel geçmiş çok şükür.Hayırlısıyla bebişimiz zamanında gelecek.

24+3 günlük kızımı,canımı erken dünyaya getirdim.yavrum üç gün yaşadı.dört ay oldu kızım gideli üç farlı dr'ye gittim üçüde hikayen rahim ağzı yetmezliğini düşündürüyor dedi bir perinatoloji uzmanı.dikiş yapılması lazım diyorlar.ama kesin rahim ağzı demediler çok endişeliyim.yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.rahim filmi çekecek son gittiğim dr o da beni korkutuyor ne önerirsiniz ne yapmalıyım?

Ne kadar güzel eşinin böyle becerikli olması
Benim esim kesinlikle yapamaz, kayınvalidem cok iyidir ama herseyi hazır alıştırmış hatta is buyurunca oğluna o yorgun falan der kalkar kendi yapar
Keske benim eşimde senin ki kadar bcerikli yetistirilseydi
Allah biliyor nasıl sefil olacağız, ondan yatırmıyor beni

Basın sagolsun
Öncelikle birçok test var yapılabilecek
Eski sayfalardan okursan faydalanırsın
Sonrasında ise kesinlikle riskli gebelik uzmanına godeceksin ve rahim ağzı uzunluğun düzenli ölçülecek

Bna kilo almak yasak, bal ceviz fındık fıstık yesem kesin şişerim hemen
Bnde biraz süt yoğurt et balık ağırlıklı besleneyim dedim
Umarım ise yarar,

Paşam oğlan sezeryandi benim, kızda ters suanda
Dönebilir dedi ama
Ksin bir dille sezeryan dedi Arda bey
Gerçi benim ilk sezeryanim saka gibiydi, sanki kesilen ben değil baskasiydi
Hemen ayağa kalktım
Neredeyse hiç ağrım olmadı
Ama ikinci daha zormus

Cok tesekkur ederim dogum 2 ay once oldu. Ben osman hocadan baska dr a gitmedim dogum jimerde oldu osman hoca yaptirdi. Bana hamileligim boyunca cok az test yapildi. Sikayetim olmadigi icin belkide gerek gormedi. Ben gebelik boyunca sadece demir takviyesi aldim vitamini besinlerden al dedi. Benim serklajim acil oldu baska test yapmadi. İlk 2 ay sadece ev icinde gezindim. Tuvalet banyo yemek ihtiyacimi giderdim. Son 2 ay ayakta cok durmamak kosulu ile disaraya ciktim ama haftada 1-2 defazaten hoca surekli yat demiyorum ama kendini yorma ayakta kalma diyordu. Zaren yorulunca kasilmalarim arttigi icin yatmaya cakisiyordum. Ben osman hocadan cok memnun kaldim. Umarim sende bebgini saglikli bir sekilde kucagina alirsin.

Canım insanın icinden gelecek kus olmanda iyi değil mesafeli ol yeter Allah kimseye muhtaç etmesin zaten bı terslik olmazsa dikişden sonra 2-3hafta sıkı yatak istirahati yeterli sonrasında yavaş yavaş kalkıp yenegini hazırlarsın ama temizlik yapma en kotu ihtimalle evin pis olur o da bı kaç ay
Ben k.validemle uzun süredir mesafeliyim bu durumdan ikimizde memnunuz sag olsun en azından koyduğum mesafeye saygı duydu diğer türlü sinirlerim cok bozuluyordu eltime gitmesinede kızmıyorum gitmesi gerekiyor baska kinmse yok eltimin annesi memlekette nedenini tam bilmiyirum ama gelmiyor benim annem burda o bakar bana aslında bakimada ihtiyacım yok yavaş yavaş yaparım yemeklerimi esım olmaz diyor düzenimi bozmak istemiyorum ama benim icinde degisiklik olur hem daga rahat ederim hem de gelen giden oluyor yegenlerim var canım sıkılmaz burda bütün gün yanlızim tek korkum fazladan kilo almak
Dikişden sonra 1.5 ay kaldım annemde cok rahattim 4 kilo almıştım

O cevizler ballar bebise gidiyor bende ceviz bademi kesmedim 300gr aldigim ayda kesmemstim simdi birde bikac haftadır her gün incir tüketiyorum cok faydaliyms göbeğimin buyuklug gözüme normal geliyor ama kesin kilo almisimdir bu ay

canim inan benim esimde ayni
ama temizligime gundelik yok yemegimi temizligimi banyo utu aklina ne gelirse ..
bazen korkuyorum kadin gibi davraniyo kivirtmalar falan demin toz aliyordu bir kivirtiyo ben gulmekten catlayacaktim..

kızlar ya ahmet ardayı birtek ben göremedim bulamıyorum kaçıncı sayfada çok merak ettim......bizim hırıltımız var demiştim ya sanki iki gündür bayağı azaldı saolsun sofikanın tavsiyelerini denedim serum fizyolojiği biraz daha fazla kullandım zannediyorum onun faydası oldu birde beren çok kustuğu için (çok affedersiniz)kusmuğunda çıkıyor hep burun akıntılarımız arda kusmuyor onu göremiyorum ama bugün ikiside iyi maşallah biraz var ama düzelicek oda inş..feryalcım facebookta ekledim seni ama acaba yanlış birinimi ekledim profil resminde ne vardı cnm ?

Bugün, 14:32gurbetciiii
canim inan benim esimde ayni
ama temizligime gundelik yok yemegimi temizligimi banyo utu aklina ne gelirse ..
bazen korkuyorum kadin gibi davraniyo kivirtmalar falan demin toz aliyordu bir kivirtiyo ben gulmekten catlayacaktim..

Allah razı olsun onlardan. Rabbim başımızdan eksik etmesin.

Hidennisco

Yapar canım mecbur kalınca öyle yapıyorlarki.
Rabbim gerek duydurmasın yinede canım.
Eşim annesi depremde vefat etmîş
Eşim ozaman istanbulda bankacılık sektöründe çalışıyormuş. Ev de 15 yaşında kız kardeş 90 yaşında babaanne askerde erkek kardeş yorgun yıkılmış bir baba olunca istifa edip İzmit e dönmüş o zamanda evi o çevip çevrelemiş. zor oyunu bozuyor der hep.

Son düzenleme:
kizlar banada gelinimiz bakacak yarin biletini kesicem gelicek
kardesimin esi bi cocuguda var 14 aylik kardesim askerde insallah bakar bana 6 ay kalirim dedi yarin esim biletini kesicek..

cnm bebekler balgamı geniz akıntısını kusarak çıkarır , iyi birşey bu
arda da inşallah toparlar en kısa zamanda

Allah rahmet eylesin cnm,
sıkıntılı günler geçirmiş eşim
Allah çocuklarından, senden yüznü güldürsün, işleri yolunda gitsin inşallah

kizlar banada gelinimiz bakacak yarin biletini kesicem gelicek
kardesimin esi bi cocuguda var 14 aylik kardesim askerde insallah bakar bana 6 ay kalirim dedi yarin esim biletini kesicek..

bakar bakar cnm, ne güzel Allah yardımcısı olsun onunda senin de

bebişleriniz dünyaya gelmiş cok sevindim gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat etsin inşallahdarısı bizlerin basına

bende bugün 28+0 oldum bugünleride gördük cok şükür...inş 38leride görürüz..bugün nerdeyse hep kasılmıs vaziyetteyim yatarkende ayaktada anlamdım niye böle oldu

eylülgülü canım aramızda 3gün old için soruyorum seninde bukadar cok oluyomu kasılman sertlesmen korkuyorum erkenden gelivercek diye dr a nezaman desem olur normal helede bebek hareketine tekmelerine göre daha cok olur diyo magnorma devam diyo günde 2ye cıkarttım okadarda hareket etmediki bugün oglusum etkilesin anlamadım bu kasılma olayını serklajın ilk gününden beri böle bazen günde 2-3 kez bazende basladımı 10dk da bir :44:

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun..Bende 23 haftalık kaybettim.Servikal yetmezlik tanısı için doğumunun nasıl olduğu önemli.Burda bir çok arkadaşın hikayesi var..Onları okursan bir fikir edinirsin.Ben 18.haftada ağrısız sadece hafif bir kahverengi lekelenmeyle gittim doktora..Ve rahim tamamen açılmış dendi.Gitmeseymişim o gün doğum olacakmış.Serklaj atıldı ama çok geçti..Bu hikayemi anlattığım doktorlar servikal yetmezlik dediler..Doğumdan sonra 2 doktora gittim.Servikal yetmezlik olan hastaların çoğunda rahim şeklide bozuk olurmuş(kalp,perdevs.).Bunu anlamanın da 2 yolu varmış.Biri rahim filmi,2.si 3 boyutlu ultrasonla incelemek.Doktorların her ikiside 3 boyutlu ultrasonla baksak anlarız dediler.Son gittiğim prof.de öyle yaptı.Ve bana rahmimin şeklini gösterdi.Çok şükürki olması gerektiği gibiydi.Doktoruna sende bundan bahsedebilrsin.3 boyutlu ultrasonla baksanız diye..Ama her doktorda bu ultrasondan yok sanırım.

Canım bu topikte bu aralar ençok kasılma yaşayan biri benim dir.
Benimde öyle oluyor. Mesela bu sabah karnım sert ve sivri idi kasılmalarım düzenli olmayınca bende fazla büyütmemeye çalışıyorum. Birde benim bağırsak hareklerimlr çok ilğîli. Eğer o hün fazla büyük tuvaletine çıkmışsam. Bağırsakların boş sa gazım çok oluyor o zaman kasılmam fazla oluyor. Hani bizim durumda kabızlıltan korkulursa ben mülayim olmaktanda korkar oldum.
Rabbim yardımcımız olsun. Yüce Mevlzm bizî ve yavrularımızı korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…