- Konu Sahibi hidennisko
-
- #34.341
Canım bu topikte bu aralar ençok kasılma yaşayan biri benim dir.
Benimde öyle oluyor. Mesela bu sabah karnım sert ve sivri idi kasılmalarım düzenli olmayınca bende fazla büyütmemeye çalışıyorum. Birde benim bağırsak hareklerimlr çok ilğîli. Eğer o hün fazla büyük tuvaletine çıkmışsam. Bağırsakların boş sa gazım çok oluyor o zaman kasılmam fazla oluyor. Hani bizim durumda kabızlıltan korkulursa ben mülayim olmaktanda korkar oldum.
Rabbim yardımcımız olsun. Yüce Mevlzm bizî ve yavrularımızı korusun.
sorma canım ya napcagımı sasırdım bugün bazı günler cok sık oluyo bazen de dediğim gibi 2-3 kez anca ama bugün tam coştu yani eşime diyorum kasıldım 5dk gecmio yine kasıldım hep böyle sadece agrım sıxım olmadıgı için kendimi rahatlatmaya calısıorum persembe kontrolüm var bakalım aynı cvbı alcagımı bilsemde sölicez yine dr umuza...ya bide en cok merak etigim kasıldıgında rahim acaip bi şekil alıyo tas kesio bunun bebege zararı yokmuki:44: sonucta sıkıstırıyo onuda anlamadım inş yoktur tabide...
sende baya ilerledin ara ara okuyorum rahim boyu sıkıntılıydı ama senin bebişde Allahın izniyle üzmicek seni yatmak zor ama napalım sonucunda geleck olan güzellik için deger....Allah yardımcımız olsun...
Canım benim kasilmam olmuyor galiba yada oluyor anlamıyorum kasilma dedigmiz bebegin bı tarafa toplanmasi karnın bı tarafı daha sert olması dımı buysa bunu. Bıkere yasadım o da serklajdan tam bir ay sonra ertesi günde kontrolum vardı zaten son kontrolümde doktorum sende kazılmada beklemiyorum gerekli tüm önlemleri aldık demişti ama bu haftalarda yalancı kasilmalar olur benim olmaması normal mı bilmiyorum yada başka türlümü oluyor bilemiyorum sertleşme ilk zamanlar oluyordu göbeğim catliyacakms gibi geriliyordu hatta her sertleşmeden sonra karnımın buyudugnu farkediyordum son 1-2 aydır olmuyor hatta göbeğim artık buyumuyirmys gibi geliyor banabebişleriniz dünyaya gelmiş cok sevindim gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat etsin inşallahdarısı bizlerin basına
bende bugün 28+0 oldum bugünleride gördük cok şükür...inş 38leride görürüz..bugün nerdeyse hep kasılmıs vaziyetteyim yatarkende ayaktada anlamdım niye böle oldu
eylülgülü canım aramızda 3gün old için soruyorum seninde bukadar cok oluyomu kasılman sertlesmen korkuyorum erkenden gelivercek diye dr a nezaman desem olur normal helede bebek hareketine tekmelerine göre daha cok olur diyo magnorma devam diyo günde 2ye cıkarttım okadarda hareket etmediki bugün oglusum etkilesin anlamadım bu kasılma olayını serklajın ilk gününden beri böle bazen günde 2-3 kez bazende basladımı 10dk da bir :44:
Eğer canım çok sık oluyorsa süre tut. Eğer kasılmalarım belirli aralıklarla oluyorsa ve de bir saat içinde dört den fazla ise Yinede Dr ara bence. Olmadı Yinede bir Nst bağlanabileceğin bir kuruma gitmeni söyleyebilir.
Rabbim sana sığındık. Hikmeti üzerimizden esirgeme.
Canım benim kasilmam olmuyor galiba yada oluyor anlamıyorum kasilma dedigmiz bebegin bı tarafa toplanmasi karnın bı tarafı daha sert olması dımı buysa bunu. Bıkere yasadım o da serklajdan tam bir ay sonra ertesi günde kontrolum vardı zaten son kontrolümde doktorum sende kazılmada beklemiyorum gerekli tüm önlemleri aldık demişti ama bu haftalarda yalancı kasilmalar olur benim olmaması normal mı bilmiyorum yada başka türlümü oluyor bilemiyorum sertleşme ilk zamanlar oluyordu göbeğim catliyacakms gibi geriliyordu hatta her sertleşmeden sonra karnımın buyudugnu farkediyordum son 1-2 aydır olmuyor hatta göbeğim artık buyumuyirmys gibi geliyor bana
Kasilmalarin Gün icinde olması normal düzene girmemesi lazimmis bürde saatte 4 den fazla olursa tehlikeli diye biliyorum sen bazen 10 dk bir oluyor diyosun bunu doktoruna söyledin mı?
kızlar bide bugün eşimle bebişe selin ismini düşündük ikimizinde hoşuna gitti sanki sezin ve selin nasıl olur çokmu benzemiş yoksa karıştırılır mı ki yo:44:rumlarınızı bekliyorum..
Tek magnezyummu haftalik igne olmuyirmusun?kasilmalarin bebeg zarar verdigni sanmam rahim kasilinca bebek başka bı yere kaçıyor cok şükür 28 geçtik kilosuda iyi yinede erken gelmeseler iyi olur ben gecen salı gittim ayin 13 nde kendi doktoruma değil o 6 haftada br cagriyor yeride uzak ben burdan bı doktora gittim 1300-1400grher gidişimde söylüyorum normal magnezyuma devam diyor bebek hareketleride arttı kuvvetlendi olucak diyor..dahada üstüne bişey söleyemiosun ki.karnım sanki yanlardan ortaya dogru bişeyle ittiriyomus gibi sıkıstırıyomus gibi toplanıo tas gibi oluyo sivrilio yukarı dogru nefesimi bile darltıo sıkıo bazen sonra yavas yavas yumusuo yayılıo karnım bazende sadece ya saga ya sola toplanıo o hafif oluyo beni bile sıkan sey bebegi nasıl sıkıstırmıyo hayret içerisindeyim Allaha emanetler Allahım bize bagıslasın yavrularımızı 28 i geçtik sayalım sıra 32 haftada Allahın izniyle.nezaman gittin en son kac kilo bebegin enson 7kasımda gittim ben 35santim boy 1036gr kilosuydu bir hafta önden gidioruz zaten
24+3 günlük kızımı,canımı erken dünyaya getirdim.yavrum üç gün yaşadı.dört ay oldu kızım gideli üç farlı dr'ye gittim üçüde hikayen rahim ağzı yetmezliğini düşündürüyor dedi bir perinatoloji uzmanı.dikiş yapılması lazım diyorlar.ama kesin rahim ağzı demediler çok endişeliyim.yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.rahim filmi çekecek son gittiğim dr o da beni korkutuyorne önerirsiniz ne yapmalıyım?
aayy chnb nin ogluşunu gördüm şimdi 41 kere masallah Allah nazarlardan saklasın ne kadarda saclı öle
Kasılmalarla bemim de başım dertte,hastaneye gidersen serumla magnezyum ve şrepar veriyorlar aman yarabbim o nasıl bir baş ağrısıdır anlatamam,Allah muhtaç etymesin doktor yat hastaneye dicek diye ödüm kopuyor,zaten 3 günde bir migrenim tutuyor,yemin ederim yaşama srvşncim sönüyor başım ağrıdığı zamanlar öyle fena,başka çaresi de yok bu kasılmaların
Benim genelde akşamları yemekten sonra oluyor,mümkün mertebe pozisyon değ.ştirmeye çalışıyorum,Allahım bebeklerimizi bize bağışlasın
bende bugün biraz dışarı çıktım kızlar hava güzeldi hem kızımı eşimle gezdirmiş olduk biraz hemde birkaç eksiğim vardı onları aldım, bebişe bir hastane çıkışı bir kadife zıbın takım, bir penye tulum tk, portbebe ve bakım çantası, bir tanede penye battaniye aldım zaten kızımdanda bayağı birşeyle kalmıştı ama yeni bebişe haksızlık olmasın diye birkaç parça alamk içimden geldi, zaten bebk alışverişi yapmak çok zevkli insan her gördüğünü almak istiyor,Allah herkese nasip etsin bu duyguyu alanlarada güle güle kullanmak..
kızlar bide bugün eşimle bebişe selin ismini düşündük ikimizinde hoşuna gitti sanki sezin ve selin nasıl olur çokmu benzemiş yoksa karıştırılır mı ki yo:44:rumlarınızı bekliyorum..
kızlar ya ahmet ardayı birtek ben göremedim bulamıyorum kaçıncı sayfada çok merak ettim......bizim hırıltımız var demiştim ya sanki iki gündür bayağı azaldı saolsun sofikanın tavsiyelerini denedim serum fizyolojiği biraz daha fazla kullandım zannediyorum onun faydası oldu birde beren çok kustuğu için (çok affedersiniz)kusmuğunda çıkıyor hep burun akıntılarımız arda kusmuyor onu göremiyorum ama bugün ikiside iyi maşallah biraz var ama düzelicek oda inş..feryalcım facebookta ekledim seni ama acaba yanlış birinimi ekledim profil resminde ne vardı cnm ?
kizlar banada gelinimiz bakacak yarin biletini kesicem gelicek
kardesimin esi bi cocuguda var 14 aylik kardesim askerde insallah bakar bana 6 ay kalirim dedi yarin esim biletini kesicek..
allah razı olsun evet çok şükür yavaş yavaş düzeliyor yüzüm moralim çok bozuktu şükür düzeliyorum. Evet doğum sırası bende okuyorum chnb nin yazdıklarını çok heycanlanıyorum bende doğumuma allah izin verirse azz kaldı inşallah sorunsuz geçer benmde Rabbim sizlerede isteyen herkesede nasib eder inşallah sırayla böle okuruz hepinizin doğum hikayalerini inşallahhhhh.
CHNB cim prensimizi gördüüümm.Çok tatlı maşallah.Alahım nazarlardan korusun.Bizlerede dua etmişsin arkadaşım Allah razı olsun senden..Mumidihabanın dediği gibi sen yoksun diye büyük boşluk olacak.Ama biliyorum aradada olsa bizleri yanlız bırakmazsın..
Hidenişkocum dr kontrolün güzel geçmiş çok şükür.Hayırlısıyla bebişimiz zamanında gelecek.
24+3 günlük kızımı,canımı erken dünyaya getirdim.yavrum üç gün yaşadı.dört ay oldu kızım gideli üç farlı dr'ye gittim üçüde hikayen rahim ağzı yetmezliğini düşündürüyor dedi bir perinatoloji uzmanı.dikiş yapılması lazım diyorlar.ama kesin rahim ağzı demediler çok endişeliyim.yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.rahim filmi çekecek son gittiğim dr o da beni korkutuyorne önerirsiniz ne yapmalıyım?
amin işşallah canım rabbim ne eylerse gzüel eyler demişler
bu arada 37 hafta 1 günülük olmuşsun diyeyim sana
ah keşke yanımda olsanız yemin olsun evladım gibi bkarım sizlere dogum edene kadar elimi çekmem üstünüzden ölürlermi yani ne oluryor baksalarallahım hayırlı yerlerden açsın kapılarımızı işşallah ben karar verdim arda beye gidicem alıcem karşıma adam gibi konuşucen bakalım ne dicek yemegimi yapsam yeter eşim diger işleri yapar altaki amcamın gelini var o dedi abla işin olursa gelirim çalşıyodum bakamadım ozaman dedi bakıcez artık ne yapabiliyosak kardeşim rabim emanelerimizi korusun gerisi boş inan böyle insanlarıda rabbim insafa getirsin kötü gelin olsam neyse ama kötü gelin degilim ben kaynanamı allaha havale ettim bu tarafın öteki tarafıda var
Canım bunuda yeni duydum benim kasilmaya ilgili pek şikayetim olmadig icin cok konuşmadık bunu öğrendiğim iyi oldumetalcim çok şanslısın eşin sana çok yardımcı benimkide hiç bir iş yapamaz kızla akşamları biraz ilgileniyor ama ne sütünü ısıtabilir nede bezini değiştirebilir, huysyzlanınca yada geçe uyanınca bir kucaklamaya yarıyor, birde alışveriş yapar çay demle desen yangın çıkar herhalde, anası hiçbir işe alştırmamış, seninki çok bağdereler atlatmış hayat zorluklarla öğretmiş demekki ama senin kıymetini biliyor, insan zorluk yaşamayınca hiçbirşeyin değerini öğrenemezmiş..
hidenisko seninki protein diyeti gibi galiba ama oda faydalı ilk aylar çok kilo alıyorum diyordun eğer işe yarıyorsa bırakma son aylar zaten insan şişiyor diyette yapsa bende bu ay biraz azaltıcam alıcağımızı aldık biraz sınırlı yiyeceğim artık yoksa bende şişerim şişme zamanı zaten şimdi..
eylülgülü benimde kasılmam olmuyor pek yani gün içinde bir iki oda çok kısa onuda doktor önemsemiyor zaten bir tarafta sertleşme varsa tehlikeli değilmiş iki tarfa birden ve düzenli kasılma varsa önemli demişti benimde geçen ay bir gün çok dört ben kez üst üste olmuşsu iki saat içinde onada normal demişti böyle durumlarda en iyi progestan mış iğne olsanda kasılma oluyorsa tedirgin olacak kadar ağızdan progestan hap al dinlen iyi gelir demişti. bu arad ceviz ve badem tüket canım iki üç tane günde birşey yapmaz beyin gelişimi için iyiymiş..
melek18 başın sağolsun arkadaşım Allah bir daha göstermesin aynı acıları, inşallah bu sefer doğru teşhis ve tedavi ile sende bebişini kucağına alırsın..
Teşekkür ederim az kaldı siz de göreceksiniz inşallh...
Canım bir iki hafta sonra alışıyorsun kasılmalara şu riskli haftaları atlatsan bir:))
canım güle güle kullansın kızın...
çok hoş... ben s ile başlayan isimleri çok severim....ü
canım facede eklesene beni. sofikadan ekle..
canım çok sevindim çok iyi olmuş gelmeleri...
sıra sana geldi sezenciğim:))
canım ya ben liste yapacaktım. Apar topar söyledim unuttuğum olur diye topik topik söyledim sonunda:))
Canım elimden geldiğince bakarım canım 2 yıldır demirbaş oldum ben:))
Başın sağ olsun arkadaşım. benim de 25 haftalık kaybım var. 5 gün öncede 36 artı 4 te doğum yaptım iyiyiz şükür. bunca dr öyle diyorsa bence yeni gebelikte serklaj yaptır gerekli ilaçları kullan yok var mı değil mi düşünme al tedbirini canım...
ha ya takvime göre hala hamileyim bak 40 hafta için dua ettin olmadı paşam:))
prenslerimmmm tebrik ederim canımmmmm.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?