Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sorma canım ya napcagımı sasırdım bugün bazı günler cok sık oluyo bazen de dediğim gibi 2-3 kez anca ama bugün tam coştu yani eşime diyorum kasıldım 5dk gecmio yine kasıldım hep böyle sadece agrım sıxım olmadıgı için kendimi rahatlatmaya calısıorum persembe kontrolüm var bakalım aynı cvbı alcagımı bilsemde sölicez yine dr umuza...ya bide en cok merak etigim kasıldıgında rahim acaip bi şekil alıyo tas kesio bunun bebege zararı yokmuki:44: sonucta sıkıstırıyo onuda anlamadım inş yoktur tabide...
sende baya ilerledin ara ara okuyorum rahim boyu sıkıntılıydı ama senin bebişde Allahın izniyle üzmicek seni yatmak zor ama napalım sonucunda geleck olan güzellik için deger....Allah yardımcımız olsun...

Eğer canım çok sık oluyorsa süre tut. Eğer kasılmalarım belirli aralıklarla oluyorsa ve de bir saat içinde dört den fazla ise Yinede Dr ara bence. Olmadı Yinede bir Nst bağlanabileceğin bir kuruma gitmeni söyleyebilir.
Rabbim sana sığındık. Hikmeti üzerimizden esirgeme.

Canım benim kasilmam olmuyor galiba yada oluyor anlamıyorum kasilma dedigmiz bebegin bı tarafa toplanmasi karnın bı tarafı daha sert olması dımı buysa bunu. Bıkere yasadım o da serklajdan tam bir ay sonra ertesi günde kontrolum vardı zaten son kontrolümde doktorum sende kazılmada beklemiyorum gerekli tüm önlemleri aldık demişti ama bu haftalarda yalancı kasilmalar olur benim olmaması normal mı bilmiyorum yada başka türlümü oluyor bilemiyorum sertleşme ilk zamanlar oluyordu göbeğim catliyacakms gibi geriliyordu hatta her sertleşmeden sonra karnımın buyudugnu farkediyordum son 1-2 aydır olmuyor hatta göbeğim artık buyumuyirmys gibi geliyor bana
Kasilmalarin Gün icinde olması normal düzene girmemesi lazimmis bürde saatte 4 den fazla olursa tehlikeli diye biliyorum sen bazen 10 dk bir oluyor diyosun bunu doktoruna söyledin mı?

amin canım...saatte 6bile oldu eşim yok gece calısıo görüştüm şimdi duruma göre azalma olmazsa yarın sabah gidicem dr a...zaten oluyodu bide yalancı kasılmalarda eklendiyse ondanda olabilir ama sanırım dr la ne tarz kasılmalarda şikayetlerde gelmek gerekio iyice konusmak sart oldu...

her gidişimde söylüyorum normal magnezyuma devam diyor bebek hareketleride arttı kuvvetlendi olucak diyor..dahada üstüne bişey söleyemiosun ki.karnım sanki yanlardan ortaya dogru bişeyle ittiriyomus gibi sıkıstırıyomus gibi toplanıo tas gibi oluyo sivrilio yukarı dogru nefesimi bile darltıo sıkıo bazen sonra yavas yavas yumusuo yayılıo karnım bazende sadece ya saga ya sola toplanıo o hafif oluyo beni bile sıkan sey bebegi nasıl sıkıstırmıyo hayret içerisindeyim Allaha emanetler Allahım bize bagıslasın yavrularımızı 28 i geçtik sayalım sıra 32 haftada Allahın izniyle.nezaman gittin en son kac kilo bebegin enson 7kasımda gittim ben 35santim boy 1036gr kilosuydu bir hafta önden gidioruz zaten

Kasılmalarla bemim de başım dertte,hastaneye gidersen serumla magnezyum ve şrepar veriyorlar aman yarabbim o nasıl bir baş ağrısıdır anlatamam,Allah muhtaç etymesin doktor yat hastaneye dicek diye ödüm kopuyor,zaten 3 günde bir migrenim tutuyor,yemin ederim yaşama srvşncim sönüyor başım ağrıdığı zamanlar öyle fena,başka çaresi de yok bu kasılmaların

Benim genelde akşamları yemekten sonra oluyor,mümkün mertebe pozisyon değ.ştirmeye çalışıyorum,Allahım bebeklerimizi bize bağışlasın

metalcim çok şanslısın eşin sana çok yardımcı benimkide hiç bir iş yapamaz kızla akşamları biraz ilgileniyor ama ne sütünü ısıtabilir nede bezini değiştirebilir, huysyzlanınca yada geçe uyanınca bir kucaklamaya yarıyor, birde alışveriş yapar çay demle desen yangın çıkar herhalde, anası hiçbir işe alştırmamış, seninki çok bağdereler atlatmış hayat zorluklarla öğretmiş demekki ama senin kıymetini biliyor, insan zorluk yaşamayınca hiçbirşeyin değerini öğrenemezmiş..

hidenisko seninki protein diyeti gibi galiba ama oda faydalı ilk aylar çok kilo alıyorum diyordun eğer işe yarıyorsa bırakma son aylar zaten insan şişiyor diyette yapsa bende bu ay biraz azaltıcam alıcağımızı aldık biraz sınırlı yiyeceğim artık yoksa bende şişerim şişme zamanı zaten şimdi..

eylülgülü benimde kasılmam olmuyor pek yani gün içinde bir iki oda çok kısa onuda doktor önemsemiyor zaten bir tarafta sertleşme varsa tehlikeli değilmiş iki tarfa birden ve düzenli kasılma varsa önemli demişti benimde geçen ay bir gün çok dört ben kez üst üste olmuşsu iki saat içinde onada normal demişti böyle durumlarda en iyi progestan mış iğne olsanda kasılma oluyorsa tedirgin olacak kadar ağızdan progestan hap al dinlen iyi gelir demişti. bu arad ceviz ve badem tüket canım iki üç tane günde birşey yapmaz beyin gelişimi için iyiymiş..

melek18 başın sağolsun arkadaşım Allah bir daha göstermesin aynı acıları, inşallah bu sefer doğru teşhis ve tedavi ile sende bebişini kucağına alırsın..

bende bugün biraz dışarı çıktım kızlar hava güzeldi hem kızımı eşimle gezdirmiş olduk biraz hemde birkaç eksiğim vardı onları aldım, bebişe bir hastane çıkışı bir kadife zıbın takım, bir penye tulum tk, portbebe ve bakım çantası, bir tanede penye battaniye aldım zaten kızımdanda bayağı birşeyle kalmıştı ama yeni bebişe haksızlık olmasın diye birkaç parça alamk içimden geldi, zaten bebk alışverişi yapmak çok zevkli insan her gördüğünü almak istiyor,Allah herkese nasip etsin bu duyguyu alanlarada güle güle kullanmak..

kızlar bide bugün eşimle bebişe selin ismini düşündük ikimizinde hoşuna gitti sanki sezin ve selin nasıl olur çokmu benzemiş yoksa karıştırılır mı ki yo:44:rumlarınızı bekliyorum..

kızlar bide bugün eşimle bebişe selin ismini düşündük ikimizinde hoşuna gitti sanki sezin ve selin nasıl olur çokmu benzemiş yoksa karıştırılır mı ki yo:44:rumlarınızı bekliyorum..

Canım sen ilk isimle ilgiki birşeyler yazdığında sevinç ten önce sana selin pelin ve ekin isimlerini önermiştim bence çok güzel isim

Tek magnezyummu haftalik igne olmuyirmusun?kasilmalarin bebeg zarar verdigni sanmam rahim kasilinca bebek başka bı yere kaçıyor cok şükür 28 geçtik kilosuda iyi yinede erken gelmeseler iyi olur ben gecen salı gittim ayin 13 nde kendi doktoruma değil o 6 haftada br cagriyor yeride uzak ben burdan bı doktora gittim 1300-1400gr Arası boyunu söylemediler

Mrb cnm..Çektir cnmm korkulacak bişey yok...Ben çektirdimm sorun olmuyo....Duyduğuma göre tüpleri tıkalı olanlarda acıyomuş....Ben 2 sene korkudan çektirmedim...Sonra mecbur çektirdim...Keşke daha önce çektirseydim....İçin rahat olsun...

Yaren58
Evet canım öyle olmuş. Rabbim Yinede başımızdan eksik etmesin onları.
Selin ismi çok güzel ve söylemişti çok duru
Cicilerini sağlıkla ve güzel günlerde kullansın kızımız.
Yüce mevlam bizede bu güzellikleri nasip eylesin.

aayy chnb nin ogluşunu gördüm şimdi 41 kere masallah Allah nazarlardan saklasın ne kadarda saclı öle

Teşekkür ederim az kaldı siz de göreceksiniz inşallh...

Canım bir iki hafta sonra alışıyorsun kasılmalara şu riskli haftaları atlatsan bir:))

canım güle güle kullansın kızın...

çok hoş... ben s ile başlayan isimleri çok severim...

canım facede eklesene beni. sofikadan ekle..

kizlar banada gelinimiz bakacak yarin biletini kesicem gelicek
kardesimin esi bi cocuguda var 14 aylik kardesim askerde insallah bakar bana 6 ay kalirim dedi yarin esim biletini kesicek..

canım çok sevindim çok iyi olmuş gelmeleri...

sıra sana geldi sezenciğim:))

canım ya ben liste yapacaktım. Apar topar söyledim unuttuğum olur diye topik topik söyledim sonunda:))

Canım elimden geldiğince bakarım canım 2 yıldır demirbaş oldum ben:))

Başın sağ olsun arkadaşım. benim de 25 haftalık kaybım var. 5 gün öncede 36 artı 4 te doğum yaptım iyiyiz şükür. bunca dr öyle diyorsa bence yeni gebelikte serklaj yaptır gerekli ilaçları kullan yok var mı değil mi düşünme al tedbirini canım...

ha ya takvime göre hala hamileyim bak 40 hafta için dua ettin olmadı paşam:))

prenslerimmmm tebrik ederim canımmmmm.....

Canım bunuda yeni duydum benim kasilmaya ilgili pek şikayetim olmadig icin cok konuşmadık bunu öğrendiğim iyi oldu
Ne guzel alışverişe başlamışsın yegenlerimdn biliyorum cok zevklidir bende alışveriş icin Aralık gelsin diye bekliyorum
Selin ismde guzel kulag hoş geliyor

Ya sorma canım valla riskli haftaları dediğin gibi atlatsak bi oh çekicem,yok clexan bitince şu kadar hafta olcaz yok heyet rapoırum bitince bu kadar hafta olcaz,yok kan şekeri günlüğümde şu kadar sayfa kalıunca doğum olcak falan diye hesap yapıyorum deli gibi :) Allahım utandırmasın nasip etsin de yaptığım hesaplara sonra dönüp güleyim inşallah

kızlar bayadır gelememiştim okudum tüm geçmişi..
herkesler iyi şükür..
ama alıntıları yazdm gönderdim çıkış oldu..sonrada silinmiş

chnb Ardu liyi bende gördüm çok güzel bir bebek..
dogum hikayendende cok duygulandım..

Allah ım isteyen her kuluna tattırsın anneliği

Günaydınlar....

Yeni bir güne yeni bir haftaya başladık.. Umarım sorunsuz bir hafta daha atlatırız..
Herkesler iyi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…