- Konu Sahibi hidennisko
-
- #34.361
kizlar gunaydin sorunsuz bi hafta gecirmek dilegiyle..
kizlar ya aranizda probiyotik yogurt kullanan varmi hazimsizlik icin aktiv falan kullanan iyi geliyormu bebegini kaybeden yeni arkadaslarada sabir diliyorum bendede cok kasilma oluyor bu topikte bi metal var bi de ben erken haftalarda baslayan bende magnorm kullaniyorum suan ama dr bu tur ilaclarin duz kaslari gevsettigini suyluyor rahim kaslarina bi etkisi yokmus haximdizlik ve kabizlk icin kullaniyorum ..
bide proluton depotu vurundugumdan beri sag kalcam agiriyor sizdede oldumu ilk defa vurundum...
Âmin
Canım ben hergün bir adet probiyotik yoğurt tüketiyorum.
İlk gebeliğimde hastanede yatarken Wc sorunu yaşadığımdan orda
Günde 2-3 adet veriyorlardı.
İğne bazen ağrı yapıyor. 2 gün içinde geçiyor.
Merhaba arkadaşlar , geçmişi çok okuyamadım en kısa zamanda okuyup cevap yazacağım inşallah. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Bei hiç yalnız bırakmadınız.
Doğum hikayemi paylaşmak istiyorum hatta hastane günlüğümü:
14.11.2012 Çarşamba
Gece uyku uyamadım belimde hafif ağrı vardı ama aralık annelerinin de benzer şikayetleri olduğu için pek de aklıma bir şey gelmedi nitekim kasılmam yoktu, suyum gelmedi, kanama olmadı. Sabah 8.30 da kalktık oyalandık biraz 10.30 da nst ye gidecektik. Bir bardak süt içtim, bir de küçük bir salatalık yedim. Taksiyle gittik .
11.15 te randevu vardı nst de doludu 11.05 te nst boşaldı girdim 11.20 gibi hemşire aldı kağıdı kasılmanız var dedi ben önemsemedim çünkü olur bu haftalarda diye düşündüm. Arda bey geldi odaya sabah ne yedin dedi gülümseyerek. Ben de sanıyorum aç karna geldiğimi anladı kızacak bana. Genelde nst ye gidenler bir şeyler yiyormuş. Ben de doğruyu dedim. Kaçta yedin dedi 10 gibi. Neyse muayeneye aldı. Bana önce bebeğe baktı kilosu 4.100 gram ölçtü. R. ağzında 3 cm e yakın açılman var dedi. Bugün doğum olabilir. Gülümseyerek dediği için ben şaka yapıyor sanıyorum işin ciddiyetinde değilim. Dedim ki olmaz 24 kasımda istiyorum öğretmenler gününde, hem yay olacak burcu o zaman, akrep olmasın, hem 38 haftalık olsun. O hala gülüyor. diyorum hem eşim yok, hem daha bebek şekeri sepetim gelmedi. Yine gülüyor. Tekrar nst ye gönderiyor ama ben hala şüphelenmiyorum. nst de düzenli sancı çıkıyor. Dr Arda Bey diyor ki,cleksan ne zaman oldun. gece 1 diyorum. Diyor ki hemen doğumhaneye gidiyorsun genel anestezi olacaksın cleksandan dolayı. Ağlamaya başlıyorum eve gideyim işlerim var diyorum olmaz diyor sezaryen dikişine rahime bir şey olur kasılmaların var. Ağlamaya devam ediyorum eşim de yok. Alelacele
ben 3 te anlamıştım hemen olacak diyor. Ekip burada bir aksilik olursa hemen müdahale ederiz. Eşimi arıyorum kızlardan o an bir iki kişiyi çeviriyorum. O telaş içinde ne yaptığımı ne dediğimi bile hatırlamıyorum. Doğum katında Odamı seçiyorum.Damar yolu açıyorlar. 12 numara hemşire bu odanın manzarası güzel diyor. önlük giydiriyorlar.Ben doğum fotoğrafçısı istiyorum. Geliyor. Doğru doğumhaneye hemen anestezi dr si geliyor Arda Bey geliyor anestezi veriyorlar. Sonrasını hatırlamıyorum. Kata çıkmadan ayılıyorum Sonra doğru kata bebeğim beni bekliyor. Bakıyorum anestezi etkisiyle yarım yamalak bir şeyler diyorum. Görümcemin diğeri gelip eşyaları getirmiş Allahtan çantam hazırdı. Bebeğime bakıp seni bana veren Allaha kurban olayım diyorum. (hayal meyal hatırlıyorum görümcem diyor.) Kendime gelince bu sefer tekrar tekrar bakıyorum malum down sendromu şüphesi burnuna, ensesine, el içine bakıyorum normal görünüyor. Ama dr den henüz duymadan rahatlamayacağımı biliyorum. Hemşire gelip bebeği emzirmeye çalışıyor pek almıyor memeyi oğlum. Sonra biraz alıyor. Regrete geliyor. Ama şu an onunla konuştuklarımı hayal meyal hatırlıyorum. Canım arkadaşım seklajda da hep yanmdaydı. Topikten çok arkadaşımın mesajını, telefonunu alıyorum. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.
Akşama Hazade geliyor rEGRETE gidiyor üzülüyorum. Akşam emzirme, ilk yürüme çalışması gaz sıkıntısıyla geçiyor...Çoğunu hayal gibi hatırlıyorum. Allahıma şükrediyorum...
Bebiş emmek istiyor şimdi yazarım sonra devamını...
Oluyor canım hatta bazen morariyor Allahtan haftada bir hamileliğim ilk haftalarında kullandığım igne her gündü ne yürüyebildim ne otuabildim kalçamın iki tarafida çürümüş gibi morarmisti bide bunun icin genel cerraha gittim apseden şüphelendiler ama değilmişkizlar gunaydin sorunsuz bi hafta gecirmek dilegiyle..
kizlar ya aranizda probiyotik yogurt kullanan varmi hazimsizlik icin aktiv falan kullanan iyi geliyormu bebegini kaybeden yeni arkadaslarada sabir diliyorum bendede cok kasilma oluyor bu topikte bi metal var bi de ben erken haftalarda baslayan bende magnorm kullaniyorum suan ama dr bu tur ilaclarin duz kaslari gevsettigini suyluyor rahim kaslarina bi etkisi yokmus haximdizlik ve kabizlk icin kullaniyorum ..
bide proluton depotu vurundugumdan beri sag kalcam agiriyor sizdede oldumu ilk defa vurundum...
bende aliyim o zaman ama bizim nurada buyuk market yok sen hangi marketten aliyorsun hidonisko canim bundan boyle kasar peynire devam o zaman bu hamileligimde hic yemedim hele haslanmis yumurta onu hic yiyemiyorum rabbim bebeklerimizi bize bagislasin..
Bende tüketiyordum kasarı doktor kilo almamı yasaklayinca kestim anneyede kilo aldırıyor diye ama hafta 1-2kere kaçamak yapılabilirYaren
Selin ismi bence de cok güzel
Kızlar anne karnındaki bebeğe en cok kilo aldiran besinler icinde kasar peyniri varmış
Haberiniz ola :))))
Hosgeldin canım uzun zamandır görünmüyordun sorunların çözülmesine sevindim bebeği ne zaman düşünüyorsun?Kızlar selam,uzunca bir süredir siteye giremedim ...Kayınpederimin rahatsızlığı ve malesef ardından eşimle yaşadığımız sıkıntılı süreç (..Problemlerimizin çözülmesi oldukça uzun sürdü hatta bir ara yolun sonuna geldik diye düşündüm ..Ama şimdi aramızdaki sorunlar çözüldü sayılır aramız iyi ..Moralim çok bozuk olduğu buraya yazamadım ama hepinizi hem chnb ya hem paşama sordum Güzel habeler aldıkça çok sevindim Hepinizi kocaman öpüyorum
bende aliyim o zaman ama bizim nurada buyuk market yok sen hangi marketten aliyorsun hidonisko canim bundan boyle kasar peynire devam o zaman bu hamileligimde hic yemedim hele haslanmis yumurta onu hic yiyemiyorum rabbim bebeklerimizi bize bagislasin..
Canım yalnız kaşar peyniri de kabızlık yapar,bi yeri yapatken bi yerden olma
Kızlar selam,uzunca bir süredir siteye giremedim ...Kayınpederimin rahatsızlığı ve malesef ardından eşimle yaşadığımız sıkıntılı süreç (..Problemlerimizin çözülmesi oldukça uzun sürdü hatta bir ara yolun sonuna geldik diye düşündüm ..Ama şimdi aramızdaki sorunlar çözüldü sayılır aramız iyi ..Moralim çok bozuk olduğu buraya yazamadım ama hepinizi hem chnb ya hem paşama sordum Güzel habeler aldıkça çok sevindim Hepinizi kocaman öpüyorum
Bende tüketiyordum kasarı doktor kilo almamı yasaklayinca kestim anneyede kilo aldırıyor diye ama hafta 1-2kere kaçamak yapılabilir
bende bugün biraz dışarı çıktım kızlar hava güzeldi hem kızımı eşimle gezdirmiş olduk biraz hemde birkaç eksiğim vardı onları aldım, bebişe bir hastane çıkışı bir kadife zıbın takım, bir penye tulum tk, portbebe ve bakım çantası, bir tanede penye battaniye aldım zaten kızımdanda bayağı birşeyle kalmıştı ama yeni bebişe haksızlık olmasın diye birkaç parça alamk içimden geldi, zaten bebk alışverişi yapmak çok zevkli insan her gördüğünü almak istiyor,Allah herkese nasip etsin bu duyguyu alanlarada güle güle kullanmak..
kızlar bide bugün eşimle bebişe selin ismini düşündük ikimizinde hoşuna gitti sanki sezin ve selin nasıl olur çokmu benzemiş yoksa karıştırılır mı ki yo:44:rumlarınızı bekliyorum..
Kızlar selam,uzunca bir süredir siteye giremedim ...Kayınpederimin rahatsızlığı ve malesef ardından eşimle yaşadığımız sıkıntılı süreç (..Problemlerimizin çözülmesi oldukça uzun sürdü hatta bir ara yolun sonuna geldik diye düşündüm ..Ama şimdi aramızdaki sorunlar çözüldü sayılır aramız iyi ..Moralim çok bozuk olduğu buraya yazamadım ama hepinizi hem chnb ya hem paşama sordum Güzel habeler aldıkça çok sevindim Hepinizi kocaman öpüyorum
cnm yine yoksun transferin gerçekleştimi
hayırlı haberlerini bekliyoruz
cnm yine yoksun transferin gerçekleştimi
hayırlı haberlerini bekliyoruz
Burdayim.
Kismetse carsamba gunu transferim
Insallah iyi haberler verebilirim.
Sen de bendensin tam tersi ben ishal olup dururum,ben de ablamdan biliyorum o çok çekiyor kabızlık,gevrek,kaşar ve muzu öldür yediremezsin ona,daha fena oluyorum der hepBende beslenmeme hiç dikkat etmedim
Ama bu son gidişimde bebisimin gerilediğini görünce üzüldüm
Şimdi dikkat ediyorum
Benim hiç kabizlik sorunum olmaz, o yüzden farkedemedim
Yazman iyi olmuş sıkıntısı olan arkaslar dikkat edin
İyi olmana sevindim CNm,
Karı koca bir olursa halledilemeyecek sorun yoktur
Sizde asacaksınız bu günleri elbet
Herseyi abartmadan azar azar yemek gerekir tabi
Canım ilk üç ay zaten bi kilo alımı olmayacak bebektee,o hep senden besleneck,2. üç ayda bile o kadar değil son üç ayda coşuyor bu bebeler :)hos geldin ragretecim rabbim sen ve esinin arasini daha iyi yapsin ..
benimda yavas yavas kalcamn agrisi geciyor lekelenmemde gecti gibi korkuyorum tekrar baslar diye ..
proluton gercekten iyi geldi..
kasar kabizmi yapiyor bende zayifim biraz dr iyi diyo ama ben simdiden yesem kilo alsam hem bebegede faydasi var ama kabiz yapiyormus
az az yiyim o zaman mide bulantim bu iki gundur azaldi gibi igneden mi acaba cunku lekelenmem yokkende azdi lekelenmem olunca artti..
gelinimizi aradim ne yaptin diye oda sali geliyimmi dedi bende tamam gel dedim insallah bana bakar ..
allah kimseyi kimseye muhtac ettirmesin cok zor cok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?