Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm kızlar hersey yolunda göörünüyor bulantılarm cok oldugundn pek giremiyorm herkezi merak ediyorm hamileligi benim gibi kücük olna bir arkadas var galiba gerisi hep 20lrde cok güzel ya baktıkca duygulanıyorm bende göreckmmiyim diye düşünüyorm bu arada eleviti doktoruma sordm ilerleyn haftalrda verilir dedi prolutonu düük tehlikesi olanlara veriyorz diyip kabul etmedi aslında kabul etmicegini tahmin ediyordm kayseride ki doktoruma soracm burada kac arkadas proluton vuruluyo chnb sagolsn söyledi ama kesinlikle kullanılmalı diyen kac arkadas var

Ilk üç aydaki düşük tehlikesini önlemesinden daha çok ilerleyen haftalarda erken doğumu engellemede daha büyük katkısı var,çünkü yapılan araştırmalara göre doğumu başlamış olan kadınların progesteron seviyelerinde düşüş tespit edilmiş,o yüzden birçoğumuz haftada bir proluton vurluyoruz,ben serklajdan sonra başladım,ondan önce vajinal jel kullanıyordum

Hosgeldin canım uzun zamandır görünmüyordun sorunların çözülmesine sevindim bebeği ne zaman düşünüyorsun?

Rabbim ağız tadınızı hiç bozmasın canım. Kayınpederine geçmiş olsun.
Herşey gönlünde olsun.

Regrete nerelerdesin canım..Çok şükür sorunlar çözülmüş.Allahım bir daha yaşatmasın.Allahın izniyle aynı dönemin hamişlerinden olcaz galiba:)

Burdayim.

Kismetse carsamba gunu transferim
Insallah iyi haberler verebilirim.

Teşekkür ederim kızlar :))..

Feryal,canım canım transferin hayırlı olsun Allahın izniye güzel haberler ver bize

Gurbetci,Hamileymişsin hayırlı olsun Allah sağlıkla tamamına erdirsin İnşallah..

Metal tşk ederim canım :))

Bade ve Eylülgülü,kızlar bende şu sıralar hamişlik çalışması olmayacak..Ağustos ayında denedik olmadı sonrasında da kayınpederimin rahatsızlığı ve arkasından aramızda olan sorunlar kısmet olmadı ..şimdi yeni düzeldik hemen çalışma olmayacak Biraz ara vermeye karar verdim ..
Allah isteyen tüm arkadaşlara sağlıkla nasip etsin İnşallah

regrete canim hosgeldin\hep aklimdaydin nerde nasil oldu bu kiz diye sukur ki yoluna koyabilmissiniz
bizim de su sira pek iyi degil esimle aramiz ama alistim sanirim bizim ara ara hep boyle donemlerimiz olur kayinvalide ile aramiz duzelirse onunla da duzelir ama simdilik daginik kalsa da sorun degil azcik kendimi toparlamam lazim/ simdilik bebek calismasi olmamasi daha mantikli iyice duzelsin cunku bizim gebeliklerimiz cok da kolay olmuyor esinin sorgusuz sualsiz destegi olmasi onemli Allah hepimizin de her konuda yardimcisi olsun insallah| yaz arada ozletme kendini boyle

yaren selin ismi cok guzel hayirlisi olsun mutlulukla kullanisn insallah ilkiyle benzese bile bence kendine has ve ozel karistirilmaz sikma canini

sinemcim ozel mesaj attim facebook icin sana ama aldin mi bilmem ben birini ekledim sen diye ama ekleyemedim mi acaba
bu arada bebelerin daha iyi olmasina cok sevindim serum fizyolojige devam et

prenslerim canim gozun aydin seni tebrik edip etmedigimi bile hatirlamiyorum oyle mesgul ki kafam Allah anali babali buyutmeyi kismet etsin canim Allahim hepimizin de yavrularini korusun evlatlarimizi bize bagislasin insallah

probiyotik yogurtla ilgili yazismalar olmus sanirim daha once ben de yazmistim ozellikle serklajli hastalar yurt disinda duzenli olarak probiyotik icerikli gidalar tuketiyor diye ben tadini sevemedim ama seven olursa en faydalilardan biri de kefir onun disinda probiyotik iceren diger gidalar yogurt peynir tarhana tursu vs hepinize de yarasin insallah

Geceden beri keyifsizim
Hamd olsun ağrım yok fakat bebek çok aşağıda hareketleri
İdrar torbama baskı yapıyor. Birde kasılıp duruyorum. Özellikle kasılma sırasında
Nasıl tuvaletime sıkılmıştım gibi oluyor. Bir türlü ölçemrmiştin. Tam yirmi dakîkade bir oldu.
Endol yaptım. Rabbim şifa versin. İnşallah iyi gelecek. Ayrıca bu gün ilkbgeveliğimde hastaneye yattığım hafta ve gün.
Allah'ım sana sığındık. Hikmetini üzerimizden esirgeme.

ragretecim iyi dileklerin icin tesekkurler saol darisi sana ...
metalcim bol su ic ve sol tarafina yat bi tanede agizdan progestan al ceza evindeki kadin dogumcu oyle dedi bir ben ve sen cok dertliyiz bu kasilmalardan insallah bebeklerimiz bizi birakmaz ..
Allahim sana sigindik yarabbim ne eylersen sen guzel eylersin..

Âmin nnnnnnn
Canım Allah razı olsun. Zaten bol su içiyorum. Sık tuvaletim geliyor. Yarım saatte bir gitsem yapıyorum. Olmadı bu akşam da böyle geçmezse buradaki Dr giderim artık. Ben yan yatmıyorum canım o zaman kasılmam daha çok oluyor. Sırt üstü ayaklarını hafif kaldırıyorum. Yalnız şu protestan işini hiç denemedim ben günde bir adet oda yatmadan önce alıyorum zaten. Olmadı alırım bir adet daha. Allah'ın yardımını esirgeme. Bizi ve yavrularımızı Koruu.

sağ kalçanın ağrıması iğnedendir prolutondan değil..:)) Ama proluton yağlı biriğne olduğu için biraz zor dağılıyor.
Ben ilk gebeliğimde de vuruldum.. Bunda da öğrendiğim 5.haftadan bu yana vuruluyorum..doktor uzun bir süre daha devam dedi..bir o kalçaya bir bu kalçaya derken geçiyor işte..

Canım kötüyü düşünme hep iyi düşün,bebek benim de öyle idrar keseme bi tekme atıyo ben kendimi wc de buluyorum,dr de olabilir dedi,benim de azıcık çişim gelse karnım kasılıyor yada kadılcak gibi oluyor,canım haftamız aynı diye söylüyorum dr bana sırtüstü yatma dedi,hatta brn sırtım çok ağrıyor yan yatınca dedim de illaki 90derece açıyla yan yatmak zorunda değilsin sırtını yastıkla destekle ne sırtüstü ne de yan yatmış gibi olur öyle yatabilirsin dedi,

Bizim kızan da bazen göbek deliğinin oralara sağ sol kroşe çalışıyor bazen de dediğim gibi (sanıyorum ki ayakları) idrar kesesinin oralara yapıştırıyor

Canım unutmadan bir de idrar keseme vurduğunda böyle sanki sinirlerime dokunuyor gibi oluyordu,idrar yolu enfeksiyonu çıktı,idrar da baktırıyorsun dimi? ben bu ara çok çekiyorum bu idraryollarından ((

Son düzenleme:
ay kizlar bu sitrestende oluyor aslinda eger bazen misafirimiz gelenimiz gidenimiz olsa o kadar insan kafaya takmiyor ..
allah buyuk bizde bebeklerimizi alir dogunca gezerim ohhhhhhh ohhh ohhhh.....
birde ben prolutonu vurunmaya basladigimdan beri her uyudugumda terliyorum neden acaba ben sik terleyen biri degilim resmen suyum cikiyo o derece saat 1 gibi uyuyum dedim bi uyandim resmen suyum cikmis..

Canım iyi düşünmüyorum zaten. Allah'a sığındım.
En son 12 gün önce bakıyordum idrarda lekosit vardı ama kültür temiz çıkınca ilaç vermedi Arda bey.
Olmadı yarın buradaki Dr giderim. Bilmem ki ben hiç sormadım nasıl yatayım diye. İlk gebeliğimde hastanede hep sırt üstü yatttırıyorlardı.

metalcim canim benimde idrar tahlilinde lokosit 4 ve idrar bulanik cikmisti ceza evinfeki uroloji dr gostermis esim tekrarlayan enfeksiyon var demis bi sase bi ilac verdi onu kullandim idrar kulturude verdim hastaneye yattigimda kultur verdim dr daha cikmadi dedi simdi cikmistir ama uroloji lokosit tekrarlayan enfeksiyon demekmis vucut kendi uretiyo..

Canım ben gecede 4-5 kere değiştiriyorum üstümü,saç diplerime kadar terliyorum,doktor normal dedi

Burdayim.

hayırlı haberlerle gel canım inşallah

ay aynen, bende arda beye anlattım
sanki böyle bir nokta var oraya basıyor bebek
hafif bir acı hissi ve altıma kaçıracakmışım gibi oluyor
idrar kültürü yaptır dedi
sağlık ocağına gidicem yarın ama kültür yaparlar mı
yada idrar tahlili yaptırsam yeterli olur mu?

Canım biziö burda sadece idrar tahlili yapıyorlar,onu da böyleidrara stik bişey batırıyor onun renk değişimine göre yazıyor sonucu biraz ilkel,o yüzden dışarıda yaptırıyorum ben,mutlaka kültür yaptır,bakteri varsa o bakterinin ismine göre antibiyotik veriyorlar

Burdayim.

HADİ hayırlı olsun cnm

şafak sayaçağız vee hayırlısıla pozitif sonuşşş

veee sonrasında 40. haftada yazacaksın

kızlar neden gelmiyor bebeğim gelsin artık

bir türlü gelmekte acele etmiyor diye sabırsızlanacaksın inşALLAH

AMİNNNN

cnm inş endişe ettiğin gibi birşey değildir

relax olmaya çalış RABBİM YARDINCIN OLSUN CNM

saol canim ya sukur ama benim igneden sonra oldu bende bi soruyum 1 aralikta randevum prolutonla bi alakasi varmi diye..
Sürekli yatmsaktan,stresten,ilaçlardan,hamilelik hormonlarından,ben hala kısa kolluyum evde,dr ye giderken uzun kollu giydirdi annem,resmen kudurdum sıcaktan,menopozlular gibiyim :) geceleri pikeyle yatıyorum

Sürekli yatmsaktan,stresten,ilaçlardan,hamilelik hormonlarından,ben hala kısa kolluyum evde,dr ye giderken uzun kollu giydirdi annem,resmen kudurdum sıcaktan,menopozlular gibiyim :) geceleri pikeyle yatıyorum

OOOOOO duyaydın çok ateşlisin

bizdede her akşam eşim kombinin dercesini yükseltir bende sıcağı çok sevmem kısarım

sonra bir ses yükselmesi huraaaa :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…