Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hiddenisko nerde oturuyorsun? Sağlık ocağında kültür yapacaklarını zannetmiyorum. En azından bizim burada yapmıyorlar..

Benimde kontrolüm yarın..Umarım herşey yolunda gider..Bugün parka gittim oğlumla babaannesiyle biraz hava alırım diye.. Oğlumun pek yaşıtı kalmamış parkta yarın doktor kontrolü sonrası kreşe vereceğim oğlumu. Maddi olarak iyice zorlayacak fakat bir de seneye nasıl olsa okula gidecek.. kardeşi gelince bebek geldide beni o yüzden gönderdiler hiissine kapılsın istemiyorum. Bebek gelmeden büyük oğlumun düzeni oturmalı ki kendini dışlanmış hissetmesin. Offf şimdi bir de abinin psikolojisini etkilememeye çalışıyoruz. Daha kardeşi olacağını da söylemedik. Yarın anlatacağız bakalım.

Az kaldı canım... bende de vardı asker gibi şafak saydım:))

sağ ol meryciğim senin de az kalıyor sigorta dolmasına. korunuyorsun di mi?

benim ne hikmetse proluton canımı çok yakmıyordu. cleksan yakıyordu. Ama genelde şikayet konusu proluton...

arısı başına inşallah....

çok sağ ol canım d

Burdayim.

Kismetse carsamba gunu transferim
Insallah iyi haberler verebilirim.

Az kaldı senin de canım. burada hamilelik müjdesini de duyacağız inşallah...

canım kullan kesinlikle....

canım bu haftan geçsin psikolojin de düzelecek inşallah...

Sürekli yatmsaktan,stresten,ilaçlardan,hamilelik hormonlarından,ben hala kısa kolluyum evde,dr ye giderken uzun kollu giydirdi annem,resmen kudurdum sıcaktan,menopozlular gibiyim :) geceleri pikeyle yatıyorum

canım sorma ben de öyleyim... hele şu an hasta oldum öksürüyorum terlemekten...

kızlar bizim de oğluşun ve benim kontrol vardı.

oğlumuz iyi. dr çok beğendi. emmeyi seviyor. ilk kontrol ücretsiz. Ama tahliller 250 tl. 2 si sağlık ocağında ücretsiz. yaptırmadık yarın yaptıracağız...

ben de idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum sanırım Arda bey monural verdi. Oğluşun ismi resmen nüfusa geçti bugün...

chnb cim çok çok tebrik ederim canım,çok istedin,çok azmettin,çok fedakarlıklar ettin ve Allah sonunda yüzünü güldürdü Sağlıkla büyütmeni dilerim güzel anne

Son düzenleyen: Moderatör:
melekçiğim bence de ver kreşe ona da değişik olur. peki sen çalışacak mısın?

benim oğlan da anneanneye ben daha kilolu doğdum, ben daha şöylrydim di mi vb. sorup duruyormuş...

Narmik canım bizler fedakar anneleriz şükür azmettik aldık kuzularımızı... darısı tüm annelere...

kızlar ben son hafta civilden 19 dakika taksiye yürüdüm o hafta yemeği oturarak yedim masada. doğuma gittim haftasına. gevşemeyin sakın....

Sofika

Naailsin canim
Eger konusmak istersen ben hep burdayim
Sinem bende var ordan ekle iatersen

Chnb

Oglunun fotolarini gordum
Masallah
Cok tatli gorunuyor

chnbcim cnm vatana millete hayirli olsun :)
feryalcim insallah pozitif sonucunu alicaksin korkma..
ya benide ates basiyor hala kisa kol kapri bende pike ortunuyorum onu bile ortunmek istemiyorum esim ortuyor ben aciyorum sabaha kadar bu sekildeyim sabah kalkinca ustumu degistiriyorum evde gecelikle gezersem moralim kotu oluyor ama normal kiyafetlerimi giyersem daha pozitif oluyorum..
bide mide bulantilarim tamamen kesilse melekcim senin kesildimi..

Kayseri'deki dr'niz kim?Ben mehmet Tayyar ve Mesut Kaymaz arasında kararsızım.Kimi önerirsin?Bazaen de herm ikisine birden mi gitsem diyorum.

sağ ol meryciğim senin de az kalıyor sigorta dolmasına. korunuyorsun di mi?
evet canım..korunuyorum hoş öle hemencecik hamile kalacak bir yapım yok ama
daha sigorta dolmasına var ama zaman cabuk gecer umuyorum canım..

demek kontrolünüzde iyi geçti
ah oglusun çok tatlı küçük adamlar gibi saçlı görünce öle geçti içimden:)

melekçiğim bence de ver kreşe ona da değişik olur. peki sen çalışacak mısın?

benim oğlan da anneanneye ben daha kilolu doğdum, ben daha şöylrydim di mi vb. sorup duruyormuş...

ayh kardeşine hem bir kıskanclık hemde merak vardır şimdi onda..
ne kadar büyük olsalarda bir çekişme illaki olucak alısana kadar..

asıl sen eve bir kardeşle gidince neyapacak merak edıyorum..
biliyordu tabiki ama alıstıya simdi yalnızlıga

Metalcim Allah yardımcın olsun canım.Her an takvimine bakıyorum seninde ,duyaydınında,diğer arkadaşlarında.Bir 28 olsanız rahatlayacağız.

Kızlar çok şükür kuzularım evimize döndü.
Tam 29 gün küvezdeydiler.
Zor günlerdi ama çok şükür geçti bitti.
Kuzularım sağlıcakla yanımdalar Rabbim'e binlerce kez şükürler olsun............................

ooohhh ne güzel senden mutlusu olamaz

hayırlı sağlıklı uzun ömürlü vvee çokkk mutlu olacağınız güzel günler sizinle olsun inş

merhaba kızlar ben yeni katıldım aranıza.20. haftamda ayrıntılı ultrasonda tesadüfen farketti doktorum rahim ağzında açılma varmış.hemen dikiş atıldı bir hafta oldu.sayfa baya kabarmış tamamını okuyamadım.şuan psikolojim bozuldu hiç bir belirti yokken bunları yaşadığım için şimdi hep tedirginim.bugünde kahverengi akıntım oldu.sizce normalmi.ya da duymlarınızda serklaj yapılıpta yinede erken doğum yapan varmı.

canim gecmis olsun hos geldin sen sanslilarmizdansin bende 20 haftada 2 bebegimi sonrada dikisle 25 haftada dogdu kizim 2 gun yasadi insallah atlatirsin canim senin durumunda saslan diye bi arkadas vardi oda zqmaninda dogurdu onunda 20 haftada hatta bebegin kesesi disardaydi gonlunu ferah tut enfeksiyona kasilmaya dikkat rabbim kolaylik versin...

Metalcim Allah yardımcın olsun canım.Her an takvimine bakıyorum seninde ,duyaydınında,diğer arkadaşlarında.Bir 28 olsanız rahatlayacağız.
aynen canım..benimde gözüm sürekli takvimlerinde..
aynısını söylüyorum bende kendi kendime su 28 sınırını bir gecseler bende oh diyecegim:)
çok şükür arkadasım..senin adına çok sevindim..
Allah sizi bir daha ayırmasın

merhaba fuumuu hoşgeldin aramıza..
ama psikolojini bozmana inan hiç gerek yok..bence şükretmelisin..

ben 23.haftamda kaybettim bebegimi günlerden cumaydı..pazartesi gününe ayrıntılı ultrason için günüm vardı.belki o zamana dayansam ayrılmayacaktı kızım benden diye hala aklımda..
doktorum bana ya çarsamba ya da sonraki hafta pazartesi uygunum dedi..
çarsamba eşim izin alamayacaktı o yüsden pazartesi olsun dedim cuma da erken doğum yaptım.

ya da pazartesi yerine bi önceki hafta carsambaki randevuyu kabul etsem yine anlasılcaktı belki..

ben çok keşke dedim..hala diyorum..

serklaj olupta yine erken doğum yapan arkadaslarımız ama var yüzdece oldukça az..
suan senin için yapılması gereken hersey yapılmış..
artık bol bol dinlenmekten ve dua etmekten başka elden gelen birsey olmaz.

gurbetciii ve mmery ilginize çok teşekkür ediyorum.Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin..İnşallah bende umut verici hikayeler arasına katılabilirim.şu kahverengi akıntı canımı sıktı ama adet günüm bu aralar ondanda olabilirmi diye düşünüyorum.

ooohhh ne güzel senden mutlusu olamaz

hayırlı sağlıklı uzun ömürlü vvee çokkk mutlu olacağınız güzel günler sizinle olsun inş

Aminnn canım Allah razı olsun...

Sağol canım en yakın zamanda darısı başına inşallah.
Doktor işini ne yaptın kime başladın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…