Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bizim burda saglik ocağı tam tesekkullu
Her türlü kan testlerini, seker yüklemesi vs.. Gibi tüm tetkikleri yapıyorlar
Bn gene de yarın gidip bir sorayım diyorum eve cok yakın zaten
Olmazsa dahiliyeden mı alıyoruz randevu ?
Direk idrar tahlili istiyorum desem yaparlar mı acaba?

Sürekli yatmsaktan,stresten,ilaçlardan,hamilelik hormonlarından,ben hala kısa kolluyum evde,dr ye giderken uzun kollu giydirdi annem,resmen kudurdum sıcaktan,menopozlular gibiyim :) geceleri pikeyle yatıyorum

Ay bende yanıyorum resmen
Hala atlet giymiyorum, ayaklarım çıplak geziyorum
Bana kızıyorlar sen böyle gezersen her türlü enfeksiyonu olursun tabi diye

Bn sakaryadayim CNm
Bakalım yarın bir şansımı deneyeceğim olmazsa hemen hastaneye giderim
İkisi de evime yürüme mesafesinde
Senin oglusun okula git,ek istiyor mu
Bazı cocuklar cok istekli olur
Öyle olursa vermen en iyisi bence de

Belliydi senin sessinden hasta olacain
Allah şifa versin en kısa zmaanda

Kuzularına uzuuuun sağlıklı ömürler versin Allah
Tebrik ederim sizi

Kahverengi lekelenmeler oluyor serklaj sonrası
Bol bol dinlen, burda birçok arkadas istirahat ederek bebeklerini zamanında aldılar kucaklarına
Dikişe rağmen erken dogum yapanda oldu
Ben ilk bebeğimi serklaj ile dünyaya getirdim, şimdi 31 haftadayim ve hala dikiş yok mesela
Hakeketlerimde de kısıtlama yapmadım
İnşallah zamanında gelir kuzular

Son düzenleme:

Merhaba canım hoşgeldin aramıza.
İnşallah vaktince doğurursun.
Bendede serklaj vardı.
Gebeliğimin 23. haftadında atıldı atılırken keseler gözüküyormuş düşün yani.
Herşeye hazırlıklı girdim ameliyata.
Bol bol iğne vurulup adalat kullandım.
Sinirlenince bile kasılmam oluyordu.
34+2 de doğum yaptım. Tansiyonum çok çıkınca şansa atamadı doktorum.
Çok şükür bugünlere geldik.
Hayırlısıyla kuzucuklarımı aldım kucağıma darısı başına inşallah.
İnsanın psikolojisi bozuluyor bozulmuyor değil ama salmamaya çalış kendini.
Ne kadar kendine metanet verirsen okadar kolay atlatırsın.
Ben onu yapamadım. Hamileliğimi kendi kendime zehir ettim.
Doğum yapınca rahatlıcam diye doğuma kanalize oldum bebeklerim hemen küveze gidince 1 ayda orada kalınca psikolojim baya bozuldu.
Sen öyle yapma geçicek hayırlısıyla bugünler inşallah.
Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah.........

canım amin inşallah çook sağol bende kucağıma alırım bebeğimi.senin için çok sevindim sonuca, rahatlatıyo insanı tabi böyle hikayeler. Bnde bu süreci psikolojimi bozmadan atlatabilirim umarım.

rica ederim canim insallah gecer benimde gecen hafa geldi dr aradim hadtaneye git dedi gittim proluton depot igne oldum gecti simdi tuvalete gittim peceteylen silinirken sunuksu kivamda geldi dr aramadim kan gelince ara dedi bende sikildim esime soylemedim o bende daha duygusal oldu hemen agliyo ben bu kez daha cok uzuluyorum dr ara sor istersen bi hafta once dikis oldum demisin belki icinde bekleyen kan olabilir oda kahverengi olur bana oyle dediler hastanede ..

canım amin inşallah çook sağol bende kucağıma alırım bebeğimi.senin için çok sevindim sonuca, rahatlatıyo insanı tabi böyle hikayeler. Bnde bu süreci psikolojimi bozmadan atlatabilirim umarım.

İnşallah canım sende hayırlısıyla alıcaksın kuzunu kucağına.
Hiç bozma moralini inşallah herşey geçicek.

Çok geçmiş olsun arkadaşım.Allahım yardım etmiş.İnşallah zamanında alırsın bebeğini kucağına.

Sağol canım en yakın zamanda darısı başına inşallah.
Doktor işini ne yaptın kime başladın?

teşekkür ederim güzel dileklerin iç,in ama bana sanki hayal gibi geliyor su an..
senin gibi dogumlarını yapıp bebeklerini kucaklarına alanlar adına seviniyorum sadece

doktoru düşündüm ve en baştan Arda bey e gitmeye karar verdim.
izmitte de bir dr.um olmalı senin doktoruna gidebilirim o yönden kafam karısık..

ama mart a kadar gitmeme gerek varmı bilmiyorum cünkü mart ayında korunma sürecim bitiyor.
şimdi sigorta dan sebep beklemedeyim

alayacagın amaçsızca zaman geçiriyorum.Rabb im bana sabır ve dayanma gücü versin

Son düzenleme:
Arkadaşlar ksımetse tetenoz aşısı olmayı düşünüyorum.2 doz arasında ne kadar zaman olması gerekiyor acaba..Birde kaç doz yapılıyor?Hamilelik bitiminden sonrada 3.doz oluyormuş öyle okudum.toplamda 5 doz..Şaşırdım..Bilgisi olan varmı?

cok şükür gece rahatladım bugünde oldu ama seyrekti yani bende tek bir pozisyonda kalmıyorum zaten sırt üstü yatınca daha cok oluyo 2gündür benimde basım felaketti bugün hafifledi gecti şükür beter bişey ya

evet canım proluton vermedi dr um serklaj sonrası 3hafta sadece progestan hap kullandım sonra kesti kanıtlanmıs bi faydası yok gerek yok dedi birde ben tüpbebek merkezindeki dr um perde ameliyatından sonra yetmezlik var serklaj olucaksın dediği için bu dr um tedbir amaclı sorgulamadan atacaz deyip attı malum 2kaybım var dr uma sorarsan rahim agzı problemi yok...serklaj sonrası rahim boyu 6cmdi benim suan 5 ama iyimi yapıorum kötümü bilmem cok yatmıorum ben ondan prolutona gerek duymuyor olabilir.28haftada gerekirse nidilata baslarız dedi bakalım persembe ne diycek..

maasallah bebişine kilosu güzel6haftada bir cok degilmi ya benim 2haftaya düşürdü ama ben yinede nezaman istersem gidebiliyorum sana serbest su gün diye bişey yok dio..sanırım 30haftadada celeston igne olucam ozaman takipler sıklascak dedi..inşş zamanından önce gelmez bebişlerimiz

canm ben ilkini 22 haftamda yaptırmıstım sonrada erken dogum olduu işte..ozaman tarih 13 eylüldü..

sonra birde gecenlerde gittim saglıkocagına hamilelik dosyamı kapattırdım ve durumu anlattım.
görevli bana 1 doz daha vurdu ve bunun beni 5 yıl koruyacagını,bir dahaki hamilelikte vurulmamam gerektigini söledi.

yani 2 doz 5 yıl koruyuor bunu anladım ama baska bilmiyorum

Canım,üroloji,dahiliye,kadın doğum hepsi yapar,çok yanıyo yaparken dakka başı wc ye gidiyorum de,kesin yaparlar,ben riskli gebeyim de ki kültür yapmamazlık etmesinler

Ilk dozdan 1ay sonra ikinciyi vuruyorlar,üçüncüyü ikinciden 6 ay sonra gerisini ben de bilmiyorum

KIZLAR IYIKI VARSINIZ,YOKSA GÜNLER DAHA ZOR GEÇER,ZATEN BIRBIRIMIZIN DERDINI ANCAK BIZLER ANLIYORUZ

kızlar merhaba selin ismini herkes beğenmiş sevindim, içime sinmeye başladı, bende bugün nedense çok gergindim kızımada çok bağaıdı akşam üstü sonra çok suçluluk hissettim morlaim çok bozuk bu ara çok sinirleniyorum kendimi kontrol edemiyorum sonra sinirim geçince çok pişman oluyorum, akşam duş aldım kuran okudum biraz rahatladım ama şimdi yine sinirlenirsem diye çok endişeleniyorum ne yapsam yaa çok içim sıkılıyor..

chnbcim senin ve bebişin iyi olmanıza çok sevindim, isminizde resmileşmiş, Allah adıyla uzun uzun ömürler nasip etsin..
feryal transferin belli olmuş, hayırlı güzel haberler almayı nasip etsin rabbim..
melek inşallah konrol iyi geçer, ilk kontrol heyecanlı olyor, oğluşunla sanada Allah kolaylık versin küçük çocuklarla bu dönemde uğraşmak çok zor..

canım belli de olmaz belki hemen olur... bence denemeden testlerini göster dr ye...

bakalım oğlumu da çok özledim dengeleri koruyabilecek miyim?

maşallah... çok sevindim...

canım çoğumuz proluton depot iğne de kullandık. haftalık kullan sen de...elma sirkeli suyla teharetlenmek, antibiyotikte kullandık serklaj sonrası ve bol su içmek ...

canım ben de geçen sene yaşadım dediğin gibi pişman oluyor insan... inşallah geçecek...

bizim de Ahmet Ardamız gazlanmaya başladı(

hidennisko canım şimdi iyiyim ama idrar yolu yanmam başladı bu sefer de(

Benim adım.............Kızımın da ilk adı........

maşalalh ardamıza
canım bende idrar yollarından doğumdan berli dertliyim bir gidiyor bir geliyor...
ilaç kullanamam diye dr ada gitmedim bu monurol nasıl bir ilaç arda bey yazdığına göre emzirirken kullanabiliyor...

20 haftadan sonra bir ay arayla iki doz 6 ay sonra bir doz,sonrakide bir sene sonra olmak üzere 4 doz etti son doz ne zaman onuda ben bilmiyorum...

merhaba canlar sizleri burayı okumayı çok özlemişim azıcık geçmişe takıldım...hepinize tek tek yazmasamda mesajlarınızı okuduğumda hep sizlere dua ediyorum allahın izniyle sizde başaracaksınız...

geçmişte konuşulmuşta eşler arasındaki anlaşmazlıklar...bizde pek iyi değiliz...anlatmaya kalksan sayfalara sığmaz... hiçbirşey eskisi gibi değil sanki....
hayatımdaki en güzel şey eymenin varlığı o herşeyi unutturuyor ama nereye kadar bilemiyorum...

Âmin canım Allah razı olsun.

Hayırlı haberlerle gel canım.
Benim oğlum daha büyük biz hala o konuyu konuşmuyoruz. Çünkü çok sabırsız. Bazıları sen abimi olacaksın şimdi diyor. Ozaman bana gelip soruyor. Eskiden ben ona sen dua edersen kardeşin olur. Allah çocukların duasını kabul eder derdim. Birlikte dua ederdik. Şimdi biri konuyu açınca bana sorunca bende tabi olacak cdnım ama şimdi değil. Olacağı zaman ben sana söyleyeceğim diyorum. Sen dua ediyorsun değilim diye soruyorum. Oda tamam. İçimden ediyorum diyor. Bakalım hayırlısı. Doğunca göreceğiz herşeyi. Rabbim yardımcımız olsun. Hayırlısıyla bir doğdunlar. Allah büyük.

Canım öncelikle geçmiş olsun.
Emsin annesi emsin paşamız maşallah.

Metalcim Allah yardımcın olsun canım.Her an takvimine bakıyorum seninde ,duyaydınında,diğer arkadaşlarında.Bir 28 olsanız rahatlayacağız.

Allah binlerce kez razı olsun canım. Tüm duların kabul olsun.
Rabb'inin izniyle o günleri göreceğiz.
İyi varsınız.

Maşallah BarekAllah

Gözün Aydın canım. Rabin sağlıkla sıhhatle en güzel şekilde analı babalı yetiştirmeyi nasip eylesin.
Bu son ayrılışınız olsun.
Yoğun bakım süreci zordur. İnsanı çok yıpratıyor. Allah'ın izniyle onlar büyüdükçe sende kendini toplansın canım. Olmadı psikolojik destek Alman'ı tavsiye ederim ben ilk oğlumdan sonra başlamıştım. Yarım bıraktım öncelik o diye. Çok pişman oldum sonra.

Canım çok geçmiş olsun. Rabim sağlıkla zamanında kucağına almayı nasip etsin. Tam zAmanında anlaşılması ve önlemin alınması iyi olmuş canım. SerklaJ çok yeni sonrası kahverengi lekelenme oluyor. Devam ederse Dr Danış canım. Gönlünü ferah tutmaya çalış canım. Önce Allah'a sığındık hepimiz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Allah'ın sana sığındık hikmetini üzerimizden esirgeme. Ben çok bunalsığımda aşağıdaki duayı tesbih çekiyorum rahatlıyor canım.

HASBIYALLAHU VE NIĞMEL VEKİL VE NIGMEL MEVLA VE NIĞMEL NASİR. HASBİYALLAHU LAİLAHE İLLA HU ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBUL ARŞIL AZİM.

Nuurr
İnan dün ben hep seni düşündüm nasıl oldun diye. Dün bende çok zor bir gün geçirdim. Hamd oldu. Sabah oldu.
Kasılmalarım bir saate 4 defa yirmi dakîkade bir olunca endişeye kapıldım. Birde mesaneme çok baskı vardı. Birde üstüne miğde bulantısı baş dönmesi eklendi akşam. Bugün Dr için randevu aldım. İdrar talihli yaptırmam gerek galiba. Rabbim bizlere rahatlık ve sağlık versin.

Sinirlendiğinde ya sabır cek, bende bazen oğluma cok sinirleniyorum, benim sınırlarımı o kadar zorluyor ki,ama ya sabır ya sabır diyorum, sonrasında ne kadar uzulecegimi düşünüyorum ve atlatıyorum o ani

Gazli bebis zordur, ayaklarını elma yağı ile ovup sıcak tutun
Sana sonda takmışlar miydi?
İlaç kullanıyor musun?
Sen kesin usumussun hastanede
Bende birazdan kültür yaptırmaya gidicem
İnşallah birsey çıkmaz

Canım monural şase isimli bir ilaç. Bardağa döküp su koyuo karıştırıyorsun. Gece yatmadan içip 4 saat kadar wc ye gitmiyorsun. Hamileyken de verdi... Bence git canım dr ye... Bir de canım sebamed intimle hastanede wc de teharetlenme yaptılar. Eve verdiler onu. Ona da başladım sanki iyi geldi biraz...

Eşinle de düzelir aran inşallah.

Canım benim, senin de zor bu sene. Hem 1. sınıf hem hamilelik. Oğlun da anladığım kadaıyla uyumlu bir çocuk...
Ahmet Ardam, şimdilik abisine göre daha sakin. Gününü tamamlayınca o da başlar mı bilmem... İnşallah sen de bu günlere geleceksin. İsim ne düşünüyorsn?

Canım sen de gelince yaz yoktur umarım enfeksiyon...Elma yağı almadım ama alayım şimdiden. Bir de süt makinası kullandın mı ben alacağım ne alayım bilmiyorum. Arkadaşlardan fikri olan var mı başka?

Hastanede çok terledim aşırı. Kesinlikle kısa kollu al canım yanına...

Sonda taktılar bana enfeksiyon ondan oldu bence. Serklajda da olmuştu...

Kızlar oğluşu çok hıçkırık tutuyor var mı çaresi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…