- Konu Sahibi hidennisko
-
- #34.461
Merhaba Sofikacım bebek olmadan önce rahim ağzı uzunluğu ölçtürmüşmüydün. Leep olduğun için .Birde gebeliğin boyunca çalıştın sanırım yanlış mı hatırlıyorum.Ayrıca leep olduktan sonra smear sonuçların nasıl çıktı bir sıkıntı olmamıştır umarım..
Canim ben Arda beye gitmedim ama burda öyle okudum sanki emin değilimTeşekkür ederim eylulgulu,Arda beyde mi hamilelik öncesi rahim ağzı uzunluğunu ciddiye almıyor ? Uzunluk kısaysa gebelik oluşmadan uzatacak ilaçlar var mıydı ?
canım gebeliklerimden once hic olcum yapılmadı bana ama serklaj oncesi olcumlerim iyiydi ilkinde 3,5 cm ikincisinde 4 cm e yakın olculdu.
ilk gebeligimde serklaj olana kadar calıştım sonrasında calışmadım ve 24 haftan dogurana kadar da yattım.
ikincide sadece serklajdan sonraki 2 haftada yattım sonrasında bir gebe ne kadar dikkat ediyorsa o kadar dikkat ederek gecirdim,yatmadım ve gunluk hayatıma devam ettim,daha ilk dogumdan sonra işe donus yapmadıgım icin calışma durumum zaten yoktu,en az bir yıl daha da olmayacak :)
smearlarımı ilk bir yıl cok sık aralıklarla sonrasında da 6 ayda bir yaptırdım,cok sukur hic sorun cıkmadı,bundan sonra da omur boyu en az yılda bir yaptıracagım.
canım konizasyondan sonra olcum yapılsa ve olcum iyi cıksa bile serklaj oneriliyor,en azından benim danıştıgım butun hocalar boyle dusunuyor,konizasyonum var diyince genelde fazla soru bile sormadan serklaj gerekli deniyor.Cok sukur ki tek sıkıntı rahim agzında ve bunun da caresi serklaj,serklajdan sonra biraz daha dikkatli olarak ve stresten uzak durarak inşallah sende bebegini sag saglim alacaksın kucagına.
Kızlar dün gece sabaha karsı bacaklarında agriyla uyandın hafif karin ateizmde eşlik etti 2-3 gün oncede olmustu gerçi karin ağrılarım hamileliğim boyunca ara ara oluyor ama bacaklarım ilk defa ağrıyor nette baktım kalsiyum eksikliği yazıyor sizdede oluyormu kalsiyum ilacı kullaniyormusunuz?
Kızlar dün gece sabaha karsı bacaklarında agriyla uyandın hafif karin ateizmde eşlik etti 2-3 gün oncede olmustu gerçi karin ağrılarım hamileliğim boyunca ara ara oluyor ama bacaklarım ilk defa ağrıyor nette baktım kalsiyum eksikliği yazıyor sizdede oluyormu kalsiyum ilacı kullaniyormusunuz?
Arkadaşlar merhaba perşembe günü Femicale gideceğim .Arda beyden randevu aldım.Ocakta tüp bebeğe başlayacağız o yüzden bebek olmadan bir kontrol olayım diyorum .Bir sene önce konizasyon ameliyatı olmuştum. Gebelik oluşmadan önce rahim ağzı uzunluğu yapılıyor diye biliyorum daha önce yaptırmıştım ama doktor bu konuda Arda bey kadar uzman değildi.Gebelik oluşmadan önce kontrole gidip rahim ağzı uzunluğu ölçtüren var mı? Birde neler sorsam acaba ? Bu arada Cem Demirellede tüp bebek konusunda görüşcem Acıbademde yaptırmayı düşünüyordum Cem beyin methinide çok duydum ablamında bir arkadaşı Cem beyin hastası illa Cem beye git diyorlar.
bugün kontrolüm var bakalım doktorum ne diyecek çalışacakmıyım? şu an raporluyum halen.
yaaaa herkesi ateşbasıyor bir tek ben mi üşüyorum :)) benim bulantılar geçti ancak halen hamile kaldığımkiloya gelmedim.
geçmiş olsun..umarım sağlıcakla zamanındakucağına alırsın bebeğini.. Ben oğluma hamileyken serklajım yoktu.26.haftda rahim ağzı boyum hiç ölçülemiyordu doktor rahim ağzında demişti bu nedenle yatarak 36.haftaya kadar dayandı bebeğim..Şubat 2009 da doğdu oğlum.
2.hamileliğim 12.haftadayken rahim ağzı boyu 2cm olunca geçen hafta ben de serklaj oldum. evde raporluyum yarım saat sonrakontrolüm var... yavaş yavaş kalkayım ben..
ben süt sağma makinesi kullanmıştım canım
hatta 6 ay emzirdim hemen hemen her gün kullandım, önce çoğaltmak için, sonra da oğlum reflülü oldugu için sağıp koyulaştırıp verdiğimden
benim kuzenim amerikadan getirmişti bana, markasını tam bilmiyorum istersen bulup bakarım
ama şimdi çok daha iyileri çıktı, tavsiyem elektrikli( otomatik ) alman
manuel yorucu olur
medela diye bir marka var o iyiymiş
hayırlı haberlerle gel
kendini iyi hissetmiyorsan rapor al gene bence
anladım canım benim bende dedim neden dogurmadı normalrabbim dışardaki ogluna içerdeki kızına ömür versin canım işşallah arda beyin bildigi birşey varki bak maşşallah rahimi dikmedi bu zaman kadar geldiniz işşallah benim tedavimdede hakılı çıkmıştırda yavrularım beni bırakıp cennete gitemzler çok özledim bri bebek kokusunu
canım benim annam 3.5 ay baktı rahimim dikildi evime dönmek zorunla kaldım klozet yoktu annemde hem eşimede zor oluyordu iş takımları vs evde oluyor çatıyı kapadım kilit vurudk malzemeleri çatıda paralı aletleride evde balkon dolukorkumuzdan çatıyada koyamıyoz eve gedim serklajda sonra evde annem 20 gün baktı kaynanam topu topuna 1 hafta yok bakması kadım geliyodu durmak istemiyorduki gel evimde bakaım dedi ben istemedim eltimden dirlik bulamadım malesef dün katnım aradı demiş eşime annem çok hasta yag bezesi çıktış sırtında geçmiş olsuna gitmek vardı ama inan kinim önüme geliyor ban yaptıkları vs aklıma geliyor ne arayasın ne gdiesim var neden bu kadar kırılarki bizleri biz ogullarının karılarıyız inan allah kimseye muhtaç etmesim çok zor işallahta hamile kalıncada kaynanam gebe kalmam hallederim işlerimi tek başıma eşimede geçen dedim dedi paşa esksi gibi yatmıcen nasıl olsa dedi yemek işini sen halladersin dedi doktor yatmaya gerek yok dediya ardacık dedim sen doktorun dedigine ne bakıyosun ben genede yatarım etlerim gene acısın yatatan kalmayayım yeterki yavrum erkenden gitmesin cennete gene hamile kalırımda dogum ederim diye aklım çıkıyor erkenden ya allahım içimdeki vesvese beni öldürücek 9 ay nasıl geçer bilemiyorum canım acıyor her gidişlerinde dayanılmaz yaralar açıyolar
canım ben vurundum hamileykende son dozu vurunucektim vazgeçtim dogumdan sonra vurundum ne olur ne olmaz erken dogum yaparım diye çok korktum hoş gene dogurdumya erken neyse ya
canım benim baktıgım bebegin adı selindei başak selin sarışım maviş gözlü ben derim kızın adını zümran koy anlamı çok güzel
canım al bendende okadar bende bazen sinir oluyorum bu adama ama seviyorum ben bu deliyi şu pc oyunlarınada bu kadar takılmasa
sen sıpamı bana yolla ben hemen çaresine bakarımbizde kursagı genişler derle bebem çok merak ediyorum onu ya resimi bi rtarafa kucagıma alıcagım günün hayaliyle birlikteym bilesin
canım senin adına çok sevindim rabbim analı babalı büyüsün işşallah ne güzel birini bırak birisev 2 bebek amanın tutmayım benine ka güzel olur uykusuz her gece deriz artık şarkıda
sen çok şanlı bir insansın bunu bil önce benim öle bir şansım olmadı malesef
kızlar kaç gündür yogundum anca gelebildim sizlerde ne var ne yok bakalım
Canım 2-3 gün sonra çıkıyor kültür,idrarı bekletiyorlar ki üreme var mı yok mu bakıyorlar
chnb canım üşütmüşsün hakikaten,idrar yolu enfeksiyonu ü,ütmekten de olur,ayaklarını sıcak tut,sanırım benimki de tam geçmedi yarın vericem bende kültür,sebamed intim wash u genç kızlığımdan beri kullanıyorum ben,het banyoda onla yıkarım tabi dış genital bölgeyi,benim şeker hadtalığım sık sık mantar olmamla ortaya çıkmıştı o zaman bi kafın doğumcu testerını vetmişti o gün bugündür kullanırım,hiç zararını görmedim,yalnız ben de elma sirkesine başladım,getçi dr bu mantara iyi gelir dedi bana ama olsun elbet dezenfekte eder
Arkadaşlar merhaba perşembe günü Femicale gideceğim .Arda beyden randevu aldım.Ocakta tüp bebeğe başlayacağız o yüzden bebek olmadan bir kontrol olayım diyorum .Bir sene önce konizasyon ameliyatı olmuştum. Gebelik oluşmadan önce rahim ağzı uzunluğu yapılıyor diye biliyorum daha önce yaptırmıştım ama doktor bu konuda Arda bey kadar uzman değildi.Gebelik oluşmadan önce kontrole gidip rahim ağzı uzunluğu ölçtüren var mı? Birde neler sorsam acaba ? Bu arada Cem Demirellede tüp bebek konusunda görüşcem Acıbademde yaptırmayı düşünüyordum Cem beyin methinide çok duydum ablamında bir arkadaşı Cem beyin hastası illa Cem beye git diyorlar.
canım gazı icin pek de bir sey oneremeyecegim sanki cok etkili olmuyor hic bir metod gibi geliyor ancak ilerleyen aylarda kolik olursa belki bazı damlalar o acılı aglama nobetleri icin etkişli olabilir onları da ben yurt dısında kullandım burda bulunur mu bilmem insallah da gerek kalmaz hicbirimize.
hıckırıgın caresi yok ama dikkat ettim de benim kızlar da hep ya banyo sonrası ya da alt degistrime sonrası hıckırıyorlar sanırım usuyup ıcını cekince hıckırık oluyor hızlı hızlı ve usutmeden halletmeye calısıyorum alt degisimleri,sen de dikkat et bakalım.Onun dısında su ver hıckırık tuttugunda.
pompa bende biliyorsun iki tane var ama ikisinde de sorun oldu,medela swing elektrikli ve Filizde cok isime yaradı digeri de aventin manueli,aventin emiş gucu daha iyi gibi ama belki de manuel oldugu icin oyle aynı modelin elektriklisi nasıl olur bilemem.Yine de eger alacak olsaydım avent yada medela elektrikli alırdım.
Canım ablam bebeğin gazı içi yemeklerine hep kimyon atıyordu ve çok işe yaradığını söylüyordu.Birde gazlı olmasının sebebi emerken burnunun kapalı olmasından dolayı bebeğin ağzından hava girmesiyle gazının artmasıymış bu konudada dikkatli olabilirsin bebeği olmayan biriden tavsiyeler :)
eylul gulu canim clexan kullaniyorsan ondanda olabilir cunku kemik erimesine neden oluyormus..
istersen kullan bende kullanicam..
calcimax markasi iyi hem devlette karsiliyo rapor gerektigi icin kullanmadim ama sen al haftan ilerledi canim..
20 haftadan sonra bir ay arayla iki doz 6 ay sonra bir doz,sonrakide bir sene sonra olmak üzere 4 doz etti son doz ne zaman onuda ben bilmiyorum...
chnbcim
canim gorkem dr da dogumdan sonra kullanacaksin 40 gun bayunca
demisti sen soyleyince hatirladim...
Bide kizlat netten cok bilgili seyler okuyorum linki kopyalayacam ama telden yapamiyorum.
canım evet bana bu 2 doz seni 5 yıl korur başka vurulmana gerek yok dediler.Fadikçim ben kalmadan vurunayım diye düşündüm ama sigortamın dolmasına 1 ay falan kaldı.Hemen hamile kalırmıyım bilemem allah bilir.Bu durumda ben şimdi 1.dozu vurunsam,1 ay sonrada 2.dozu vurunsam ve hamile kalsam 6ay sonra bir doz daha vurunuluyorsa yine hamileliğime gelecek nasıl olacak kafam çalışmadı?Bu durumda hiç yaptırmasammı acaba?
mmery sana başka vurmayacağız demişler??ne yapmalıı...
İnşallah sorunlarınız en kısa zamanda çözülür..Hiç bişey eskisi gibi değil demişsin,doğumdan sonrayımı kastettin.Diyorlarya çocuklar olduktan sonra erkekler kıskanırmış anne çocuk düşkünlüğünü.
merak ettim clexana ne için kullanıyorsunuz kızlar?
ogretmenim sen nasilsin canim ozgur derenden baska dr gittinmi bide ozel sigortan varmi..
iyi olmaya çalışıyorum cnm ya biraz canım sıkkın bu ayda adet oldum maalesefben Özgür beyden önce Prof. dr Fırat Ortaça gidiyordum, ameliyatımı da o yapmıştı zaten. başka da doktora gitmedim. doktorlardan dilim çok yandı o yüzden özgür hocayla devam etmeyi düşünüyorum. özel sigortam var cnm. Muayeneleri %80 karşılıyor. o beni biraz rahatlatıyor. bende aralık- ocakta da deneyip olmazsa tekrar gidicem özgür hocaya tedaviye başlarız demişti. Ümitsizliğe kağılıyorum bazen Sen başka dr ye de gidiyor musun?
sen geçenlerde ufak bi kanama yaşadın geçmiş olsun, bir daha da olmasın cnm...
Burayı hep okuyorum cnm,herkesi inan her gün çok merak ediyorum. ama yazma konusunda biraz tembelim galiba.
Hamile arkadaşların Allah'ım bebeklerini sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin.
Benim gibi hamilelik bekleyenlere de Allah'ım hayırlı zamanda bu mutluluğu yaşatsın. Amin.
Canım tetonoz asisi 10 sene koruyor sana 5 sene demişler belki 2 dozunu vurulduğun icin 5 sene yeter belki ikinci çocuğuda 5 sene icinde yaparsınFadikçim ben kalmadan vurunayım diye düşündüm ama sigortamın dolmasına 1 ay falan kaldı.Hemen hamile kalırmıyım bilemem allah bilir.Bu durumda ben şimdi 1.dozu vurunsam,1 ay sonrada 2.dozu vurunsam ve hamile kalsam 6ay sonra bir doz daha vurunuluyorsa yine hamileliğime gelecek nasıl olacak kafam çalışmadı?Bu durumda hiç yaptırmasammı acaba?
mmery sana başka vurmayacağız demişler??ne yapmalıı...
İnşallah sorunlarınız en kısa zamanda çözülür..Hiç bişey eskisi gibi değil demişsin,doğumdan sonrayımı kastettin.Diyorlarya çocuklar olduktan sonra erkekler kıskanırmış anne çocuk düşkünlüğünü.
Canım sen bu ilacı doktoruna sormadanmi aldın burda da bı kalsiyum ilacı var doktora sormadan akşamki bilemedimCanım benim sırtım çok ağrıyor,hatta gece acısından uyanıyorum eşim masaj yapıyor,kalsiyum eksikliği mi acaba dedik calsium sandoz fort a başladım ama çok bi etkisi olmadı
Yok canım ben claxan kullanmıyorum calcimax kalsiyum ilacımıeylul gulu canim clexan kullaniyorsan ondanda olabilir cunku kemik erimesine neden oluyormus..
istersen kullan bende kullanicam..
calcimax markasi iyi hem devlette karsiliyo rapor gerektigi icin kullanmadim ama sen al haftan ilerledi canim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?