Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar dün gece sabaha karsı bacaklarında agriyla uyandın hafif karin ateizmde eşlik etti 2-3 gün oncede olmustu gerçi karin ağrılarım hamileliğim boyunca ara ara oluyor ama bacaklarım ilk defa ağrıyor nette baktım kalsiyum eksikliği yazıyor sizdede oluyormu kalsiyum ilacı kullaniyormusunuz?

canım gebeliklerimden once hic olcum yapılmadı bana ama serklaj oncesi olcumlerim iyiydi ilkinde 3,5 cm ikincisinde 4 cm e yakın olculdu.
ilk gebeligimde serklaj olana kadar calıştım sonrasında calışmadım ve 24 haftan dogurana kadar da yattım.
ikincide sadece serklajdan sonraki 2 haftada yattım sonrasında bir gebe ne kadar dikkat ediyorsa o kadar dikkat ederek gecirdim,yatmadım ve gunluk hayatıma devam ettim,daha ilk dogumdan sonra işe donus yapmadıgım icin calışma durumum zaten yoktu,en az bir yıl daha da olmayacak :)
smearlarımı ilk bir yıl cok sık aralıklarla sonrasında da 6 ayda bir yaptırdım,cok sukur hic sorun cıkmadı,bundan sonra da omur boyu en az yılda bir yaptıracagım.
canım konizasyondan sonra olcum yapılsa ve olcum iyi cıksa bile serklaj oneriliyor,en azından benim danıştıgım butun hocalar boyle dusunuyor,konizasyonum var diyince genelde fazla soru bile sormadan serklaj gerekli deniyor.Cok sukur ki tek sıkıntı rahim agzında ve bunun da caresi serklaj,serklajdan sonra biraz daha dikkatli olarak ve stresten uzak durarak inşallah sende bebegini sag saglim alacaksın kucagına.

Teşekkür ederim eylulgulu,Arda beyde mi hamilelik öncesi rahim ağzı uzunluğunu ciddiye almıyor ? Uzunluk kısaysa gebelik oluşmadan uzatacak ilaçlar var mıydı ?
Canim ben Arda beye gitmedim ama burda öyle okudum sanki emin değilim
Yok canım ilaç vermedi hamile kaldığın zaman dikiş atılcak demişti tabi teşhiste kayip hikayede önemli

Ağzından bal damlıyor arkadaşım inşallah o günleri de görürüm.Benimde sonuçlarım hep iyi çıkıyor.Çok korktum zamanında. Çok sınandım sağlıkla .Ama artık korkmuyorum ve daha sağlıklı yaşıyorum yememe içmeme dikkat ediyorum. Bağışıklığımı arttırmak için elimden geleni yapıyorum.Kafamı hiç bir şeye takmıyorum tabi eşimde çok destek oluyor sağolsun. Cevabın için çok sağol,sevgilerimle

Canım benim sırtım çok ağrıyor,hatta gece acısından uyanıyorum eşim masaj yapıyor,kalsiyum eksikliği mi acaba dedik calsium sandoz fort a başladım ama çok bi etkisi olmadı

eylul gulu canim clexan kullaniyorsan ondanda olabilir cunku kemik erimesine neden oluyormus..
istersen kullan bende kullanicam..
calcimax markasi iyi hem devlette karsiliyo rapor gerektigi icin kullanmadim ama sen al haftan ilerledi canim..

ben arda beye söylemiştim bacaklarım ayaklarım çok ağrıyor diye
o da hem kilo artışı sebebi ile hemde ödem oluyorsa sinirlere baskı yapıyordur demişti
magnezyumunu gece kullan demişti
benim şimdi kalça kemiğim, kuyruk sokumun, pelvik kemilerim inanılmaz derecede ağrıyor
gece dönemiyorum , bazen yattığım yerden kalkamıyorum o derece yani
ama nedense bu durumu arda bey pek önemsemiyor :101: :101:

cnm, cem bey zaten tüp bebek uzmanı, fakat artık acıbademde değil, arda bey ile çalışıyor
bence sen çok iyi düşünmüşsün
ilk önce rahim ağzı konusunda arda beyin görüşünü al, sonrasında cem bey ile de devam edebileceğini söyle bence, zaten onlar arada birbirlerine danışıyorlar
forumdan olduğunu da söyle
hakkınızda hayırlısı olsun
inşallah iyi haberlerle dönersin

ben de şimdi oğluşumu okuldan almaya gideceğim, özledim kuzumu

İnşallah güzel haberlerle gel Melek...

Canım ben de yananlardandım hala çok sıcaklıyorum...

12 artı 4 te 1.8 di benim bu yüzden laporoskopik serklaj yapıldı bence çalışma canım haftan itibarıyla kısa...

Ben de medela alacağım galiba. Kültür geç çııyor...

Canım inşallah iyi olacak sen de iyileş ben de iyileşeyim görüşelim canım...

Of canım ben kısa kıllu ile geziyorum hala... Yanıyorummm... Ben bu intimi günde 2 defa kullanıyorum sırf banyoda mı kullanılır?

Canım ben de gebelik öncesi gitmiştim hikayemi dinleyip notlar almıştı. Vajinal ve ultrasonda baktı ama ölçüm demedi. Eylülgülü de dedi bana da gebelik öncesi ölçümleri önemsemediğini asıl gebeyken kısalıyor mu o önemli dedi. Sanırım birçok kadın belli kısalıkla doğum yapıyor. Ama cemil hocaya da gitmiştim önceden o da doğuştan rahim boynun kısa serklaj şart ve herkes yapamaz senin serklajını demişti. Bence yine de ölçüm söylemesini rica et kıyaslamak istiyorum de...

Cem demirel işinde iyi ama Arda Bey kadar sıcakkanlı değil. Ben çok ısınamamıştım. Daha mesafeli... Ama işinde iyi gerçekten...

Şu an çok gazlı değil canım hıçkırığa da dikkat edeyim dediklerine sağ olsın... Medela alacağım sanırım...

Kimyonu ben de duydum canım sağ ol...

Canım benim hep ağrırdı eşime ovdurmadan uyuyamazdım. Mağnezyumdan sonra düzeldi...

eylul gulu canim clexan kullaniyorsan ondanda olabilir cunku kemik erimesine neden oluyormus..
calcimax markasi iyi hem devlette karsiliyo rapor gerektigi icin kullanmadim ama sen al haftan ilerledi canim..

Evet canım Arda Bey de dedi. Ben cleksana malesef devam edecekmişim 40 a kadar o yüzden calsiyum içerikli osteocareye devam dedi

Biz de topuk kanını aldırdık geldik. İnsan üzülüyor canının yanmasına...

Canım,o dr bana gece yatmadan evvel yıkarsın demişti,ben sonraları şikayetim olmayınca banyodan banyoya kullandım,sen şimdi yeni doğum yaptın,doktorun yada hemşire nasıl tarif ettiyse öyle kullan,az kullan iyi durula,sakıncasını hiç görmedşm tam tersi çok ferahlatıyor

chnbcim
canim gorkem dr da dogumdan sonra kullanacaksin 40 gun bayunca
demisti sen soyleyince hatirladim...
bide kizlat netten cok bilgili seyler okuyorum linki kopyalayacam ama telden yapamiyorum.

Fadikçim ben kalmadan vurunayım diye düşündüm ama sigortamın dolmasına 1 ay falan kaldı.Hemen hamile kalırmıyım bilemem allah bilir.Bu durumda ben şimdi 1.dozu vurunsam,1 ay sonrada 2.dozu vurunsam ve hamile kalsam 6ay sonra bir doz daha vurunuluyorsa yine hamileliğime gelecek nasıl olacak kafam çalışmadı?Bu durumda hiç yaptırmasammı acaba?
mmery sana başka vurmayacağız demişler??ne yapmalıı...

İnşallah sorunlarınız en kısa zamanda çözülür..Hiç bişey eskisi gibi değil demişsin,doğumdan sonrayımı kastettin.Diyorlarya çocuklar olduktan sonra erkekler kıskanırmış anne çocuk düşkünlüğünü.

canım evet bana bu 2 doz seni 5 yıl korur başka vurulmana gerek yok dediler.
aman 5 yıl sonrasının planını simdi yapamıyorum..kafam öle dolu ki..

demek senin sigortana 1 ay kaldı oh ne güzel..ne zaman baslamıstı sigorta tarihin?
merak ettim clexana ne için kullanıyorsunuz kızlar?

clexana kan pıhtılaşmasını engellemke için yapılıyor canım.
yapılan testlerde bende de cıktı 2 doktor da bir dahaki gebeliginde kullanacakısn dedi.

ogretmenim sen nasilsin canim ozgur derenden baska dr gittinmi bide ozel sigortan varmi..

iyi olmaya çalışıyorum cnm ya biraz canım sıkkın bu ayda adet oldum maalesef ben Özgür beyden önce Prof. dr Fırat Ortaça gidiyordum, ameliyatımı da o yapmıştı zaten. başka da doktora gitmedim. doktorlardan dilim çok yandı o yüzden özgür hocayla devam etmeyi düşünüyorum. özel sigortam var cnm. Muayeneleri %80 karşılıyor. o beni biraz rahatlatıyor. bende aralık- ocakta da deneyip olmazsa tekrar gidicem özgür hocaya tedaviye başlarız demişti. Ümitsizliğe kağılıyorum bazen Sen başka dr ye de gidiyor musun?

sen geçenlerde ufak bi kanama yaşadın geçmiş olsun, bir daha da olmasın cnm...

Burayı hep okuyorum cnm,herkesi inan her gün çok merak ediyorum. ama yazma konusunda biraz tembelim galiba.

Hamile arkadaşların Allah'ım bebeklerini sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin.
Benim gibi hamilelik bekleyenlere de Allah'ım hayırlı zamanda bu mutluluğu yaşatsın. Amin.

uzulme canim insallah tedaviye gerek kalmadan hamilelik haberini aliriz canim ..
saol evet bi tehlike atlattik simdi iyiyim sukur ama bazan lekelenmem devam ediyor bu gunume binlerce kez sukur..
benim oncelikli dr ozgur deren sonrada doc.dr. ozgur ozyuncu sonrada aile drumuz doc.dr gorkem soy ismini hatirlamiyorum genelde telefon dr bi sey oldugunda hic cekinmeden ariyorum hic sorularimi geri cevirmiyor...
14 haftamda hrs de dikisim var 2000 lira tutar dedi ozgur deren hakkimizda hayirlisi insallah bu ay senin ve hamile kalmak isteyen herkesin guzel haberlerini aliriz...

Canım tetonoz asisi 10 sene koruyor sana 5 sene demişler belki 2 dozunu vurulduğun icin 5 sene yeter belki ikinci çocuğuda 5 sene icinde yaparsın
Canım benim sırtım çok ağrıyor,hatta gece acısından uyanıyorum eşim masaj yapıyor,kalsiyum eksikliği mi acaba dedik calsium sandoz fort a başladım ama çok bi etkisi olmadı
Canım sen bu ilacı doktoruna sormadanmi aldın burda da bı kalsiyum ilacı var doktora sormadan akşamki bilemedim
Ahh ben eşimden ayrı düştüm mesaj yaptiramiyirum

Yok canım ben claxan kullanmıyorum calcimax kalsiyum ilacımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…