- Konu Sahibi hidennisko
-
- #34.501
Canım ilk gebeliğimde ben tetonoz olmadım. İki yıl önce olduğum için.
Bu gebeliğim öncesinde bir yıl önce gidip oldum. Niçin yaptırıyorsun dediler. Gebelik öncesi demedim. Benim çalıştığım yer metal Demir ve saç ürünleri vardı. Oyüzden vurulmak istiyorum dedim. Vurdular. Öyle iki üç doz demediler.
Belki gebelikte dozları az az vuruyorlardır. Hiçde sormadım. İyiki vurulmuşum. Şimdi gerek kalmadı.
Tek doz mu vurundun?Peki bunu doktoruna söyledinmi metalcim?Yeterlimiymiş.Bende gidiym sağlık ocağına sorayım diyorum..Ama dediğin gibi gebelik öncesi dersem yapmayabilirler..
Arkadaşlar bugün verdiğiniz cevaplar ve paylaştığınız bilgiiler için çoook teşekkür ederim.2011 haziran ayında evlendim ve eylül ayından beri 1 seneyi geçgindir sağlık problemleriyle uğraşıyorum hemde ne sağlık problemleri evlilik şehir değişikliği alıştığın şehirden ve dostlarından kopmak birde büsbüyük istanbulun yorgun insanlarının arasında yapayalnız kalmak hastalıklarla birlikte dağ gibi geldi ve bu süreçte simdide olduğu gibi eşimden başka kimsem yok anlattığım paylaşabileceğim arkadaşlarım uzakta telefonla hangi birini anlatayım hangi birinde yanımda olsunlar.Amaan böyle böyle derken bebeğimiz olsun dedik doktora gittik eylül 2011de her şey iyi hoş da smear pap denen bir testle öğrendimki rahim ağzı kanserine adaymışım aman Allahım en çok korktuğum şey kanserdi benimi buldu dedim annemin 4 tane amcası teyzesi kanserden vefat etmiştikorkular korkular korkular neyseki kansere öncü olan lezyonlar temizlendi ve en azından şimdilik kurtuldum doktorlar hemen bebek yap dediler yine tekrarlarsa rahim komple alınabilir bebeksiz kalma dediler!!!Deli gibi uğraştık 6 ay yok yok neyseki bu site sayesinde rahim filmi çektirmem gerektiğini ve eşiminde spermiyogram yaptırması gerektiğini öğrendim.İkisi de hüsran oldu sonuçlar ne çıksa iyi rahimde yapışıklık kavite dar perde var eşimin sperm sayısı az vs vs vs ulan dedimki hem doktorlar acele et diyorlar hemde hiçbiribunları yaptır demiyor neyseki rahim içi operasyonum oldu yapışıklık vs vs açıldı.şimdide eşinin sperm sayısını arttırmaya vaktimiz yok hemen tüp bebek diyorlar birde rahimde yapışıklık tekrarlamasın diye .bu bir senede melek gibi bir adamla evli olduğum için hergün allahıma şükürler ediyorum eşimden başkası bilmez çektiğimi annem babam canları sağolsun ne desem yapıyorlar ama üzülmesinler diye çokta bir şey anlatmıyorum. Allahım var en büyüğü derdini verdi sabrını verdi dünyaya bakış açımı değiştirdi sağlığımın kıymetini bilmeye çalışıyorum her şeyi kafasına takan biri olarak değişmeye çalışıyorum 1 senede iyiyde gördüm bacıyıda kardeşide arkadaşıda eşide dostuda :) kİMLER OKUR BİLMEM AMA İYİKİ VARSINIZ İÇİMİ DÖKTÜM SANIRIM
Gurbetci
sagolasi canim benim.
Chnb
Transfee yarin:18::18:
Arkadaslar iki gundur temizlik camasir utu alisveris yemek vs. Derken ayaklarim .......vurdu.
Oyle yoruldumki ama hissetmiyorum bile
Insallah transfer hayirlisi ile gerceklesir.
Ne olur dua edin bana
Arkadaşlar bugün verdiğiniz cevaplar ve paylaştığınız bilgiiler için çoook teşekkür ederim.2011 haziran ayında evlendim ve eylül ayından beri 1 seneyi geçgindir sağlık problemleriyle uğraşıyorum hemde ne sağlık problemleri evlilik şehir değişikliği alıştığın şehirden ve dostlarından kopmak birde büsbüyük istanbulun yorgun insanlarının arasında yapayalnız kalmak hastalıklarla birlikte dağ gibi geldi ve bu süreçte simdide olduğu gibi eşimden başka kimsem yok anlattığım paylaşabileceğim arkadaşlarım uzakta telefonla hangi birini anlatayım hangi birinde yanımda olsunlar.Amaan böyle böyle derken bebeğimiz olsun dedik doktora gittik eylül 2011de her şey iyi hoş da smear pap denen bir testle öğrendimki rahim ağzı kanserine adaymışım aman Allahım en çok korktuğum şey kanserdi benimi buldu dedim annemin 4 tane amcası teyzesi kanserden vefat etmiştikorkular korkular korkular neyseki kansere öncü olan lezyonlar temizlendi ve en azından şimdilik kurtuldum doktorlar hemen bebek yap dediler yine tekrarlarsa rahim komple alınabilir bebeksiz kalma dediler!!!Deli gibi uğraştık 6 ay yok yok neyseki bu site sayesinde rahim filmi çektirmem gerektiğini ve eşiminde spermiyogram yaptırması gerektiğini öğrendim.İkisi de hüsran oldu sonuçlar ne çıksa iyi rahimde yapışıklık kavite dar perde var eşimin sperm sayısı az vs vs vs ulan dedimki hem doktorlar acele et diyorlar hemde hiçbiribunları yaptır demiyor neyseki rahim içi operasyonum oldu yapışıklık vs vs açıldı.şimdide eşinin sperm sayısını arttırmaya vaktimiz yok hemen tüp bebek diyorlar birde rahimde yapışıklık tekrarlamasın diye .bu bir senede melek gibi bir adamla evli olduğum için hergün allahıma şükürler ediyorum eşimden başkası bilmez çektiğimi annem babam canları sağolsun ne desem yapıyorlar ama üzülmesinler diye çokta bir şey anlatmıyorum. Allahım var en büyüğü derdini verdi sabrını verdi dünyaya bakış açımı değiştirdi sağlığımın kıymetini bilmeye çalışıyorum her şeyi kafasına takan biri olarak değişmeye çalışıyorum 1 senede iyiyde gördüm bacıyıda kardeşide arkadaşıda eşide dostuda :) kİMLER OKUR BİLMEM AMA İYİKİ VARSINIZ İÇİMİ DÖKTÜM SANIRIM
Gurbetci
sagolasi canim benim.
Chnb
Arkadaslar iki gundur temizlik camasir utu alisveris yemek vs. Derken ayaklarim .......vurdu.
Ne olur dua edin bana
feryalcim inşallah yarın transferin sorunsuz geçecek, onbir gün sonra bize müjdeli haberler vericeksin,Allah emeklerini umutlarını boşa çıkarmasın, dört transfer deneyimi olan birisi olarak bu heyecanıda, umududa, mutluluğuda, hayal kırıklığınıda yaşadım hislerini çok iyi anlıyorum canım, inşallah herşey bundan sonra çok güzel olsun senin için, transferi yap unut on gün seni hiçbirşeyin üzmesine izin verme, stres yapma, kendini yorma, çok yorulmuşsun zaten, artık bir düş al, ılık bir süt yap kendine iyi uyumak için ve transfere kadar dinlen yorgun yorgun girme transfere..
arkadasım cok gecmiş olsun..seni öle ii anlarımki..Arkadaşlar bugün verdiğiniz cevaplar ve paylaştığınız bilgiiler için çoook teşekkür ederim.2011 haziran ayında evlendim ve eylül ayından beri 1 seneyi geçgindir sağlık problemleriyle uğraşıyorum hemde ne sağlık problemleri evlilik şehir değişikliği alıştığın şehirden ve dostlarından kopmak birde büsbüyük istanbulun yorgun insanlarının arasında yapayalnız kalmak hastalıklarla birlikte dağ gibi geldi ve bu süreçte simdide olduğu gibi eşimden başka kimsem yok anlattığım paylaşabileceğim arkadaşlarım uzakta telefonla hangi birini anlatayım hangi birinde yanımda olsunlar.Amaan böyle böyle derken bebeğimiz olsun dedik doktora gittik eylül 2011de her şey iyi hoş da smear pap denen bir testle öğrendimki rahim ağzı kanserine adaymışım aman Allahım en çok korktuğum şey kanserdi benimi buldu dedim annemin 4 tane amcası teyzesi kanserden vefat etmiştikorkular korkular korkular neyseki kansere öncü olan lezyonlar temizlendi ve en azından şimdilik kurtuldum doktorlar hemen bebek yap dediler yine tekrarlarsa rahim komple alınabilir bebeksiz kalma dediler!!!Deli gibi uğraştık 6 ay yok yok neyseki bu site sayesinde rahim filmi çektirmem gerektiğini ve eşiminde spermiyogram yaptırması gerektiğini öğrendim.İkisi de hüsran oldu sonuçlar ne çıksa iyi rahimde yapışıklık kavite dar perde var eşimin sperm sayısı az vs vs vs ulan dedimki hem doktorlar acele et diyorlar hemde hiçbiribunları yaptır demiyor neyseki rahim içi operasyonum oldu yapışıklık vs vs açıldı.şimdide eşinin sperm sayısını arttırmaya vaktimiz yok hemen tüp bebek diyorlar birde rahimde yapışıklık tekrarlamasın diye .bu bir senede melek gibi bir adamla evli olduğum için hergün allahıma şükürler ediyorum eşimden başkası bilmez çektiğimi annem babam canları sağolsun ne desem yapıyorlar ama üzülmesinler diye çokta bir şey anlatmıyorum. Allahım var en büyüğü derdini verdi sabrını verdi dünyaya bakış açımı değiştirdi sağlığımın kıymetini bilmeye çalışıyorum her şeyi kafasına takan biri olarak değişmeye çalışıyorum 1 senede iyiyde gördüm bacıyıda kardeşide arkadaşıda eşide dostuda :) kİMLER OKUR BİLMEM AMA İYİKİ VARSINIZ İÇİMİ DÖKTÜM SANIRIM
Gurbetci
sagolasi canim benim.
Chnb
Ne olur dua edin bana
Fadikçim ben kalmadan vurunayım diye düşündüm ama sigortamın dolmasına 1 ay falan kaldı.Hemen hamile kalırmıyım bilemem allah bilir.Bu durumda ben şimdi 1.dozu vurunsam,1 ay sonrada 2.dozu vurunsam ve hamile kalsam 6ay sonra bir doz daha vurunuluyorsa yine hamileliğime gelecek nasıl olacak kafam çalışmadı?Bu durumda hiç yaptırmasammı acaba?
mmery sana başka vurmayacağız demişler??ne yapmalıı...
İnşallah sorunlarınız en kısa zamanda çözülür..Hiç bişey eskisi gibi değil demişsin,doğumdan sonrayımı kastettin.Diyorlarya çocuklar olduktan sonra erkekler kıskanırmış anne çocuk düşkünlüğünü.
Geçmiş olsun metalcim. Hamileliğin sıkıntılı geçiyor cnm ama Allah'ım İnşallah bu sıkıntılarının mükafatının verecektir. Sağ sağlim bebişini kucağına almayı nasip edecektir İnşallah. Hem öyle güzel dualar ediyosun ki cnm inan. Rabbim sonuna kadar kolaylık versin.
metalcim
canim cok guclu ol rabbim guc kuvvet versin insallah bu gunlerde gecicek gecmis olsun..
dunde felaket bas agrim vardi acile gidecwktim nerdeyse hemen banyo yaptim ilik su ile gecti denemeni tavsiye ederim bide
patatesi gilimle anlina sar sifa olur insallah ..
Selamlar.. akşam geçmişi okudum..sonra sofra hazırlayacağım diye yazamadan kalktım eşim gelince..
Ben artık 2 gündür özellikle normal hayatıma döndüm..Dönmek de durumundayım zaten beni bir sürü iş güç bekliyor.
Kontrol iyiydi..doktor sordu var mı bir şikayetin yok dedim..sadece ameliyat sonrasındaki gün biraz ağrım oldu dedim..normal o kadar dikiş atıldı sonuçta dedi.. biraz gezince oturunca kasıklarımda baskı ağrı hiissediorum biraz dedim.. onu her hamile hissediyor dedi..
rahat bir doktorum var yani... rahim ağzı boyunu korumaya çalışacağız..normal hayatına dön yavaş yavaş dedi..bebek iyiymiş..15 haftalık..haftası ile uyumlu..Proluton devam, elevit devam, ferrum devam.. başka birşey yazmadı..1 ay sonra randevu.
Heee tabi bir de doktor sordu ilki neydi dedi.Erkek dedim..bu Kız dedi.. sağlıkcakla gelsinde..
Yarın işe gidecemçooooook iişim varr.. çamaşırlar toplanacak.. bulaşıklar dizilecek.. yarına ıspanak yapılacak...çoçuğun odasını da biraz toplamam lazımmmmmm...
ay ne ka güzel olurdu degilmi siz benim yerimede mideniz bulansın benim allaha şükür ogullarımda midem bulanmıyodu ömürümde çok bulanmıştı işşallah mutlu haberi vericem sizlere el kaldırsın ocakta bebegi düşünenler görelim bakalım topluce hamile kalıyomuşuz sayfalar almış başını gidicekmiş ay hayali bile güzel bizim kızlar bizleri yanlız bırakmam istemedikelrinden sayfaya giricekler sıpalar izin veirrise tabe bu arada bu sene erkek senesi 7 adet erkek görmem var
Kızlar ben bugün yine Osman hocaya gittim.progesteron hormonu tahlili yaptırdı..İnternetten okuduğum kadarıyla adetin 21.gününde bakılıyormuş bu hormona(28 günde 1 adet görenlerde).Ben 31 günde 1 görüyorum.O sebepten 24.günde bakıldı.Sonuç 7.5
İnternetten araştırdığım kadarıyla 6.5 in üstünde ise yumurtlama var demekmiş..10 un üstündeyse dahada kaliteli olduğunu gösterirmiş..
Baştan bir panikledim..değerim düşük gibi geldi.Akşam üzeri osman hocayla görüştüm.Değerin normal,klomene gerek yok..6ay korunmayın dedi.Kalamazsan müdahele ederiz dedi..Hayırlısı bakalım..
Ocakta kısmetse başlarız paşamm..
Tek doz mu vurundun?Peki bunu doktoruna söyledinmi metalcim?Yeterlimiymiş.Bende gidiym sağlık ocağına sorayım diyorum..Ama dediğin gibi gebelik öncesi dersem yapmayabilirler..
Evet canım tek doz oldum. Arda bey riskli durumlarda zaten Yaptırmıyor. Sağlık ocağından hemşirede Dr istemiyor deyince yazılı kağıt aldı. Kendini rahatlatmak için çünkü gebrlik öncesi ben özel de yaptırmıştım. Normalse beş sene koruyorsa gebeliktede korur herhalde.
Kızlar ben bugün yine Osman hocaya gittim.progesteron hormonu tahlili yaptırdı..İnternetten okuduğum kadarıyla adetin 21.gününde bakılıyormuş bu hormona(28 günde 1 adet görenlerde).Ben 31 günde 1 görüyorum.O sebepten 24.günde bakıldı.Sonuç 7.5
İnternetten araştırdığım kadarıyla 6.5 in üstünde ise yumurtlama var demekmiş..10 un üstündeyse dahada kaliteli olduğunu gösterirmiş..
Baştan bir panikledim..değerim düşük gibi geldi.Akşam üzeri osman hocayla görüştüm.Değerin normal,klomene gerek yok..6ay korunmayın dedi.Kalamazsan müdahele ederiz dedi..Hayırlısı bakalım..
Ocakta kısmetse başlarız paşamm..
Gurbetci
sagolasi canim benim.
Chnb
Ne olur dua edin bana
Canım rabbim kolaylık versin. herşey yolunda gitsin. İyi haberlerini bekliyoruz
Saat kaçta transferin. Birde selati tefriciye okuyordun bittirebildinmi.
İNsallah hadi guzel haberlerini bekliyoruzSaat 1 den sonra ariycaazdediler
Selati tefriceyi bitirdim canim sagol
Bana dua edin ne olur emb.saglikli cozunsun
Canım sana magnezyumu Cemil beymi verdi baba vermedi gerçi o zaman böle şikayetlerim yoktu magnezyumu her hamile kullanabiliyor bende kullanayım bı sakıncası olmazeylülgülü bende bacak ağrısı hiç olmadı ara ara hideniskonun dediği gibi pelkiv bölgemde ağrı olmuştu ama çok fazla değil ona doktor magnezyum gece kullan demiş ya bende gece kullanıyorum ama ben kabızlık için içmezsem tuvalete çıkamıyorum belki senin ağrılarına faydası olur istersen sende kullan..
melekcim seninde kontrol iyi geçmiş sevindim bebişte kızmış hadi hayırlısı olsun, hazırlıklara erkenden başlamaya gerek yok zaten herşeyi gidip biryerden alıyorsun bir günde halloluyor artık, bebişin sağlıklı zamanında doğsunda gerisi boş..
chnbcim kimyonu bende duymuştum tvde yemeklerine kullanabildiğince atmaya çalış bir dene, birde bebeğin gazı senin ince giyinmenden kaynaklanabilir, sen ne kadar terlesende hava soğuk ve yeni doğum yaptın vücudun açıldı sende gazlısın, ince giyinmekte seni rahatlatır ama farkında olmadan da üşütürsün, buda sütüne geçip bebeğe gaz yapar, ayağına çorap ve terlik eksik etme, en azında ince giyiyorsanda sırtına yelek falan giy sırtını göğsünü soğuk tutma..
Canım,burada içimizi döküyoruz doğru ve birbirşmizi doktorlardan daha iyi yönlendiriyoruz,Allah kısa zamanda senin de kucağına sağlıkla bir bebek versinArkadaşlar bugün verdiğiniz cevaplar ve paylaştığınız bilgiiler için çoook teşekkür ederim.2011 haziran ayında evlendim ve eylül ayından beri 1 seneyi geçgindir sağlık problemleriyle uğraşıyorum hemde ne sağlık problemleri evlilik şehir değişikliği alıştığın şehirden ve dostlarından kopmak birde büsbüyük istanbulun yorgun insanlarının arasında yapayalnız kalmak hastalıklarla birlikte dağ gibi geldi ve bu süreçte simdide olduğu gibi eşimden başka kimsem yok anlattığım paylaşabileceğim arkadaşlarım uzakta telefonla hangi birini anlatayım hangi birinde yanımda olsunlar.Amaan böyle böyle derken bebeğimiz olsun dedik doktora gittik eylül 2011de her şey iyi hoş da smear pap denen bir testle öğrendimki rahim ağzı kanserine adaymışım aman Allahım en çok korktuğum şey kanserdi benimi buldu dedim annemin 4 tane amcası teyzesi kanserden vefat etmiştikorkular korkular korkular neyseki kansere öncü olan lezyonlar temizlendi ve en azından şimdilik kurtuldum doktorlar hemen bebek yap dediler yine tekrarlarsa rahim komple alınabilir bebeksiz kalma dediler!!!Deli gibi uğraştık 6 ay yok yok neyseki bu site sayesinde rahim filmi çektirmem gerektiğini ve eşiminde spermiyogram yaptırması gerektiğini öğrendim.İkisi de hüsran oldu sonuçlar ne çıksa iyi rahimde yapışıklık kavite dar perde var eşimin sperm sayısı az vs vs vs ulan dedimki hem doktorlar acele et diyorlar hemde hiçbiribunları yaptır demiyor neyseki rahim içi operasyonum oldu yapışıklık vs vs açıldı.şimdide eşinin sperm sayısını arttırmaya vaktimiz yok hemen tüp bebek diyorlar birde rahimde yapışıklık tekrarlamasın diye .bu bir senede melek gibi bir adamla evli olduğum için hergün allahıma şükürler ediyorum eşimden başkası bilmez çektiğimi annem babam canları sağolsun ne desem yapıyorlar ama üzülmesinler diye çokta bir şey anlatmıyorum. Allahım var en büyüğü derdini verdi sabrını verdi dünyaya bakış açımı değiştirdi sağlığımın kıymetini bilmeye çalışıyorum her şeyi kafasına takan biri olarak değişmeye çalışıyorum 1 senede iyiyde gördüm bacıyıda kardeşide arkadaşıda eşide dostuda :) kİMLER OKUR BİLMEM AMA İYİKİ VARSINIZ İÇİMİ DÖKTÜM SANIRIM
Canım şu tetanoza bi açıklık getireyim,ablam daha birkaç hagta önce ikinci dozunu vuruldu,hamile değil,yalnız şu var geçen sene bedava vuruyorlardı şimdi sadece hamilelere ücretsiz vuruyorlar,ablam ikinci dozu eczaneden 13 tl ye almış,sağlık ocağında vurdurduTek doz mu vurundun?Peki bunu doktoruna söyledinmi metalcim?Yeterlimiymiş.Bende gidiym sağlık ocağına sorayım diyorum..Ama dediğin gibi gebelik öncesi dersem yapmayabilirler..
FERYALcim inşallah çok güzel haberler vereceksin bize...dualarımız senle..
Canım,burada içimizi döküyoruz doğru ve birbirşmizi doktorlardan daha iyi yönlendiriyoruz,Allah kısa zamanda senin de kucağına sağlıkla bir bebek versin
Canım şu tetanoza bi açıklık getireyim,ablam daha birkaç hagta önce ikinci dozunu vuruldu,hamile değil,yalnız şu var geçen sene bedava vuruyorlardı şimdi sadece hamilelere ücretsiz vuruyorlar,ablam ikinci dozu eczaneden 13 tl ye almış,sağlık ocağında vurdurdu
FERYALcim inşallah çok güzel haberler vereceksin bize...dualarımız senle..
Canım parası önemli değilde yeterki yapsınlar.2 doz yapılıyorsa yetişir ama 5 doz falan diyorlar.bu durumda illa biri denk gelir hamileliğime..Sen oldunmu aşı..
Canım ben 24. haftanın içindeyken 1 doz oldum,28 de bi daha olucam,sen iki doz vurul,üçüncüyü 6 ay sonra vuruyorlar ya tek dozla kurtarırsın gebeyken,kimi dr de sen iki doz böyle vurulunca gebeyken bi daha gerek yok diyebiliyor,nitekim son 10 yılda vurulduysan 10 yıl üzerinden geçmemişse vurmuyorlar gebeyken diye biliyorum,sen yine de bi sor istersen,bu arada 5 dozu tamamlamak sana kalmış,mecburiyet yoktur eminim ki,bana hemşire bir ay sonra ikinciyi vurcaz dedi hatta haftasonuna denk geliyor da erkenden olmaz ama daha geç vursak olur demişti,illaki günü gününe de şart değilCanım,burada içimizi döküyoruz doğru ve birbirşmizi doktorlardan daha iyi yönlendiriyoruz,Allah kısa zamanda senin de kucağına sağlıkla bir bebek versin
Canım parası önemli değilde yeterki yapsınlar.2 doz yapılıyorsa yetişir ama 5 doz falan diyorlar.bu durumda illa biri denk gelir hamileliğime..Sen oldunmu aşı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?