Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Amin cnm İnşallah Allah isteyen herkese nasip etsin. doc.dr. ozgur ozyuncu nerde çalışıyor cnm? Perinatolog mu? birdecnm dikiş için herşey dahil mi 2000 lira dedi özgür hoca?

Amin cnm İnşallah Allah isteyen herkese nasip etsin. doc.dr. ozgur ozyuncu nerde çalışıyor cnm? Perinatolog mu? birdecnm dikiş için herşey dahil mi 2000 lira dedi özgür hoca?

ozgur ozyuncu hacettepede doc.
perinatolog iyi dr hem ucretsiz ama ona muayne olmak cok zor ben hamile kalmadan once gitmistim dr hamile kalinca gel dedi bende hamileligimi ogrenir ogrenmez gittim randevu vermedi dr gorustum verdiler randevu almak istersen dr gorus ama senin ozel sigortan var bence gerek yok ozgur deden daha iyi benim ona gitme nedenim acil bi sey olsa hastaneye yatmak icin canim cunku benim ozel saglik sigortam yok bilmiyordum bi sene oncesinden yapilmasi gerektigini evet canim ozgur deren soyledi ve hrs de sadece dogum ve amelyat yapiyo canim hakkimizda hayirlisi
metalcim bu gun hic sesin cikmadi canim..

Son düzenleme:

Burdayım canım. Dün biraz sıkıntılı geçti. Kasılma idrar torbasına baskı ve de baş ağrısı. Bu gün Dr gittim. Kan İdrar tahlili ve kültürü verdim. Hamd olsun. Sonuçların bir kısmı çıktı. Şimdilik antibiyotik başlamayacağız.
Vajinanda ara ara yanma oluyordu. Daha önce Dr verdiği benim o zaman kullanmadığım gyno Canestan1 vajinal fitili kullan dedi.
Bugün ara ara girip okudun sma yazamadım. Ekrana bakamıyorduk yine baş ağrısı ve miğde bulantım vardı. Hamd olsun şimdi iyiyim.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun metalcim. Hamileliğin sıkıntılı geçiyor cnm ama Allah'ım İnşallah bu sıkıntılarının mükafatının verecektir. Sağ sağlim bebişini kucağına almayı nasip edecektir İnşallah. Hem öyle güzel dualar ediyosun ki cnm inan. Rabbim sonuna kadar kolaylık versin.

metalcim
canim cok guclu ol rabbim guc kuvvet versin insallah bu gunlerde gecicek gecmis olsun..
dunde felaket bas agrim vardi acile gidecwktim nerdeyse hemen banyo yaptim ilik su ile gecti denemeni tavsiye ederim bide
patatesi gilimle anlina sar sifa olur insallah ..

gurbetçiii cnm sn ankarada nerde oturuyorsun? birde çalışıyor muydun? rapor açısından sordumda dr hemen verebiliyor mu?

Selamlar.. akşam geçmişi okudum..sonra sofra hazırlayacağım diye yazamadan kalktım eşim gelince..

Ben artık 2 gündür özellikle normal hayatıma döndüm..Dönmek de durumundayım zaten beni bir sürü iş güç bekliyor.

Kontrol iyiydi..doktor sordu var mı bir şikayetin yok dedim..sadece ameliyat sonrasındaki gün biraz ağrım oldu dedim..normal o kadar dikiş atıldı sonuçta dedi.. biraz gezince oturunca kasıklarımda baskı ağrı hiissediorum biraz dedim.. onu her hamile hissediyor dedi..
rahat bir doktorum var yani... rahim ağzı boyunu korumaya çalışacağız..normal hayatına dön yavaş yavaş dedi..bebek iyiymiş..15 haftalık..haftası ile uyumlu..Proluton devam, elevit devam, ferrum devam.. başka birşey yazmadı..1 ay sonra randevu.
Heee tabi bir de doktor sordu ilki neydi dedi.Erkek dedim..bu Kız dedi.. sağlıkcakla gelsinde..
Yarın işe gidecemçooooook iişim varr.. çamaşırlar toplanacak.. bulaşıklar dizilecek.. yarına ıspanak yapılacak...çoçuğun odasını da biraz toplamam lazımmmmmm...

28.haftayı görmeden isim falan düşünmek istemiyorum fakat.. aynı şekilde hiçbir hazırlık yapmayacağım..

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım,iyiyim Allaha çok şükür,hadi iyileş de şuraya bulantılarım var falan yaz artık

ay ne ka güzel olurdu degilmi siz benim yerimede mideniz bulansın benim allaha şükür ogullarımda midem bulanmıyodu ömürümde çok bulanmıştı işşallah mutlu haberi vericem sizlere el kaldırsın ocakta bebegi düşünenlergörelim bakalım topluce hamile kalıyomuşuz sayfalar almış başını gidicekmiş ay hayali bile güzel bizim kızlar bizleri yanlız bırakmam istemedikelrinden sayfaya giricekler sıpalar izin veirrise tabebu arada bu sene erkek senesi 7 adet erkek görmem var

ogretmenim canim sincan ceza evi lojmanlarinda oturuyorum canim calisiyordum ciktim canim ozgur deren rapor konusunu bilmiyorum dogru duzgun recete yazmiyo o beni zorluyo ilac kullan diyo ismini veriyo ama recete yazmiyo ve bana dikisten sonra yatmana gerek yok dedi calisiyormusun dedi yok dedim
belkide rapor verirdi calissaydim
kismet artik..

gamzecim masallah demek bi kizimiz olucak allahim sukurler olsun
benim esimde oglum olucak diyor baska bi sey demiyor benim icimede oyle doguyor ilk iki cocugum erkek sonuncu kizdi bunu bilmiyorum ilk ikisindede lekelenmem olduydu kizda kic lekelenmem olmadi ve bundada lekelenmem var..
bende hic bi hazirlik yapmayacam 28 haftamiz dolsun oyle yapicam..

eylülgülü bende bacak ağrısı hiç olmadı ara ara hideniskonun dediği gibi pelkiv bölgemde ağrı olmuştu ama çok fazla değil ona doktor magnezyum gece kullan demiş ya bende gece kullanıyorum ama ben kabızlık için içmezsem tuvalete çıkamıyorum belki senin ağrılarına faydası olur istersen sende kullan..

melekcim seninde kontrol iyi geçmiş sevindim bebişte kızmış hadi hayırlısı olsun, hazırlıklara erkenden başlamaya gerek yok zaten herşeyi gidip biryerden alıyorsun bir günde halloluyor artık, bebişin sağlıklı zamanında doğsunda gerisi boş..

chnbcim kimyonu bende duymuştum tvde yemeklerine kullanabildiğince atmaya çalış bir dene, birde bebeğin gazı senin ince giyinmenden kaynaklanabilir, sen ne kadar terlesende hava soğuk ve yeni doğum yaptın vücudun açıldı sende gazlısın, ince giyinmekte seni rahatlatır ama farkında olmadan da üşütürsün, buda sütüne geçip bebeğe gaz yapar, ayağına çorap ve terlik eksik etme, en azında ince giyiyorsanda sırtına yelek falan giy sırtını göğsünü soğuk tutma..

Melekçim güzel haberlerle gelmişsin.İnşallah hep böyle gider.Kızımız geliyor demekki.Hayırlı uğurlu olsun.ne güzel bir erkek bir kız.Allah bizlerede nasip etsin.

Kızlar ben bugün yine Osman hocaya gittim.progesteron hormonu tahlili yaptırdı..İnternetten okuduğum kadarıyla adetin 21.gününde bakılıyormuş bu hormona(28 günde 1 adet görenlerde).Ben 31 günde 1 görüyorum.O sebepten 24.günde bakıldı.Sonuç 7.5
İnternetten araştırdığım kadarıyla 6.5 in üstünde ise yumurtlama var demekmiş..10 un üstündeyse dahada kaliteli olduğunu gösterirmiş..
Baştan bir panikledim..değerim düşük gibi geldi.Akşam üzeri osman hocayla görüştüm.Değerin normal,klomene gerek yok..6ay korunmayın dedi.Kalamazsan müdahele ederiz dedi..Hayırlısı bakalım..
Ocakta kısmetse başlarız paşamm..

of canım giyersem de ter su içinde kalıyorum hasta olacağım daha çok(

canım hayırlısıyla doğsun kızın... fazla yorma kendini eşine iş düşüyor...

feryal balık hafızalı oldum transfer tam ne gündü?

Arkadaşlar bugün verdiğiniz cevaplar ve paylaştığınız bilgiiler için çoook teşekkür ederim.2011 haziran ayında evlendim ve eylül ayından beri 1 seneyi geçgindir sağlık problemleriyle uğraşıyorum hemde ne sağlık problemleri evlilik şehir değişikliği alıştığın şehirden ve dostlarından kopmak birde büsbüyük istanbulun yorgun insanlarının arasında yapayalnız kalmak hastalıklarla birlikte dağ gibi geldi ve bu süreçte simdide olduğu gibi eşimden başka kimsem yok anlattığım paylaşabileceğim arkadaşlarım uzakta telefonla hangi birini anlatayım hangi birinde yanımda olsunlar.Amaan böyle böyle derken bebeğimiz olsun dedik doktora gittik eylül 2011de her şey iyi hoş da smear pap denen bir testle öğrendimki rahim ağzı kanserine adaymışım aman Allahım en çok korktuğum şey kanserdi benimi buldu dedim annemin 4 tane amcası teyzesi kanserden vefat etmişti korkular korkular korkular neyseki kansere öncü olan lezyonlar temizlendi ve en azından şimdilik kurtuldum doktorlar hemen bebek yap dediler yine tekrarlarsa rahim komple alınabilir bebeksiz kalma dediler!!!Deli gibi uğraştık 6 ay yok yok neyseki bu site sayesinde rahim filmi çektirmem gerektiğini ve eşiminde spermiyogram yaptırması gerektiğini öğrendim.İkisi de hüsran oldu sonuçlar ne çıksa iyi rahimde yapışıklık kavite dar perde var eşimin sperm sayısı az vs vs vs ulan dedimki hem doktorlar acele et diyorlar hemde hiçbiribunları yaptır demiyor neyseki rahim içi operasyonum oldu yapışıklık vs vs açıldı.şimdide eşinin sperm sayısını arttırmaya vaktimiz yok hemen tüp bebek diyorlar birde rahimde yapışıklık tekrarlamasın diye .bu bir senede melek gibi bir adamla evli olduğum için hergün allahıma şükürler ediyorum eşimden başkası bilmez çektiğimi annem babam canları sağolsun ne desem yapıyorlar ama üzülmesinler diye çokta bir şey anlatmıyorum. Allahım var en büyüğü derdini verdi sabrını verdi dünyaya bakış açımı değiştirdi sağlığımın kıymetini bilmeye çalışıyorum her şeyi kafasına takan biri olarak değişmeye çalışıyorum 1 senede iyiyde gördüm bacıyıda kardeşide arkadaşıda eşide dostuda :) kİMLER OKUR BİLMEM AMA İYİKİ VARSINIZ İÇİMİ DÖKTÜM SANIRIM

feryalcim tahminimce yarin transferin vardi hayirlisi olur insallah canim..

Gurbetci
sagolasi canim benim.

Chnb
Transfee yarin:18::18:
Arkadaslar iki gundur temizlik camasir utu alisveris yemek vs. Derken ayaklarim .......vurdu.
Oyle yoruldumki ama hissetmiyorum bile
Insallah transfer hayirlisi ile gerceklesir.
Ne olur dua edin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…