Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Kıyamam ben o pamuk beyazı oğluşuna,paşam demişti ya şu kocaları biraz pataklamak lazım diye,hak vermemek elde değil

varya bende bir kac gündür dalmamak için zor dayanıyorum
Bu aralar isleri cok yogun
N benle ne oglumla ne kizima ilgileniyor
İyice uzaklaştı, kızın odasını yapıyorum, alıyorum , utuluyorum, doktorlara gidip tahlil yaptırıyorum
Hiçbirinden haberi yok
Esim iyidir hostur amma biraz tembel sanırım
Yakında bir konuşma bizi bekliyor gibi

Yavrum kıyamam. Geçmiş olsun canım
Yarın ileriniz rast gitsin inşallah.

Transcerim yapildi
insallah hakkimda hayirlisi olur
Herkese tesekkurler

Sofika

Ilk seni aramak istedim
sesini duymak her zaman iyi geldi bana
iyiki varsin

Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun.Allahım emeklerinin karşılığını versin..Müşteriye bakarken tel çalınca elim ayağım dolaştı.Eşime dedim ben telefonla görüşücem sen geç kasaya.Allahım insanın içi bir tuhaf oluyor..Kimbilir sen neler hissediyorsun.Sesinden endişen,sevincin o kadar belliydiki..Allahım yardımcın olsun..Ne denir başka..İnşallah birlikte sayarız son günlerimizi.

Ya kıyamıyorum bu kuzulara ben ya.
Benim oğlumda sabahtan beri kırık. Geniz akıntısı var. Yorgun hissediyorum diyor. Hiç okula gitsin istemedim. Yavrum Yinede gitmek istedi. Akşam geldi aynı. Ders yapmakta zorlanıyor. Babasının korkusundan yavrun gıkı çıkmıyor. Eşim yorgun artık. Zaten asebiydi oğluna karşı. Buğün hiç çektmiyorum. Çocuk hasta rahat bırak desem daha da sinirlenecek. Takmış ev çok doluymuş. Tam altı aydır ben evle ilgilenemyince dolaptan çıkan ortada kaldı. Onun yeri şurası deyincede suç oluyor. Sonrada ortalıkta oluncada ev çok dolu diye kızıyor. Girişimiş oyuncakları ayırıyor patır kütür. Dedim yorma kendini. Bu akşam oğlanın ateşi çıkabilir. Sık seni kaldırabilir dedim. Hak verdi şimdi sakinledi anca.
Tabi alışmış adam 8 sene boyunca eve gelince herşey mum gibi. Çalışam da o geç geliyor. Ogelinceye kadar herşey sofra bile hazır.
Bu da onun imtihanı. Rabbim kolaylık versin hepimize. Allah başımızdan eksik etmesin hiçbirini.

Becerikli hatunlar olunca beyler de böyle oluyor.
Eşim hamd oldun bu süreçte bana çok baktı. Ama asla onun dediğimin dışında fikir birşey söylemiyorum.
Hemen sinirleniyor ve bağırıyor. Sabah oğlan şunumu giyse desem hemen kızar. Bıraktım artık. Üç kıyafeti var sanki. Yıkanıp yıkanıp onu giydiriyor. Şu şöyle desem hemen köpürüyor. İnan kızmasın diye hiçbirşey istemiyorum.
Oğlanın okulu benim işyerine yakın olduğundan geçen sene benle gidip geldik. Eşim hiç ilgilenmedi. 17 km uzakta. Kar yağdı yollar kapandı zor gittik sabah geride dönmedim. Dedim akşam sen gel annelerin oradaki evde kalalım. Dedi siz gelin yol açılır. Benim düzenimi bozmayın dedi.
Bu sene o ilgileniyor o götürüp getirdi ilk başlarda. Şimdi sabah servis ile gidiyor. İki ay geçti öğretmeni iki gün önce beni aradı nasılsınız diye. Eskiden tanıdığı için onu hiç aramama şaşırmış. Dedim babası ilk kez sorumluluğunu aldı. Karışmak istemiyorum. Kaç kez aramak istedim. Kendimi tutum dedim. Bide kızar eşim işine karşılamasından. Allah dan aynı okulda kuzenim yönetici onu arıyorum. Bugün hasta idi kontrol edermisin veya beden sonrası terli mi bir bakar mısın diye.

Metalcim haklısın ben herseyi cok yükleniyorum
Ne bileyim azıcık benim kadar hevesli olsun, yükümü hafifletsin isterim :2:

Canım korkulcak bisey yoktur insallah kotu olmuş iki kere git gel medipolde az değilmiş

cnm hayırlı olsun inş pozitif sonuçu alamay az kaldı

safak 11 diyorum inş ışık hızıyla geçsin bu günler

feryalcim hayirli ugurlu olsun uygun gunde guzel haberi alman dilegiyle..
chnbcim sanada ve oglusunada gecmis olsun cnm cok uzuldum kendinide uzme bebek anlar rabbim sifa versin ..
metalcim hidenisko canim inanin ben bu durumda olan eslere cok uzuluyorum benim esim gozumun icine bakinca kendimi suclu goruyorum bu gun bizim gelinde geldi sevindim ama bir yanda da uzuldum sanki benim icin gelmemesi daha iyiydi hic bi seyi istekli yapmiyor gibi yada bana oyle geldi ben buraya bana bakmasi icin getirdim ogle yemegimi hazirlamadi ben soyledim oyle hazirladi ogle yemegimi saat 4 te yedim meyve yiye yiye meyve olucam aksam yemegimide saat 7 de yedik esim geldigi icin bide basi kapali ama esimin yaninda acik ve daha kotusu dar bi esorfman giymis en sonunda dolayli yoldan giyecegin yoksa benimkilerden veriyim dedim oda yok valizde var dedi bende sustum bide kalcalari buyuk bide ben kiskancim esime guveniyorum ama bu dusunce beni yiyip bitirdi bu gun.
bende size icimi doktum kime denirki bu..

Aman canım yapma böyle vesvese sokma içine. Olmadı gönder gelinizi. Bu stres seni daha çok yorar. Yada bu fikirleri hiç sokma aklına. Olmadı al karşına konuş. Rabbim içine ferahlık versin. Senin için ne hayırlısıyla o olsun. Belki o sıkılır gitmek ister. Sen dua et Allah'ın benim için ne hayırlısıysa onu kıl de.

herkese iyi akşamlaarr..

arkadaşlar sürekli yazamasam da sizleri takip ediyorum ve hepinize maaşalalh diyorum..
feryalcim sanada hayırlı olsun demek istedim inşalalh iki haftaya kadar müjdeli haberinle de seviniriz burada.. rabbim yardımcın olsun hayırlısıyla bebişin sana sımsıkı tutunsun inşalalh..

chnb canım maaşallh size.. oğluşunun resmini gördüm 41 kere maaşalah rbbim nazarlardan saklasın..
darısı bizlere tüm bekleyen arkadaşlara inşallah..
hıçkırık konusu geçmiş yapar mısın bilmem ama ben yine de söyleyim arkadaşımın bebişi de sürekli hıçkırıyordu öylesine doktoruna sormuş kontrole gittiğinde.
bebeğin doktoru da bir iki damla limon suyu ver ağzına geçer demiş o da ağzına bir damla damaltmış yavrum yüzünü gözünü buruşturmuş ama hıçkırığı da geçmiş..
doktor söylediği için bende yazayım dedim canım denemk istersen..

saftunç arkadaşım yaşadıkların gerçekten çok yıpratıcı şeyler rabbim dayanma gücü versin sana ve eşine tez vakitte güzel bir yavruyla da tüm sıkıntılarını unuttursun inşalah..
metal duyaydın eylülgülü bade paşam sofika hiddenisko gurbetçi minito mmery melek81 ve aklıma gelmeyen(affınıza sığınarak) herkes...
herkesi çok öpüyorum takvimler çok güzel ilerliyor maaşalalh.. çok yakında yeni takvimlerde eklenecek allhın izniyle....

Sağolun arkadaşlar Allah hepinizden de razı olsun hakkınızı ödeyemem paylaşımınızın ve desteğinizin tarifi hiçbir şeyle ölçülemez.Sizleri seviyorum :) Chnb canım yarın 4 te Arda beyle randevum var 5 te de Cem beyle görüşcem :) Yarın eve geç gelicem Kadıköyde tiyatro çalışmam var ama geçte olsa bütün ayrıntılarını sizlerle paylaşacağım,Sizlere bebişlerinize eşlerinize sağlık ve huzur diliyorum gönlünüzde koynunuzda kollarınızda boş kalmasın inşallah :)

cnm hakkında hayırlısı olsun inş. 11gün sonra güzel haber alıcaz inan bugün elim hep tlf gitti ama nezaman olucağını bilmediğim için rahatsız etmek istemedim rabbim sana sabır ve dayanma gücü versin çok zor 11 gün seni bekliyor seni çok iyi anlıyorum pozitif düşünmeye çalış aklına getirme kötü şeyler bi formda okumuştum ananas ve kabak çekirdeği tutunmayı artırıyormuş dene istersen bende çok olmasada biraz yemiştim büyük bir heycanla bekliyorum müjdeli haberi en kısa zamanda arıcam seni

CHNB CANIM bebişe çok geçmiş olsun.oğlun nasıl karşıladı kardeşini.
HİDDENNİSKO oğluna geçmiş olsun.çok sıkma canını güzelim ne yazıkki erkek
ler çokta düşüncelü olamuyorlar.
FERYAL inşallah herşey gönlünce olsun:)

CANIM TRAVAZOL VERDİ. Bir kere sür dedi. 5 dakika anca ilgilendi... chicco kullansam olmaz mı seti aldım...

karışık renkli değil. benimki lacivert. ben sırt çantalı olanı istedim kalmamış. kesinlikle alacağım sırt çantası...

Canım benim çok zor geçmiş günün. bir çocuğa aşı, iğne nasıl anlatılır ki? Eşin de farkında değildir konuş bence de...

Yavrum kıyamam. Geçmiş olsun canım
Yarın ileriniz rast gitsin inşallah.

Sağ ol canım...

Canım benim benim eşimde öyledir kendi dediğinin dışında kabul etmez. çok sarıyor bebeği ben diyorum çok...
geçecek inşallah bu günler...

Canım korkulcak bisey yoktur insallah kotu olmuş iki kere git gel medipolde az değilmiş

Evet canım az değilmiş...

Canım bence bir süre sonra gönder. başta konuş benim şu saatlrde yemem lazım dr dedi de. bence belli bir süre sonra maddi beklenti de olabilir onun yerine apartmanda varsa birini belli saatlerde ayarla...

feryalcim hayirli ugurlu olsun uygun zamanda bebek haberini bekliyoruz
chnbcim gecmis olsun..uzme kendini bebede etkilenir..

sağ ol tatlım...

salihas canım oğlum daha görmedi kardeşini biz istabuldayız o hatayda okulu var gelemedi...

hadi artık 2. sırası geldi. yeni evine yeni bebek...

arkadaşlar benm nedense bu gün midem bulanıyor acaba bu saaten sonra midemin bulanması normalmidir başlarda bulanmazdı nedense bu gün midem bulanıyor sizdede oluyrmu benle aynı haftadayken ?????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…