Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Amin canım sağol.
Ben hamilelik öncesi sırası ve sonrasında doktorumla abla kardeş gibiydik.
Yaşadıklarımın en yakın takipçisi oldu.
Çocuklarım küvezdeyken çok sık aradı sağolsun.
Bugün kontrolüm vardı rahimim toparlanmış çok şükür.
Tedbir amaçlı smer ve idrar kültürü yaptırdım.
Şuan ki ruh halimden bahsettim oda psikoterapist arkadaşından bahsetti.
Dediğin gibi destek almamı söyledi.
Bana mantıklı geldi kabul ettim.
Haftaya başlıcam inşallah.
Bazı birikmişlerim vardı.
Gebelik ve lohusalıkla birleşince baya etkiledi beni.
Bende bana iyi geleceğini umud ediyorum.
İnşallah psikologla iyi iletişim kurabilirim.
Ben biraz ketumum da.

Çok iyi olmuş canım. Sakın yarım bırakma öncelikle hem ruhen hemde bedenden sağlıklı anne.
Canım bende İzmit de oturuyorum. Kimleri tavsiye etti. İsim verebilirmisiniz. Ben bu konuda çok araştırdım ama içime sinenin pek olmadı.

İnşallah bende çok umutluyum.
Kocaeli tıp ta Elif Hare Uysal varmış yeni gelmiş sanırım.
Ben Konak hastanesindekine giderim diyordum ama tanımıyorum doktoru.
Bana yakın diye öyle düşünmüştüm.
Ama Kocaeli tıp ta uzak sayılmaz.
Duydun mu canım doktorun ismini?

canım benim arkadaşımın ikizleri vardı dedi paşa igne olucek kız gelirmisin neyse gittik hastaneye bacagından yapıyolar igneyi nasıl aglıyor annecim acıyor diye ay ne agladım dayanamadım çıktım odadan arkadaşada dedim ne ruhsuz kadınsın o çocuk aglıyor sende tık yok dedi alıştım artım zevkimizden igneyi vurdurmuyoruzki dedi oda rahat dursaydı hasta olmasaydı dedidedimki allahım benim bebegim olsa bebek aglsa doktorun saçını başını kesin yolarım
ogluşuma maşşallah canım sevindim sarılıgı ebegim çok çıkmış ya bizim ablamın çocugu 11 di yatırdılar hastaneye ama 18 sonrası riskli diye biliyorum neden yatırdılarki bizimkine:44::44:
senin kocanı ve hideskonun kocasını çok pis dövesim geldi hemaynaklar ne olucek zati stresliyim bu aralar iyi gelir birirlerini dövmek
okadar duygulandımki anlatamam canım demek bebegin odasına girip okuyum dokunuyosun mobilyalarına he nede gzüel şey evladının yolunu beklemek bende çok istedim yavrumu ama olmadı odasında oturuyorum şimdi eşim odasında otrusan daha kolay atarsın acını dedi bazen duvarlara bakıyorum diyorum ah ömürüm güzel kızım senin odan olucekti bembeyaz mobilyalarla döşücektim diye sana zahmet odasının resimlerini çekip koyarmısın benim için ne olur çok isterim görmek

Duymadım canım.
Dr tavsiye ettiyse iyidir. Bence bir git önemli olan seninle frekanslarının tutması.

teşekkür ederim canım güzel dileklerin için...benim 2 ayı eni geçti senin 4 oldu demek

bende aynı seyi yasıyorum acım azalmıyor artıyor derdim gitgide büyüyor.
unutamayız arkadasım,unutamayız..ancak yeni meleklerimizle acısı diner azda olsa..

korunmayı ne zaman bırakacaksın?herhangi bir saglık sorunun varmn ı yeniden baslıyacakmısın çalısmalara?
Allah ım bu acıyı yasatmasın kimseye

Canım test sonuçlarınızı güzel çıkmasına sevindim. Rabbîm hep sağlıkla büyütsün Arda mızı.

Emmesi de çok güzel maşallah BarekAllah

Sağ ol canım benim...

ogluşuma maşşallah canım sevindim sarılıgı ebegim çok çıkmış ya bizim ablamın çocugu 11 di yatırdılar hastaneye ama 18 sonrası riskli diye biliyorum neden yatırdılarki bizimkine:44::44:
m

canım bilmiyorum referansı yazmıyor emiyor salık değil. değer iyi dedi...

mmery, melek18 canım

inşallah geçecek ben de çok sevindim burayı bulunca...

burası iyi geliyor gerçekten...

hidennisko eşim medela elektrikli almış 155 tl ye kadköyden. pratik bir şey...

metal nasılsın canım? kotrol ne zaman?

saftnç ayrıntılı yaz merak ettim...

duyaydın canım 40 gün çıkmam dedin ya topuk kanıydı kontroldü çıkılıyor netten aldım çok şeyi ben sen de 28 i geç al...

ben pijama dünyasından memnun kaldım gecelik sabahlık, pijama aldım ...

bebek şekeri sepeti filan nette var güzel ve uygunlar...

Arkadaşlar ben bugün sağlık ocağına gittim.Aşı olayını netleştirmek için.Aile hekimine durumu anlattım.Dedim ben 2.hamilelik düşünüyorum aşı yaptırmak istiyorum.Tamam dedi hemen.Ne zaman istersen o zaman olabilirsin.Zamanı farketmezmiş.Sonra aşı odasına gidince çizelgede yazıyordu.Hemşirede anlattı.
1.dozun koruyuculuğu yokmuş
2.doz 1.den 1 ay sonra yapılıyormuş ...3yıl koruyuculuğu varmış
3.doz 2.den 6 ay sonra yapılıyormuş.... 5 yıl koruyuculuğu varmış
4.doz sanırım 1 sene sonra .....10 yıl koruyuculuğu varmış
5.dozu hatırlayamadım şimdi..

Yani ikinci dozu olan arkadaşlarım varsa bence devamınıda getirsinler.2.hamilelikte aşı derdi kalmaz

Ben şimdi kısmetse 1.oldum...2. yi 1 ay sonra
3.yü olabilirmiyim kısmet.Hamile falan kalırsam allahın izniyle.doktor izin verirse olurum.

Birde arkadaşlar ben fakülteden randevuyu aldım.Ama nasıl yalan söyliycem doktora bilmiyorum.Resmen korkuyorum ya başıma bi iş açılırsa diye..
2 düşüğüm var demeden yapmayacaklar tahlilleri onuda biliyorum..Aslında sadece koagulasyon testleri yapılsa yeter..genetik araştırmaya gerek varmıki.
sizce 1.düşük doğumdan öncemi oldu diyeyim..Birde kaç haftalık demek lazım bilemedim.Evde yaptım diycem ya..gebelik testi yaptıktan bir kaç gün sonramı oldu desem ne desem..

Olacak canım, inşallah hem yolunu gözleyeceksin , hem de dogunca yüreğin sızım sızım sızlayacak ona her baktığında
Oda dayapacaksin ciciler de alacaksın
Odasının resmini koyarım CNm tabi
Ama hafta sonu vakit bulurum sanırım

Hadi bakalım bol bol süt olsun :)))

Benim de içim durmuyor zaten,annemle netten yatak baktık,ablam öğle tatillerinde yeğeni için gezip araştırıyor birşeyler,netten ben de daha ufak şeyleri alırım ditorum,port bebe konusunda kararsızım,şu bebek arabasdına da takılan aynı zamanda oto koltuğu gibi kullanılanlRdan mı alsam acaba

Çok heyecanlıyım bi geçsrk 28 i,karnım bütüdükçe daha bi zevkleniyorum Allahım tamamına erdirse inşallah,iki ablam da pek hevesli benim bişey almama gerek kalmayacak gibi

Canım kıs bebeği olacag icin port bebe daha iyi olur bence ben öyle almayı düşünüyorum 3 tane yeginim var 3 de kis bebeg onlardan tecrubeliyim ilk yeğenime oto koltug almıştık ilk aylarda kullanamamisti bebek arabası alırken oto koltuğa uygun olanından alabilirsin
Haftalar geçtikçe heyecanda artıyor bende Aralık'tan önce aldırmiacam bisey dedim ama ben dayanamadın daha dogrusu indirimi kaçırmak istemeğim netten sling kanguru aldım

ben 2.yi olunca oradaki doktor bunlar seni 5 yıl koruyacak bir dahaki hamileligini rahat geçir demişti..
ama sende 3.de 5yıl koruru görmüşsün bak kafam karıstı simdi..

6ay sonra 3.gerek demek..insallah ozamana hamile olurumda hiç gidip aşı işine bulasmam

bana bi iş açılmadı canım..
ilki kimyasal gebelikti onu söledim sende söleyebilirsin..
ikinci de kalp atısı duyulmadı doktor 4-5gün sonra gel bakalım dedi eve gittim siddetli kanamam oldu..
doktora gittim geri kesenin düştügünü ögrendim dedim..
bir deileri haftalarda olan 3.kaybımı söledim
sanırım gayet olagan geldi onlara hiç birsey sormadılar..

napim Allah affetsin bir 2. gercek dısıydı ama belki onu sölemesem kan pıhtılaşması oldugumu ögrenemiyecektim..

chnb bende sizleri buldugum için çok seviniyorum

hidennisko,paşam gibi bende bebegininodasını merak edıyordum..
şimdi görecegm sanırım,sevindim..

geceleri girip bakıp dualar okumana bile imrendim..
çünkü ben cok hevesliydim dogum oldugu aksam bile elimde kataloglar bebek odası seçiyordum.

dogumdan sonra da sürekli daha dün gece bebekodası seçiyordum daha dün gece diyip durmusum ebeler bile aglamıs benle beraber..

anlayacagın hevesim kaldı içimde..inşallah bir dahakine banada kısmet olur

bade canım ilki ilk evlendiğimizde ilk aydı gebelik testinde çıktı 3-4 gün sonra kanama oldu dersin. Dr ye gittiğimde kese filan yoktu özel muayeneye gitmiştim dersin.

Bence 2. düşüğüm de kimyasal oldu kanda çıktı kese filan görülmedi de.

duyaydın ben başka kullanmadım bilmiyorum port bebe büyük oğlumda da kullandım. memnunum. 5 li set aldım derili port bebe 89 tl ydi. kanguru, alt açma, ana kucağı, port bebe, kol çantası var.hem de izmirden geldi ürün...

kuzum gözlerim doldu okurken olacak canım bak benim 2 düşüğüm bir 25 haftalık kaybım var oldu sizin de olacak sabır canım benim...

Hadi yaaa,ben de hep istanbuldaki yerlerden beğeniyorum ama yatağı izmirde buldum,anamın başının etini de yedim,gidip bakarım diyor

Dediğin setlere baktım canım,karar vermek zor,anlamıyorum hangisi daha kaliteli,senin portbebe seti de mi chicco?

eylülgülü canım iyi yapmışsın,korka korka bebeklerimiz eşyasız olacak bu gidişle,sadece gönül isterdi ki gidip kendimiz bakıp alalım,olsun bebeklerimiz sağlıkla doğsunlar da neyseki internet diye bişey var :)

Arkadaşlar merhaba kimler ne yapıyor neler yazmış okumadan hemen yazayım dedim umarım herkes iyidir.Bugün Arda Beyle randevum vardı hatırlarsınız,Çok pozitif hoş bir insan Arda Bey ama çokta akıllı dikkatli önce chnb ve sizlerden aldığım bilgiyle hazırladığım dosyayı sundum amaaa önce sizleride söyledim onların sayesinde burdayım dedim :)Dosyamı tek tek inceledi muayenemi yaptı hem ultrasanlo rahim içine ve ağzına baktı hemde eliyle rahim ve rahim ağzını kontrol etti.Şuanda çok normal gözüküyor uzunluğu dedi doğumda ki durumu önemli dedi.Rahim ağzı üst kısmı gayet etli ama alt tarafta konizasyondan dolayı incelme var dedi.Sonraaaa gebelik oluştuktan sonra sana ilaç tedavisine gerek olmayabilir,serkulajın yerinede sadece progesteron tedavisi uygulayabiliriz dedi.Serkulaj olmayadabilir oladabilir dedi.Daha önce bir düşüğün erken doğumun olmadığı için sadece konizasyona bağlı bir durum olduğu için böyle dedi.Konizasyon geçirmiş olman illada rahim ağzının açılacağı anlamına gelmiyor dedi..Tabi gebelik olmadığı için henuz olasılıklar üzerinden gittik.Ama artık hamile olduğumda doktorumun Arda bey olmasına kesinlikle eşimde bende karar verdik.Daha sonra Tüp bebek için Cem beyin benim geleceğimden haberi vardı Bir Arkadaşımız Cem beyle görüşüp benim geleceğimi söylemişti ve oda sağolsun hastalarıma başlamadan bir görüşeyim dedi ve çokta güzel ilgilendi. Arda Beyde benimle ilgili bilgileri paylaştı küçük bir özet yaptı.Ve Cem bey benim hormon testlerime ve yumurtalıklarıma baktı eşimin spermiyogramına baktı benim 2 ay önce yaptırdığım laproskopik histeroskpinin dvdsine baktı veee dediki şu anda bir sıkıntı gözükmüyor.Bebeğiniz kendiliğinden olabilir de dedi.Ama bizden eşimin spermiyogramını tekrarlatmamızı ve benimde AMH (yUMURTALIK REZERVİNİ TAM OLARAK ANLAMAK İÇİN) testi yaptırmamı istedi ben testi verdim.Eşimde spermiyogramı verecek yarın.Sonuçlara göre sizi arıycaz bebek konusunda neler yapacağımızı daha net değerlendirelim dedi.Ben Cem Beyide Arda Beyide çok beğendim Kariyerleri uzmanlıkları çok iyi bir o kadarda mutevazı insanlar.İyiki sizleri tanımışım ve bu güzel insanlarla görüştüm.İçim çok rahat hiçbir şeyden korkmuyorum.Ben Allahın bana verdiği akılla doğru yolda doğru adımlar attığıma inanıyorum gerisinide RABBİME bırakıyorum.O hakkımda hayırlısını bilir ve verir.Bugüne kadar üzüldüğüm keşkelerim hep iyiki oldu eminim bu süreç bana çok şey öğretti ve öğretecekte.Her şeyin kıymetini değerini biliyorum artık.Bugün Okula giderken bir güzel ıslandım yağmurda ama içeri girdiğimde çocuklar kadar şendim.Yağmur kar soğuk her şeyi sevmeyi öğrendim her şeyi:) Canlarım sizleri çook çok öpüyorum..İyiki varsınız Hakkınızı helal edin.Sevgilerimle...

Canım insallah beğendiğin oda takımını almak nasip olur ben korkumdan alamıyorum dogumu bekliyorum hamilelik suprizlerle dolu garantisi yok benimde kızımda annem beşik almıştı örtü takımını bı kaç parça bişeyler almıştı tamda o gün anneme gidecektim görmeye ama olmadı o gün sancım ve kanamam olunca hastaneye gittim bu zaman oldu daha gormedim gormekte istemiyorum bunları yazarken bile kotu oldum Allahın takdiri tekrar yaşatmasın bu acıyı

Azıcık eşimi seveyim gözümün içine bakıp duruyor kedi gibi :) Sorularınız ve yorumlarınız olursa yarın cevaplarım şimdilik çıkayım arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…