Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
salihas canım oğlum daha görmedi kardeşini biz istabuldayız o hatayda okulu var gelemedi...

hadi artık 2. sırası geldi. yeni evine yeni bebek...

ara ara girdiğim için bilmiyordum canım kardeşini görmediğini.güzel karşılar umarım.

2.bilmiyorum canım kızım kardeşsiz kalsın istemiyorum. izmire yakın tayinimiz çıkarsa birkaç seneye inşallah .

kizlar ay cok saolun bende yazsammi yazmasammi diye simdi derler dedim ilk gunden soyleniyor diye ama ilk gunden boyle yaparsa bende hic karsima alipta konusamam onunla hic zaman gecirmemisimki ilk bu zaman d.bakira yilda bi iki yilda bi gidiyorum bi hafta kalip geliyorum hic zaman gecirmisligim yok anlayacaginiz bilmemki..
yegenimin karnini doyurdu benim kaldi baskasinin eline bakmak cok zor ...
zaten ozgur deren yatmana gerek yok dedi sadece kendini yorma dedi ileriki haftalarim nasil olucak bilmiyorum allahim bizlere yardim etsin hep sikinti gercekten cok zor bu gun dusun dusun halimi kasiklarim simdi agiriyo..
allahim yardim et icimden vesveseyi cikar..

saol canım iyiyim arada oluyo işte bu tür fazlaca kasılmalar.sen nasıl oldun?aynen benimde kasıldıgı an mesaneme feci baskı yapıo kımıldayamıorum yürüyemiyorum gecene kadar tas olup kalıyorum resmen...kasılmalarla bir ilişkisi varmı bilmem ama midem bulandı basım sag tarafı enseme gözüme vuran bir agrı oldu iki gün gözüm cıkcak gibiydi yerinden midemde bulandı gün boyu yiyemedim ve tabi aksama afedersin defalarca kustum oda öle rahatladı...inş sende iyisindir...ya varya arkadasım yeni dogum yaptı biz bukadar herseyde şkayetci panik oluyoruz ya inan karnındayken kıymetini bil dogunca daha zor diyo ama işte olmuyo...Allah yüzümüze baksın rahatlık kolaylık versin hepimize...

anneligin en zor durumlarından biri sana dimdik bakan masum koca koca gozler ve anne bana acı veren bir seye nasıl izin veririsin hani sen beni korurdun bakışları,igneyi yedigi andaki hayal kırıklıgı,guvenin yıkılması ve buna ragmen sıkı sıkı anneeee diye sarılması :8 insanın ici gidiyor ama onların iyiligi icin,Allah başka hastalık dert keder vermesin evlatlarımızdan yana inşallah!
annenin bebegini dusununce bile sutu gelir ya ben Filizi seyrederken bile bazen geliyor,İnci yi emziriyorum cok sukur ama Filizi emziremedim,emzigini yıkadıgımda anne sıcak sıcak yıka diyor bazen,ilik ilik dudaklarına degsin diye ve benim icim gidiyor canım yavrum annesinin sıcaklıgını alamadı diye cok şukur yine de anne sutu aldı diye teselli ediyorum kendimi diyorum guzel Allah´ım bu sevgiyi icime doldurdugun ve bu mutlulugu bana yaşattıgın icin sana şukurler olsun,her isteyene de nasip et guzel Allah´ım!

arkadaşlar benm nedense bu gün midem bulanıyor acaba bu saaten sonra midemin bulanması normalmidir başlarda bulanmazdı nedense bu gün midem bulanıyor sizdede oluyrmu benle aynı haftadayken ?????

Ben oğlumda son ayda hp kustum
Bunda da başladı yavaş yavaş sanki

Ben en sonunda koluna su sürecekler dedim, öyle acmıştı
Eve gelinde bana diyor ki bana yalan söyledin
Cok etkilendim kızlar ya, gece gözümün önünden gitmedi kuzummm, uuyamadim, kalkıp kalkıp izledim, dua ettim, sen bu anıyı unuttur allahım ona diye

Gurbetçi arkadaşlarda yazmış
İcine vesvese verme, olmadı gönder usulüm sikilacagina

Hiddenisko aynı durumu bende yasadım daha once oglumu asıya goturdum.. ancak yalan soylemedım sonra bana olan guvenı aazalmasın dıye.. Agladı zorla actık kolunu cok az acıyacak hemen gececek dedım.. cok zor oluyor evet ama guven daha onemlı..

Geceleri uyuyamayınca sabah uykusu çok tatlı geldi kalkamadım servisi kaçırdım.. işe gelmem İstanbul trafiğinde çok zor oldu.. Saanırım hala hamile olduğum belli değil.
Önce minübüse bindim Erenköy Kadıköy arası ayakta kaldım.. Sonra Metrobüse binmek tam bir işkence.. insanlar hayvan gibi itiyorlar en yoğun zamanı sabah iş zamanı zaten.. Allahtan ilk duraktan biniyorum.. Sonra in Zincirlikuyu da tekrar minübüse bin Balmumcu.. işkence idi gerçekten.. sanırım zor olacak bu kasık ağrıları ile çalışmak..

Allahım sabır versin meleklerimizi korusun diyorum

Canım sen isin karşıda ne kadar zor anliyorum de bı ara karşıda çalışıyordum sabah is saati metrobuse binmek bile zor hele bide hamileyken cok dikkat et servisi kaçırmamam gerek

arkadaşlar benm nedense bu gün midem bulanıyor acaba bu saaten sonra midemin bulanması normalmidir başlarda bulanmazdı nedense bu gün midem bulanıyor sizdede oluyrmu benle aynı haftadayken ?????

reflüden mi acaba? benim ondan oluyordu. Bebek hareket ediyor di mi? sorun yok o zaman...

İnşallah çıkar tayininiz canım...

Amin canım ne güzel yazmışsın...

canım ona sarıl konuş. eminim anlayacaktır. ben oğluma çok kötü davrandım 1. sınıfta hala benim iyiliğim için yaptın diyor ... kıyamam ya...
bu arada yine iyi not almış sınavdan:))

canım 2 cm ken ben doğuma dek yattım. sana niye rapor vermiyor dr?

biz de oğlanın testlerini yaptırdık...

Bizim doktor böyle işte... Bir de öncekindede onda doğum yaptım biliyor durumumu.. Öncekinde benim 2 cm iken 1 hafta sonra ölçüm alamadı kendisi.. 0 dedi bebek dayanmış rahim ağzına dedi..bunları bilmesine rağmen böyle çok tüketmeyelim raporlarını şimdi.. sonra daha çok ihtiyacın olabilir dedi..

feryal transferin hayırlı olsun canım, inşallah güzel haberler alıcaz senden..

chnbcim bebişin kafasındaki konak olabilir hideniskonun dediği gibi egzama bu kadar küçük bebkte pek olmaz herhalde çok köütü değilse ilaca fazla yüklenme biraz kendini toplayınca zeytinyağı sürüp fırçalamak iyi gelir, en azından çok işe yarar ve bilindik bir teknik, sarılıkta inşallah çıkmaz canım, geçmiş olsun..

hidenisko geçmiş olsun oğluşuna inşallah tez zamanda atlatır bu durumu sen ona moral olucak birşeyler yap istediği bir oyuncağı al yada bir oyun alanına falan götürsün babası erkekler hep böyle canım, geçen bende birkaç parça şey aldım eve geldim kız uyuyunca bakıyorum kendi alırkende ordaydı ilgilenmedi, evde de bakarken bak güzelmi falan diyorum hiç pc den kafası çeviripte bakamıyor, bende kızdım ne ilgisiz zevksizsin ya diyorum çocuğa aldığımız tek şey bunlar ona bile bakmaya tenezül etmiyosun sanki, cevap gereği bile duymuyor..

Varya okudukça ben yoruldum sanki,
Evde olmak dinlenmek hamile bir kadın için cok önemli bence

Aferin yakışıklı abiye , arada hepimizin birşeyleri kötü yada yanlış yaptıgı oluyor
Sen de hemen üzme kötü bir not aldığı zaman yada öğretmeni olumsuz birsey söylediği zaman
Bak oglusun istediği zaman yapıyor

Aralık bitince sifirlanmiyor mu raporların, Ocak ayında yeniden başlaması gerekiyor diye biliyorum
Ama sadece memurlukta mı öyle acaba

Evet tatlım, dün gidelim oyuncak alalım cok cesurdun annecik dedim,
Cok yorgunum anne, her yerim ağrıyor dedi
O kadar sıktık ki tutalım derken cocugU, birde ağladı hirpalandi
Bugün okuldan aldıktan sonrA götüreceğim kuzumu

Benim esim bebeğimizin kız olduğunu öğrendiğinde hastanede az kalsın ağlayacaktı,
Dedim rezil etme beni
Allahıma şükür, sana da cok teşekkür ederim dedi, biz nasıl bir sevap işledik yaradan bize böyle güzel hediye verdi dedi.
Ama gel gelelim odasını hazırladım, dekoratif eşyalar aldım, kıyafetler,banyo malzemeleri,doğduğunda dağıtacağım keseleri aldım, süslüyorum,poşetleri falan görüyor, ama hiç sormuyor,bu konular da hiç heveslenmiyor
Bn her gece oğluma bakıp onu okuduktan sonra kızımın odasına giriyorum, mobilyaları seviyorum, okuyup çıkıyorum
Sanırım bu kadınlara ozel birsey

Chnb chicco olmaz mı demissin
Tabi ki olur CNm, iyi bir marka o da, travacortu doktor oğluma vermişti,dış çıkardığı donemde poposu kamadan yara olurdu
Bence de zamanla geçecektir
Cok da fazla ilaç içeren kremler kullanma bence

Anlat biraz da bize, geceleriniz nasıl? Uykusuz mu oğlumuz ?
İki göğsünü de emıyor mu?sagma malmedi aldın mı merak ettim

Canım konak değil böyle sanki su toplamış küçük küçük kabarcık olmuş. hep şapka takıyoruz ve eşim ve ailesi sıcağı seviyor çok sıcak tutuyorlar bilemedim ondan mı? başımda karışan çok...

sarılık 13.8 çıktı normal dedi troid de normal çıktı... şükür...

canım erkeklerin çoğu bu konulara karşı öyle bir şey desem ne gerek var diyor. mesela bebek şekeri yaptırdım ikram ederken hoşuna gitti...

canım sağ ol. oğlum yorsa da bizi ödülle yapıyor babasının katkısı çok oldu sağ olsun...

götür canım çocuklar çabuk affeder bakma... biz daha çok üzülüyoruz...

şimdi bebiş doğunca heveslenir merak etme canım...

canım geceler iyi şükür. gazı oluyor biraz ev merkezi sistem buz gibi oluyor. biz de sürekli elektrikli açıyoruz...

emiyor şükür canım... şimdi gitti kadıköye medela alacak....

Ah canım benim benim ne kadar zormuş.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.Yaşattıklarına da sabır versin.Seni çok iyi anlıyorumBen de aynı şeyleri yaşıyorum.Benim kızım melek olalı dört ay oldu.Ama içimdeki sızı azalacağına hep ertıyor.Bu site bana da iyi geldi.Beni anlayan insanlar burada.Yaşamayan bilmiyor.Takıldın kaldın unut artık diyor.Nasıl unutayım meleğimi ben.Okuyorum ve okudukça bu dert yalnız ben de değil deyip teselli buluyorum.

Sen rapor yüzünden mı gidiyorsun ise?heyet raporu al ben Haziran'dan beri gıtmıyorum ise raporluyum sende alabilirsin hakkın

Sen rapor yüzünden mı gidiyorsun ise?heyet raporu al ben Haziran'dan beri gıtmıyorum ise raporluyum sende alabilirsin hakkın

Benim mesleğim insan kaynakları biliyorum aslında heyet raporu alabileceğimi ancak önemli olan doktorumun rapor verilecek bir durumum olup olmadığını düşünüp düşünmemesi..
Ve doktorum istirahat etmeme gerek olmadığını düşünüyor şu aşamada.. Yoksa ki öncekinde 26.haftadann 32.haftaya kadar hastalık raporu olarak vermişti zaten. Bunda gerek duymadı

Canım test sonuçlarınızı güzel çıkmasına sevindim. Rabbîm hep sağlıkla büyütsün Arda mızı.

Emmesi de çok güzel maşallah BarekAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…