Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnb , doğumda gecelik mi daha rahat oluyor yoksa pijama mı?
birde emzirme sütyeni yada atleti alsam hastane de giyiliyor mu? ben oğlanda ne yapmıştım hiç hatırlamıyorum
Bende merak ediyorum birde yazlık kumasmi kislik kumasmiydi lohusashop da cok guzel modeller var yazlık modellerin hepsi indirimde hemde cok güzeller kıs diye almaya cesaret edemiyorum

kizlar emzirme sudyeni aldım fakat onu da bildiginiz normal sudyen gibi kullanıyorum,yani cıt cıt yerinden sokup takmaya ugrasana kadar sudyeni asagı kaydırıp dayıyorum memeyi,sadece eger misafir falan varsa ve baskalarının yanında emzirmem icab ederse belki gogsu daha az actıgı icin tercih edilebilir ama onu yapana kadar da gider baska odada emzirir gelirim.Hevesiniz olan herseyi alın ama bazen hevesini alacak kadar bile kullanılmıyopr aldıgımız urunler.Normal dogumda gecelik daha pratik sezeryanda nasıl daha kullanıslı olur bilemiyorum.Geceligi cepli alın normal dogum olursa cep telefonu yada mendil vs gibi koyarsınız sancı cekrken dolasırken vs ben cepli aldım ama benim sansıma suni sanci yuzunden beni hic kaldırmadılar hic kalkmadan 13 saat yatarak cektim sancımı.Yeri gelmişken normal mi sezeryan mı konusuna degineyim bende.İki kızımı da normal dogurabildim cok sukur gerci artık normal dogumlar da cok normal degil her iki,sinde de suni sancıyla dogum oldu.İlkinde adet sancısı kadar bile agrım olmadı ikincide cok afedersiniz bogure bogure sancı cektim.İlk genc kızlıgımdan beri hep hayalim normal dogum yapmak oldu,annemin anlattıkları dogum hikayeleri cok ilgimi cekti hep,hic olumsuz bir bakışım olmadı dogumdan yana o yuzden de cok mutluyum ikisi de normal oldu diye.fakat sezeryana da hic karsı degilim,gerekli olan durumlarda mutlaka tercih edilmei ama gerekli durumlar aslında sanılanın aksine cok cok nadir.Filiz kordonu hem govdesine hem de boynuna dolalı haldeydi dogum anında ve bu bile doktorumun dedigine gore sezeryan dogum sebebi degildi.Normal dogurmaktan korkmayın,ikincisi cok zor olmasına ragmen yine olsa yine normal dogurmak isterim,tabii bu sefer ozel bir hastanede ve uzman bir doktorun kontrolu altında,stajyerlerin saskın bakışları arasında degil.Cok da isterdim hersey normal gelişsin,sancım suyum zamanı gelince kendiliginden gelsin suni sancı epidural vs olmasın hersey dogal olsun ama olmadı,size kısmet olsun inşallah!

Son düzenleme:
kizlar verdiginiz linkleri tikladim harika seyler karsima cikti cok hoslar insan kendini tutamiyor bi 7. ayima girseydim almaya baslardim..

Bende merak ediyorum birde yazlık kumasmi kislik kumasmiydi lohusashop da cok guzel modeller var yazlık modellerin hepsi indirimde hemde cok güzeller kıs diye almaya cesaret edemiyorum

Canım memorialde odalar çok sıcaktı ben uzun kollu 3 gecelik bir pijama takımı kullandım . uzun kollulardı pişman oldum kısa kollu almadığıma hastaneye göre değişir ısı sanırım. zaten lohusayken çok terleniyor...

canım sepet derken yanlış demişim port bebeye sepet dedim. buraya beşik almadım gece port bebeye koyuyorum ağzını kapatmıyorum...
başta odanda olması mantıklı bence de...

canım benim iki bacağı sallanıyor her yerden destekli. evde iş yaparkn bile kullanmıştım dışarıda eşim takıp bebeği koyuyordu. 4 aylıkken koydum ben... gündüz anakucağında gece portbebede...

idrar kültürüm içn hastaneyi aradım
üreme olmamış, temiz dediler

çok iyi sevindim.

birde emzirme sütyeni yada atleti alsam hastane de giyiliyor mu? ben oğlanda ne yapmıştım hiç hatırlamıyorum

canım ben gecelikle rahat ettim pijamayı indir vs. zor oluyor hemşirede kanama kontrolü filan yapıyor gecelik rahat...

sofikada demiş süngersiz sütyen de aynı işi görür. 2 tane emzirye sütyeni bir de atletini aldım. Atleti çok gerekli değilmiş. sütyen dışarı için gerekli olabilir. millet emzirme önlüğü de alıyor ama sıcak geliyor ben daralırım almadım ...:))

Yok canım bundan cocuk dusermi hiç ama cocuk oraya nasil girer çözemedim karışık geldi bana

ben yangınım
chnb ve sofikada gecelik demiş
en güzeli sanırım kısa kollu bir gecelik ve üstüne de sabahlık tarzı birşey
çorap da giyeriz
ayy ne çirkin oluruz

selam milleett...:)))
ohhh keyifler yerinde maaşallah..
bebek hazırlıkları falan düşünülüyor çokk güzeeellll....
bende chnb gibi beşli set aldım deri sanırım happy baby ürünüydü nette de vardı ben buradan 85e aldım belki de aynı settir chnb:))

chnb canım birde bebek şekeri sepeti demişsin
bende araştırıyorum da sen hangi siteden sipariş verdin memnun kaldın mı ürün iyi miydi
malatyada satılan bir yer yok zaten ben mecburen netten alacağım insnlara hatıra kalması açısından çokk istiyorum
magnet falan diyorlar o nasıl oluyor hangisi iyi oluyor bilgisi olan var mı kızlar..

bilemicem canım ablamı oglu bir gece yatmıştı neyse ne ya zati kötü olsaydı çıkarmazdılar sıpamı
olurmu dersin hayali bile güzel kzımı kaybettigim akşam koridora çıktım açtım camı içime hayayı çektim dedim paşa gene olmadı bak cennete gitti bebegin dedim olmadı olamadı malesef bebem ya inan dedigin bile hayel inanırmısın korkuyorum ya hayallerim gerçekleşmezsekorkuyorm ya gene yavruma mahrum kalırsam gene aglar eziyet çekersem diye korkuyorum inan odasını boşaltmıştım ne varsa ama olmayınca olmuyorki degilmi galiba sag saglim dogursamda inanamam derim bu bebek benimmi kesin aglarım onun garantisini verriyim allahım bundan sonraki yavrularıma ömür versin işşallah emelime kavuşuyum bugün doktorlarda biri vardı bebegi ne gülüyormuş ne aglıyormuş baba anne okadar çaresizki içim parçalandı ne agladım ben dedim paşa ya öyle olsaydın ne yapardın allah korusun rabbim ne veririse hayırlısını versin işşallah kaynanam hafif bir operasyon geçirdi inanın hiç gidesim yok bana yaptıkları için ama ne yapayım allah rızası için gidicem malesefcanım çok sıkkın benle konuşmayanın ayagına gidicem malesef eşim üzülmesin başka zaman olsa tögbe gitmem ama gidicem malesef
canım hiç kullanışlı degil canım şöyle çıkarıceksinki keyifli keyifli emziricenn oneymiiş çıktçıktıgörgür olsun ikiz kuleler
http://www.unnado.com/urun/detay/MTcyNDMz

bu nasıl acaba kızlar, vdeoda var, çocuk düşer mi içinden dersiniz
bilmemki alda görelim düşermi düşmezmi

Bende normal doğum yaptım ve yanıma 1 gecelik 1 pijama takımı almıştım. Pijama takımı ile daha rahat ettim altında pet oluyor falan.. Sezeryan olanlarda sanırım gecelik daha rahat olur dikiş yerine gelmiyor falan..

Benim doğumum normal kendi sancımla epiduralsiz yani tamamen doğal oldu.. umarım bu doğumum da zamanında ve normal olur..

Heee bu arada sancı gelene kadar dolaştım ancak sancı geldikten sonra hiç kalkmadım yerimden :))) hatta aralarda uyuyarak kestirdim bile..
Akşam 6 da hastaneye yattım. Gece 12 ye kadar gezindim çünkü suyum gelmiş ancak hiç sancım olmamıştı..Gece 12 den sonra sancım gelmeye ve artmaya başladı..12 ile 3 arası aralarda uyuyabilecek kadar sancı çektim. Ammaaa gece 3 den sonra gelen sancı çok fazlaydı..ve 4 bucukta dogumhaneye girdim..4:51 de oglumgeldi..
yani dogumumun kolay olmasını aralarda dinlenmeme de bağlıyorum.

Son düzenleme:
Böyle dogum hikayeleri okuyunca normal dogurasim geliyor ama kotu hikayelerde var iste sofikaninda ikincisi zor olmustu sanırım birde bugün bı akrabamız yeni dogum yaptı normal dogum 25 tane dikiş atmışlar sancıdan bayılmış iginamamis of ya ne zor

neeeeeeee 25 mi.. offf Allahım sabır versin...geçmiş olsun valla.

İkinci doğumlar daha zor oluyormuş..kişiye duruma göre değişir ancak çok kişiden duydum bende..

İlkinde hiç düşünmezdim bile ay nasıl olacak ne olacak diye..sadece herşey normal olur inşallah diyordum.. hamilelik süresince çok düşünmedim yanii son anda belli oluyor durumlar zaten.. düşünüp stres olmaya da gerek yok boşuna..
eee yaptık birşeyler madem :)) öyle de doğuracaz böyle de doğuracaz :))

Evet canım birde doğumdan sonra kabiz olmuş dikişleri açılmış ne fena z.kâmilde doğurmuş belkide asistanların eline düştü herkes böyle doğurmuyor

ben yangınım
chnb ve sofikada gecelik demiş
en güzeli sanırım kısa kollu bir gecelik ve üstüne de sabahlık tarzı birşey
çorap da giyeriz
ayy ne çirkin oluruz

Ay canım aklıma geldi. benim sezaryene giderken pıhtılaşmam var diye çok sıkı varis çorabı giydirdiler normal çoraptan daha da komiktim:))

canım evet kırmızı gri. hapy baby. ben beğendim...

canım ucuz çarşı diye bir yer var gitti gidiyorda
benimkiler
de magnetli buzdolabı süsü. . gitti gidiyorda güzel kampanyalar var takip et.
her şey var nette...

O çorapların altına önü açık terlikde giydikmi bizden çirkini olmaz

canım ben önü küt burunlu parlak terlik aldım. lohusa tacı da...:))

Allahım herkese nasip etsin...

saftunc gorusmelerin guzel gecmiş sevindim,bundan sonra hersey gonlunce olacak inşallah

Her iki dr lada gorusmen olumlu gecmis cok sevindim.
Insallah rabbim kendiliginden bir evlat nasip eder
Ve ilk dr gorusmen bebegini gormek icin olur
Hersey gonlunce olsun ve yasadigin sikintilar gecmiste kalsin insallah.

Görüşmen güzel geçmiş canım. Rabbim yüzünü hep güldürsün. Yüce mevlam tez zamanda sağlıklı bir gebelik nasip etsin.

gunaydin kizlar
saftunc canim gorusmen cok hos gecmis istedigin cevaplari almissin belli her iki dr memnun kalmana sevindim..
rabbim tez zaman da guzel haberler vermeyi nasip etsin canim ...

Arkadaşlar hepinize çook teşekkür ediyorum..İnşallah yine yeni yeniden güzel haberlerle gelirim .Sevgilerimle :)

canım benimki de kırmızı gri:)))) aynısını almışız.. benimde hoşuma gitti fiyatı da uygun geldi zaten hepsi kısa süreli kullanılacak şeyler..
tamam canım gg den takip ediyorum zaten şimdi baktım bayağı güzel şeyler var..

canım sezeryan doğum yapanlar genelde gecelikte rahat ediyor çünkü dikişine falan gelip bakıyolarmış bide sonda falan takılınca alta birşey giyemiyorsun ilk gün.. ama ben kızımda normal doğum olduğu için devlette zaten kendi geceliğinle giriyorsun ben iki gecelik götürmüştüm doğumda kısa odaya çıkınca uzun kollu kışlık bir gecelik giymiştim ama doğumdan çıkarken hasta bezi sardıkları için alta ve soğuk olduğu için geceliğin altına pijamada giymiştim, kış olduğu için sen yinede her ihtimale karşı pijamada al yanına canım ilk gün giymesende ertesi gün giyebilirsin nede olsa pijama hem sıcak hemde yatıp kalkarken rahat oluyor, ben bu sefer doğum için bir gecelik odada kullanmak içinde polar eşofman götürmeyi düşünüyorum geçen sefer içim üşüyordu sanki pek ısınamamıştım..

Forumumuzda çok meslektaşım olduğu ıçın yazma gereğı duydum
öğretmenler günümüz kutlu olsun

canım cok sordum olur mu..bildigim herseyde severek yardımcı olurum.

patolojide smear yapıldı canım..birde bakteri varmı die bakıldı..

genetikte evet kan veriyorsun..kanda bakılıyor genlerine..
kan labaratuarında da pıhtılaşma için birkaç degere,hormon ve kan degerlerine falan bakmıslar..

eşime gerek görmedi sanırım genetikçi hanım
cocukta birsey olmadıgını açılma oldugu için suyum geldigini söleyince..

bana ailevi sorular sordu..kökenlerimizi..dedemin dedesinin nereden geldigini..
ailede kimler düşük yaptı?pıhtılaşması olan varmı?halalarda falan şeker varmı?pkolu varmı?
kanser gibi kötü bir ölüm..genetik hastalıgı olanlar,engelli bir akraba...

yani benim cevaplamakta zorlandıgım şeyler..sen hazırlıklı git..
özellikle halanların düşügü,şekeri falan varmı bunları bir arastır:)

bilmiyorum benim tanım için faydası oldumu ama genetikçi hanım çok ciddi bir sekilde herseyi not aldı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…