Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

geçmiş olsun.seni çok iyi anlıyoruz bende 10 ay önce senin durumundaydım.ama şimdi yine hamileyim çok şükür şimdilik iyiym kalbini bozma canım.mmuayeneni ol bütün tahlillerini yaptır kendini hazır hissettiğinde.tekrer dene .kaybettiğin bebeğin acısı geçmez canım hiçbirimizin geçmedi.ama zaman herşeyin ilacı.meleklerin seni cennette bekliyo unutma bana 13 haftalık dikiş atıldı bu haftaya gelebildiğime şükrediyorum.karşımda takvim gün sayıyorum ama bebekler için herşeye değer.

çıkmaz sorun canını sıkma sadece kızını ayrıntılı görcen işte ne güzel benimde özellikle kasıklarımda sabahları ağrı oluyo.rahim büyüdüğü için sanırım bide dikiş varya ondann olabilir doktora söylüyorum ben normalmiş progestan içiyorum rahatlatır diyo.ama gün içinde geçiyo

fusbor cum evt cnm bana dikil atılmadı ama açıklık bir parmak dr dayanırsın diyor bana inşalalh gidebildiğimiz yere kadar
çok haklısın düşüncelerinde şuanda her geçirdiğim bir güne binlerce kez şükür ediyorum
ve benim tedaviyle oldu ilk kaybım bu da Allah' tan kolayda hamile kalamıyorum
sende iyi bir araştırmdan geçtikten sonra tekara hamike kalırsın bu sefer sağlkla alırsın kucağına
kızlar bu arada benim teyzeminde çoooooookk eskiden tabi biri 4 aylık biri 5 aylık kaybı var durup dururken sonraında bebekleri oldu sapasağlam ablalrım yani

FUSBOR CNM çok geçmiş olsun burada olan herkezin böyle acı tecrübeleri var birgün bebeklerimize kavuştuğumuzda unutacağız acımız biraz fafifler

YAĞMURCN inş hayırlısıyla bizlerde teyzen gibi oluruz

canım baasın sağolsun.allah sabırlar versin .seni hepimiz cok iyi anlıyoruz canım.baana 13.haftada dikiş atıldı ve yatıyorum canım.allahım gönlüne göre versin inşallah güzelim.

tuba yagmur fizer iyi olmanıza sevindim kızlar.fizercim hazırlıklara basladık .sağlıkla kullanmak nasip olsun inşallah hepimize.

ah ne güzel canım bizde o günleri görsekte hazırlıklara başlasak allah bir avazda kurtarsın:Saruboceq:

Kizlar sizlerin yazilarini okuyunca biraz daha umutlaniyorum, biliyorum daha 10 gun oldu ve acisi cok buyuk, sadece beni dusunduren 15.5 haftalıkken dikis atilmasina ragmen ve dikisin acilmamasina ragmen nasil oluyorda suyum geldi ,aklim bunu almiyor, diyorumki o zaman bundan sonraki hamileligimdede ne kadar erken dikis atilsa gene suyum gelecek diye korkuyorum. Ustelikte yatarak geciriyordum gunlerimi

fusbor öyle düşüme rahim ağzı yetmezliğinden dolayı gelmemiştir bnece suyun dikişi olduğu halde bence dikiş atılırken enfeksiyon almış olabilrsin keseyi delmiştir
peki bebeklerin sancılımı oldu kolay mı doğdu ??
çünkü o haftalarda rahim azğı yetmezliği olursa sancısız düşermiş bebek?
acın çok taze cnm hepimiz bir bir geçtik o günlerden Rabbim sabrını veriyor canım biraz bekle inşallah bizlerde sağlıcakla kavuşucaz herkse gibi

canım ben hamile kaldığımda doktora gitmiştim.ve çok endişeliydim 2 ağaç dikersin dedi1 i büyür gelişir biri büyümez solar dedi birazda böyle düşünmek lazım.kısmetleri o kadarmış alın yazıları böyleymiş.senin sağlığın yerinde olsun.bol bol dua et bak sana ilaç gibi gelicek

tuğbacim ne guzel soylemiş doktor , doğru aslında demekki ömürleri o kadarmış, yağmurcan aslında şöyle oldu cuma gunu doktor kontrolum vardı, doktor dikiş iyi dedi bebeğinde hareketleri iyiydi o gun biraz eve gelirken sancım oldu pazareteside suyum geldi , bana epidurel yaptılar ama ilkinde doğum yaparken çok sancım oldu, suyum geldiğinde ikisindede sancım olmadı. Bilemiyorum enfeksiyon kapsaydım cuma gunu doktor kontrol ederken, belli olmazmıydı ,doktora göre surekli kültür aldım diyor senin kadar çok gördüğüm hasta olmadı diyor ama sonuçta bebğimi kaybettim. Riskli gebelik doktoruna görünmek istiyorum artık ,ne gibi tahliller yaparlar bilmiyorum,sizlere ne gibi tahliller yaptılar ve ne zaman bu tahlilleri yaptırmaya başladınız kızlar.

canım bu konuda çoğu arkaşım rız mandazlıya gidiyor bi araştır istersen netten
dr ların çoğu her erken düşük rahim azğı yetmezliği değidir diyor yani biler iyi araştırmalıyız
malesefki genelde 2 kayıp olduktan sonra yapılıyor benim bundan önce ikiz kaybım var ve dr tek gebeliğimin dikişsiz en az 32 ye geleceğini düşünüyor
benim dr dikişe güvenmiyor ama şu bakımdan sancı olursa rahimi yırtar yine çıkar diyor bebek önemli olan sancıyı yakalamak işte
Hepimizin dualara ihtiyacımız var Rabbim sağlıklı geçireceğimiz gebelikler nasip etsin

merhaba kızlarr...
öncelikle fusbor cum çok çok geçmiş olsun canım acın o kadar tazeki şu anda hiçbirşey seni teselli edemez Allah sana sabırlar versin inşallah en kısa zamanda yeni bir bebişle acını hafifletsin canım..ama önceliklede sorununu araştırmayı ihmal etme canım.. iki keredir ve üstelikte dikiş olmasına ve istirahat ediyor olmana rağmen aynı şeyi yaşaman rahim ağzı yetmezliği olmaya bilir,kendini toparladıktan sonra iyi bir doktora görün ve bu konuda gerekli testleri yapmasını iste canım.. belki başka bir sebep veya enfeksiyonda olabilir.. inşallah aynı şeyleri birdaha Rabbim yaşatmaz.. kendine iyi bak canım..
yağmurcan ,fizer ve tuğba maşallah kızlar iyi gidiyorsunuz..salihasa hiçbirşey demiyorum onun eli kulağında sayılır Rabbim bizede o günlere gelmeyi nasip eder inşallah.. onuda bir avazda kurtarsın inşallah:)
ve benden güzel dileklerini ve dualarını eksik etmeyen bütün arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.. yanaklarından kocaman öpüyorum..iyiki varsınız kızlar.. hepiniz allaha emanet olun..

günaydın arkadaşlar kızımı gördüm Allahıma şükür hiçbir problemi yok dedi doktorum. boşuna sitrese girdim.rahimde açılma ve kısalmada olmamış. okadar mutlu oldumki busefer bebişim bana daha sıkı tutunuyo galiba. Allahım inşallah sonuna kadar böyle gider. mevlam hepimizin bebişlerini korusun ve bebiş isteyen arkadaşlarada enkısa zamanda buduyguları yaşatsın.
bebişim 450 gr. olmuş 4 boyutluydu ulturason heryerini gördüm. bide dvd verdiler habire izliyorum. haftasını 3 gün tutmuyo ama olsun önemli bişey değil dedi doktor.

Kizlar merhaba iyi dileklerinize ve ictenliğinize çok tesekkür ederim ,yağmurcan cım Rıza madazlıyı bende burda sizlerin yazışmalarından okudum, iyi bir doktor olduğunuda okudum ,evet bana bir sürü tahliler yapılmalı diye düşünüyorum, ilk bebeğimde dikiş olmadı kendiliğinden 15 haftalıkken suyum geliverdi, ikincisini 15.5 haftalıkkken sancıyla doktora gittiğimde farketti rahimin açılmış olduğunu ve dikiş attı bana doktorun söylediği "benim aklıma gelen rahim ağzı yetmezliği fakat oda 20 haftalıkken olur dedi o yuzden tamda odur diyemiyorum " dedi ,zaten 20 haftalığı bile göremeden suyum geldi.yani anlıyacağınız çok erkenken rahimim açılmış benim .

canım senle ayını olayları bende yaşadım, ben ilk bebebğimi 2 sene önce ,2.bebeğimide mayıs ayında kaybettim. Bende ilkini çok zor atlattım bunu hala atlatamadım. Daha akşam televizyonda doğum sahnesi vardı gene başladım ağlamaya.. Ama allah sabrını veriyor... Bende rahim ağzı yetmezliği var dedi doktor. bir sonraki hamileliğimde 12.haftada dikiş atılacak dedi. şimdi ekime kadar korunun dedi ondan sonra tekrar denicez.. Allah büyüktür inşallah bizimde yüzümüzü güldürür canım...

Samayeli canım ya ,Allh bir daha gostermesin diyorum sadece, guzelcim sen tahlillerini yaptırdınmı , nasıl oldu ikinci düşüğün? Bu arada kızlar rahim ağzınınızın boyunu doktor nasıl ölçüyor benim hiç ölçülmedi iki hamileliğimdede. Sadece ultrasonla baktı birde rahimin açılmış dedpinde alttan baktı.

canım benim kanamam geldi ama sancım vardı, doktor sancımı durdurucu 3 serum taktı. rahim 2 cm. açılmıştı. 3 gün yattım eğer rahimağzı 1 cm e inseydi dikiş atcaktı. ama nasip değilmiş,,,
bana geçen ay bütün tahlilleri yaptı temiz çıktı ama rahim ağzı yetmezliği var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…