Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
iyi akşamlar arkadaşlar herkesler iyi sanırım

yaren canım tebrik ederim inşallah pozitif dediğini de duyarım ayın 26 sını bekliyorum ben de canım seni tebrik edeceğim

tuğba-şekercim 29 hafta ne güzel bir hafta şurda hiçbişey kalmamış be canısı, inşallah Allah bizlerede gösterir bir doktora danıştım 12.haftada rahime dikiş atıcaz dedi vallhi ne bileyim arkadaşlar sizleri okuyorum dikişiniz son haftalara kadar gidiyor , benim korkum cocuk ağırlaşınca dikiş nasıl dayanacak.Amannnnnnnn önce şu 6 ay geçsinde ha birde hamile kalmak kolaymış gibide bende dikişleri soruyorum:))

Yaren'cim guzel haberlerini bekliyoruz canısı.

Yarenciğim hamilelerin duası makbul olurmuş öyle derler dualarımız seninle. Allahın izniyle senide aramızda göreceğiz inşallah.
fusbor canım seninde doktorun dikişe kesin kararvermiş anlaşılan hiç korkma bukonuda artık tecrübeli sayılırsın bak bizleri örnek al kendine. buarada tatile gidiyosun galiba negüzel kafanı dağıtırsın. bence havuza girmesen daha iyi olur sanırım. yine de doktoruna sor canım.
buarada kızlar 2 gündür çok tedirginim haftasonu arkadaş geldi bize ertesigün beni aradı çocuğu suçiçeği çıkarmış. sen küçükken çıkardımı dedi bende annemde hatırlıyamadık. hemen doktorumu aradım yapacak bişey yok bekliyeceğiz dedi daha belirtisi yok ama çok tedirginim yaaa hamileleikte çıkarmak tehlieliymiş. duadan başka yapacak bişeyim yok neolur dua edin arkadaşlar .

merhaba kızlar dün transferim oldu.. 26 ağustos test günüm Rabbim inşallah hayırlı haberler vermeyi nasip eder bana...:))
canım inşallah 26sında güzel haberlerini alırız canım.dualarım seninle.
canım hepimiz bu sayfada güzel haberlerimizi veririz inşallah.hepimiz aynı acıları yasadık sevinçleride yasarsın inşallah canım.buarada havuza girme bence enfeksiyon kapma riskin var.
bize de sezeryan der o zaman doktor dimi canım ben normal isterdim ama bebişler iyi olsunda sorun değil bakalım bizim doktor ne diyecek

her drun grüşü farklı olabilir bilemiyorum canım.ama yüksek ihtimalle sezeryan önerir sanırım.kesinlile bebişler ii olsunda canım.
hamiş arkadaşlar hepinizin Allah yardımcısı olsun

cok sağol tiwikscim.

canım arkadaşlarım benim o kadar güzelsinizki yüreğiniz o kadar güzelki bana çok büyük moral ve destek oluyorsunuz iyiki varsınız hepinize çok çok teşekkür ediyorum, hepinizi kocaman öpüyorum.. bende güzel haberler vermeyi umut ediyorum... inşallah rabbim bebişimi bu sefer sağlıcakla gönderir bana, bugün dördüncü günüm bitti ama pek bir belirtim de yok bazen kasıklarımda hissim oluyor üşütmüş gibi ama çok hafif inşallah hayırlı olur sonucum.. kendinize iyi bakın canlarım..
hamişler sizlerde kendinize çok çok dikkat edin..

canım bence havuza girme ama genede doktoruna sor. ıslak mayo ile kalma sakın.

yarencim inşallah bu sefer olacak. İnan senin adına çok mutluyumm. Allah hepimizin yüzünü güldürsün.

Kızlar merhaba
Korkudan havuza girmedim vallhi , arkadaşlar gittiğim otelde hamile kadınları gördükçe o kadar duygulandımki hamileyken mikrop kapıcam diye havuza girmedim ama o kadınlar hamile hamile havuza giriyorlar insan sinir oluyor vallhi.Bu hafta sonuda 1 hafta tatile gidiyoruz inşallh dönüşümde biraz kendimi toparlamış olurum.

Kızlar size bişey sorucam benim 15.5. haftalıkken rahim açılmıştı ve dikiş atıldı, doktorum rahim ağzı yetersizliğinden şüpheleniyorum fakat bu kadar erken olması beni şaşırttı dedi,okuduğum kadarıyla sizlerde 20. haftalarda rahim ağzınız açılmış, başka bir doktor görüşüde alıcaz tabiki ama bu kadar erken olması benide düşündürüyor acaba bende başka bişeylermi var diye.

fusborcum geçmiş olsun arkadaşım
inşallah en kısa sürede atlatırsın
benim ilk bebeğimde 17. haftada açılma başlamıştı
20 ye kadar durdu
sancım geldiği içim dikiş alındı
suyum gelmemişti ama
sen tahlillerini yaptır canım
ben rıza madazlıya da gitmiştim
rahim ağzı yetmezliğin yok
normal bir erken doğum dedi
herkesin başına gelebilir
dikişe de gerrek yok demişti
ama bursaya gelince ona devam edemedim
sonra ikizlere hamile kaldım
dikiş atıldı ama yine sancım geldi 23.hafatada
onlarda dikiş alındı ve doğum oldu
yani sorun ne bende bilemiyorum
doktorumda
ihtimallerle hareket ediyoruz

fizercim senin doktor ilk gebeliğin ikiz olduğu ve 21. hafataua geldiği için mi 32 yi görürsün dedi
bence doktorun haklı dikiş bazen gereksiz yere atılıyo
bende hiç işe yaramadı
gerci ikizlerde 24 ü görmüştüm
buda tek gebelikte 28 edermiş
ama bilmiyorum

yarencim ii haberlerini bekliyorum
ben geçen ay yumurtlamadım
bakalım bu ay ne olcak
pko var bende biliyosun
kolay olmuyo hamilelik
glukophage hapını kullanıp
kilo vermeye çalışıyorum

tuğba şekercim 30 görceksin hiç korkma bence
herşey güzel olucak

salihasçım sen bitirdin zaten
gurur tablomuzdasın

mumudihabacım senden ne haber
hiç görüşemiyoruz ki senle de

arkadaşlar herkeze hayırlı cumalar ve ramazanlar. oruç tutanlar Allah kabuletsin. malüm biz hamileler tutamıyoruz. Bu mübarek ayda Mevlam herkezin istekleri kabul olur inşallah. Yaren hamiş olur:CüvCüv: salihas bebişini kucagına sağlıcakla alır:ecrin_bebek: tuba yağmur ve ben de inşallah hamileliğimize sağlıcakla devam ettirirz. Bebişleri olan arkadaşlar sağlıklı uzun ömürlü olur. Bebek isteyen ve tedivi gören tüm arkadaşla da en kısa zamanda hamiş olurlar İNŞALLAH.:Saruboceq:
arkadaşlar bende bu su çiçeğinde biraz fazla pimpiriklendim galiba sitresten ağzımda aftlar çıktı yine. bu su çiçeği 1 hafta kuluçka döneminde hiçbi belirti göstermezmiş. ben ona takıldım. neyseki yarın 1 hafta oluyo atlatacam inşallah.çok şükür belirtisi yok:Saruboceq:

edamecrin canım dikiş gerksizyeremi bilmiyorum ama şimdilik benim iyi gidiyo. etrafımda çok duyorum 3 ,4 düşükten sonra dikiş atılıp doğum yapan hamileleri. hele bitanesi çok garibime gitmişti dikiş atılmadan önce kayınvalidem anlatmıştı komşusununda süreki düşük yapan gelini varmış dr dikiş atılması gerekiyo demiş 3 düşüğüne kadar attırmamış 4. hamileliğinde attırmış ve şimdi çocuğu kucağındaymış. ben bunu duyunca dikiş gerekli bişey diye düşünmütüm ama bilmiyorumki sizlerde de böyle olumsuzluklar oluncada kafam karışmıyo değil doğrusu.CADIARZU

edamercin canım ya ,neler yasamissin Allah sabır versin be guzelim , ikizleri 23. haftada kaybetmek cok acı ben hala iki gözü iki çeşme ağlıyorum ama hormonların etkisi diyorlar ,inşallh geçicek .Rıza beye gitmeyi bende düşünüyorum , birde bir tanıdığımızın yeğeni var Maraş'ta ,riskli gebelikler üstüne Amerikada eğitim almış onada gitmeyi düşünüyorum.

Vallhi kafam o kadar karışıkki, rahimağzı yetmezliği yok diye Rıza Bey sana nasıl teşhis koyduki, ne bileyim ikidir aynı şeyleri yaşıyosun başka ne olabilirki?

Edamecrın cnm bızler ıyıyız

durumlar aynı herŞey bıldıĞın gıbı devam rabbıme yalvarıyorum bır sene geÇsın ve tekrardan tedavı olayım dıye hayırlısıyla bu sefer baŞarmak ıÇın gÜÇ ver dıye

sen nasılsın cnm neler yapıyorsun:.

Hayırlı ramazanlar kızlarr güzel dualarınız için tşkrlerr. bizde dr dan geldik devam ediyoruz Rabbime şükürler olsun 30. haftayı da gördüm ya.......... daha nice haftalara inşallah sonuna kadar arakşlar hep beraber
yarencimmm az kaldıı inşallah bebeişlerinle beraber geçiyordur zaman

fusbor ben 11 haftamda kanamam oldu aşırı o zamn alttan baktılar bir parmak açıklık var demişlerdi hatta düşürürsün demişlerdi fakat ben kanamyla düşürmedim o açıkla haftalarca birşey yokmuş gibi gezdlim 19 haftada kese sarkmştı birşey yok denince o şekidle gezdim 20 hafta 5 günlükken ilk bebeğimi kaybetmiştim

kızlar merhaba..
bende 7. günü tamamladım çarşamba test günüm.. bazı belirtilerim var ama kendimi kaptırmak istemiyorum sonra hayal kırıklığına uğramamak için ama en önemliside test yapmaya şu anda hiç cesaretim yok tekrar negatif sonuç alıp yıkılmaktan o kadar korkuyorum ki.. idrarda bile bakmaya cesaretim yok..

yağmurcum maşallah 30 lu haftaları görsem diyordun gördün bak inşallah doğuma kadar dayanacaksın canım ben inanıyorum sana..
edacım sende uzun zamandı yazmıyordun.. pco varsa yumurtlama için kilo vermen şart canım.. kilo ve vücuttaki yağ ve şeker oranının artması yumurtlamayı durduruyormuş canım.. ben glukofenin yanında diyet ve eğzersiz öneririrm canım.. metabolizmayı hızlandırır çünkü..
iyi dilekleri olan arkadaşlarıma tek tek samyeli, fusbor, fizer, eda, yağmur, mumudihaba ve adını sayamadığım herkese dualarınız için tekrar teşekkür ediyorum.. Rabbim hepimizin kucağını sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhh...aminnnnnnnnnnn....

Yarencim sabırlı ol şimdi yaptığın test olumsuz çıksa moralin bozulur varken bile Allah korusun zarar verirsin az kaldı hayırsıylaa minik tutunuyor annesine şuan ve eminim büyümeye çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…