Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allh sabır versin canım ,tahlillerde neye baktılar, rahim ağzının kısalığına filan baktılarmı?Birde bunları yaşadığında kaç haftalıktın?

Bu arada fizer cim senin adına çok sevindim canım .Canım su an yatarakmı geçriyorsun?

canım benim çok teşekkür ederim mevlam bugünleri sanada yaşatacak inşallah. seningibi bekleyen tüm arkadaşlara yaşatsın. sizlerin de iyi hallerinizi buradan duyacağız inşallah.
ben dikişten sonra 20 gün yattım canım şimdi çalışıyorum. bende rahimde kısalma olmadan dikiş atıldı önlem amaçlı ve çok şükür halada kısalma yok açılmada. oyüzden çalışmamda doktorum bi sakınca görmedi. belki ilerki haftalarda rapor verebilirmiş tekrar. rahim boyutunun nasıl ölçüldüğünü sormuşsun canım. ulturasonla üsten bakıyo her gittiğimde ve ölçüyo açıklığını ve uzunluğunu.hamile kalmadan önce alttan bujiyle içeri girip rahim yetmezlii var demişti.

Canım ya ,kolayda hamile kalan bir insan değilim ya ,neyse Allha buyuktur hayırlısı artık. bujiyle bakınca cok canın yanıyormu peki amannnnn yada hic ogrenmeyeyim daha iyi. Dusukten ne kadar zaman sonra gittin canısı bu tahlillerini ve olcumunu yaptırmaya.40 ın çıkınca gel demişti doktor bana.

Kızlar benim dr a göre sancılı olan açlma rahim ağzı yetmezliği değildir diyor dikiş atılsada sancı olursa dedi rahimi parçalar dedi
ayrıca benim ilk gebeliğimde 12 haftdamda başka bi dr bir parmak açıklık var demişti ve ben yatmamıştım ikizleri 21 haftaya kadar taşıdım sadce bel ağrısı yaşadım birde aşırı akıntı buna rağmen doğum başladığı anlamamıştı o zamn ki akılı dr

şuanda da bir parmak açıklık var ama gittiğim dr 9 ay önce doğum yaptın dedi ona bağlıyorum dedi hemde bunu 16 haftada söyledi galiba beni dr ok cesaretli ebn olsam böyle bi hastaya yat derim dikiş atalım derim... söylediği boşuna dikiş atmayalım ve senin tanıdığın kişilerin % 90 ına boşuna atılıyor dedi yani çok büyük konuşt hemde haftam küçükken 29 hafta 1 günlük olduk bu şekilde yatıyoum ama gün içinde dolanıyorumda ev içinde bahçede otuyorum falan
hoş ben hala dr uma inanamıyorum ama inşallah dedikleri çıkar 32 görürüz dedi en az inşallahhhhhhhhhhhhhh

canım ben 40 kım çıktıktan 15 gün sonra felan gittim dr. önce kantesti yaptı. onda bişey çıkmayınca bujiyle baktı. çok acı olmadı bende çok kalın bişey değil. ince 2cm çapında metal bişeydi.

yağmurcuğum valla kafamı karıştırdı senin bu doktorun yani bize şimdi boşunamı serklaj yapıldı dersin. aslında benimde bazen aklıma gelmiyor değil rahimde hiç kısalma olmadan yapıldı banada. çok şükür halende yok. bakalım ilerki haftalar ne gösterecek. İnşallah bisorun olmazda hep böyle giderim canımya.

bende tam tersi düşünyorum fizercim bana önlem amaçlı olsa bile yapılabilridi en azından önlemi alınır
Allah korusunun doğum yapsam şu haftalarda o zamn derim ki dikiş olsaydı 34 lere gelirdim diye ne biliyim ditorum ya beni dr çok cesaretli heralde bir kaç dr daha göründüm haberi olmadan rahim boyuyla ilgili onlarda normal demişti 24 lü haftalar dada

Kizlar ya hangi doktora inanıcaz bende anlamadım vallhi, aslında bende katılıyorum dikiş atılmasına ,dikişin herhangibir zararı varmıki önlem amaçlı atılsın bencede.

Dikişin bence zararı yok ama şöyleki yapan kişi tecrübeli işin ehli olması şart nedeni enfeksion kaptırıp kese delinebilir yani risk unsuru var
ayrıca dikişde kasılma takibi çok önemli bence ilaçları kullanmak lazım en ufak bi kasılmada dr sölemek lazım
ben aslında bir yandan istemedim dikiş neden derseniz komplikasyonlarından korktum
birde kasılma olup dikiş sapsağlam durum rahimi yırtarsa bunlardan korktum çok baskı kursaydım belki atılırdı ama hayırlısı buymuş diyelim umarım bebeişim zamanında sağlıklı gelirde dr la verdiğimiz karara pişman olmayız
bu arada benim dr ilk kaybımın ikiz olduğundan kaynaklandıpını dğşündü bu yüzden bana böyle söyledi

hepinize güzel dilekleriniz için tesekürler kızlar.inşallah hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucaklarız.
yarencim senin güzel haberlerini de hemen alırız umarım canım.
fusborcum sende 40ın cıktıktan sonra drdan tahlillerini iste canım.umarım olumsuz bir durum cıkmazcanım.
kızlar bu serkilaja bakış acısı drdan dra değişiyor.benim drum önlem amaclı atılacağını söylemişti.ve bana 13.hft atıldığında serviks boyu iyi ama serce parmağı kalınlığında acıklık var demişti.dr bana %100garanti veremem ama serkilajın basarı sansı yüksek demişti.allahım hepimize sağlık versin.
bu arada yağmurcum senin durum bizden biraz daha farklı senin ilk hamilelik ikiz olduğu için şu anda dr tek bebeği tasıyabileceğin ihtimaliyle serkilaj yapmamış.ama biz diğer hamileler sanırım tekiz gebelik kayıplarımız var canım.bugünlerimize şükür canım.

Belkide öyle salihazcım inşallahh sağlıkla alırız da
hiç bi dr % 100 garanti vermiyor benimde demk istediğim bu
ama neyseki bu haftayı gördüğümede bin şükür korkularım biraz da olsa azaldı ama senin haftalarına gelsem hepte gider heralde :))

darısı başımıza salihascımmm inşallahhh sağlıkla alırız kuzular senin az kald zaten
doğum en dğşünüyorsun cnm??? ne zamn kısmetse planlı mı

yok canım daha tarih belli değil.ama dr sezeryan olacağını söyledi.cünkü artık serkilajı alıp normal doğumu beklemeyi önermiyoruz cünkü dikişten kaynaklı rahim ağzında hafif deformasyon oluşmuş olabilir buda normal doğumu zorlaştırabilr dedi.benim için cok sorun değil sağlıklı olsunda normal sezeryan farketmez .cok takıntım yok yani illa normal olsun diye.

haklısın sağlıkla gelsinlerde Allah' ın izniyle şeklide pek önemi değil
ayağa kalkmaya başladın mı yada ne zaman kalkıcan ?

daha cok kalkmıyorum ayaga mesela bugün duşta biraz fazla kaldım.asagıya dogru baskı arttı ve agrı olustu.daha dr sormadım ama 2 hafta daha cok kalkmam herhalde.

cnm öncelikle hayırlı olsun

herşey gönlünce olsun bebeğin sımsıkı tutunur

hayırlısıyla 10 gün sonra buradan pozitif sonuç ile sevinç ve mutluluk haberini almak temennisi ile

bize de sezeryan der o zaman doktor dimi canım ben normal isterdim ama bebişler iyi olsunda sorun değil bakalım bizim doktor ne diyecek

Merhaba kızlar
O kadar güzelki sizlerinde benim gibi erken suyununuzun gelipte tekrar hamile kalıpta dogumdan bahsetmeniz ,Allah inşallh sorunsuz bir şekilde hayırlısı ile banada bunları konuşturur,kızlar benim çok erken suyum gelmişti 18 .haftada, sizlerinde bu şekilde erkenmi sularınız geldi?

Bu arada bişey sorucam kızlar 2 hafta oldu benim kurtaş olalı, kanamam yok ama sarı su gibi lekelenme var acaba havuza girebilirmiyim ? Size doktorlarınız ne demişti bana sadece 2 hafta sonra denize girebilirsin demişti. Ama havuzu sormayı unuttum.

canım inşallah sennde iyi haberlerini alıcaz burdan.20. haftada 1 saat sancıyla rahim tamamen açılmıştı benim.29. haftadayım daha inşalah tam gününde gelir bebişler.hepimizin.

bence havuza girme canım enfeksiyon kapabilirsin.ama dr unu arayıp sor istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…