Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Feryalcim çok üzüldüm arkadaşım..Ben çok umutluydum..Belki değişir erken yaptırdın tahlili..Olamazmı öyle bişey.İnşallah hayırlısıdır arkadaşım nediym..Anneliği
çok hakeden bir insansın..Biliyorum Allahım senin emeklerini boşa çıkarmıycak..Sakın üzme kendini..Dediğin gibi vardır bir hayır.
yarın ilk fırsatta arıycam seni..

Canım bu uludağ üniversitesi tıp fakültesinde işler gerçekten çok zor ilerliyor..İl dışından bile bir sürü hasta vardı bugün..Ve muayene olamadılar.Ben isteyerek almadım hocadan denk geldi..Ama asistanlarda uzmanlara sorup bu tahlilleri yazıyorlarmış..Yani yalan söylemeden dediğin gibi bu tahlillerin yapılması mümkün değil gibi gözüküyor.
Başka bir hastanede şansımı deniycem..Ve bu sefer yalan söylemekten başka çare kalmadı..

Mmerycim peki senindemi duyaydın gibi en alt seviyedeydi pıhtılaşman?

Üzüldüm canım insallah bı dahaki sefere demekki simdi vakti değilmiş

Canim sagol
Kan testi yaptirdim ve deger <1.2 cikti negatif yani
eger pozitif olsa bir deger cikardi muhakkak

Tabiki bu yola devam edicez vazgecmek mumkun degil ama ne zaman olur nasil olur bilmiyorum
beni uzen her tedavide dr un cok olumlu olmasi ve ters giden bir durumla karsilasmamam.
ama cani vercek rabbim sonucta eger kaderimde varsa elbet birgun olucak yoksada yapicak birsey yok.

Gurbetci
Mmery
Mues
duyaydin
Gokcen
metal ve bade

Desteginiz icin tesekkurler
Iyiki varsiniz

Yorulma yorulma bakiiim
Pes etmek yok
Özelde yaptırsan arkadasim cok mı tutar?

Fryalcim
Belki de daha erkendir
Bence hemen umutsuzluğa düşme
Olmadıysa da hayırlısı ne zaman ise o zaman olur

Bizde istanbula yeni geldik, acayip yorgunum

kızlar bugun cok agrım vardı... farklı bısey vardı... aksam ustu ısyerınden cıkmak uzerıyken yogun ıslaklık hıssettım.. wc ye gıttım.. butun camasırım kıpkırmızı kan ve pıhtılar dolu.. dedım bebek dusecek.. yagmur bastırdı tam iş cıkısı taksı bulmakta zorlandım.. dedım bu trafıkte karsıya hıc gecemem.. zaten doktorum da carsamba ya kadar yok nasıl olsa..hemen gıttım florence gayrettepe subesıne...
acıl de kadın dogumcuyu beklerken elımı karnıma koydum dedım kalp atısını hıssedıyorum.. doktorun odasında ultrasonla baktı bebek ıyı dedı.. rahım agzına baktı 2 cm dedı... kasılmam var.. ve nassıl bır bel ve karın agrısı...vajınal baktı kanama cok olmus dedı..acılma yok dedı.. hemen ıgne oldum sonra bıraz dınlenıp eve geldım.. doktor hastanede yat dedı ancak ben kalmak ıstemedım.. hem cok pahalı bır hastane hem de karsıya geceyım de gerekırse kendı hastaneme gıderım dıye dusundum..

hastanede kalsam da yapabıleceklerı bırsey var mı?

hastanede bu durumlarla karsılastınız... progestan dısında bırsey yapılan oldu mu hıc?

dua edın olur mu halen agrım var..

florencede kı doktor hastanede yatıralım dedı.. yok dedım..medıcal park goztepe yı aradım yatıs ne kadar acılden sgk lılara.. 650 lıra bır gece yapılacak ıslemler harıc dedım.. para mı dayanır? ya acılde sgk lılardan para almayacaklardı hanı.. ılla hastanede yatmam gerekırse dıye arastıracagım sımdı.. sgk hastanesı ıstemem

Canım cok gecmis olsun niye oldu bu kanama nedenini soylemedimi doktor bence çalışmasan daha iyi evinde yat en azından doktoruna çarşambaya kadar gidemiyeceksin anlaşılan en azından telde konus o yonlendirir SSK hastanesi istemiyorsun fakat ozel
hastanelerlede bas etmekde kolay değil doktorunla konus cok gerekli degilse yatmazsin hastanede

yok zaten artık calısamam..cok fazlaydı kanamam butun camasırım battı dusunun..bu aksam benı kontrol eden doktor bırak calısmayı ayaga kalkmaman gerekıyor dedı.. bakalım carsamba ya kadar bebegım dayanırsa kendı doktorum ne dıyecek...

Yat canım ayag kalkma hiç doktorunla görüşmek icin çarşambayı bekleme yarın ara arabiliyorsan simdi ara Allahın izniyle insallah bisey olmaz bebegine

amin canim amin kac yasindasin benimde annem baskasiyla evli babam yalniz bende cok uzuluyorum ama elden birsey gelmiyor insan belirli bir saatten sonra kendi hayatina bakiyor sende oyle yap kendi hayatina bak herkes yasini basini almis idare ediyor ama olan bize olmus kimsenin haberi yok sende bosver...kendinde bir aile kurmussun onu koru bebegini koru sikinti yapma artik oyle herseyi...

tesekkurler canim insallah biter bulantidan zayifladim esim millet hamile kalinca kilo alir sen zayifladin diye guluyor bana:):)bilmiyorki nasil kotu bisey...onerdigin yogurdu denemek istiyorum bakalim fayda gorecekmiyim

sagol arkadasim tavsiyelerin guzel ama yapamiyorumki pirasayi sevmem bu durumdayken hic yiyemem kayisidanda iyice tiksindim cok yedim fayda goremedim son care doktorum surup verdi onunla idare ettim onunda tadi cok kotu bulantilarim bi gecse belki biraz rahatlarim...wc konusunu doktoruma sorucam carsamba gunu randevum var o bana yardimci olur insallah

hoş geldin canım kızlar yazmışlar ek olarak çok zorlanırsan magnezi calcine toz var dr bana onu verdi çok rahatladim

hosbulduk sagol evet ondan bende kullandim gercekten faydasi var ama icmesi olumden beter:):)

evet sikinti olmuyor benimde bir sikayetim yok ama doktor ilk zamanlar dikkat et dedigi icin kendimi kisitladim doktoruma tekrar sorup ona gore birseyler yaparim artik...alaturkanin yerine klozet yapilir ama esim ozamanda ben kullanamam diyor idare edicem artik haftaya 4 ayi bitirmis olcaz geriye kalacak 4 ay insallah doktorum sezeryanla bir ay once alacakmis kismet tabi bilemeyiz ama ben oyle gun sayiyorum

üzülme canım, bunda da vardır bir hayır bende tüp bebek denemelerimde birkaç sefer üst üste senin gibi hayal kırıklığına uğradım, sonra en son denememden iki ay sonra kendiliğinden hamile kaldım gerçi oda erken düşük olmuştu ama o bir başlangıç oldu ondan sonraki iki hamileliğimde bu haftalara kadar geldim, Rabbbim bir gün seninde yavruna ol diycek demekki o zaman değil henüz inancını ve moralini hiç kaybetme ne zaman neyin olacağı hiç belli olmaz..

melekcim çok geçmiş olsun, kısalma yoksa korkma canım, yorgunluktan olmuştur, çok erken ayaklandın zaten dikişten sonra , bundan sonra istirahat et gerekirse rapor alıcak bir yer bul dikkat at canım kendine, dualarım seninle canım, Allah yavrunu ve seni korusun..

melek çok geçmiş olsun .bence de çalışma canım rapor almaya uğraş.
bu arada çarşamba öncesi başka bir drda mutlaka görün.
allah yavrunu sana bağışlasın inşallah dualarım seninle

Hayırlı sabahlar canlar.

Rabb'imin izniyle yeni bir aya girdik. Hamd olsun bu günümüze.
Yüce mevlam zamanımızın su gibi akıp geçmesini;sağlıkla, sıhhatle, huzurla bu ayıda geçirmemizi nasip eylesin. Anne olmak için çabalayan canlara da bu ayda güzel haberler verdirmeye nasip eylesin.

Allah'ım sana sığındık. Hikmetini üzerimizden esirgeme. Bizi ve yavrularımızı Koruu.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Rabbim Birdaha yaşatmasın.
Allahım seni ve yavrunu korusun.

cnm hayırlısı olsun

inan çok üzüldüm inş RABBİM en kısa zamanda ol diyecek ve hepimiz birgün anne olacağız

yaşadığımız şeyler unutulur değil ama evlat hasreti daha ağır geliyor sanıyorum

yorulmak yok yola devam inş olacaktır birgün

hep arayayım diye düşündüm ama kısmet olmadı

netim bozzuktu birkaç günden beri yoktum geçmişi okuyacağım şimdi

melek81 cnm çalışma rapor al cnm hamilesin ve riskli bir hamilesin çokk çokkk dikkat etmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…