- Konu Sahibi hidennisko
-
- #34.901
canim aynen simdi bi tehliken yok lekelenmem falan ama yinede korkuyorum lekelenmem olur diye..
bende dikisten sonra 2-3 hafta yaticam sonra artik allah kerim benim dr ufak tefek islerini yapabilirsin demisti ama ben yatmak istiyordum..
basa gelen cekilir onumdeki ilk hedef 28 28 28.....
meraba banada 17 aralıkta servikal dikiş atılcak çok endişeliyim seninle aynı durumdayız galiba doktorun ne diyo dikiş atım sırasında bişi olur falan diyomu düşük gibi seninle görüşmek isterim
haftalarimiz ayni cnm korkma dikis olacagin icin sevinmelisin nerden yaziyordun ben ankaradayim cnm..
sana dikis atan dr gecmisini cok iyi bilmen lazim canim perinatolog olmasina dikkat et ve korkma sonucta narkozlan yapilacak islem riskleri var dusuk tehlikeside var dr iyi olmasi lazim dedemin sebebi bu ..
ama yinede cok dusuk bi ihtimal yani iki senedir yaziyorum daha oyle bi sey duymadim olmadi yani korkma her sey yoluna girecegini dusun canim ...
daha once bi kaybin varmiydi nasil anladilar dikis atilmasi gerektigini yani benim kaybim var 3 tane oyle teshis koydular canim..
bende seninle gorusmek isterim cnm..
bende istanbuldayım daha önce 2 kaybım var biri karnımda öldü diğeri boş gebelik oldu bu 3. inş allah bağışlarsa ilk bebişim olucak dikişe gelince bu kayıplarım olduğu için araştırılmasını istedim genetik testi yapıldı ondada homozigot çıktı iğne kullanıyorum her gün servikal yetmezliğimide alttan muayene ettiğinde açıklığım olduğunu söyledi ve hamile kaldığımda dikiş atacağını söyledi 17 aralığa gün verdi dikiş için ama tekrar rahim ağzı ölçümü hiç yapmadı yapmıycam diyor çünkü ölçüm yaparken düşük olabilir diyo işte böyle senin nasıl anlaşıldı tekrar nasıl ölçücekki rahim uzunluğunu
hiddenisko görmeye gittin sanırım Arda bebeği.. nasıl geçti? İstanbul da nerede kalıyorsunuz?
Canım benim ağrıyor ama eskisi kadar değil yada bünye alıştı farketmiyorum benim her gün vurulduğum igne beni maf etmişti kalçalarında usg ye bile girmiştim apse varmı diye o derece kötüydü iki kalçamda morarmisti ne oturabildim ne kalkabildim seninde öyleyse cerrahiye görünmen gerekiyorkizlar ya bu kalca agrisi beni mahvetti bu lanet agzi bi tek bendemi var ya sulandirip vurulsa olmaz mi bu igne dagilmiyormu ne beni mahvetti hic yuruyemiyorum yatamiyorum yatinca kalkamiyorum sizde hic mi agrimiyor ya benim neden boyle cok agriyor..
kizlar oh birbirinize gidip gelmeler ogretmenim cnm sende ankaradaymisin kiz kiskandim valla sende bana gel ya..
bide kizlar yarin ikili tarama icin kan vericem acmi tokmu gitsem neden sordum diye sorarsaniz cunku uzgur derene saat 10:30 da randevum ama kan vermek icin ozgur ozyuncuye gidicem hastaneye onada 2:30 da randevu o zamana kadar ac duramam..
yarin rahim agzi uzunlugumada bakilacak insallah kisalmamis ve hunilesmemistir dua edin sonrada iki hafta sonra dikis dedi..
Kızlar bugün yanlislaikla kan sulandirici hapı 2.kez ictim günde bı kere alıyordum bisey olurmu off ya progestan yerine ictim gecen gu de kan sulandirici yerine pregestan ictim kafa kalmadı bende ne olcak bu Halim
gezenti olduk vallahi
Gördük yakışıklı ardamizi, annemiz de iyi
Allah hep yüzünüzü güldürür inşallah !
CNm kızlar yazmışlar ac tok farketmiyor
Hadi iyi haberler alırsın inşallah
bende istanbuldayım daha önce 2 kaybım var biri karnımda öldü diğeri boş gebelik oldu bu 3. inş allah bağışlarsa ilk bebişim olucak dikişe gelince bu kayıplarım olduğu için araştırılmasını istedim genetik testi yapıldı ondada homozigot çıktı iğne kullanıyorum her gün servikal yetmezliğimide alttan muayene ettiğinde açıklığım olduğunu söyledi ve hamile kaldığımda dikiş atacağını söyledi 17 aralığa gün verdi dikiş için ama tekrar rahim ağzı ölçümü hiç yapmadı yapmıycam diyor çünkü ölçüm yaparken düşük olabilir diyo işte böyle senin nasıl anlaşıldı tekrar nasıl ölçücekki rahim uzunluğunu
canım benim kan sulandırıcıdan daha çok rahatsız oluyorum kollarım mosmor. hala kullanıyorum. çarşamba son kontrol var. keselim mi diyeceğim...kizlar ya bu kalca agrisi beni mahvetti bu lanet agzi bi tek bendemi var ya sulandirip vurulsa olmaz mi bu igne dagilmiyormu ne beni mahvetti hic yuruyemiyorum yatamiyorum yatinca kalkamiyorum sizde hic mi agrimiyor ya benim neden boyle cok agriyor..
Canım bendecsakat gibi yürüyordum iğneleri veren kadin dogumcu şaşırmış böyle yapmaması lazım demişti ve cerrahiye yönlendirmişti sende bı sor doktoruna iğneyi yapan hemşireler yağlı igne ağrı yapar diyolarya kizlar saolun ben ilk vurundugum hafta bu kadar degildi bu ucuncu hafta ikinci haftadan daha kotu durumdayim yarin dr soyluyecem sakat gibi yuruyorum morarma yok eylul gulu canim ama felaket bi agri var bacaklarima dogru simsek gibi cakiyor buda benim sansimdi ya tuh ..
chnbcim benim de sulandirici cok yakiyor ama geciyor benimde kollarim morardi ama o yakiyo on dk sonra geciyor ama bu proluton yakma falan yok vurundugun an igneden dolayi agiriyor ilacin dagilimi olmuyormu ne yuruyemiyorum sakat kalicam diye korkuyorum eylul gulunun dedigi gibi sonradanmi alisiliyor ne bu nasil bi igne ya..
ya kizlar saolun ben ilk vurundugum hafta bu kadar degildi bu ucuncu hafta ikinci haftadan daha kotu durumdayim yarin dr soyluyecem sakat gibi yuruyorum morarma yok eylul gulu canim ama felaket bi agri var bacaklarima dogru simsek gibi cakiyor buda benim sansimdi ya tuh ..
chnbcim benim de sulandirici cok yakiyor ama geciyor benimde kollarim morardi ama o yakiyo on dk sonra geciyor ama bu proluton yakma falan yok vurundugun an igneden dolayi agiriyor ilacin dagilimi olmuyormu ne yuruyemiyorum sakat kalicam diye korkuyorum eylul gulunun dedigi gibi sonradanmi alisiliyor ne bu nasil bi igne ya..
ya kizlar saolun ben ilk vurundugum hafta bu kadar degildi bu ucuncu hafta ikinci haftadan daha kotu durumdayim yarin dr soyluyecem sakat gibi yuruyorum morarma yok eylul gulu canim ama felaket bi agri var bacaklarima dogru simsek gibi cakiyor buda benim sansimdi ya tuh ..
Canım bendecsakat gibi yürüyordum iğneleri veren kadin dogumcu şaşırmış böyle yapmaması lazım demişti ve cerrahiye yönlendirmişti sende bı sor doktoruna iğneyi yapan hemşireler yağlı igne ağrı yapar diyolar
Canım geçmiş olsun.
Ben 7.haftadan beri oluyorum. Önceleri hastaneye gidip orda oluyordum. Yatmam gerekince eve eczacıdaki sıhıye gelip vurdu. İnanın vurmadı 5 saniye sürmüyordu. Hep 3 -5 gün sızlıyordu. Hiç dağılmıyor sanki sertleşiyordu. Birgün eski yere tekrar vurdu resmen ağladım. Sonra o sıhıye rahatsızlanıncs gelemedi. Eşimin yengesi zamanında hemşirelik sertifikası almış. Ama yapmamış iğne filan yspıyormuş. Eşim onu getirmeye başladı. Bu yağlı iğne ağrı yapar yavaş vuramak lazım dedi. İnanın nerdeyse bir dakika sürüyor. Artık sıkılıyorum. Ondan mı bilmem elimi hafif yojsa benmi alıştım o yaptığından beri hamd olsun ağrım olmuyor.
Sizde yapan kişıye bir sorun mümkün olduğunca yavaş vurmayı bi denesin bakalım.
Evet canım 1dk sürüyor belkide daha fazla yada bana öyle geliyir cok hemşireye yaptırdım birde sunu keşfettim vurulma esnasında ağrı oluyorsa sonradan ağrımıyor yada ağrımıyorsa sonradan ağrıyorCanım geçmiş olsun.
Ben 7.haftadan beri oluyorum. Önceleri hastaneye gidip orda oluyordum. Yatmam gerekince eve eczacıdaki sıhıye gelip vurdu. İnanın vurmadı 5 saniye sürmüyordu. Hep 3 -5 gün sızlıyordu. Hiç dağılmıyor sanki sertleşiyordu. Birgün eski yere tekrar vurdu resmen ağladım. Sonra o sıhıye rahatsızlanıncs gelemedi. Eşimin yengesi zamanında hemşirelik sertifikası almış. Ama yapmamış iğne filan yspıyormuş. Eşim onu getirmeye başladı. Bu yağlı iğne ağrı yapar yavaş vuramak lazım dedi. İnanın nerdeyse bir dakika sürüyor. Artık sıkılıyorum. Ondan mı bilmem elimi hafif yojsa benmi alıştım o yaptığından beri hamd olsun ağrım olmuyor.
Sizde yapan kişıye bir sorun mümkün olduğunca yavaş vurmayı bi denesin bakalım.
Evet CNm, görmeye gittim
Ben hafta sonu için geldim, kontrolum var
Mltepedeyim
kizlar ya bu kalca agrisi beni mahvetti bu lanet agzi bi tek bendemi var ya sulandirip vurulsa olmaz mi bu igne dagilmiyormu ne beni mahvetti hic yuruyemiyorum yatamiyorum yatinca kalkamiyorum sizde hic mi agrimiyor ya benim neden boyle cok agriyor..
kizlar ya bu kalca agrisi beni mahvetti bu lanet agzi bi tek bendemi var ya sulandirip vurulsa olmaz mi bu igne dagilmiyormu ne beni mahvetti hic yuruyemiyorum yatamiyorum yatinca kalkamiyorum sizde hic mi agrimiyor ya benim neden boyle cok agriyor..
rahim ağzı uzunluğuna ultrasonla da bakabilir.. az çok bilgi verir..İstanbul un neresindesin? Çalışıyor musun? Doktorunuz kim merak ettim.. doktorunuza güveniyor musunuz?
nasıl geçti kontrol? Arda ya giderken biizim evin oralardan geçmişsiniz :)
canım arkadaşlar gerekli cevabı vermiş.. yavaş yavaş vurdur bakalım..Acaba ağrı eşiğin mi düşük..? Bende ilk haftadan beri vuruluyorum. Arada vurulduklarımda oldu.. Benim kayınvalide vuruyor.. o an acıyor sonra geçiyor...birkaç gün oturup kalkerken hissediyorum tabiiki...
canim benim de ikinci bebegimi kaybettikten sonra teshis konuldu 3.bebegim de ise devlet hastanesinde dikis atildi ama tutmadi 25 haftalik ken dogdu iki gun yasadi malesef kaybettim simdi bu dorduncu allah kismet ederse insallah bunu kucagima alicam dr perinatolog olmasina dikkat et..
bide bu topikte butun hamilelirde var mutasyon hepimiz igne kullaniyoruz ben clexan 0,4 kullaniyorum proluton depot 500 mg haftada bir ve folbiol ve bemixc kullaniyorum bide ileriki haftalarda kasilma engelleyici ilac olan nidilat baslayacak ..
istanbuldan cok arkadasimiz var istersen dikis atilmadan git bi gorus arda lembet var cok iyi dr hemde perinatolog kendisi topikteki arkadaslarda yardimci olucaklardir sana tekrar gecmis olsun..
ozelime nonu at ararim seni cnm..
Ben iğne vurulmuyorum ama ben ilk haftalar kalça kemiklerimi sanki kırıyorlar gibi ağrı cekerdim
Hatta vajinamin kemikleri bile agrirdi
Arda bey erken demişti bebek büyüdükçe olur demişti
Bilseydim uğrardim sana da
Ben gezenti oldum nasılsa
Biz iyiyiz kizimla, rahim uzunluğu 2,9 olmuş, uzamış
Kızımda 2120 gr, fazla almamış bence gene
Ama ben 2 haftada 2.5 kilo almısim kızlar
Gene cok aldım toplamda 15 oldu
İnşallah doğumda cok etkilemez bu kilo bizi
Ödem var biraz
Arda bey tansiyonunu kontrol et gün asiri dedi
Ciğer geliştiriciyi sordum, gerek yok, erken dogum olacağına dair bir belirti olursa gerek görürsek vuruyoruz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?