Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kontrolünün iyi geçmesine sevindim canım, maşallah bebişinde iyiymiş, bu ay kilo alır merak etme, artık keyifli son ay kaldı zaten erken doğum korkusu kalmıyor pek bebiş kilo alsın yeter ne kadar kalırsa faydalı onun için sen yemene dikkat et biraz bol bol kalsiyum ve protein ağırlıklı beslenirsen hem bebeğe yarar hem sana fazla kilo aldırmaz annesi...

kizlar ben geldim drdan beni azarladi moralim bozuk deli dr..
neyse orayi detaylica anlatacam bebegim gine onden gidiyor 12+4 cikti rahim agzim 3 cm bu haftaya gore nasil kizlar ..
%70 kiz dedi hakkimizda hayirlisi kizim olucakmis ama daha net degil dedi..
kotu haber verdi tam kesenin yaninda kan birikmis ve hareket halindeydi kanmis ama cok eskiden beri var olabilir gecen haftalarda kahverengi gelen leke burdan gelmis olabilir ama her an yine gelebilir uc cm uzunlugunda bir cm genisligindeyimis kahverengi gelecek dedi hazirlikli ol yada emilir dedi kirmizi acik kirmizi gelirse hastaneye git dedi..eger kahverengi gelse dahi bebegin kesesini patlatabilir dedi tehlike yani dua edin kizlar bi ay sonra gel dedi dikisi 17-18 gibi atalim dedi moralim cok bozuk 17-18 gec olmazmi dedim beni azarlamaya basladi o nerden anlar uc evlat kaybeymenin ne demek oldugunu bende bebegim icin endiseleniyorum baska dr gitsem ne benim soru sormama dahi izin vermedi hemen kalkti kapinin oraya yoneldi beni kovmaktan beter etti aglamamak icin kendimi zor tutuyorum benim riskli bi hasta oldugumu gordude basindanmi atmak istedi anlamadim neden boyle davrandi hic karsimiza iyi bir dr cikmiyor..

Canım benimde 12. Haftada 2.9cmdi doktorum ilerleyen haftalarda dahada kisalcak dedi ve gercekten kısaldı
Banada geç geldi benim doktoruma gitsen bu ölçüde dikişi daha erken haftada atar sana bu niye böyle düşünüyor anlamadım ayrıca tavrını hiç beğenmedim bide kapıyı gösteriyor belki sorcagin seyler var daha sabırla seni dinleyip yardımcı olmasi gerekiyordu ben kendi doktoruma bazen saçma sapan seyler soruyorum yinede usanmadan cevap veriyor olması gerekende bu biz riskli bı hamilelik geçiriyoruz Tabiki herseyi sorcaz surekli diken ustundeyiz doktoruna güveniyorsan devam et ama icinde şüphe varsa 1-2hafta başka bı doktorda bakabilirsin
Kanamalı bölge varsa yat bence benim ilk hamileliğimde 6. Haftada kanmam olmustu doktor kesenin altında kanmalı bölge var demişti kimildamadan yatmıştım evde send com dikkat et fazla ayaklanma

Maşallah canım kilosu da uzunlukta gayet iyi son aylarda daha cok kilo alınır diye biliyorum doktorun normal dıyorsa kilonu kafaya takma

Mrb arkadaşlar.Okuldan gelirken iki tane test aldım.Birini yaptım veee pozitifffffff.İlk önce eşimi arayıp söyledim.Hemen sizinlerle de paylaşmak istedim.Kalbim pır pır ediyor.Çok heyecanlandım.Ne olur bizim için dua edin bebeğim zamanında sağlıklı gelsin inşallah:))))

Maşallah bebişine. Kız demek çok güzel canım. Rabbim sağlıkla kucağına Alman'ı nasip edsin.

Canım Üzme kendini bazıları böyle kendini bilmez oluyor. Bazen bizim kızıp üste çıkmamız gerekiyor. Ağlamak değil çata çat kavga etmek gerekiyor. Bende burda bir Prof beni böyle yıpranmıştı. Sırf gücüm olmadığı için bende cevap vermemiştim.
Canım senin için ne hayırlısıysa öyle yap canım. Bu zamandan sonra Dr aramakta zor gerçekten. Üzme kendini.
Rabb'ime emanet ol. Allah yardımcın oldun önüne güzellikler çıkarsın. İşlerini rast getirsin.

Kızlar kafam cok karışık bı akıl verin bana benim artık dogum yapcagni hastaneyi doktoru ayarlamam lazım her gün fikir değiştiriyorum offf ben memorial e gidiyem diyorum gecen gün aradım biraz bilgi aldım cok saçma çatlak kremindn felan bahstti ne alaka dogumla bunlar kullanmışsa ekstralar siz ödersiniz diyor sanki zorla satış yapıyormuş gibi geldi bana chnb sen orda dogum yaptın böyle bisey çıkmadı dımı vajinal jel felan dedi eşimde 7 tepe olsun diyor ordaki doktorlar hakkında hiç bir fikrim yok Cemil beyemi gitsem diyorum o doguma girmiyormuş girsede bana artık ağır gelir fiyatı o da esine yönlendiriormus sanırım
Yaren sen hiç konustunmu dogum hakkında birde kafama su dikiş olayı takıldı aslında sıcak bakmıyorum dikişi aldırmayı düşünüyordum ama bı yandanda farklı bı teknik kullandığım söylemişti birdahaki hamileligimde ona dikiş attirabilirmiyim bilmiyirum maddi duruma bagli baskasına attırsan bu kadar iyi atarmı daha şimdiden ikinci hamileliğim düşünüyorum kafam bu kadar karışık yani hiç bisey olmaz derse aldırmayın takiplere yine ona giderim diye düşünüyorum bu hafta tekrar gidip konuşayım herseyi diyorum bı yandanda diger doktor icin geç kalirmiyim offff ya biraz akıl verin bana

Tebrik ederim Allah kucagna almayıda nasip etsin

Maşallah Rabbim sağlıkla zamanında kucağına almayı ve yetiştirmeyi nasip etsin.

kizlar ense kalinliginida olctuk 1.1 cikti iyi dedi burun kemigide iyi dedi sukur simdi ise kan verecem
Kızın sağlıcakla gelsin inşallah vakitlice..doktorunu ben de beğenmedim ve sonuçta ona devam etmek zorunda değilsin,dün akşam yayımlafığım listeden ankaradaki başka dr lere de bak canım,ben dr mi son dakikada değiştirdim çünkü dikiş atmıycam ilaç da vermiycem rapor da demişti,ve ben iki dr buldum birisi salihasdın dikişini atan diğeri de burada özlem diye bir kullanıcının dikişini atan dr,sonunda ikinci dr ye karar kıldım ve ben 13 haftalık hamileydim 13+4 de aman geç kalıyoruz diyerek attılar dikişimi,başka doktora git canım,o kan toplanmasdı olayını da başka biri daha değerlendirmiş olur hem

Allah kucağına almayı nasip etsin,çok sevindim,bi kalp atışlarını duy da hemen hamileler listemize ekleyelim seni
Ay canım ne desem bilmiyorum ki sezeryan mı olacak doğumun? bi de yenidoğan yoğun bakım önemli biliyorsun keşke yardımcı olabilsem..

Kızlar ben de yarın dr ye gidicem,bakalım benim oğluş ne kadar olmuş,rahimağzım 42mm idi,eskiye dönmüştü bakalım şimdi nasıl,benim de bu bebek hiç yukarı çıkmıycak galiba aşağılarda de belendikçe canım yanıyor,idrar yolları da temiz çıktı,neden oluyor anlamadım,bazen öyle vuruyor ki ya vajinadan ya da idrar yaptığım yerden çıkacak sanıyorum

Gerçekten kararsızlık çok yıpratıcı. Gönlün kendi Dr istiyor. Şartlar farklı yere yönlendiriyor. Bende aynısını serklaj da yaşadım.
En iyisi bu yazdıklarını açık açık Dr konuş. Kaygılarından ve maddi sebeplerden bahset. Ne gibi yardımı olacağını. Veya nereye yönlendirebilecegini sor.

Ben Doğumu düşünmek istemiyorum daha ama ara ara aklıma geliyor vesveseye kapılıyor yok sayıyorum. Benimde erken doğum olursa ne yapacağım kaygım var. Buradaki Dr hastanesinde 35 haftadan öncesini kabul etmiyor. Diğer yoğun bakım bulunan hastanelerde üniversite ve SSK geçen diğer özel hastane. Onlardada tanıdığım Dr yok. Ayrıca yoğun bakımlarda yer olmuyormuş. Hadi diyelim istanbula yetiştik. Arda beyin bulunduğu hastanede siğortam geçmiyor. Kadıköy Acıbadem dede devam ettiğim Dr yok. Buradakine geçen gidişimde sordum. Ne yaparız benimi sevk edersiniz bebeğimi dedim. Sustu. Anneyi sevk etmek daha iyi değilim dedim tabi dedi. Beni rahatlatmadı. Önümüzdeki randevuda Arda bey le açıkça konuşmak istiyorum Rabbim izin verirse. Her gittiğimde konuşacağım diyorum. Daha önemli sorunlar çıkınca susup kalıyorum. Gerçi kul yazar kader gülermiş. Rabbim neyi nasip edecek bilemeyiz. Bizler planlar yapmaya çalışıyoruz ama ne nasip olacak bilemeyiz.
Allahım sana sığındık sen bizleri ve yavrularımızı koruu. Bizleri vesveseye düşürecek düşüncelerden uzak eyle. İşlerimiz kolay eyle.
Hakkımızda ne hayırlısı ise onu sebeb kıl.

Canım hayırlı uğurlu olsun kızın..Allahım sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin..Doktorda fenaymış gerçekten..Hiç anlamıyorlar neler çektiğimizi..Başka bir dr daha araştır istersen..En azından konuşabileceğin bir dr olursa seninde sinirlerin bozulmaz.

Bende bekledim yukarı çıkmasını yok çıkmıyor hep asaglarda mesanemle uğrasip dürüyor bazen idral deliğinin oraya baskı hissediyorum ordan çıkacakmış gibi geliyor ama tibben mümkün olmadig icin icim rahat :)bazende canımı yakıyor ısırıyormu cindikliyirmu anlamdim çığlık atmayın diye sıkıyorum dişimi sanki içerden etimi sıkıştırıyor aman iyi olsunda raziyim şikayetçi değilim
Birde herkes karnımın asagda oldugnu söylüyor ama basından veri öyle dogum yaklasinca asag inermiş bizimki hiç yukarı cikmaig icin endişelenmiyorum
Ben sezaryan istiyorum canım normal dogum korkutuyor beni karman corman oldum benimde bu hafta en geç Cumartesi kontrole gitmem lazım
Senin uzunluğun iyiymis maşallah insallah guzel haberlerle gelirsin

Rabbim hayırlı haberlerle gelmeni nasip etsin canım.
Aynı şikayetler bendede var canım. İnan kendimden şüpelenmiştim ben mi büyütüyorum diye. Daha iki hafta önce kültür yaptırdım. Yine mi yaptırsam diye düşürdü bu sabah. Aynı beni tarif ettin.

Bende bekledim yukarı çıkmasını yok çıkmıyor hep asaglarda mesanemle uğrasip dürüyor bazen idral deliğinin oraya baskı hissediyorum ordan çıkacakmış gibi geliyor ama tibben mümkün olmadig icin icim rahat :)bazende canımı yakıyor ısırıyormu cindikliyirmu anlamdim çığlık atmayın diye sıkıyorum dişimi sanki içerden etimi sıkıştırıyor aman iyi olsunda raziyim şikayetçi değilim
Birde herkes karnımın asagda oldugnu söylüyor ama basından veri öyle dogum yaklasinca asag inermiş bizimki hiç yukarı cikmaig icin endişelenmiyorum
Ben sezaryan istiyorum canım normal dogum korkutuyor beni karman corman oldum benimde bu hafta en geç Cumartesi kontrole gitmem lazım
Senin uzunluğun iyiymis maşallah insallah guzel haberlerle gelirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…