Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yagmurcan masallah barekellah canım..............................ıyı bak kendıne ................cınsıyetı ne..................opuyorumnanaktan

el-muallim cm sağoll cnm seninkinede maşallahh subanallahh
benim oğlum olcak kısmetse sende maşallahhh nasıl gdiyor herşey yolunda umarım serklaj var mı?

canım ılk ay kanama oldu yattım cok sukur sımdı yok kesıldı ınş haftaya serkaja karar verıcez normalde rahım ağzı uzunluğu normal ama cogul olunca ıkı sene oncede erken dogumum var sanırım yapalım dıcek sende varmı nasıl bı ışlem ınş hayırlısı canım............sen zoru gectın masallah sanada oğluşunada................ınş rabbım kucaklarımıza nasıp etsın.........

Kızlar bugun doktora gittim rahim boyu 3.6 cm cıktı alttan ölçümde doktor serklaja gerek duymadı daha 23 haftalık kaybım oldugu için önlem amaçlı atılsın dedim gerek duymuyorum serklajında riskleri var dedi.Napım ben simdi.

Kızlar ya supersiniz vallhi, ben bir daha hamile kalmaktan cok korkuyordum fakat yağmurcan seni okuyunca cesaret geldi be canısı. İlkini sende benim gibi yaşamışsın nerdeyse, şimdi yatıyormusun canısı yani yatarakmı hamilelik geçiriyorsun?

İnsan yaşadıklarından sonra doktoruna güveni kalmıyor, ama napalım mecburen güvenicez işte.

yarenci carsamba inşallah cok güzel bir gün olacak senin için.
yağmur bak sende 30lardasın cok sükür.
herkese güsel dilekleri için tesekürler.

Teşekkürler kızlarrr inşallah sağlıkla alıcaz hepimiz kucağımıza bugünümede bin şükürler olsunnn

El- muallimcim bende serklaj yok cnm dr gerek duymadı ama senin çoğul olduğu için bence gerekli biz bu haftaya kadar bu şekilde geldik dediğim gibi bugünüme de binlerce kez şükürler olsun...... Kanamada kesildiyse sorun yok canım Rabbim yüzümüzü inşallah bu sefer güldürecek... Dualarla cnmm

Eylülce benim yazılarımı okuduysan bu haftada görürsün benimde rahim boyum normal çıktığı için dr serklaj istemedi aynen dediğin gib idurup dururken atmayalım dedi sakıncalarıda var dedi yani sancı olursa diye yani benim dr görüşü buyu ve şuanda serklajsız 30 haftaya geldim inşallahhhhhh son haftalarıda görürüm ............... ve görürüz tabi ki..........

fusborcum aynen bende kalmaktan çok korkuyordum hatta benim ilkim detüp bebekti ve mucize şekilde kaybettikten 9 ay sonra kendiliğinden kaldım inşallah Rabbim bunu sağlıkla kucağıma almayı nasip eder...... ilk haftalarda hiç kalkmadan yattım wc dışında ama dr umun ve ailemin sayesinde artık kalkıyorum ama .ok yormadan fazla süre ayakta kalmıyorum annemde ve kayınvalidem de kalıyorum wc kalıyorum yemeğe balkonda otuyruyorum bahçeye çıkıyorum oturmaya değişiklik markete gidiyorum alışverişe arabyla orda çok az yürüzş bunun dışında evde sürekli uzanıyorum cnm........

Salihascım şimdilik Allah'a şükür ilk hedefime ulaştım 30 lu haftalar Rabbimin izniyle sağlıkla önce 32 :)) sonra 34 :)) sonra 36 :)) ve sonra kucağımıza inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh

Senin adına inan cok sevindim umarım Rabbımınde izniyle gorurum bende o haftaları doktor bana yatmana gerek yok evin içinde kalk dolaş dedi ama ben yinede yatıyorum WC haricinde kalkmıyorum banyomu bılr korka korka yapıyorum Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

eylüle aynen bende senin gibiyim benim dr da yatmana gerek yok dedi ama dinlemiyorum o kadarda değil :)) ona kalsa kendini yormadan yürü diyor

fusborcum rıza bey sancıyla doğum yptığım için böyle düşündü sanırım
muayne etti problem yok dedi
bilmemki canım nedir durumım

mumudihabacım bu ay bebek yok arkadaşım
kilo almıştşm yumurtlamamışım
şimdi verdim ama bilmemeki ne oldu
hem korkuyorum hem dua ediyorum
ne yapıcvağımı şaşırdım

yarencim sabırsızlıkla bekliyorum haberlerini
senin kadar heyecanlandım

hamilelerin içinde bir çoğu riskli dönemi atlattı
nasıl umut oluyo bize
darısı başımıza

merhaba arkadaşlar bende bugün dr a gittim.bebeğim iyiymiş nts ye soktu doktorum çokk şükür kasılma çıkmadı.dr 36 hafta hedefimiz dedi.36 37 gibi dikişimi, alıcakmış en ufak bir sancıda haberim olsun dedi rabbim son haftalarımızı gelmemizi nasib etsin
yarencim senn de 3 günün kaldı müjdeli haberi bekliyoruz hadi inşallahhh.yağmurcum sende 30 lara geldin darısı başıma 1 haftam kaldı allah sonuna kadar gitmeyi nasib etsin.

edamecrin inşallahh tekrar yaşarsınız bu duyguyu yarenle birlikte tabi sağlıkla sıhhatle sonuna kadar.....................

Tuğbacım çok şükür bu haftaları gördüğümüze de tabi Rabbim son haftalara kadar sağlıkla sıhhatle gelmemizi nasip etsin ( tüm hamişler)

tuğbacığım oğluşunun iyi olmasına sevindim canım. 30 lara yaklaştın sanırım 6 haftanda çabucak geçer inşallah. doğumun nasıl olacak sordun mu normalmi sezeryanmı. kasılman olmaması negüzel sürekli yatıyomusun. bende yine toplanma oluyo negüzel sende karnında toplanma olmordu değlmi canım. bende bi görsem 30 ları benim şimdi en riski dönemler 22. haftadayım bugünleri bi atlatsam çok rahatlayacam inşallah.

atlatırsın allahın izniyle canım.toplanma bende de oluyo arada ama nts de ağrı çıkmadı.çok sık olmuyo diye dikkate almıyorum.dr normal doğum yapmanda bi sakınca yok dedi 36. haftada dikişi alıcakmış sonra doğum beklenicekmiş inşallah hayırlısıyla atlatırız şu zamanları

canım nst sonucuna sevindim.bu arada drun normal doğum olması içinmi 36-37de dikişini alacakmış.benim dr sezeryan anında alırız serkilajı demişti.sen ne düşünüyorsun güzelim.hersey gönlünce olsun.

canım toparlanma o dönemde bendede cok oluyordu.ama nstde sancı cıkmıyordu.inşallah sonuna kadar sağlıkla götürürsün rapor durumların nasıl canım raporlumusun .

bende bugün kontroldeydim.simdilik bir problem yok.kızım büyümüş .yüzünü göremedik göstermedi.sezeryan tarihi 2 eylülde belli olacakmış.bakalım 10-15 eylül arasında olucak.kızım daha önce gelmek istemezse tabi.

bir süredir yoktum kızlar sayfaları heyecanla okudum gelişmeler nasıl diye
çok sevindim hepiniz iyisiniz
30lar gelmiş vakit doluyor süper valla:))
bak benden söylemesi doğum tarihi yaklaştıkça doğurmak istemiyor insan o güzel canı başkalarıyla paylaşmamak için kıskançlık sarıyor insanı :))

yarencim nasıl heyecanlısındır şimdi
inşallah allah gönlüne göre verir canım

güzel haberlerinizi almaya devam etmek ümidiyle
öpüyoruz oğluşumla sizleri

canım toparlanma o dönemde bendede cok oluyordu.ama nstde sancı cıkmıyordu.inşallah sonuna kadar sağlıkla götürürsün rapor durumların nasıl canım raporlumusun .[/QUOTE]

toplamalara alıştım çok sık olmadığı sürece normal dedi doktorum. günde 2,3 kez felan oluyo. yinede takip ediyorum sürekli. raporlu değilim canım çalışıyorum. şimdilik herşeyolunda olduğu için dr gerek yok dedi. sürekli takip altındayım bideğişiklik olursa heyet raporu vereceğini söyledi.

tuğbacığım senin normal doğum yapabileceğini duyunca sevindim doğrusu. bende epiduralle normal doğum yapmayı istiyorum. samyelinin doktoru sezaryan deyince bizde mecburen öyle oluruz heralde diye düşünüyordum. ben daha doktoruma sormadım ama normal doğum yapma şansımolursa normal düşünüyorum o günleri görürsem inşallah.

canım az kaldı sabret be gülüm. allahım inşallah bu sefer bebeğini kucağına almanı nasip edecek... Her sahurda dua ediyorum allahım bizede o duyguyu tatdırsın diye. Dün akşam gene ağladım. eğer bebeğimi kaybetmeseydim 8 aylık hamile olacaktım. karnım burnumda dolaşcaktım...Çok bunalıyorumm...Allahımm sabır ver...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…