Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım benım

Allah razı olsun senden. Hamd olsun bu günüme. Daim eylesin mevlam.
Rabbim tez zamanda sanada güzel havariler vermemi nasip eylesin. Durmak yok çalışmaya devam.

Canım benım

Allah razı olsun senden. Hamd olsun bu günüme. Daim eylesin mevlam.
Rabbim tez zamanda sanada güzel havariler vermemi nasip eylesin. Durmak yok çalışmaya devam.

aklımada geldi yazacaktım birazdan metal de gelir die dedim sonra demesin bu kadında benim giriş çıkışlarımı takip ediyor:103:

ah bi ışık süzmesi görünce hemen çalısmaya baslıyorum,sigorta yaptırdım onu bile bekleyemıyorum sen anla halimi

Canım penisilini serklaj olduğumdan beri ayda bir vuruluyorum,dikiş enfeksiyona sebep olmasın diye,burada önceden bi iki arkadaş daha benim gibi vurulmuş,ama sanıyorum ki bunun sebebi daha çok benim şeker hastası olmam

Canım sağol,amin
Senden en kısa ve rn hayırlı zamanda güzel haber alacağımıza inanıyorum

gunaydin kizlar sukurler olsun allahima dunu atlattik..
duyaydin metalcim masallah size ve bebeginize 28haftayi gordunuz darisi bizlerin basina insallah..simdiki hedef 31 insallah sanra 34sonrada 37 canim duacinizim..
eylul gulu canim suan kanamam yok kan birikmis iki tirnak genisliginde onu atmasini bekliyormus oda bekleyen kan oldugu icin koyu kahve renginde gelicekmis ama ben bi ay sonra degilde uc hafta sonra gidicem..

canım bende seni merak ediyordm gözün aydın olmussun serklaj darısı basıma insaallah 38ide görürsn hamilelik haftası en aykın olan sensin bana benimde kafama takılan bir kac soru var diger bayanları rahatsz etmiyim serklajı yeni olan sensin sana soraym bende olacm ama tam tarihi bilmiyorm doktorumu daha aramadm ben evimde degilde baska yerde olac için serklajdn 2gün öce eşimle gideym eşim yanımda olsn istiyorm serklajdn önce ne yaptın ne kadar bekledn bildigim kadaryla öncedn 2li test yapıyorlr sonra zamanı dolduysa cok bekletmedn yaparlr herhalde eşim ögretmen oldugundn alacagımz izin sınırlı olack hemen bir günde işlerimi halledip diger gün dikerler mi acaba yani kısacası bana serklaj hikayeni anlatrsn sevinirm

Sağol canım amin
Sen de yavaş yavaş arkamızdan geliyorsun,darısı başına
Değişmez herhalde,aman ne güzel cilveli bi kız daha geliyor,bizim bu forumda sanki hep erkek bebek var,kızlar azınlıkta

Canım seni listeye ekliyim ister misin? bebeğinin muhtemel doğum tarşhi nedir?bi de hangi şehirde hangi dr ye gidiyorsun?

ypk canım daha olmadı keske olsaydım dun ıkılı testı verdım haftaya cıkacakmıs korkma cnım sende olursun baska ıle gıdıceksın herhalde benım dıkıs bıraz gec atılacak sanırım tam rahım agzında 3*1 genıslıgınde kan bırıkmıs onun atmasını yada emılmesını beklıyorlar bende rahım agzında dedıgı ıcın bıraz gezıyım evın ıcınde dıyorum acaba yanlısmı yaparım atar belkı dıye:44::44::44::44:

Sağol canım amin
Değişmez herhalde,aman ne güzel cilveli bi kız daha geliyor,bizim bu forumda sanki hep erkek bebek var,kızlar azınlıkta

evet canım kız olacak ınsallah ne sasırdım ama kız dıyınce mıde bulantımda yoktu esımde hep erkek olucak bu yılda erkek yılı denıyordu kız dıyınce sasırdım ama olsun nazlı bı kızım olucak ınsallah yerım ben onu ya bu de bu dr foto vermıyor ya dun ıstedım yıne vermedı deluuuuuu

arkadaşlar merhaba sizlerle benzer bir durumdayım rabbim sağlıcakla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. benim sorunum doğuştan olan rahim anomalim. unicorn uterus denilen tek taraflı gelişmiş yarım bir rahime sahibim. yani tek tüp ve tek yumurtalık ayrıca normalinden daha küçük hatta yarım bir rahim. tedaviye başladığımda klomen ile 1 kez hamile kaldım fakat 8 haftalık kalp atışları durdu kürtaj oldum. sonrasında 3 negatif aşılama 1.5 yıl geçti hala hamile kalamadım ve artık tüp bebeğe başladık
sorun şu ki hamile kalmam bile güç kaldıktan sonra da sizler gibi serklaj uygulanacak çünkü rahim küçük erken doğum riskim var. şimdiden o günleri düşünüyorum. istanbul da hem riskli gebelik uzmanı olarak gidebileceğim hem de serklajımı güvenle yaptırabileceğim bir doktor arayışı içindeyim olurda tutarsa şubat gibi serklaj olabilirim.
ben 1 kez rıza madazlı ya gittim belki bileniniz vardır ona gitmeyi düşünüyorum ama başka tavsiyeleriniz varmı? özellikle anadolu yakasında.
şimdiden teşekkürler rabbim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

Geçmiş olsun canım
Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin evlat sahibi olmayı
3491. sayfada listelerimiz var,oradan doktor tavsiyelerimizden bakabilirsin

hatırlayan olur belki..
bende rahim ağzı kısalması vardı..araştırıp bulduğum prof. gittim..serklaj yapılmalı dedi.
cuma günü serklajım yapıldı 3 gün hastabede kaldım..nihayet evdeyim şimdilik wc ihtiyacı dışında yatak istirahatindeyim...

zor olacak ama inşallah Allahın izniyle sonuna kadar gidip kızımı sağlıcakla kucağıma alabilirim......

doktorlar baska doktorlardan sunu yapıyorlar bunu yapıyorlar durumunu sevmıyorlar sınırlenıyorlar...doktorun ıyı bır doktormus devam et bırakma ancak acık olmaktan da cekınme.. kah pıhtısını olayı da umarım etkılemez canım..3 cm ıyıymıs.. Benım 12.haftadan once 2.5 cm.di..14.haftada serklaj yapıldığında 2 cm.di. Önceki gebeliğimde 0 rahim ağzı boyunu gördüğüm için çabuk kısalıyor.. benim doktorumda 12 haftada gittiğimde 16.haftada atarız demişti.. sonra baktı ki rahim ağzı boyu kısalıyor bir an önce atalım dedi..

tebrik ederim adaşım... sağlıkcakla gelsin bebeğin...moralini yüksek tutup dinlenmeye çalış..

özel sigortan da varmış.... sezeryan yapacaksın sanırım.. bence artık belirlemelisin hastaneni ve doktorunu...2 yaş az değil mi yaa sen yıpranırsın...yine yatman da gerekecek

senin rahim ağzı boyun çok iyiymiş.. neden dikiş atılmıştı....
benimde bebek çok aşağıda sorma..canımı acıtıyor ağrı yapıyor...
bende o temizlik işini bugün halledeyim diyorum ağda yapıyordum şimdiye kadar bakalım jileti becerebilecek miyim?
Güzel haberlerle gel hadi bakalım..

kacıncı haftadasın neredensın.. nerde dıkıs attıracaksın paylasırsan deneyımlerımızı paylaısırız...

Sağol canım amin

benım kız dedım ama yazmadın :)

özel sigortan var mı? ya da sgk ? çalışıyor musun çalışmıyor musun? yani rapor falan alman gerekecek mi? Bunları soruyorum çünkü başladığın doktor ile değiştirmeden devam edebilesin.. Özel sigortan var ise veya ücret sorun değil diyorsan Memorial hastanesinde Ataşehir şubesinde Arda Lembet var.. Burada birçok arkadaşımız takibini, serklajını ve doğumunu onda yaptı ve yapacaklar var.
Ama SGK lı bır hastane olsun ıstıyorsan kendı doktorumu tavsıye edeblırım. Medıcal Park Goztepe hastanesınde Gökmen İyigün..
Bu iki hastane ve doktor hem Anadolu yakasında hem de aşılama yapan hastaneler.. Nerede oturuyorsun? En kısazamanda hamile kalıp bebeğini kucağına alman dileğiyle..

gecmıs olsun oncelıkle.. bebegını saglıcakla kucagına alman dılegıyle... Hangı hastanede hangı doktor attı dıkısını? takıbını yapan da aynı doktor mu? kac cm ıdı dıkıs atıldıgında? Neden 3 gun kaldın? Ben nıye aynı gun cıktım yaaaaaaaaaaa :)) Benı doktorum neden 10 gun sonra calıstırdı ıse dön dedi... ben yarın soracam bunları kendısıne bakallım..nede olsa sevıyorum doktorumu ama guvenıyorum

Son düzenleme:
Birazdan kalkayım evde biraz sağı solu toparlayayım..tencerelerim falan var yıkanacak..mecbur kalkıyorum

sonra biraz dinlenip bir duş alayım...sonra yine biraz dinlenip yemek ısıtıp yerim.. sonra yine dinlenmece...akşam olur zaten..

aslında oğluma bot almam lazım babası alamaz istediğim gibi birşey şimdi

Âmin. Hamd olsun bu günümüze.
Canım Allah'ın izniyle seklajın hayırlısıyla yspılacak ve sense bu günlere geleceksin.
Kızını kucağına alınca herşeyinde unutacaksın inşallah.

Son düzenleme:
İstanbul da olan anneler.. Detaylı yani 20.ci hafta civarında yapılan ayrıntılu ultrasonu nerede ne kadara yaptırdınız?

Bu işin uzmanı Atıf Yüksel ve Recep Has hoca.. ancak hem Avrupa yakasındalar..durumumuz malum yatıyoruz.. hem de 400 TL imiş fiyatı sanırım..

canım çok sağol...
çorlu reyap hastanesinde prof. petek hanım yaptı serklajımı....
kendi doktorum değildi araştırıp buldum...
16.haftada 5cm ken 19 haftada 2.5cm olmuş uzunluk...ve hunileşme vardı..

hafta olarak büyük olduğu için 3 gün kalamı istedi doktorum takip için...

rahim kasılmasını engellemek için ilaç tedavisi ve antibiyotik tedavisi yapıldı..3.5 gün hast kaldım...

şimdi hiçbi ilaç vermedi ama:26: 1 hafta sonra kontrolüm var inşallah herşey yolunda dır...

sen kaç haftalık dikiş atıldı senin kaç cm di? merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…