Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bir de bu SGK anlaşmalı özel hastaneler de ki küvez parasının faturasının SGK dan tahsil edildiği üzerine konuşmuşsunuz ya hani acaba hamilelikte de yatınca fatura edilebiliyor mu.. SGK bunu karşılıyor mu? Bileniniz araştıranız var mı? Ben de bir araştıracağım bu konuyu..

merhaba kızlar umarım herkes iyidir
biz cok sukur iyiyiz ugraşıp duruyoruz
annem geldi nefes aldım
hepinizi kocaman opuyorum 28e giren arkadaşları tebrik ediyorum hep boyle gitsin sonunda da herkesin kucagı saglıklı sıhhatli bebelerle dolsun inşallah.

Benim 14 haftalıkken yani 3 hafta önce atıldı dikişim 2 cm. iken.

Ancak ilk hamile kaldığımda 5 haftalıkken doktoruma gittiğimde dikiş atılacağı belliydi ilerde zaten..Daha önceden rahim ağzı yetmezliğim biliniyordu..Oğluma hamileyken yani 4 yıl önce 26.haftada 2 cm olan rahim ağzı boyum 1 hafta sonra 0 oldu.. rahime dayandı oğlum..açılma olmaması için ilaç iğne falan evde yattım..36+0 da doğdu oğlum..

Zaten bu nedenle kızıma hamile kaldığımda çok ağladım sevinemedim.. Allahımın gücüne gitmesin.. Hem maddi yönden sıkışığım ev kredisi ödüyorum..çocuk anaokuluna başlayacak falan.. tam işyerinde çok yoğunum ve işyerinden ayrı kalmamam gereken bir dönem.. zamanı değil şimdi değil.. nasıl hamile kaldığıma çok şaşırdım.. hem dedim özel sigortama doğum teminatımı daha 2013 başında ekletecektim.. o kadar ki bebek düşünmüyorduum.. Hayırlısı buymuş demek ki.. Cuma günü kanamam olduğunda bebeği kaybettim diyerek hastaneye gittim. Hastanede doktoru beklerken elimi karnıma koydum kalp atışlarını hissettim.. Bebebğim yaşıyor dedimm.. O kadar kanamaya rağmen kızım bana tutundu.. Artık ben de seni bırakmayacağım dedim..
Adını Diren mi koysam acaba?

Geçmiş olsun canım. Tez zamanda Rabbim güzel haberlerini vermeyi nasip etsin. Ben Bağdat cad Femical kliniğe Doç Dr Arda Lembet e gidiyorum. Kendisi riskli gebrlik uzmanı. İlk gebeliğimde25 hafta içinde açılmadan dolayı acil serklajımo yapmıştı ve oğlum yedi haftaya kadar hamd olsun dayandı. Bu gebeliğimdede serklajımo kendisi yaptı. Ayrıca ataşehir Memorial da görev yapıyor.
Rabbim kolaylıklar versin canım.

Son düzenleme:

Geçmiş olsun. Yüce mevlam günlerinin su gibi akıp geçmesini ve yavrunu zamanında sağlıkla kucağına almanı nasip eylesin.

Canım geçmiş olsun,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Bulunduğun ili,doktorunu ve muhtemel doğum tarihini yazarsan tuttuğumuz listeye seni de eklerim ki,sonraki arkadaşlara ışık tutar

Canım benim bir kaybım var,yirmi haftalıkken kesem dışarı fırlamıştı o yüzden atıldı dikiş,bi ara 30 lara kadar düştü sınra tekrar uzadı,bakalım bu gidişimizde kaç çıkacak,getçi karından bakıyor,karından hep daha yüksrk çıkarmış
Ben senin bebeğin cinsiyeti belli değil sanıyordum,gözümden kaçmış hemen eklerim

Sağolasın canım,sen nasılsın,filiz ve inci nasıl?inciyi gördükçe kız doğurasdım geliyor maşallah kızına

Son düzenleme:
Canım bu durum yetişkinlerde yoğum bakım ve yeni doğan yoğum bakım icin geçerli SSK anlaşma ozel hastaneler bu durumda ücret almıyor fakat SSK geçmeyen ozel hastaneler sorun çıkartıyor

Canım yok hiç alttan bakmadı şimdiye kadar hep karından bakıyor

Temizlik işi zor gerçketen..Ben daha önce ağdaya gidiyordum..1ay rahat ediyordum..Ama bu olaylardan sonra permatik kullanıyorum..alışık olmadığım içinde çok zorlanıyorum.Bide hamilelikte nasıl yapıcaz bilmiyorum..Banyoda fazla vakit geçirmemek lazım..Bacak kaldıramazsın,eğilemezsin..Nasıl olacak bu iş..Şimdiden kara kara düşünüyorum..Acaba değişik bi yöntem varmı(kremler hariç)?yada bu permatiklerin daha hızlı alanları falan varmıdır?

neden memorial e değil de kliniğine gidiyorsun?

Canım bu durum yetişkinlerde yoğum bakım ve yeni doğan yoğum bakım icin geçerli SSK anlaşma ozel hastaneler bu durumda ücret almıyor fakat SSK geçmeyen ozel hastaneler sorun çıkartıyor

işte neden sadece yoğun bakımda yaa.. diyelim ki yatman gerekti acil ve oradan kalkıp sgk hastanesine gitmen bile sakıncalı ne olacak yani milyarlar mı vereceğiz hastaneye off off..Allah düşürmesin yaa..

Yarencim sen ilk doğumunuda normal yaptın..Bu normal doğum olayının bizim rahim ağzı yetmezliğine bir sakıncası varmı?Yani bir kaç yerde okumuştum..Normal doğumla o bölge daha çok travmaya uğrar gibi..2.hamilelikte rahim ağzı daha gevşek olur gibi..Sana ilk doğumunda dikiş falan atılmışmıydı?Normal doğumu cemil bey mi tavsiye etmişti..
Birde canım dikişin bayağı aşağıda olması kötü bişeymiki cemil bey söylüyor?vajinalmi bakıyor sana?

Dur bakalım canım daha yolun başındayız yere falan çakılmak yok.Ne güzel yumurtan büyümüş..Günde 2 mm büyürmüş yumurta osman hoca öyle demişti bana..Yani seninde takriben 21-22 mm olması gerekirdi ama bu kural değildir neticede..26mm çokmuymuş hamile kalmak için sormadınmı?Herşeyin hayırlısı..İnşallah hayırlı zamanda hamile kalırız canım.

ÇOk geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah Allahın izniyle güzel haberlerini verirsin.

Aslında çok önemli bir sebebi yok. Benim Acıbadem sigortam var yatarak. Tüm Memorial geçerli birtek ataşehirde geçmiyor.
Ayrıca eşim ve ben birebir ilişkileri severiz. Orda daha samimi bir ortam oldu. çok kalabalıkta olmuyor. Ayrıca bazı durumlarda indirilmiş fiyatta uyguluyorlar. Özellikle nakit ödeyin ve.
Ayrıca Arda bey klinikte hastalarına daha çok zaman ayrırabildiğimden bahsetmişti.

Son düzenleme:
işte neden sadece yoğun bakımda yaa.. diyelim ki yatman gerekti acil ve oradan kalkıp sgk hastanesine gitmen bile sakıncalı ne olacak yani milyarlar mı vereceğiz hastaneye off off..Allah düşürmesin yaa..[/QUOTE]

Evet arkadaşım maalesef öyle milyarlar vermemiz gerekiyor..Acilde olsan,ne olursan ol kabul etmiyorlar...

Ah canım keske öyle olsa ama ozel hastanelerin acili ücret almıyor ben iki kere medicalparka acile gittim para almadılar sadece muayene oldum yatış olunca is değişiyor sanırım

bu sorunun cevabını bende bekliyorum.. anlamam jletlerden falan..bugunn yapsam ıyı olacak

bende ilk doğumunu normal yapan biri olarak..bu soruyu cevaplayayım..
Bana doktorum hamileliğimin başlarında normal doğum yaptığın için rahim ağzı boyu daha da çabuk kısalır.. Bu nedenle ne yaparsak yapalım bu bebek diğerinden daha erken gelir dedi..

yatarak sigortana doğum teminatını ekletmiş miydin? Ben düşünmediğim için ekletmemiştim ekletseydim hep karşılayacaktı..

evet canım 2mm büyürmüş ama benimki biraz fazla büyümüş ve catlamamıs demekki..çünkü doktor bundan bebek olmaz dedi.17-19mm de çatlaması gerek sanırım döllenmesi için..bukadar fazla büyüyüncede kistik yapı olusturuyormus işte

insallah canım herseyin hayrlısı bizimle olsun

ah arkadasım simdi de beni aydınlatırmısın:18::18:

doktorun normal dogum yaptıgın için bu bebek digeri kadarda duramaz demiş sanırım..yani ben öle anladım
benimde 23haftalık bir kayıbım var ve normal dogum yaptım aslında cok korkuyordum normal dogumdan sezeryan olsun beni uyutun alın dedim ama doktor rahim tamamen acık ne sezeryanı dedi..

ama şimdi ben bir dahakinde serklajda olsam ilk normal dogumun bana zararı olacakmı kafam karıstı

Yedi yıldır sigorta yaptırmamın en büyük sebebi gebelikti. İlk gebeliğimde 1.5 senelik siğotalıydım ve tam 65 gün hastanede yattım. Oğlumda 13 gün yoğunbakımda kaldı. Hepsini soğuta karşiladı. Serklaj sezeryan. Tam 60000 tl ödeyecektim o zam 2006 yılında
Acısını çok çıkardılar sonraki iki yıl sür prim ödedik. Çünkü oğlum için devam etmeliydik. Ben ve eşim ömürboyu yenileme hakkını aldık ama oğluma vermiyorlar. Erken doğduğu için sonraki rahatsızlıklarından dolayı. İkicihep düşündüğümden hep teminat altına aldırdım. Fakat bu ay yenilemem var. Bakalım ne kadar isteyecekler. Gene sür prim isterlerse ne yapacagım bilmiyorum.
Yedi yıldır sadece sigortaya çalıştım desem doğrudur.
Görelim mevlam ne eyler. Ne eylerse güzel eyler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…