- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.001
canım çok sağol...
çorlu reyap hastanesinde prof. petek hanım yaptı serklajımı....
kendi doktorum değildi araştırıp buldum...
16.haftada 5cm ken 19 haftada 2.5cm olmuş uzunluk...ve hunileşme vardı..
hafta olarak büyük olduğu için 3 gün kalamı istedi doktorum takip için...
rahim kasılmasını engellemek için ilaç tedavisi ve antibiyotik tedavisi yapıldı..3.5 gün hast kaldım...
şimdi hiçbi ilaç vermedi ama:26: 1 hafta sonra kontrolüm var inşallah herşey yolunda dır...
sen kaç haftalık dikiş atıldı senin kaç cm di? merak ettim
arkadaşlar merhaba sizlerle benzer bir durumdayım rabbim sağlıcakla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. benim sorunum doğuştan olan rahim anomalim. unicorn uterus denilen tek taraflı gelişmiş yarım bir rahime sahibim. yani tek tüp ve tek yumurtalık ayrıca normalinden daha küçük hatta yarım bir rahim. tedaviye başladığımda klomen ile 1 kez hamile kaldım fakat 8 haftalık kalp atışları durdu kürtaj oldum. sonrasında 3 negatif aşılama 1.5 yıl geçti hala hamile kalamadım ve artık tüp bebeğe başladık
sorun şu ki hamile kalmam bile güç kaldıktan sonra da sizler gibi serklaj uygulanacak çünkü rahim küçük erken doğum riskim var. şimdiden o günleri düşünüyorum. istanbul da hem riskli gebelik uzmanı olarak gidebileceğim hem de serklajımı güvenle yaptırabileceğim bir doktor arayışı içindeyim olurda tutarsa şubat gibi serklaj olabilirim.
ben 1 kez rıza madazlı ya gittim belki bileniniz vardır ona gitmeyi düşünüyorum ama başka tavsiyeleriniz varmı? özellikle anadolu yakasında.
şimdiden teşekkürler rabbim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin.
hatırlayan olur belki..
bende rahim ağzı kısalması vardı..araştırıp bulduğum prof. gittim..serklaj yapılmalı dedi.
cuma günü serklajım yapıldı 3 gün hastabede kaldım..nihayet evdeyim şimdilik wc ihtiyacı dışında yatak istirahatindeyim...
zor olacak sama inşallah Allahın izniyle sonuna kadar gidip kızımı sağlıcakla kucağıma alabilirim......
Canım geçmiş olsun,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinhatırlayan olur belki..
bende rahim ağzı kısalması vardı..araştırıp bulduğum prof. gittim..serklaj yapılmalı dedi.
cuma günü serklajım yapıldı 3 gün hastabede kaldım..nihayet evdeyim şimdilik wc ihtiyacı dışında yatak istirahatindeyim...
zor olacak ama inşallah Allahın izniyle sonuna kadar gidip kızımı sağlıcakla kucağıma alabilirim......
Canım benim bir kaybım var,yirmi haftalıkken kesem dışarı fırlamıştı o yüzden atıldı dikiş,bi ara 30 lara kadar düştü sınra tekrar uzadı,bakalım bu gidişimizde kaç çıkacak,getçi karından bakıyor,karından hep daha yüksrk çıkarmışdoktorlar baska doktorlardan sunu yapıyorlar bunu yapıyorlar durumunu sevmıyorlar sınırlenıyorlar...doktorun ıyı bır doktormus devam et bırakma ancak acık olmaktan da cekınme.. kah pıhtısını olayı da umarım etkılemez canım..3 cm ıyıymıs.. Benım 12.haftadan once 2.5 cm.di..14.haftada serklaj yapıldığında 2 cm.di. Önceki gebeliğimde 0 rahim ağzı boyunu gördüğüm için çabuk kısalıyor.. benim doktorumda 12 haftada gittiğimde 16.haftada atarız demişti.. sonra baktı ki rahim ağzı boyu kısalıyor bir an önce atalım dedi..
tebrik ederim adaşım... sağlıkcakla gelsin bebeğin...moralini yüksek tutup dinlenmeye çalış..
özel sigortan da varmış.... sezeryan yapacaksın sanırım.. bence artık belirlemelisin hastaneni ve doktorunu...2 yaş az değil mi yaa sen yıpranırsın...yine yatman da gerekecek
senin rahim ağzı boyun çok iyiymiş.. neden dikiş atılmıştı....
benimde bebek çok aşağıda sorma..canımı acıtıyor ağrı yapıyor...
bende o temizlik işini bugün halledeyim diyorum ağda yapıyordum şimdiye kadar bakalım jileti becerebilecek miyim?
Güzel haberlerle gel hadi bakalım..
kacıncı haftadasın neredensın.. nerde dıkıs attıracaksın paylasırsan deneyımlerımızı paylaısırız...
benım kız dedım ama yazmadın :)
Sağolasın canım,sen nasılsın,filiz ve inci nasıl?inciyi gördükçe kız doğurasdım geliyor maşallah kızınamerhaba kızlar umarım herkes iyidir
biz cok sukur iyiyiz ugraşıp duruyoruz
annem geldi nefes aldım
hepinizi kocaman opuyorum 28e giren arkadaşları tebrik ediyorum hep boyle gitsin sonunda da herkesin kucagı saglıklı sıhhatli bebelerle dolsun inşallah.
Canım bu durum yetişkinlerde yoğum bakım ve yeni doğan yoğum bakım icin geçerli SSK anlaşma ozel hastaneler bu durumda ücret almıyor fakat SSK geçmeyen ozel hastaneler sorun çıkartıyorBir de bu SGK anlaşmalı özel hastaneler de ki küvez parasının faturasının SGK dan tahsil edildiği üzerine konuşmuşsunuz ya hani acaba hamilelikte de yatınca fatura edilebiliyor mu.. SGK bunu karşılıyor mu? Bileniniz araştıranız var mı? Ben de bir araştıracağım bu konuyu..
Canım yok hiç alttan bakmadı şimdiye kadar hep karından bakıyor
Geçmiş olsun canım. Tez zamanda Rabbim güzel haberlerini vermeyi nasip etsin. Ben Bağdat cad Femical kliniğe Doç Dr Arda Lembet e gidiyorum. Kendisi riskli gebrlik uzmanı. İlk gebeliğimde25 hafta içinde açılmadan dolayı acil serklajımo yapmıştı ve oğlum yedi haftaya kadar hamd olsun dayandı. Bu gebeliğimdede serklajımo kendisi yaptı. Ayrıca ataşehir Memorial da görev yapıyor.
Rabbim kolaylıklar versin canım.
Canım bu durum yetişkinlerde yoğum bakım ve yeni doğan yoğum bakım icin geçerli SSK anlaşma ozel hastaneler bu durumda ücret almıyor fakat SSK geçmeyen ozel hastaneler sorun çıkartıyor
canptırıyor, sen sezeryan düşünüyorsan fiyatıda uyarsa yaptırırsın belki özel sigortan varsa gittiği hastaneleri konuşursunuz, sanım ben doğum fiyatlarının biraz tuzlu olduğunu biliyorum zaten cemil bey olmasa bile özelde yapacak kadar imkanım yok birde normal doğum olduğu için yine çapayı tercih ediyorum, bir konuş yinede hiç fiyat sormadım ben ona, kendisi normale girmiyor ama sezeryan doğum yaa bir altarnatif sunabilir, eşide fena değil diyorlar doğum konusunda, dikişinide sor alınmamasında bir sakınca yoksa ve bir sonraki gebeliği çok ertelemek istemiyorsan kalabilir tabiki bir daha masraf çıkmamış olur, benim normal doğum olduğu için alınmaması gibi bir durum söz konusu olmadı, dikişde bu sefer çapanın doktoru yaptı ve dikişim bu haftalara kadar geldi çok şükür ama cemil bey diyorki dikişin bayağı aşağıda zaten benim attığıma göre, zaten rahim boynun hiç kısalmadı diyor..
şimdi gelelim bana..
ben gecen hafta pazartesi dr.uma gittim dogumdan bu yana yani 3 aya yaklastı hastalanmadım
hamilelik önceside duphaston içerek zamanında oluyordum zaten..
dr.um vajinal usg baktı ve 13mm güzel bir yumurtan var dedi
ben pkos oldugum için yumurta nadir zamanlarda görüldügünden heyecan yaptım
dedim hiç hastalanmadan yumurta olur mu..dedi evet hatta yeniden hamile bile kalabilirsin
ben o sevinçle eşime anlattım korunmayı bıraktık hemen çalısmaya basladık
persembe yeniden gittim 17 mm falan olmusmu çatlamısmı yada diye
dr bi baktı yumurtan 26mm olmus dedi
ilaçsız falan nası bukadar büyürki..ben sevindim ama dr bundan bebek olmaz dedi
tarlusal verdi sanırım söksün diye adetin 2-3.günü gel detaylıca bakalım sana dedi
off anlayacagınız 2-3 gün içinde hem cok umutlandım keyiflendim hemde yeniden en yukardan yere çakıldım
hatırlayan olur belki..
zor olacak ama inşallah Allahın izniyle sonuna kadar gidip kızımı sağlıcakla kucağıma alabilirim......
canım çok sağol...
çorlu reyap hastanesinde prof. petek hanım yaptı serklajımı....
kendi doktorum değildi araştırıp buldum...
16.haftada 5cm ken 19 haftada 2.5cm olmuş uzunluk...ve hunileşme vardı..
hafta olarak büyük olduğu için 3 gün kalamı istedi doktorum takip için...
rahim kasılmasını engellemek için ilaç tedavisi ve antibiyotik tedavisi yapıldı..3.5 gün hast kaldım...
şimdi hiçbi ilaç vermedi ama:26: 1 hafta sonra kontrolüm var inşallah herşey yolunda dır...
Rahim ağzı yetmezliğin nasıl anlaşıldı arkadaşım..Doktorun vajinalmi bakıyordu..Yoksa daha öncedenmi belliydi.
neden memorial e değil de kliniğine gidiyorsun?
işte neden sadece yoğun bakımda yaa.. diyelim ki yatman gerekti acil ve oradan kalkıp sgk hastanesine gitmen bile sakıncalı ne olacak yani milyarlar mı vereceğiz hastaneye off off..Allah düşürmesin yaa..
Ah canım keske öyle olsa ama ozel hastanelerin acili ücret almıyor ben iki kere medicalparka acile gittim para almadılar sadece muayene oldum yatış olunca is değişiyor sanırımneden memorial e değil de kliniğine gidiyorsun?
işte neden sadece yoğun bakımda yaa.. diyelim ki yatman gerekti acil ve oradan kalkıp sgk hastanesine gitmen bile sakıncalı ne olacak yani milyarlar mı vereceğiz hastaneye off off..Allah düşürmesin yaa..
Temizlik işi zor gerçketen..Ben daha önce ağdaya gidiyordum..1ay rahat ediyordum..Ama bu olaylardan sonra permatik kullanıyorum..alışık olmadığım içinde çok zorlanıyorum.Bide hamilelikte nasıl yapıcaz bilmiyorum..Banyoda fazla vakit geçirmemek lazım..Bacak kaldıramazsın,eğilemezsin..Nasıl olacak bu iş..Şimdiden kara kara düşünüyorum..Acaba değişik bi yöntem varmı(kremler hariç)?yada bu permatiklerin daha hızlı alanları falan varmıdır?
Yarencim sen ilk doğumunuda normal yaptın..Bu normal doğum olayının bizim rahim ağzı yetmezliğine bir sakıncası varmı?Yani bir kaç yerde okumuştum..Normal doğumla o bölge daha çok travmaya uğrar gibi..2.hamilelikte rahim ağzı daha gevşek olur gibi..Sana ilk doğumunda dikiş falan atılmışmıydı?Normal doğumu cemil bey mi tavsiye etmişti..
Birde canım dikişin bayağı aşağıda olması kötü bişeymiki cemil bey söylüyor?vajinalmi bakıyor sana?
Aslında çok önemli bir sebebi yok. Benim Acıbadem sigortam var yatarak. Tüm Memorial geçerli birtek ataşehirde geçmiyor.
Ayrıca eşim ve ben birebir ilişkileri severiz. Orda daha samimi bir ortam oldu. çok kalabalıkta olmuyor. Ayrıca bazı durumlarda indirilmiş fiyatta uyguluyorlar. Özellikle nakit ödeyin ve.
Ayrıca Arda bey klinikte hastalarına daha çok zaman ayrırabildiğimden bahsetmişti.
Dur bakalım canım daha yolun başındayız yere falan çakılmak yok.Ne güzel yumurtan büyümüş..Günde 2 mm büyürmüş yumurta osman hoca öyle demişti bana..Yani seninde takriben 21-22 mm olması gerekirdi ama bu kural değildir neticede..26mm çokmuymuş hamile kalmak için sormadınmı?Herşeyin hayırlısı..İnşallah hayırlı zamanda hamile kalırız canım.
bende ilk doğumunu normal yapan biri olarak..bu soruyu cevaplayayım..
Bana doktorum hamileliğimin başlarında normal doğum yaptığın için rahim ağzı boyu daha da çabuk kısalır.. Bu nedenle ne yaparsak yapalım bu bebek diğerinden daha erken gelir dedi..
bu sorunun cevabını bende bekliyorum.. anlamam jletlerden falan..bugunn yapsam ıyı olacak
bende ilk doğumunu normal yapan biri olarak..bu soruyu cevaplayayım..
Bana doktorum hamileliğimin başlarında normal doğum yaptığın için rahim ağzı boyu daha da çabuk kısalır.. Bu nedenle ne yaparsak yapalım bu bebek diğerinden daha erken gelir dedi..
yatarak sigortana doğum teminatını ekletmiş miydin? Ben düşünmediğim için ekletmemiştimekletseydim hep karşılayacaktı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?