- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.021
ah arkadasım simdi de beni aydınlatırmısın:18::18:
doktorun normal dogum yaptıgın için bu bebek digeri kadarda duramaz demiş sanırım..yani ben öle anladım
benimde 23haftalık bir kayıbım var ve normal dogum yaptım aslında cok korkuyordum normal dogumdan sezeryan olsun beni uyutun alın dedim ama doktor rahim tamamen acık ne sezeryanı dedi..
ama şimdi ben bir dahakinde serklajda olsam ilk normal dogumun bana zararı olacakmı kafam karıstı
Canım sen yanlış anlamışsın..bende 23 haftalık doğum yaptım...bizim bebekler çok küçüktü..600gr falandı.Bir problem olacağını sanmıyorum..Ben 9 aylık normal doğumu kastettim..
Yedi yıldır sigorta yaptırmamın en büyük sebebi gebelikti. İlk gebeliğimde 1.5 senelik siğotalıydım ve tam 65 gün hastanede yattım. Oğlumda 13 gün yoğunbakımda kaldı. Hepsini soğuta karşiladı. Serklaj sezeryan. Tam 60000 tl ödeyecektim o zam 2006 yılında
Acısını çok çıkardılar sonraki iki yıl sür prim ödedik. Çünkü oğlum için devam etmeliydik. Ben ve eşim ömürboyu yenileme hakkını aldık ama oğluma vermiyorlar. Erken doğduğu için sonraki rahatsızlıklarından dolayı. İkicihep düşündüğümden hep teminat altına aldırdım. Fakat bu ay yenilemem var. Bakalım ne kadar isteyecekler. Gene sür prim isterlerse ne yapacagım bilmiyorum.
Yedi yıldır sadece sigortaya çalıştım desem doğrudur.
Görelim mevlam ne eyler. Ne eylerse güzel eyler.
Canım senin sigorta paketi fiyatı ne kadar?aylık 500 diyorsun kaç ay?policende serklaj kapsama disi yazmıyorsa korkma sigorta yapitirken doktordan usg çıktısı olan rapor istiyolar bende bilmiyordum o donemd kist vardı yumurtaliklarimda doktor bunu rapora yazmış bilseydim yazdirmazdim simdi policemde yumurtaliklari ilgili hastalıkları kapsama disi oldug yazıyorMetalcim senin acıbadem sigorta sanırım...Peki ilk hamileliğinde serklaj oldun..Bu hamileliğinde de serklaj olacağını biliyorlarmıydı?Ben sigorta yaptırırken bu durumu anlattık..allianzın doktoruna sordular ve serklaj ilkinde yapıldı diye 2.sindede yapılacak diye bir kaide yok demiş dr..(ama tabi bilmiyorlar rahim ağzı yetmezliğim olduğunu..Açıkçası o dönemde bende emin değildim dikişin kesin atılacağından..)onun üzerine beni sigortaladılar..Ama korkuyorum.Sigortada ilk yılım 1ay sonra 6 ay dolmuş olacak..Olurda hamile kalırsam serklaj gerekecek..Birde benim hem yatarak,hem ayaktan tedavi.Aylık ücreti nerdeyse 500 lira.Dediğin gibi 2.yıl yenilerken ne kadar alırlar bizden bilemiyorum..Sür prim dediğin şey ne canım onu anlayamadım?
Canım tam olarak kaç haftalik?benimde basında dış gebelikten şüphelendiler keseyi görene kadar sadece kan tahlilinden takip ettiler 2gun arayla kan verdim istersen send 2 gün sonra kan ver önemli olan artış oranı geç döllenmede olabilirArkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Ama benim canım biraz sıkkın.Dr'ye gittim bugün.ultrasonda göremedi.Vajinal ultrasonda da göremedi.Kanda baktılar beta hcg 276,9 çıktı.Kimyasal düzeyde dedi.embriyo çok küçükmüş.bir hafta sonraya gün verdi.benim suarat biraz düştü tabi.Endişe etme dedi ama sonuçta dış gebelik ihtimalinden de bahsetti.Kısmet Allahım hakkımda hayırlısını versin.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen...
Canım senin sigorta paketi fiyatı ne kadar?aylık 500 diyorsun kaç ay?policende serklaj kapsama disi yazmıyorsa korkma sigorta yapitirken doktordan usg çıktısı olan rapor istiyolar bende bilmiyordum o donemd kist vardı yumurtaliklarimda doktor bunu rapora yazmış bilseydim yazdirmazdim simdi policemde yumurtaliklari ilgili hastalıkları kapsama disi oldug yazıyor
Benimde merak ettigim su ben bıdaha yeniletniyecem poliçeyi 2. Hamileliği düşünürken yeniden yaptırmak istiyorum geçmişimde serklaj oldug icin kapsama dısına alırlarmi?
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Ama benim canım biraz sıkkın.Dr'ye gittim bugün.ultrasonda göremedi.Vajinal ultrasonda da göremedi.Kanda baktılar beta hcg 276,9 çıktı.Kimyasal düzeyde dedi.embriyo çok küçükmüş.bir hafta sonraya gün verdi.benim suarat biraz düştü tabi.Endişe etme dedi ama sonuçta dış gebelik ihtimalinden de bahsetti.Kısmet Allahım hakkımda hayırlısını versin.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen...
Allianz canım ama Yatarak ve dogumu karşılıyor seninki biraz pahalı ama muayene ve tahlilleride karşılıyor kafan rahat olur12ay canım..Sigortacı arkadaş tanıdık.Serklaj olayını sordu telde doktora.Oda demişki her hamilelikte serklaj olacak diye bir şart yok..1.sinde olabilir 2.sinde olmayabilir..Pekte bilmiyorlar açıkçası..Benden rapor falan istemediler.Doktora gidersen sorunlu bişey görürse yazmasın diye uyardı arkadaşım.Yani adet düzensizliği falan yazsın dedi..çok şükür sorun çıkmadı..
Kapsama dışında kalacağını sanmıyorum..Seninde allianzmıydı?
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Ama benim canım biraz sıkkın.Dr'ye gittim bugün.ultrasonda göremedi.Vajinal ultrasonda da göremedi.Kanda baktılar beta hcg 276,9 çıktı.Kimyasal düzeyde dedi.embriyo çok küçükmüş.bir hafta sonraya gün verdi.benim suarat biraz düştü tabi.Endişe etme dedi ama sonuçta dış gebelik ihtimalinden de bahsetti.Kısmet Allahım hakkımda hayırlısını versin.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen...
merhaba kızlar umarım herkes iyidir
biz cok sukur iyiyiz ugraşıp duruyoruz
annem geldi nefes aldım
hepinizi kocaman opuyorum 28e giren arkadaşları tebrik ediyorum hep boyle gitsin sonunda da herkesin kucagı saglıklı sıhhatli bebelerle dolsun inşallah.
arkadaşlar merhaba sizlerle benzer bir durumdayım rabbim sağlıcakla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. benim sorunum doğuştan olan rahim anomalim. unicorn uterus denilen tek taraflı gelişmiş yarım bir rahime sahibim. yani tek tüp ve tek yumurtalık ayrıca normalinden daha küçük hatta yarım bir rahim. tedaviye başladığımda klomen ile 1 kez hamile kaldım fakat 8 haftalık kalp atışları durdu kürtaj oldum. sonrasında 3 negatif aşılama 1.5 yıl geçti hala hamile kalamadım ve artık tüp bebeğe başladık
sorun şu ki hamile kalmam bile güç kaldıktan sonra da sizler gibi serklaj uygulanacak çünkü rahim küçük erken doğum riskim var. şimdiden o günleri düşünüyorum. istanbul da hem riskli gebelik uzmanı olarak gidebileceğim hem de serklajımı güvenle yaptırabileceğim bir doktor arayışı içindeyim olurda tutarsa şubat gibi serklaj olabilirim.
ben 1 kez rıza madazlı ya gittim belki bileniniz vardır ona gitmeyi düşünüyorum ama başka tavsiyeleriniz varmı? özellikle anadolu yakasında.
şimdiden teşekkürler rabbim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin.
hatırlayan olur belki..
bende rahim ağzı kısalması vardı..araştırıp bulduğum prof. gittim..serklaj yapılmalı dedi.
cuma günü serklajım yapıldı 3 gün hastabede kaldım..nihayet evdeyim şimdilik wc ihtiyacı dışında yatak istirahatindeyim...
zor olacak ama inşallah Allahın izniyle sonuna kadar gidip kızımı sağlıcakla kucağıma alabilirim......
Birazdan kalkayım evde biraz sağı solu toparlayayım..tencerelerim falan var yıkanacak..mecbur kalkıyorum
sonra biraz dinlenip bir duş alayım...sonra yine biraz dinlenip yemek ısıtıp yerim.. sonra yine dinlenmece...akşam olur zaten..
aslında oğluma bot almam lazımbabası alamaz istediğim gibi birşey şimdi
İstanbul da olan anneler.. Detaylı yani 20.ci hafta civarında yapılan ayrıntılu ultrasonu nerede ne kadara yaptırdınız?
Bu işin uzmanı Atıf Yüksel ve Recep Has hoca.. ancak hem Avrupa yakasındalar..durumumuz malum yatıyoruz.. hem de 400 TL imiş fiyatı sanırım..
Metalcim senin acıbadem sigorta sanırım...Peki ilk hamileliğinde serklaj oldun..Bu hamileliğinde de serklaj olacağını biliyorlarmıydı?Ben sigorta yaptırırken bu durumu anlattık..allianzın doktoruna sordular ve serklaj ilkinde yapıldı diye 2.sindede yapılacak diye bir kaide yok demiş dr..(ama tabi bilmiyorlar rahim ağzı yetmezliğim olduğunu..Açıkçası o dönemde bende emin değildim dikişin kesin atılacağından..)onun üzerine beni sigortaladılar..Ama korkuyorum.Sigortada ilk yılım 1ay sonra 6 ay dolmuş olacak..Olurda hamile kalırsam serklaj gerekecek..Birde benim hem yatarak,hem ayaktan tedavi.Aylık ücreti nerdeyse 500 lira.Dediğin gibi 2.yıl yenilerken ne kadar alırlar bizden bilemiyorum..Sür prim dediğin şey ne canım onu anlayamadım?
kizlar bide dr %70kiz dedi bu sonraki haftalarda degismez degilmi..
şimdi gelelim bana..
ben gecen hafta pazartesi dr.uma gittim dogumdan bu yana yani 3 aya yaklastı hastalanmadım
hamilelik önceside duphaston içerek zamanında oluyordum zaten..
dr.um vajinal usg baktı ve 13mm güzel bir yumurtan var dedi
ben pkos oldugum için yumurta nadir zamanlarda görüldügünden heyecan yaptım
dedim hiç hastalanmadan yumurta olur mu..dedi evet hatta yeniden hamile bile kalabilirsin
ben o sevinçle eşime anlattım korunmayı bıraktık hemen çalısmaya basladık
persembe yeniden gittim 17 mm falan olmusmu çatlamısmı yada diye
dr bi baktı yumurtan 26mm olmus dedi
ilaçsız falan nası bukadar büyürki..ben sevindim ama dr bundan bebek olmaz dedi
tarlusal verdi sanırım söksün diye adetin 2-3.günü gel detaylıca bakalım sana dedi
off anlayacagınız 2-3 gün içinde hem cok umutlandım keyiflendim hemde yeniden en yukardan yere çakıldım
Anladım canım bende sanmam ablamlarda felan varis çorabı gormedim
İyimiz canım fazla bısey değil demekki hazırlıklı gitmek gerekiyor bende bibironu,mamasını, bezibi hazırlayım bari
canım pakette 5 foto vardı. ücret ödersen çeker tabi istersen özelden çeken kızın telini yazayım konuş...
CNm senin bunlar ozel sigprtan sebebiyle mı oldu yoksa hastanenin prosedürü mü
Yani bende 350 tl versem beni de çekerler mı acep?
Birde kapı süsü falan taktılar mı ?
Sen biberon, emzik, bez izin vermiyorlar demiştin sanırım
Beni biraz aydinlatsana ona göre hazırlıklarımı yapayım
Ben hislerime güvenerek yolu buluyorum
Saka bir yana ben Epilasyon yaptırmıştım
Tek tuk çıkanları da el yordamı ile hallediyorum
Şimdi Cemil Bey gibi bir doktordan sonra neresi onerilir ki insana
Şaheser diye ir doktor vardı Bakırköy'de
Teyzemlerin cok yakın dostu
İstersen tel falan alayım
Ama yeditepe de oluş hanım iyiymis, chnb de yazmış
kizlar gorkem dr var perinatolog..
kendisi bizim bi akrabanin yakini devamli sorularimi sorarim hic cevapsiz koymaz yani biraz ozgur dereni sikayet icin aradim isin dogrusu hemde 17-18hafta gec olur diye aradim ve de baska bi dr tavsiyesi varmi yokmu diye aradim..
kendisi bana ozgur deren ankaranin en iyi dr biri onun soylediklerine guvenin dikis icin kesinlikle baska dr aramayin dedi..
dr da tavsiye etti gidip su kan icin bilgi alin hem iciniz rahatlar diye o dr gercekten cok iyi ismini duymustum..
acar koc olmazsa bi iki hafta sonra gidiyim kendisine
kizlar dua edin su birikmis kan ya disari atilsin ya da emilip kaybolsun bundan dolayi dikis atmiyorlarmis ozgur deren bundan dolayi atmiyormus boyle giderse hic kimse atmaz lutfen dua edin onun gitmesi icin ne yapmak lazim tam rahim agzinin onunde usgden bende gordum eskiden gelmesin diyordum simdi ise gelsin diye dua ediyorum allahim sana sigindim ya rabbim sinavim cok agir bana guc kuvvet ve sabir ver yarabbim..
Geçmiş olsun canım
Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin evlat sahibi olmayı
3491. sayfada listelerimiz var,oradan doktor tavsiyelerimizden bakabilirsin
özel sigortan var mı? ya da sgk ? çalışıyor musun çalışmıyor musun? yani rapor falan alman gerekecek mi? Bunları soruyorum çünkü başladığın doktor ile değiştirmeden devam edebilesin.. Özel sigortan var ise veya ücret sorun değil diyorsan Memorial hastanesinde Ataşehir şubesinde Arda Lembet var.. Burada birçok arkadaşımız takibini, serklajını ve doğumunu onda yaptı ve yapacaklar var.
Ama SGK lı bır hastane olsun ıstıyorsan kendı doktorumu tavsıye edeblırım. Medıcal Park Goztepe hastanesınde Gökmen İyigün..
Bu iki hastane ve doktor hem Anadolu yakasında hem de aşılama yapan hastaneler.. Nerede oturuyorsun? En kısazamanda hamile kalıp bebeğini kucağına alman dileğiyle..
gecmıs olsun oncelıkle.. bebegını saglıcakla kucagına alman dılegıyle... Hangı hastanede hangı doktor attı dıkısını? takıbını yapan da aynı doktor mu? kac cm ıdı dıkıs atıldıgında? Neden 3 gun kaldın? Ben nıye aynı gun cıktım yaaaaaaaaaaa :)) Benı doktorum neden 10 gun sonra calıstırdı ıse dön dedi... ben yarın soracam bunları kendısıne bakallım..nede olsa sevıyorum doktorumu ama guvenıyorum
Geçmiş olsun canım. Tez zamanda Rabbim güzel haberlerini vermeyi nasip etsin. Ben Bağdat cad Femical kliniğe Doç Dr Arda Lembet e gidiyorum. Kendisi riskli gebrlik uzmanı. İlk gebeliğimde25 hafta içinde açılmadan dolayı acil serklajımo yapmıştı ve oğlum yedi haftaya kadar hamd olsun dayandı. Bu gebeliğimdede serklajımo kendisi yaptı. Ayrıca ataşehir Memorial da görev yapıyor.
Rabbim kolaylıklar versin canım.
gurbetcii canım kusura bakma yaptrdn andm gecmişi cok okuyamıyorm hayırlsıyla yapılr insaallah
melek81 canım 10haftanın içindeym kayseride yaptıracm serklaı serklajını paylasrsan sevinirm
duyaydn canım ben doktor ve sehir ismini vereym kayseri cetin arık muhtemel dogum tarihini şimdilik yazma olurmu baska bişey eklneckse listeye söyleyebilirm en listeyi pek paylasamıyormda
madm kızlar gurbetcii serklaj olmadı bana serklaj hikayenizi anlatrmısınz 2li test okadar gecmi cıkıyor bende eşimle bugün doktora görünr yarın yaptırırım diyodm oadar kolay degilmi yanı istanbulagöre kıyaslamayn tarihler daha erken olabilir bilgilerinizi benimle paylasrsanz sevinirm
Kızlar geldik sonunda doktordan
Ilk önce endokrincime gittik,o muayene etti,sonra kadın doğumcuma gittik,kuzum 990 gram olmuş,herşey yolunda gözğküyor,rahimağzı 36mm,ciğer geliştirici iğneyi sordum acil durumda vurulur dedi zaten senin şekertin var senin için bu iğne tehlikeli,kar zarar ilişkisi bakılarak gerekirse uygulanır dedi
Sonra 3 hafta sonraya doppler için geçen gittiğim radyologa yönlendirdi,kan tahlilleri istedi,adamın muayenehanesinde yapılmıyor haydeee tekrar endokrşncime gittik orada aldırdık kanları,canım çıktı öyle yoruldum ki
Çok şükür herşey yolunda sadece kiloma takıklar,doktor aynen şunu söyledi ÇOK KILO ALMIŞSIN BIRAZ AÇ KALay yok böyle bir psikopatlık,oldu tabi dedim,sen aç kal çok yatma biraz evde dolaş dedi,benden haberler bunlar..ay taş taşıdım sanki çok yoruldum
canım 2 li için gittiğin gün ense kalınlığı ölçümü yapılır kan alınır, 4-5 gün en geç bir hafta sonra kan sonucu belli olur.
benim farklı oldu o yüzden anlatmayayım ben ...
canım maşallah delikanlı olmuş... her şey yolunda demek... dolaş mı dedi?
gurbetçi femicalin sitesinde dr ye sor bölümü var istersen durumunu anlat arda beye canım...
benim yarın 2.30 da son muayenem var Arda beye... hediye aldım dr lere ve birkaç hemşireye...
Maşallah canım her sey yolunda bu doppler daha önce bakılan detaylı usg değil mı?bıdaha mı yapılıyor buda mı rutin bı uygulama?haberim yoktu bundanKızlar geldik sonunda doktordan
Ilk önce endokrincime gittik,o muayene etti,sonra kadın doğumcuma gittik,kuzum 990 gram olmuş,herşey yolunda gözğküyor,rahimağzı 36mm,ciğer geliştirici iğneyi sordum acil durumda vurulur dedi zaten senin şekertin var senin için bu iğne tehlikeli,kar zarar ilişkisi bakılarak gerekirse uygulanır dedi
Sonra 3 hafta sonraya doppler için geçen gittiğim radyologa yönlendirdi,kan tahlilleri istedi,adamın muayenehanesinde yapılmıyor haydeee tekrar endokrşncime gittik orada aldırdık kanları,canım çıktı öyle yoruldum ki
Çok şükür herşey yolunda sadece kiloma takıklar,doktor aynen şunu söyledi ÇOK KILO ALMIŞSIN BIRAZ AÇ KALay yok böyle bir psikopatlık,oldu tabi dedim,sen aç kal çok yatma biraz evde dolaş dedi,benden haberler bunlar..ay taş taşıdım sanki çok yoruldum
Kızlar geldik sonunda doktordan
Canım ikili test 12. Haftada yapılıyor usg taramasi yapildig gun kan vermen gerekiyor sonuc bı kaç günde çıkıyor serklaj 14 haftada yani benimki öyle olmustu operasyondan önce gece 12 den sonra bisey yeme sabah ac git su bile icmek yok normal ameliyat icin hazırlığın yapılıyor narkoz veriyolar hiç bisey hissetmiyorsun ben içerde 1 saat kalmışım benim icin 2 saniye sürdü:)uyandığımda karnımda şiddetli regli ağrısı gibi ağrı vardı hemen ağrı kesici yaptılar odama cikana kadar gecti birde sonda takmislardi kolumda da serum ne acıkıyorsunuz ne wc gitmen gerekiyor o bıkac saat cok rahatti:)doktor istersen çıkabilirsin demişti bende esime kiyamadim o gece ciktim eve geldigimde vajinamda tampon oldugnu farkettim hemşireler almiyi unutmuşgurbetcii canım kusura bakma yaptrdn andm gecmişi cok okuyamıyorm hayırlsıyla yapılr insaallah
melek81 canım 10haftanın içindeym kayseride yaptıracm serklaı serklajını paylasrsan sevinirm
duyaydn canım ben doktor ve sehir ismini vereym kayseri cetin arık muhtemel dogum tarihini şimdilik yazma olurmu baska bişey eklneckse listeye söyleyebilirm en listeyi pek paylasamıyormda
madm kızlar gurbetcii serklaj olmadı bana serklaj hikayenizi anlatrmısınz 2li test okadar gecmi cıkıyor bende eşimle bugün doktora görünr yarın yaptırırım diyodm oadar kolay degilmi yanı istanbulagöre kıyaslamayn tarihler daha erken olabilir bilgilerinizi benimle paylasrsanz sevinirm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?