Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım sen yanlış anlamışsın..bende 23 haftalık doğum yaptım...bizim bebekler çok küçüktü..600gr falandı.Bir problem olacağını sanmıyorum..Ben 9 aylık normal doğumu kastettim..

Canım sen yanlış anlamışsın..bende 23 haftalık doğum yaptım...bizim bebekler çok küçüktü..600gr falandı.Bir problem olacağını sanmıyorum..Ben 9 aylık normal doğumu kastettim..

hımm evet şimdi anladım..ilk okudugumda mukayese edemedim böle oldum
teşekkür ederim aydınlattıgın için

Metalcim senin acıbadem sigorta sanırım...Peki ilk hamileliğinde serklaj oldun..Bu hamileliğinde de serklaj olacağını biliyorlarmıydı?Ben sigorta yaptırırken bu durumu anlattık..allianzın doktoruna sordular ve serklaj ilkinde yapıldı diye 2.sindede yapılacak diye bir kaide yok demiş dr..(ama tabi bilmiyorlar rahim ağzı yetmezliğim olduğunu..Açıkçası o dönemde bende emin değildim dikişin kesin atılacağından..)onun üzerine beni sigortaladılar..Ama korkuyorum.Sigortada ilk yılım 1ay sonra 6 ay dolmuş olacak..Olurda hamile kalırsam serklaj gerekecek..Birde benim hem yatarak,hem ayaktan tedavi.Aylık ücreti nerdeyse 500 lira.Dediğin gibi 2.yıl yenilerken ne kadar alırlar bizden bilemiyorum..Sür prim dediğin şey ne canım onu anlayamadım?

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Ama benim canım biraz sıkkın.Dr'ye gittim bugün.ultrasonda göremedi.Vajinal ultrasonda da göremedi.Kanda baktılar beta hcg 276,9 çıktı.Kimyasal düzeyde dedi.embriyo çok küçükmüş.bir hafta sonraya gün verdi.benim suarat biraz düştü tabi.Endişe etme dedi ama sonuçta dış gebelik ihtimalinden de bahsetti.Kısmet Allahım hakkımda hayırlısını versin.Dualarınızı eksik etmeyin lütfen...

Canım senin sigorta paketi fiyatı ne kadar?aylık 500 diyorsun kaç ay?policende serklaj kapsama disi yazmıyorsa korkma sigorta yapitirken doktordan usg çıktısı olan rapor istiyolar bende bilmiyordum o donemd kist vardı yumurtaliklarimda doktor bunu rapora yazmış bilseydim yazdirmazdim simdi policemde yumurtaliklari ilgili hastalıkları kapsama disi oldug yazıyor
Benimde merak ettigim su ben bıdaha yeniletniyecem poliçeyi 2. Hamileliği düşünürken yeniden yaptırmak istiyorum geçmişimde serklaj oldug icin kapsama dısına alırlarmi?

Canım tam olarak kaç haftalik?benimde basında dış gebelikten şüphelendiler keseyi görene kadar sadece kan tahlilinden takip ettiler 2gun arayla kan verdim istersen send 2 gün sonra kan ver önemli olan artış oranı geç döllenmede olabilir

12ay canım..Sigortacı arkadaş tanıdık.Serklaj olayını sordu telde doktora.Oda demişki her hamilelikte serklaj olacak diye bir şart yok..1.sinde olabilir 2.sinde olmayabilir..Pekte bilmiyorlar açıkçası..Benden rapor falan istemediler.Doktora gidersen sorunlu bişey görürse yazmasın diye uyardı arkadaşım.Yani adet düzensizliği falan yazsın dedi..çok şükür sorun çıkmadı..
Kapsama dışında kalacağını sanmıyorum..Seninde allianzmıydı?

İçini ferah tutmaya çalış arkadaşım.İnşallah hayırlısı olur..

Allianz canım ama Yatarak ve dogumu karşılıyor seninki biraz pahalı ama muayene ve tahlilleride karşılıyor kafan rahat olur

Canım inşallah güzel haberler alırsın karamsar olma eşin elini karnına koyup 99 kere el mübdiu desin biz hep yaptık bunu... nihat hatipoğlu demişti...

canım çok sevindim annenin gelmesine...

melek 81 çok güzel yazmış şartlar önemli. bence sigortan yoksa özel sağlık sigortası yaptır.

benim 2 düşük bir 25 haftalık erken doğumum var bir de genetik sorun nedeniyle başarısız pgt li tüp bebek denemem.

ben14 kasımda 36 artı 4 te doğum yaptım. dr m doç. dr Arda Lembetti. 12 artı 4 te 1.8 e indi uzunluk ve laporoskopik serklaj yapıldı 4 yerden kesi ile kamera ile girilerek üstten dikildi...

geçmiş olsun canım sağlıkla al bebeğini zamanlıca inşallah...

canım yorma kendini... boş ver babası seçsin bu sefer botları...

Atıl yükseli çok duydum ben de... hidennisko gitmişti. benimkini Arda bey yapmıştı. sağlık sigorta indirimli 400 civarıydı...

Kesin seklaj gerekli değil diye kapsam dışına çıkaramadılar. Ben 2005 yılında ayakta tedavi de daîl 1000 tl ödemiştim. 2006 yılında dığumdan sonra oğlumla ikimiz için yine aynı pakette 6000 tl ödedik. Eşim tek kendisi için 1100 tl ödemişti.

kizlar bide dr %70kiz dedi bu sonraki haftalarda degismez degilmi..

değişebiliyor canım... fadiğe başta kız demişti arda bey erkek oldu sonra...

canım ya içimden geçeni diyeyim inşallah süren dolunca olsun ...

Anladım canım bende sanmam ablamlarda felan varis çorabı gormedim
İyimiz canım fazla bısey değil demekki hazırlıklı gitmek gerekiyor bende bibironu,mamasını, bezibi hazırlayım bari

evet canım ben de ilk kez bende gördüm çorap...

canım pakette 5 foto vardı. ücret ödersen çeker tabi istersen özelden çeken kızın telini yazayım konuş...

canım dr nle başta konuş evhamlıyım geçen gün üzüldüm de... ben her şeyi sormak istiyorum de bence...

kızlar ben 12. haftada son kez ağda yaptım. sonra hep jiletle. 26 dan sonra aynayla 34 te ağda yaptım. aynayla ama çok zorlandım o ağdayla doğuma girdim...

Geçmiş olsun canım
Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin evlat sahibi olmayı
3491. sayfada listelerimiz var,oradan doktor tavsiyelerimizden bakabilirsin

teşekkür ederim inceleyeceğim listeyi kendime uygun olanları not alacağım canım

ben çalışmıyorum eşimin sgk sından yararlanıyorum. eşimin özel sigortası var ama o işe yaramaz. memorial ataşehir de tüp bebek için de rapor sgk geçmiyor biliyorum demekki hiçbir şekilde sgk geçmiyor orası bizi aşar yani öderiz ödemesine de çok zorlanırız. göztepe medikal park ı düşünücem canım çok sağol. aşılama yapan hastaneler demişsin de ben aşılama defterini çoktan kapattım bundan sonra tüp bebek sürecindeyiz. ben gebze-darıca da oturuyorum şuanda üsküdar da eurofertil tüp bebek merkezine gidiyorum canım 12 aralık adetimle dondurulmuş tedavisine başlicaz. eğer gebe kalırsam inşallah tecrübelerinizden yararlanıcam.

gurbetcii canım kusura bakma yaptrdn andm gecmişi cok okuyamıyorm hayırlsıyla yapılr insaallah
melek81 canım 10haftanın içindeym kayseride yaptıracm serklaı serklajını paylasrsan sevinirm
duyaydn canım ben doktor ve sehir ismini vereym kayseri cetin arık muhtemel dogum tarihini şimdilik yazma olurmu baska bişey eklneckse listeye söyleyebilirm en listeyi pek paylasamıyormda
madm kızlar gurbetcii serklaj olmadı bana serklaj hikayenizi anlatrmısınz 2li test okadar gecmi cıkıyor bende eşimle bugün doktora görünr yarın yaptırırım diyodm oadar kolay degilmi yanı istanbulagöre kıyaslamayn tarihler daha erken olabilir bilgilerinizi benimle paylasrsanz sevinirm

Kızlar geldik sonunda doktordan

Ilk önce endokrincime gittik,o muayene etti,sonra kadın doğumcuma gittik,kuzum 990 gram olmuş,herşey yolunda gözğküyor,rahimağzı 36mm,ciğer geliştirici iğneyi sordum acil durumda vurulur dedi zaten senin şekertin var senin için bu iğne tehlikeli,kar zarar ilişkisi bakılarak gerekirse uygulanır dedi

Sonra 3 hafta sonraya doppler için geçen gittiğim radyologa yönlendirdi,kan tahlilleri istedi,adamın muayenehanesinde yapılmıyor haydeee tekrar endokrşncime gittik orada aldırdık kanları,canım çıktı öyle yoruldum ki

Çok şükür herşey yolunda sadece kiloma takıklar,doktor aynen şunu söyledi ÇOK KILO ALMIŞSIN BIRAZ AÇ KAL ay yok böyle bir psikopatlık,oldu tabi dedim,sen aç kalçok yatma biraz evde dolaş dedi,benden haberler bunlar..ay taş taşıdım sanki çok yoruldum

canım 2 li için gittiğin gün ense kalınlığı ölçümü yapılır kan alınır, 4-5 gün en geç bir hafta sonra kan sonucu belli olur.
benim farklı oldu o yüzden anlatmayayım ben ...

canım maşallah delikanlı olmuş... her şey yolunda demek... dolaş mı dedi?

gurbetçi femicalin sitesinde dr ye sor bölümü var istersen durumunu anlat arda beye canım...

benim yarın 2.30 da son muayenem var Arda beye... hediye aldım dr lere ve birkaç hemşireye...

Ay sorma canım yaaa benim rastladığım tüm doktorlar neden hafiften deli ben tabiki dinlemiycem onu,geziniyor olsaydım bu rahimağzı böyle olur muydu acaba

Maşallah canım her sey yolunda bu doppler daha önce bakılan detaylı usg değil mı?bıdaha mı yapılıyor buda mı rutin bı uygulama?haberim yoktu bundan

Maşallah canım görüşmenin güzel geçmesine sevindim.
Darısı başıma haftaya Perşembe benimde kontrolüm var.
Rabbim hep güzel haberlerle dönmeyi nasip etsin.

Canım ikili test 12. Haftada yapılıyor usg taramasi yapildig gun kan vermen gerekiyor sonuc bı kaç günde çıkıyor serklaj 14 haftada yani benimki öyle olmustu operasyondan önce gece 12 den sonra bisey yeme sabah ac git su bile icmek yok normal ameliyat icin hazırlığın yapılıyor narkoz veriyolar hiç bisey hissetmiyorsun ben içerde 1 saat kalmışım benim icin 2 saniye sürdü:)uyandığımda karnımda şiddetli regli ağrısı gibi ağrı vardı hemen ağrı kesici yaptılar odama cikana kadar gecti birde sonda takmislardi kolumda da serum ne acıkıyorsunuz ne wc gitmen gerekiyor o bıkac saat cok rahatti:)doktor istersen çıkabilirsin demişti bende esime kiyamadim o gece ciktim eve geldigimde vajinamda tampon oldugnu farkettim hemşireler almiyi unutmuş
Ertesi gün tekrar doktoruma gitmek zorunda kaldım bu yüzden
Benim ağrılarım 2 hafta kanam 1 hafta azar azar ama Burda kanaması olan pek yoktu özellikle 2-3 hafta sıkı yatak istirahati yap
İnsallah hayirlisiyla atlatirsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…