Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Rahim ağzı yetmezliğin nasıl anlaşıldı arkadaşım..Doktorun vajinalmi bakıyordu..Yoksa daha öncedenmi belliydi.
canım ben 22+3 te suyum geldi erken doğum yaptım...bu sebepten doktorum 2 haftada bir takip için çağırıyodu...
son kontrolde önce karından sonra alttan baktı ultrasonla ve kısalma olduğunu söyleyip serklaj önerdi....
ÇOk geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah Allahın izniyle güzel haberlerini verirsin.
amin canım inşallahhh

ahh canım sorma..ben 2. bebeğimi kaybettim 22+3 te...
oyüzden bu bebekte rahim ağzı yetmezliği şüphesi vardı am ben hiç konduramadım kendime..
çümkü 3.5 yaşında normal doğumla 38+4 te doğurduğum ve hamileleiğinde sorun yaşamadığım bi kızım var...
doktor bu yüzden enfeksiyon olma ihtimali yüksek demişti kaybımda ama..şimdi anlıyorum ki oda servikal yetmezlikmiş....

bizde maddi yönden çok sıkışık dönemdeyiz...allahıma şükürler olsun yinede...
ne yapalım sağlık olsun zorda olsa böyle devam edecek...

hayırlı olan olsun inşallah..
allahım mkucağımıza alkmayı nasip etsin hepimizeee

Allah razı olsun amin inşalalh

Son düzenleme:
Yok canım ikiliyi yaptırmak zorunda degilsin Allah korusun cocuk sakatta olsa aldırmam diyorsan yaptırmaya bilirsin ama yaptırmanda fayda var tabi icin rahat eder

Canım ben de dr ye dedim normal yatmadan 20 kilo alan gebeler var dedim de onlar senin gibi tip 1 diyabet değil dedi,bişey diyemedim ama hareketsiz sayılmam kalkıyorum odadan odaya geçiyorum balkona çıkıyorum,eşyalatımı falan kendşm katlayıp kaldırıyorum,zaten banyom da 20 dk dan kısa sürmüyor,zırt pırt da wc deyim ancak daha hareketlenemem korkarım birşey olur diye garantisi yokki ( önceki bebeğimde dikiş yoktu ama ilk üç ayım kanamalıydı diye ben yine dışarı çıkmıyor yine iş güç yapmıyordum tek fark yatmıyor da oturuyordum ona rağmen kesem fırlamıştı,bu dr ler hiç anlamıyorlar halden,ben bayılıyorum sanki yatmaya,ben de 63 kiloydum 74 olmuşum,ama bu haftalardan sonra daha hızlı kilo alınıyor dimi,işin ilginç yanı bebek önden de gitmiyor haftasıyla uyumlu hala vıdı vıdı ediyorlar moralimi bozuyorlar

yazmayı unutmuşum şu mesaneye tekme işini sordum,bizim paşa dayamış ayaklarını mesaneme orda takılıyor normal dedi,iletleyen haftalarda idrar da kaçırabilirsin dedi,umarım kaçırmam

Canım takma sen doktorlara sen zaten tatlı,hamur ısı tuketmiyirsundur elinden geleni yapıyorsun hareketlerimiz kısıtlı kilo almamız kaçınılmaz ee avuç avuç ilaç,igne olacak o kadar
Ay bende idral kaçırcam diye korkuyorum zor atıyorum kendimi wc ye

Bebek için ikili takım, bir hastane çıkşı, alt silmek için uni baby ıslak pamuk mendil...

canım bugün memorialdeydi bahsettim senden proloton iğne olması lazım dedi... özgür bey de arkadaşıymış...

hayırlı olsun canım... merakla bekliyoruz...

eylülgülü de demiş. 2 li testte sorun olursa ve sonlandırmak istersen diye önce 2 li yapılıyor...

canım son aylar kilo alımı daha çok oluyor ben çok yemedim ama yine aldım(

Kızlar doğumla ilgili jübilemi yapmış oldum. Randevum iyi geçti serklaj dikişim sapasağlam duruyormuş...
Eşim de takılıyordu hazır serklaj da var bir kız yapalım... Arda bey de eşin haklı diyor....
Yok dedim şu genetik sorun beni öldürdü...
Oğlumu da sevdi. Laranın resmini de gördüm. maşallah genç kız olmuş...
Hediyeleri de çok beğendi...
Bu arada röportaj yapmışlardı benle gazatede çıkacak sanırım haber verecekler...
Hemşire hanımlara da verdim hediyeleri...
Epey sohbet ettik Arda beyle de...
Her şey hep böyle güzel olsun inşallah...

hımm demek kız geliyor:))
hazır her strese, yatmaya alışmışken arayı açma istersen:)
şaka bir yana şimdi erken tabi ama ilerde ne olacağı belli olmaz...
rabbim hakkımızda hayırlısını versin...

canım gördüğüm kadarıyla herşey yolunda ardamızda iyidir inş.
arda beyi ebnde çok görmek istiyorum ama çocukla kısmet olmadı...
doğum orda olmayınsa önceden ordan ayrılmış olduk dahada görüşemedik...

bu arada herkese merhaba canlar...
kusuruma bakmayın chnb yi burda görünce kaçırmayayım dedim direk atlamış bulundum...

kizlar yattigimiz yerlerin fotosunu cekelim okeymi geyik yapariz ne dersiniz topik hem cok durgun ya bende buraya alismisim diger topiklere hic yazamiyorum bu yuzden sikiliyorum evde...

maşallah doğum hazırlıkları başlamış bende birkaç tavsiye yazayım dedim çokta uzun bir sayfa tyazdım ama eymen uyandı az onu idare edeyim deken yanlış bir tuşa bastım ve hepsi gitti(
üfff yaaaa...

Son düzenleme:

canım forumdan konu açıldı senin ismini de zikretti Arda bey. bir gün bence git. bir de femicalde hasta yorumları var oraya yazabilirsin hoş oluyor...

canım kız olacağını ve sağlıklı olacağını bilsem benimle serklajım bütünleşmişken 2 yıl sonra düşünürdüm ama nedense ben düşüklerim kız oluyor diye bir his var içimde 3 ü de oğlan olunca...

gitmeden görüşmek isterdim keşke görüşebilsek... ben seni çok seviyorum. eymen nasıl?

zaten arda beye çok ayıp oldu...ben çok istedimde olmadı işte...ilk başlarda eymen küçüktü bir yere çıkamadım şimdede havalar soğudu arabamızıda sattık baya oluyor...
canım inan bend eseni çok seviyorum hiç aklımdan çıkmıyorsun görüşmek çok çok istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum...
canım arda bey konusunda olsun seni görmek konusunda olsun ben her engeli aşarım ama eşimi pek razı edemiyorum...
bu sizsinin diye değil çarşıya pazara çıkammamı bile pek istamiyor...
havalar sıcakken pek bahane bulamıyordu.şimdi soğuk diye artık dışarıda çıkamıyoruz...
zaten eşime bir yere gitme dedimi birşey olur hiç sevmez hele otobüsle gitmeyi...
ama ne olursa olsun seninle görüşmeyi çok istiyorum...
inş. bir imkan çıkar...

canım çocuk konusunda hayırlısı olsun kızmı erkek mi olur onu allah bilir ama hele birkaç sene geçsin bakalım...

canım eymen iyi diyelim iyi olsun...çok şükür büyük bir problemimiz yok da fazla ilgi istiyor mesala az önce onun yüzünden koca mesajım boşa gitti...
halbuki bir ihtiyacı yok az dursa olur ama kucağıma aldığım halde durmadı niye çünkü ununla ilgilenmiyorumda bilgisayara bakıyorum diye...
şimdide mızmızlanıyor ben az ona bakayım yine...

kizlar yattigimiz yerlerin fotosunu cekelim okeymi geyik yapariz ne dersiniz topik hem cok durgun ya bende buraya alismisim diger topiklere hic yazamiyorum bu yuzden sikiliyorum evde...
ben hamileliğimi annemde yatarak geçirmiştim...
pencerenin önünde erik ağacı vardı ben annemlere gittiğimde kış başlangıcıydı o ağacın dallarına karlar yağdı eridi derken bahar geldi hafif yeşermeye başladı...ağacın bir dalı pencereye çok yakındı o dalın nasıl büyüdüğünü gün gün farkediyordum...birde baktım çiçek açtı sonra çağla sonra erik...
gün gün böyle takip etmiştim...

o zaman vakit hiç geçmiyor sanki...ama geçiyormuş...çok şükür rabbime maşallah ben başardım sıra sizlerde...
size düşün en önemli şey sabır...
rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Son düzenleme:

Benim de arkadaşlarım hep ağaçlar oldu. İlk gebeliğimde Kadıköy Acıbadem'de yatarken hiç kalkdöıyordum oda değişmediğinden. Camından bayrak direkleri ve kavak ağacı görünüyordu. Birde karşı sitedeki iki evin camları. Ama o camlar hiç açılmazdı. Yaz günü hava sıcak güneye baskan evler olduğundan herhalde. Blf pazar sabahı biri mutfak penceresini sildi nasıl sevinmiştim.
Hamd olsun oğlum doğdu evimize geldik. Eylül ayı kışa giriyoruz. Pramatüre bir bebek ilk annelîk deneyimiykr birleşince ev bana hapis oldu. Hiç dışarı çıkmıyordum. Hatta evde güncellikleri bile açmıyordum. Sonra bu evimize taşındık. Evin arka tarafında bütün sene yeşil olan ve Nisan ayında mor çiçek açan kocaman bir ağaç var. Bizde Nisan ayında taşınmıştık. Tam 15 gün hiç evden çıkmadığımda o benim arkadaşım olmuştu. Şimdi o ağaç benim herşeyim. Sırf tülümü o ağaç görünsün diye kestim. Yenisini ona göre diktirdim. Solonda oturmuyorum ağacım için. O bana huzur veriyor. 4. Katta oturmamıza karşın ben sanki bahçe katındaymışım gibi. Üç hafta önce resmini çekip paylaşacaktım. Resimi kabul ettiremedim benim beceriksizliğim. Bir de prnceremin önüme konan kumru var. Kızım olsaydı kesin adını kumru koymuştum. Onu her gördüğünde seklaj zamanlarımda hep Rabb'ime ya rabbi bu güzellikleri yaradan mevlam evladımı ve beni Koruu diye dua ettim.
Rabbim bizlerii ve yavrularını korusun.

Son düzenleme:

hAKKINIZda hayırlısı olsun inşallah bebeğin ve senin icin en doğru karardır

hadi bakalım sıranı resmi olarak savdın
darısı başımıza

bu arada annelik böyle işte
o kadar çektigin sıkıntıya ragmen 3. diyorsun
Allah gönlüne göre versin inşallah , ama bence oğluşlarını sağlıkla büyüt hayırlısı ile

bende bugun çarşıya çıktım
son eksiklerimi aldım
hastane de giyeceğim terlikler , yedek bir gecelik daha, lohusa tacımı bile aldım :)))
bir kaç tane de güzel cici aldım, az kalmış olsa da hamişliğin bitmesine
iyice heyecanlandım alışveriş yaparken
Allahım inşallah kızıma sağlıkla kavuşmamı nasip eder
isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu

fadikcim bizim evi yeni tasidik karsida biber tarlasi var biz geldigimizde yesildi artik sexon sonu diye son mahsul aliyordular simdi ise kurumus cobanlar koyun otlatti kopekler falan verdi bu gunse inekleri otlatmaya getirmisler du bakalim yine ekeceklermi o biberler buyuyecekmi yol kenarinda satilyorlar ben bebegimle beraber gorecekmiyim..

fadikcim bizim evi yeni tasidik karsida biber tarlasi var biz geldigimizde yesildi artik sexon sonu diye son mahsul aliyordular simdi ise kurumus cobanlar koyun otlatti kopekler falan verdi bu gunse inekleri otlatmaya getirmisler du bakalim yine ekeceklermi o biberler buyuyecekmi yol kenarinda satilyorlar ben bebegimle beraber gorecekmiyim..

hAKKINIZda hayırlısı olsun inşallah bebeğin ve senin icin en doğru karardır

hadi bakalım sıranı resmi olarak savdın
darısı başımıza

bu arada annelik böyle işte
o kadar çektigin sıkıntıya ragmen 3. diyorsun
Allah gönlüne göre versin inşallah , ama bence oğluşlarını sağlıkla büyüt hayırlısı ile

bende bugun çarşıya çıktım
son eksiklerimi aldım
hastane de giyeceğim terlikler , yedek bir gecelik daha, lohusa tacımı bile aldım :)))
bir kaç tane de güzel cici aldım, az kalmış olsa da hamişliğin bitmesine
iyice heyecanlandım alışveriş yaparken
Allahım inşallah kızıma sağlıkla kavuşmamı nasip eder
isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu

canım inşallah bu sefer olmazsa da yaza görüşürüz. Arda Bey de dediğim gibi bence teşekkür mesajı yaz basında biz bölümünde hasta yorumlarına...

Canım Allah ömür versin oğullarıma... Çok zor süreçler Allahım evlat hasreti çekenlere versin inşallah...

Eymen de alışmıştır ilgiye ondan durmamıştır ... Şu oyun halılarında oyalanıyorlar oğlumda vardı birine verdim bozmuş( çok pahalı kıyamıyorum o paraya da... Ama becerikliysen yapabilirsin ben beceriksizim...

öyle canım Allah hayırlı gelinler versin bana da onlar kızım olsun...

Oh iyi yapmışsın eksik tamamlamakla. Senin de az kaldı konuştuk dedim topik annemiz:))

ha bu arada cleksanları kestik şükür...

İnşallah canım...

Eki Görüntüle 569494
.............;((..........
Yattığım yerden ağacım.

Manzara süpermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…