- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.061
canım ben 22+3 te suyum geldi erken doğum yaptım...bu sebepten doktorum 2 haftada bir takip için çağırıyodu...Rahim ağzı yetmezliğin nasıl anlaşıldı arkadaşım..Doktorun vajinalmi bakıyordu..Yoksa daha öncedenmi belliydi.
amin canım inşallahhhÇOk geçmiş olsun arkadaşım.İnşallah Allahın izniyle güzel haberlerini verirsin.
Benim 14 haftalıkken yani 3 hafta önce atıldı dikişim 2 cm. iken.
Ancak ilk hamile kaldığımda 5 haftalıkken doktoruma gittiğimde dikiş atılacağı belliydi ilerde zaten..Daha önceden rahim ağzı yetmezliğim biliniyordu..Oğluma hamileyken yani 4 yıl önce 26.haftada 2 cm olan rahim ağzı boyum 1 hafta sonra 0 oldu.. rahime dayandı oğlum..açılma olmaması için ilaç iğne falan evde yattım..36+0 da doğdu oğlum..
Zaten bu nedenle kızıma hamile kaldığımda çok ağladım sevinemedim.. Allahımın gücüne gitmesin.. Hem maddi yönden sıkışığım ev kredisi ödüyorum..çocuk anaokuluna başlayacak falan.. tam işyerinde çok yoğunum ve işyerinden ayrı kalmamam gereken bir dönem.. zamanı değil şimdi değil.. nasıl hamile kaldığıma çok şaşırdım.. hem dedim özel sigortama doğum teminatımı daha 2013 başında ekletecektim.. o kadar ki bebek düşünmüyorduum.. Hayırlısı buymuş demek ki.. Cuma günü kanamam olduğunda bebeği kaybettim diyerek hastaneye gittim. Hastanede doktoru beklerken elimi karnıma koydum kalp atışlarını hissettim.. Bebebğim yaşıyor dedimm.. O kadar kanamaya rağmen kızım bana tutundu.. Artık ben de seni bırakmayacağım dedim..
Adını Diren mi koysam acaba?
Canım inşallah güzel haberler alırsın karamsar olma eşin elini karnına koyup 99 kere el mübdiu desin biz hep yaptık bunu... nihat hatipoğlu demişti...
canım çok sevindim annenin gelmesine...
melek 81 çok güzel yazmış şartlar önemli. bence sigortan yoksa özel sağlık sigortası yaptır.
benim 2 düşük bir 25 haftalık erken doğumum var bir de genetik sorun nedeniyle başarısız pgt li tüp bebek denemem.
ben14 kasımda 36 artı 4 te doğum yaptım. dr m doç. dr Arda Lembetti. 12 artı 4 te 1.8 e indi uzunluk ve laporoskopik serklaj yapıldı 4 yerden kesi ile kamera ile girilerek üstten dikildi...
geçmiş olsun canım sağlıkla al bebeğini zamanlıca inşallah...
canım yorma kendini... boş ver babası seçsin bu sefer botları...
Atıl yükseli çok duydum ben de... hidennisko gitmişti. benimkini Arda bey yapmıştı. sağlık sigorta indirimli 400 civarıydı...
Yok canım ikiliyi yaptırmak zorunda degilsin Allah korusun cocuk sakatta olsa aldırmam diyorsan yaptırmaya bilirsin ama yaptırmanda fayda var tabi icin rahat ederchnb ve eylülgülü sagolun cvplar için gayet net acıklamıssınz tesekkür ederim sonuc olarak 2li testi yapmadn dikiş atılmıo anladıgım kadaryla neden yapmazlar anlamadm dikişi atsn sonra 2liyi yaptırıdk eşim yanımda olsn istiyordm okadar kalamazki buradada doktor yok ikiliyi burada yaptırır kayseriye dikiş için giderdm neyse artık ben doktoorumu arayacm mecburen o net bisey söyler herhalde
Canım kilo yüzünden dedi sanırım gez. Kilo sorun olur mu? Ben 67 ile hamile kaldım 60 a indim. 83 le doğuma girdim...
Hayırlısıyla tamamlarsın inşallah canım...
Canım önceden serklajda giydirmediler bunda giydirdiler... hem de 3 gün kaldı benle.
Canım benim koyduklarım:
1. Lansinoh göğüs ucu kremi (mümkünse doğum öncesi başla sürmeye. Ben doğum sonrası her emzirmede kullandım. hiç yara olmadı şükür)
2. Philips avent göğüs kalkanı(krem sürünce sütyene temesı engelliyor sonraki dönemde bebek göğsü emerken diğerinden akan sütleri biriktiriyor. istersen saklayabilirsin sütleri)
3. Emzirme sütyeni 2- 3 tane
4. Atlet
5. Kilot mümkünse yüksek belli olsun hele sezeryan olacaksa
6. tarak, diş macunu, fırçası, makyaj malzemesi
7. Canped mesane pedi ilk 2 gün iyi oluyor kalın orkid gibi
8. Ben gecelikle rahat ettim. bir de sabahlık aldım ama hiç kullanmadım çok sıcaktı. (pijama dünyasından aldım netten emzirme sütyeni ve atleti de aldım oradan ama özelcan bebede daha uygun sütyenler)
9. Terlik
10. çıkarken giyeceğin dış kıyafet hamile pantolonu ya da eşofman koy hamile gibi çıkılıyor.
11. banyo yapacaksan şampuanını koy
12. fotoğraf makinası, şarj makinası
13. humana still tea
bebek için:
1. body
2. tulumlar çok rahat
3. çorap
4. eldiven (bilek lastikleri gevşek olandan alın)
5. şapka penye
6.
molfiks göbek oyuntulu aldım ama pek de oyuntulu değilmiş...
7. pişik kremi
8. penye battaniye, çıkış için kalın battaniye
9. port bebe(çıkış için)
10. her ihtimale karşı biberon
ikram için:
1. çikolata
2. bebek şekeri(ben magnetli aldım bebek şekeri sepeti)
3. hastane lohusa şerbeti verdi ikram için
Canım osmanlı tuğralı fincan takımı aldım güral porselenden(femicalde kahve içerler belki) nil hanım ve serkan beye de fincan takımı aldım tuğralı değil...
hemşire hanımlara da çerçeve aldım...
kapı süsü onlar yappıyor canım...
göndereyim canım teli de...
Canım takma sen doktorlara sen zaten tatlı,hamur ısı tuketmiyirsundur elinden geleni yapıyorsun hareketlerimiz kısıtlı kilo almamız kaçınılmaz ee avuç avuç ilaç,igne olacak o kadarCanım ben de dr ye dedim normal yatmadan 20 kilo alan gebeler var dedim de onlar senin gibi tip 1 diyabet değil dedi,bişey diyemedim ama hareketsiz sayılmam kalkıyorum odadan odaya geçiyorum balkona çıkıyorum,eşyalatımı falan kendşm katlayıp kaldırıyorum,zaten banyom da 20 dk dan kısa sürmüyor,zırt pırt da wc deyim ancak daha hareketlenemem korkarım birşey olur diye garantisi yokki( önceki bebeğimde dikiş yoktu ama ilk üç ayım kanamalıydı diye ben yine dışarı çıkmıyor yine iş güç yapmıyordum tek fark yatmıyor da oturuyordum ona rağmen kesem fırlamıştı,bu dr ler hiç anlamıyorlar halden,ben bayılıyorum sanki yatmaya,ben de 63 kiloydum 74 olmuşum,ama bu haftalardan sonra daha hızlı kilo alınıyor dimi,işin ilginç yanı bebek önden de gitmiyor haftasıyla uyumlu hala vıdı vıdı ediyorlar moralimi bozuyorlar
yazmayı unutmuşum şu mesaneye tekme işini sordum,bizim paşa dayamış ayaklarını mesaneme orda takılıyornormal dedi,iletleyen haftalarda idrar da kaçırabilirsin dedi,umarım kaçırmam
Canım benim koyduklarım:
1. Lansinoh göğüs ucu kremi (mümkünse doğum öncesi başla sürmeye. Ben doğum sonrası her emzirmede kullandım. hiç yara olmadı şükür)
2. Philips avent göğüs kalkanı(krem sürünce sütyene temesı engelliyor sonraki dönemde bebek göğsü emerken diğerinden akan sütleri biriktiriyor. istersen saklayabilirsin sütleri)
3. Emzirme sütyeni 2- 3 tane
4. Atlet
5. Kilot mümkünse yüksek belli olsun hele sezeryan olacaksa
6. tarak, diş macunu, fırçası, makyaj malzemesi
7. Canped mesane pedi ilk 2 gün iyi oluyor kalın orkid gibi
8. Ben gecelikle rahat ettim. bir de sabahlık aldım ama hiç kullanmadım çok sıcaktı. (pijama dünyasından aldım netten emzirme sütyeni ve atleti de aldım oradan ama özelcan bebede daha uygun sütyenler)
9. Terlik
10. çıkarken giyeceğin dış kıyafet hamile pantolonu ya da eşofman koy hamile gibi çıkılıyor.
11. banyo yapacaksan şampuanını koy
12. fotoğraf makinası, şarj makinası
13. humana still tea
bebek için:
1. body
2. tulumlar çok rahat
3. çorap
4. eldiven (bilek lastikleri gevşek olandan alın)
5. şapka penye
6.
molfiks göbek oyuntulu aldım ama pek de oyuntulu değilmiş...
7. pişik kremi
8. penye battaniye, çıkış için kalın battaniye
9. port bebe(çıkış için)
10. her ihtimale karşı biberon
ikram için:
1. çikolata
2. bebek şekeri(ben magnetli aldım bebek şekeri sepeti)
3. hastane lohusa şerbeti verdi ikram için
...
gunaydin kizlar dun cin biber yedim resmen oldum dk basi tuvalet kendimi kasmami desen hersey vardi sakin yemeyin iyiki bu haftalar yedim dikisli yiyen biri dikisi patlatir kesin sakin yemeyin benim canim cekti deli gibi yedim..
chnbcim dun femicale yazdim cnm ardalembete yazdim cnm simdi kalkiyim cvp gelmismi bi bakiyim.. insallah cvp yazar..
duyaydin cnm kizimi yazmissin cok mutlu oldum .....
icim kipir kipir kiz bebek esyalarina baktim allahim cok tatlilar...
kizim olacagini ogrendigim gunden beri bebek odasini bem beyaz dusunuyorum ...
Kızlar doktor icin net kararımı verdim cok şükür üzerimden bi yük kalkmış gibi rahatladım fikir degistirip duruyordum sonunda fikrim sabitledim tabi bunda esimn katkısı büyük 7 tepe ye oluş Hanım'a gitcem randevumu aldım ama en erken pazartesi bosmus bakalım insallah pişman olmam Pazartesi iple çekiyorum
chnb ve eylülgülü sagolun cvplar için gayet net acıklamıssınz tesekkür ederim sonuc olarak 2li testi yapmadn dikiş atılmıo anladıgım kadaryla neden yapmazlar anlamadm dikişi atsn sonra 2liyi yaptırıdk eşim yanımda olsn istiyordm okadar kalamazki buradada doktor yok ikiliyi burada yaptırır kayseriye dikiş için giderdm neyse artık ben doktoorumu arayacm mecburen o net bisey söyler herhalde
Canım ben de dr ye dedim normal yatmadan 20 kilo alan gebeler var dedim de onlar senin gibi tip 1 diyabet değil dedi,bişey diyemedim ama hareketsiz sayılmam kalkıyorum odadan odaya geçiyorum balkona çıkıyorum,eşyalatımı falan kendşm katlayıp kaldırıyorum,zaten banyom da 20 dk dan kısa sürmüyor,zırt pırt da wc deyim ancak daha hareketlenemem korkarım birşey olur diye garantisi yokki( önceki bebeğimde dikiş yoktu ama ilk üç ayım kanamalıydı diye ben yine dışarı çıkmıyor yine iş güç yapmıyordum tek fark yatmıyor da oturuyordum ona rağmen kesem fırlamıştı,bu dr ler hiç anlamıyorlar halden,ben bayılıyorum sanki yatmaya,ben de 63 kiloydum 74 olmuşum,ama bu haftalardan sonra daha hızlı kilo alınıyor dimi,işin ilginç yanı bebek önden de gitmiyor haftasıyla uyumlu hala vıdı vıdı ediyorlar moralimi bozuyorlar
yazmayı unutmuşum şu mesaneye tekme işini sordum,bizim paşa dayamış ayaklarını mesaneme orda takılıyornormal dedi,iletleyen haftalarda idrar da kaçırabilirsin dedi,umarım kaçırmam
hımm demek kız geliyor:))
hazır her strese, yatmaya alışmışken arayı açma istersen:)
şaka bir yana şimdi erken tabi ama ilerde ne olacağı belli olmaz...
rabbim hakkımızda hayırlısını versin...
canım gördüğüm kadarıyla herşey yolunda ardamızda iyidir inş.
arda beyi ebnde çok görmek istiyorum ama çocukla kısmet olmadı...
doğum orda olmayınsa önceden ordan ayrılmış olduk dahada görüşemedik...
bu arada herkese merhaba canlar...
kusuruma bakmayın chnb yi burda görünce kaçırmayayım dedim direk atlamış bulundum...
canım forumdan konu açıldı senin ismini de zikretti Arda bey. bir gün bence git. bir de femicalde hasta yorumları var oraya yazabilirsin hoş oluyor...
canım kız olacağını ve sağlıklı olacağını bilsem benimle serklajım bütünleşmişken 2 yıl sonra düşünürdüm ama nedense ben düşüklerim kız oluyor diye bir his var içimde 3 ü de oğlan olunca...
gitmeden görüşmek isterdim keşke görüşebilsek...ben seni çok seviyorum. eymen nasıl?
ben hamileliğimi annemde yatarak geçirmiştim...kizlar yattigimiz yerlerin fotosunu cekelim okeymi geyik yapariz ne dersiniz topik hem cok durgun ya bende buraya alismisim diger topiklere hic yazamiyorum bu yuzden sikiliyorum evde...
ben hamileliğimi annemde yatarak geçirmiştim...
pencerenin önünde erik ağacı vardı ben annemlere gittiğimde kış başlangıcıydı o ağacın dallarına karlar yağdı eridi derken bahar geldi hafif yeşermeye başladı...ağacın bir dalı pencereye çok yakındı o dalın nasıl büyüdüğünü gün gün farkediyordum...birde baktım çiçek açtı sonra çağla sonra erik...
gün gün böyle takip etmiştim...
o zaman vakit hiç geçmiyor sanki...ama geçiyormuş...çok şükür rabbime maşallah ben başardım sıra sizlerde...
size düşün en önemli şey sabır...
rabbim yar ve yardımcınız olsun...
Kızlar doktor icin net kararımı verdim cok şükür üzerimden bi yük kalkmış gibi rahatladım fikir degistirip duruyordum sonunda fikrim sabitledim tabi bunda esimn katkısı büyük 7 tepe ye oluş Hanım'a gitcem randevumu aldım ama en erken pazartesi bosmus bakalım insallah pişman olmam Pazartesi iple çekiyorum
Kızlar doğumla ilgili jübilemi yapmış oldum. Randevum iyi geçti serklaj dikişim sapasağlam duruyormuş...
Eşim de takılıyordu hazır serklaj da var bir kız yapalım...Arda bey de eşin haklı diyor....
Yok dedim şu genetik sorun beni öldürdü...
Oğlumu da sevdi. Laranın resmini de gördüm. maşallah genç kız olmuş...
Hediyeleri de çok beğendi...
Bu arada röportaj yapmışlardı benle gazatede çıkacak sanırım haber verecekler...
Hemşire hanımlara da verdim hediyeleri...
Epey sohbet ettik Arda beyle de...
Her şey hep böyle güzel olsun inşallah...
Kızlar doğumla ilgili jübilemi yapmış oldum. Randevum iyi geçti serklaj dikişim sapasağlam duruyormuş...
Eşim de takılıyordu hazır serklaj da var bir kız yapalım...Arda bey de eşin haklı diyor....
Yok dedim şu genetik sorun beni öldürdü...
Oğlumu da sevdi. Laranın resmini de gördüm. maşallah genç kız olmuş...
Hediyeleri de çok beğendi...
Bu arada röportaj yapmışlardı benle gazatede çıkacak sanırım haber verecekler...
Hemşire hanımlara da verdim hediyeleri...
Epey sohbet ettik Arda beyle de...
Her şey hep böyle güzel olsun inşallah...
zaten arda beye çok ayıp oldu...ben çok istedimde olmadı işte...ilk başlarda eymen küçüktü bir yere çıkamadım şimdede havalar soğudu arabamızıda sattık baya oluyor...
canım inan bend eseni çok seviyorum hiç aklımdan çıkmıyorsun görüşmek çok çok istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum...
canım arda bey konusunda olsun seni görmek konusunda olsun ben her engeli aşarım ama eşimi pek razı edemiyorum...
bu sizsinin diye değil çarşıya pazara çıkammamı bile pek istamiyor...
havalar sıcakken pek bahane bulamıyordu.şimdi soğuk diye artık dışarıda çıkamıyoruz...
zaten eşime bir yere gitme dedimi birşey olur hiç sevmez hele otobüsle gitmeyi...
ama ne olursa olsun seninle görüşmeyi çok istiyorum...
inş. bir imkan çıkar...
canım çocuk konusunda hayırlısı olsun kızmı erkek mi olur onu allah bilir ama hele birkaç sene geçsin bakalım...
canım eymen iyi diyelim iyi olsun...çok şükür büyük bir problemimiz yok da fazla ilgi istiyor mesala az önce onun yüzünden koca mesajım boşa gitti...
halbuki bir ihtiyacı yok az dursa olur ama kucağıma aldığım halde durmadı niye çünkü ununla ilgilenmiyorumda bilgisayara bakıyorum diye...
şimdide mızmızlanıyor ben az ona bakayım yine...
hAKKINIZda hayırlısı olsun inşallah bebeğin ve senin icin en doğru karardır
hadi bakalım sıranı resmi olarak savdın
darısı başımıza
bu arada annelik böyle işte
o kadar çektigin sıkıntıya ragmen 3. diyorsun
Allah gönlüne göre versin inşallah , ama bence oğluşlarını sağlıkla büyüt hayırlısı ile
bende bugun çarşıya çıktım
son eksiklerimi aldım
hastane de giyeceğim terlikler , yedek bir gecelik daha, lohusa tacımı bile aldım :)))
bir kaç tane de güzel cici aldım, az kalmış olsa da hamişliğin bitmesine
iyice heyecanlandım alışveriş yaparken
Allahım inşallah kızıma sağlıkla kavuşmamı nasip eder
isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu
fadikcim bizim evi yeni tasidik karsida biber tarlasi var biz geldigimizde yesildi artik sexon sonu diye son mahsul aliyordular simdi ise kurumus cobanlar koyun otlatti kopekler falan verdi bu gunse inekleri otlatmaya getirmisler du bakalim yine ekeceklermi o biberler buyuyecekmi yol kenarinda satilyorlar ben bebegimle beraber gorecekmiyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?