Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
5 Haftalık görünüyor.Bugün tekrar test verdim.276,9'dan 767,7'ye çıkmış.Normal görünüyor.Endişe etme dedi doktorum. çok şükür.İnşallah bir sıkıntı olmaz.

Süper bir haber... Canım biz senle nerede yazıştık? pgt topiğinde mi erken doğum topiğinde mi? Melek isimli kullanıcı çok karıştırdım...

Kıyamam yaa gaza bizler bile dayanamıyoruz
Evlenirken böyle heyecanla alışveriş yapasım yoktu valla :)))
Denedim canım beceremedim dediğin tablo çıkıyor ama aktif değil bisey yapamıyorum
Alla alla yaaa,tablette hiç resim yok mu ondan mı ki

Kızlar,32. hafta için yasal doğum öncesi izin nasıl alınıyor?32. haftayı birkaç gün geçerse sorun olur mu bilgisi olan var mı

Var canım resim bolluğu var tablette

Kızlar,32. hafta için yasal doğum öncesi izin nasıl alınıyor?32. haftayı birkaç gün geçerse sorun olur mu bilgisi olan var mı
Geçerse sorun olurmu bilmiyorum ben heyet raporumu 32. Haftanın dolduğu güne kadar uzattım

Süper bir haber... Canım biz senle nerede yazıştık? pgt topiğinde mi erken doğum topiğinde mi? Melek isimli kullanıcı çok karıştırdım...

Premetenin açtığı sayfada yazıştık.Ben ilk orayı okumaya başladım sonra burayı keşfettim.Ben burayı okumaya başlayınca yavaş yavaş kendime geldim.Tek ben değilim dedim.İnsanlar neler yaşıyor dedim.Çok şükür biz bebek sahibi olmakta zorlanmıyoruz.Bebeği taşımakta sıkıntımız var.inşallah bu sefer daha dikkatli olacağız.Rabbim benzer acıyı yaşatmasın.İçime su serptiniz.Yüzüm gülmeye başladı.TEŞEKKÜR EDERİM...

Var canım resim bolluğu var tablette

Geçerse sorun olurmu bilmiyorum ben heyet raporumu 32. Haftanın dolduğu güne kadar uzattım
Heyet verirken binbir kıllık yapıyorlar ya malum,ben iki kere 45+45 aldım,şimdi 30 gün sonra 32 dolacak,yine 45 verirlersr sorun olur mu ki,32 iznini verirken yine heyete mi giriyor ki,bi de ben gitmiyorum ablam gidiyordu raporlarımı yazdırmaya,bu kpontrolümde bizm dr hastane sorun çıkarıyor gitmen lazım falan dedi,nasıl olacak bilmiyorum

Canım hamileler listemize eklemedim galiba seni,ister misin ekliyim mi,yoksa kalp atışlarını mı bekleyelim

Canım devlettenmi alıyorsun raporu?ben devletten alıyorum benimde heyetlerimi 30 gün 30 gün alıyorum en son heyet 29 kasıma kadardı o günden sonra 14 gün heyet raporu aldım çünkü 32. Hafta o gün doluyor sonrası dogum izni raporu
Seninde en son 45 den sonra 32. Haftaya kaç gün kaldıysa hesapla o kadar daha heyet alıyorsun sonrası dogum izni,ben rapor icin hasteneye hiç gıtmıyorum esım orda çalışıyor belkide o yüzden kolay alıyor,yada her hastanenin prosuduru farklı ben ilk heyetimi çapadan almıştım 1 günde alamıyorsun birde surekli oraya buraya gonderiyolardi simdi bu hastanede 1 günde alıyorsun üstelik resimde istemiyolar
Aslında senin gitmemen gerekiyor istirahattesin o yüzden raporlusun bunu anlamaları lazim benim çapadan raporum alınırken annem sormuş Dr'a gelmesi gerekiyormu diye gerek yok istirahat etmesi lazım demiş ,ama bazı doktorlar killik yapiyolar sanırım

5 Haftalık görünüyor.Bugün tekrar test verdim.276,9'dan 767,7'ye çıkmış.Normal görünüyor.Endişe etme dedi doktorum. çok şükür.İnşallah bir sıkıntı olmaz.

Maşallah BarekAllah
Canım yükselen değer sağlıklı gebeliğin belirtisi demişlerdi.
Çok güzel inşallah önümüzdeki haftalar önce keseyi görürsünüz en geç 7-8 haftslardada kalp atlını duyarsınız.

Bu gün benim karnım çok gergin. Birde bebek çok hareket ediyor. Kasılmsmı bebek hareketimi karıştı.
Yoruldum gercekten. Rabbim bizlere yardımcı olsun.
Allahım sana sığındık rahmetini üzerimizden esirgeme.

Merhaba,

Bir konuda danışmak istiyorum.
Ben ilk gebeliğimde 24 haftalıkken erken doğum ile kaybettim. Sebebin rahim ağzı yetmezliği ya da septum dan kaynaklandığını söylediler.
Geçen kış septumdan ameliyat oldum, alındı. Dr. bu septumla bu kadar bile iyi büyümüş dedi.

Şimdi 5 haftalık hamileyim. Dr 'um bahsetmedi ama serklaj yaptırmam mı gerekecek?
Histeroskopiden sonra herhangi bir müdahale olmadan bebeğini doğuran anneler var mı?

Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Doktor bu randevumuzda hastane yönetimi yaklaşık bir ay önce illaki hasta gelecek diye prosedurunu değiştirmiş,bi hastasının raporunu vermemişler öyle dedi,benim bir aya ihtiyacım var 6aralıkta raporum bitiyor(yarın işbaşı yapmam gerekiyor) 6 ocakta Allah izin verirse 32 yi dolduruyorum,benim heyetlerde 10 günde falan çıkıyor,bakalım ablam bi deniycek yoksa ambulansla gidicem

Anladım canım yarın mecbur gideceksin raporun 10 gund de çıksa fark etmez sonucta yarın itibaren geçerli sonradan almaya gitmenede gerek yok ayrıca yarın doktora söyle ambulansla geldim diye
Çapa 20 günde veriyordu raporu

Tabi canım süresi sorun değil çıksın da..işte iki gün önce dr ye gittim de pestilim çıktı,şimdi bi daha çıkmak zulüm geliyor ama napıcan mecbur,bi mucize olsa da ablam yine halletse..

Yap canım insan kargo geldikçe açıp bir de beğendiyse süper oluyor o gün:))

canım benim, 31 artı 6 dan sonraki gün alınıyor 32 tam dolunca...ben öyle aldım bir de 36 artı 4 te doğum yaptım ya. 3 hafta 3 gün kullanamadım o da eklendi benim. 8 hafta doğum sonrası artı 3 hafta 3 gün eklendi 11 hafta 3 gün oldu. gerçi 10 gün kadarı yarıyıla geliyor(

şu yasadan haber yok di mi?

hatırladım sanırım demiştim bu topiği. İnşallah bu bebeğine sağlıkla kavuşursun...

chnbcim cnm arda beye sen soylermisin benim konumu ya cvp bu gunde yazmamis catliyicam bi sen konussana cnm

canım dün demiştim prolotonu kullansın demişti... femicali ara istersen cevap verirse sevinirim de...yarın Ataşehirdedir... cumartesi femicalde...
bazen de mesaj gitmiyormuş emin misin mesajı kontrol et...

septum r.a. yetmezliğine neden olabilir. genelde serklaj yapılıyor ama riskli gebelik dr si(perinatologla ) görüş bence...

Canım genelde serklaj oluyor ama serklaj yapmama kararı da verilebiliniyor,riskli gebelik doktoruna görünmeni tavsiye ederim,topiğimizin 3491. sayfada çeşitli illerde başarıyla bebeğine kavuşmuş arkadaşların doktor isimleri var,sen hangi ildesin?

Canım belli mi olur,servise gider,birine ödünç verirsiniz,ben çok pimpirikliyimdir böyle konularda sana da bulaştırayım :)

:111: :111: :111:

Ah kızlar resim Bende ekliyemiyorum tabletten ekleniyormu?bilen varmı

cnm tabletin ipad ise havada bulut, sen resmi unut
izin vermiyor apple bu tarz seylere

değerin iyi cnm, doktorda endişelenme demiş
tebrik ederim

cnm 32 de hemen almazsan o güne kadar rapor kullanman gerek
bende 32 ye dek rapor aldım 32 doldugu gün gittim çalışamaz aldım

bende de septum vardı laparaskopi eşliğinde histereskopi oldum
3 ay sonra hamile kaldım
ve 13. haftamda dikiş atıldı
38 haftada bebeğim 3800 gr olarak doğdu
tabi bir sürü ilaç ve iğne eşliğinde bir hamilelik geçirdim

aradan 4.5 sene geçti şimdi 2. meleğime hamileyim ve 33 haftaya gelmeme ragmen rahim ağzım beni idare etti ve dikişsiz, ilaçsız devam ediyorum
yani iki hamileliğim arası dağlar kadar fark var
aaradan geçen zaman rahmi toparladı mı
yoksa ilk gebeliğimde boşuna mı dikiş atıldı bilemiyorum :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…