Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

RABBİM KOLAYLIK VERSİN

işte en çok zor olan şey sürekli yatmak ışık hızıyla geçsin vakit inş bebeğini sağlıcakla vakitlice kucağına al inş cnm
,

cnm üç ay hemen zaman geçer inş sonu mutlu olsun da bekleriz ne yapalım

belkide aynı zamanda hamile kalırız hayırlısıyla inş

henüz karasızım ben

günaydın kızlar

feryalcim sağoll cnm,
inşallah bu forumdan senin ve diğer arkadaşlarımızın da bebek haberlerini alacağız

Çpk şükür ablam raporumu alabilmiş sorun çıkarmamışlar,bu haftamdan 32 ye kadar sayıp ona göre 4 haftalık rapor yazmışlar,sonrası Allah kerim,çağırırlarsa gideriz artık son bi kez

Sebamedin bebe şsmpuanını banyoda denedim,önce yakmadı,sonra ben iyice gözlerime sürdüm ovuşturdum,o zaman hafif bi yanma oldu,ama sonıçta bebeğin gözüne sürecek değiliz dimi ama,az bi köpük gelirse yüzüne o da bi etki yap mıyor ki ben bol bol süründüm,bilmiyorum diğer bebe şampuanları da böyle mi

Çok şükür bugünümüze,maşallah bunlartı dert edincem de buraya yazıcam aklıma gelmezdi,Allahıma çok şükür,sonuna kadar gitmek nasip etsin,amin

Cevabin icin cok tesekkur ederim canm sana ulasabilirsem cok sewinirim aklima takilan sorulari sormak isterim suan yoldayiz bakalm nasil gececek.. Ewet rahim boyum suan 2.5 cm ve eski serklajdan hasar gormus rahim agzi lap. Serklaj beni korkutuyor ve sonrasinda yatmak gerekiyormu

cnm gözün aydın hadi 32 haftaya ALLAH KERİM inş o zamanda kolaylıkla rapor alırsın

Hadi gözün Aydın canım. Rabbim işlerini hep böyle rast getirsin.
Yüce mevlam sağlıkla sonuna kadar gitmeyi nasip eylesin.

Merhaba arkadaşlarım.Hepiniz iyisiniz maaşallah..Ben bu seferde ssk kadın doğum hastanesine gittim.dedim bu sefer yalan söyliycem..aynen şöyle oldu;içeri girdim..Dr şikayetiniz dedi.Dedim benim ilk senemden 6 haftalık bir düşüğüm var.Bu yılda 23 haftalık..18.haftada lekelenmeyle gittim dedim.Tam diycemki serklaj oldum fırsat kalmadan,Dr gene ;şikayetin kızım dedi:)
Dedim araştırılmasını istiyorum.pıhtılaşma vs..senin pıhtılaşmayla ilgin yok dedi..Pıhtılaşma olsaydı 10.haftalarda giderdi dedi..Yaz dedi hemşireye tahlil..1 tane.torch tahlili(mikrobik bişey oluyormuş)..Yani bu kadar..İçeri girmemle çıkmam 5 dk sürdü..Sizin anlayacağınız benim iş gene yattı..Ne soru sordu ne bişey..Nasıl oldu neden oldu hiç bişey sormadı adam..
Burdan da çıkardığım demekki 23 haftayı 10 hafta falan diye söylemem gerekiyormuş.Şimdi yeniden randevu alsam diyorum aynı hastane,başka dr den..Bu seferde 6,10 haftalık 2 düşük demem lazım..Offf,ne zormuş..Bu arada özelde araştırdım tahlil ücretini..
Sadece pıhtılaşma 328 tl
Kardiyovasküler risk paneli 550 tl(Bunun içinde pıhtılaşma testleri de var..Genetik testler 350 tl...
Başka bir yerden daha fiyat aldım orasıda sadece kardiyovasküler risk paneline 1100 tl dedi..Nasıl bu kadar fark oluyor anlayamadım..
sadece pıhtılaşma testini yaptırsam diyorum..Sonrada aklıma geliyor mmery demişti dr benim önce pıhtılaşma testime baktı;hap kullanmak gerek dedi..Sonra genetik testlere bakınca iğne kullanmamız lazım hap yeterli olmaz dedi diye yazmıştı..Osebepten sadece pıhtılaşma testleri yeterli gelmeyebilirde...Yılan hikayesi oldu bu iş..

Camım vardır bundan bir hayır. Bu kadar üstüne gitme canım. Sen negatif düşündükör olmuyor işin.
Benimde ilk gebeliğini biliyorsun rahim ağzı yetersizliği diyemediler. Sonra benimse 8 haftada kalp atışı alınamayan sonlandırılan gebeliğin var. Belli bendede pıhtılaşma gorunu vardır. Bende hiç test yaptırmadan hamile kaldım. Gerçi haberin yoktu böyle bilği sahibi değildim. Rabbim bana böylesini nasip etmiş. Belki ben dada çok kendimi yıpratacsktım bu süreçte. Sen yaptırabilğini yaptır canım. Dr güven sonrada hayırlısıyla niyetine gir.
Yüce mevlam sağlıkla hamile kalmamı vd doğup yetiştirmeni nasip edecektir.

Amin arkadaşım..Metalciğim canım bende aynı şeyleri düşünüyorum.Diyorum ki peşini bırakayım bu işin..olmuyor yaptıramıyorum..Sonrada düşünüyorum diyorum Allah korusun başıma bişey gelirse kafamı vurmayayım taşlara..Bu kadarda kurcalayınca insanın aklından çıkmıyor..Bu doktorların da vardır bir bildikleri herhalde diyorum..Hepsi ağız birliği yapmış gibi sende pıhtılaşma olsa 20li haftalara gelemezsin diyorlar..Gerçi ne kadar güvenebilirsek işte..
Sen arda beye gittiğinde 8 haftalık kayıbınıda biliyordu sanırım..Sana hiç böyle bir test yapılmadımı canım?

Gözün Aydın zannetmiyorum cagircaklarini
Sampuan yakmaz gözünü bebeğinin gözlerini yikarken ovalamayacagna göre sorun yok

Şansızlık ama vardır bundada bı hayır yaptiramasan bile icib rahat edecekse hamile kaldiginda doktorundan önlem amaçlı kan sulandirici igne istersin
Birde ben hamile kalmadan gittiğim doktor kan sulandirici hap vermişti hamile kalmadan 3-4 ay önce başladım bana hamileliğin 7.ayına kadar devam etceksin demişti ilk hamileliğimde kesenin altında kan pihtisi oluştuğu icin düşük tehlikem vardı bunda sadace Lekenmem oldu belki ilaç kullanmasaydım yine aynısı olabilirdi bı kendi doktoruna sor istersen şimdiden hapa başlamak icin

Şansızlık ama vardır bundada bı hayır yaptiramasan bile icib rahat edecekse hamile kaldiginda doktorundan önlem amaçlı kan sulandirici igne istersin
Birde ben hamile kalmadan gittiğim doktor kan sulandirici hap vermişti hamile kalmadan 3-4 ay önce başladım bana hamileliğin 7.ayına kadar devam etceksin demişti ilk hamileliğimde kesenin altında kan pihtisi oluştuğu icin düşük tehlikem vardı bunda sadace Lekenmem oldu belki ilaç kullanmasaydım yine aynısı olabilirdi bı kendi doktoruna sor istersen şimdiden hapa başlamak icin[/QUOTE]

Anladım arkadaşım.Sorabilirim dediğin gibi..Birde aklıma şu geliyor;acaba bu testler hamile kaldıktan sonra yapılamıyor mu?Bir yakınımız var..2aylık falan hamileymiş.Net birşeyde söylemiyorlar ama..dr si kan sulandırıcı iğne başlayabiliriz demiş..Kadının anneme dediği,pıhtılaşma tahlili yapmış,bu ay bir daha yapacak sonuca görede iğneye başlayacakmış..

canım allah razı olsun senden saol senınde guzel haberlerını alıcam burdan ben buna ınanıyorum sende ınan bu 3 ay su gıbı gecsın canım allahım sabır versın sana tez zamanda ucagını doldursun ınsallah

badecım cnm ınanhep aklımdasın bundan 4 - 5 ay oncede bende senın gıbıydım en sonunda butun testlerı bı kagıda yazdım ve ankarada nekadar arastırma hastanesı varsa sansımı denedım ve gıttıgım tum hastanelerın kadın dogum bolum baskanının adını aldım ve olay ondan sonra basladı polıklınıkten randevu aldım ve gıttıgım asıstan drlara sızın bolumun baskanıylan gorustum ve bana bu testlerı yaptır gel dedı dedım bu hastanede yapılıyormus dıye boyle boyle tum testlerımı yaptırdım ne organıze ıs degılmı bırazda dr hakkında bılgı al onları say hemen ınandılar benım yaptıgım dogru bı sey degıl ama mecburdum sende dene kayıplarını aynen soyle ben aynen soyledım yok gerek yok dıyemezler basları ıstedı ya hanı ondan dolayı yaptırıyorlar canım bıde bunu dene pazartesı bı hastaneyı aklına kestır ve orayı kusatttt

hayırlı cumalar kızlar allahım hayırlı bı gune uyandırdı sukur ben sımdı abdest alıyım namaz ve yasıne baslıyım kac gundur kafayı yedım demın meryem suresı okudum hepınıdede tek tek dua edecegım allahıma sukurler olsun ankara sagnak yagıslı ne kar kaldı nede baska bı sey bu gun ıneklerım yıne geldı saydım tam 18 tanelerdı sıyah beyaz renklı foto cektım ama becerıksızlıgımden yapamadım yıne offfff feyse atıyım onu yapabılıyorumsızde ordan bakın metalcım duyaydıncım sızler bende eklı degılsınız
haaa bu arada pasamda yıne bı haller var burayada gelmıyor feysten yazıstık bıraz onunda moralı bozuk bence pasam gelde detleselım kız

Anladım arkadaşım.Sorabilirim dediğin gibi..Birde aklıma şu geliyor;acaba bu testler hamile kaldıktan sonra yapılamıyor mu?Bir yakınımız var..2aylık falan hamileymiş.Net birşeyde söylemiyorlar ama..dr si kan sulandırıcı iğne başlayabiliriz demiş..Kadının anneme dediği,pıhtılaşma tahlili yapmış,bu ay bir daha yapacak sonuca görede iğneye başlayacakmış..[/QUOTE]
O benimde aklıma geldi ben hiç bir test yaptırmadan hamile kaldım bı yandanda ya pihtilasma varsa diye düşünmedim değil
Ben bu hamileliğimde ilk 3 ay devlete gittim 3farkli doktora durumumu anlattım bana hepsinin dedig bu tehsis bı kayıplar konulamaz en az 2-3 tane kayibin olması lazım demislerdi ben de niye düşmüş olabilr ilk bebeğim diye sormuştum hamile kalmadan genetik testler yaptırman gerekiyordu demislerdi gerçi oncesinde gitsem yine test icin 2-3 kayıp isterlerdi benden
Yakınınızın durumunu bilmiyirum belki önlem amaçlı igne verecektir

kizlar duami ettim allahim kabul etsin hepinizede dua ettim..
ve sayfalari karistirirken cok guzel bi dua ile karsilastim sikinti zamaninda olunuyormus cok begendim ve sizinlede paylasmak istedim...
Ey yanlizlarin,kendi basina kalmislarin arkadasi,ey umutsuzluga dusmuslerin yardimcisi,ey yoksullarin sahibi,ey zayiflarin gucu,ey fakirlerin hazinesi,ey gariplerin siginagi,ey kudretin yanliz kendine mahsuz oldugu,ey ihsaniyla taninmis keremi sonsuz Rabbim,Muhammet ve ali yuzu suyu hurmetine sikintimi gider...
cok guzel degilmi ben her gun okuyacam sizde okuyum icime bi ferahlik geldi okuyunca ..

Kuzum srn benim listemde varsın,facebookta ineklerini gördüm hidenniskoyla isimlerimiz aynı,du ben face ten sana mesaj atayım

Badecim,bu pıhtılaşma bebeklerimizin hayatını olduğu kadar bizi de etkiliyor,hatta hematolog bebekten çok sizi tehlikeye sokar demişti,dışarıdan hormıon almak (hepimiz proluton vuruluyoruz),hamilelik hormonları ve sürekli yatmak pıhtılaşma problemini arttıran faktörler,belki jinekoloğun sürekli yatacağını göz önüne alarak pıhtılaşma önleyici bir tedavi sunabilir gebeliğinde bu testleri yaptırmasan bile,narmik isimli arkadaşın böyle bir problemi yokmuş ama dr si iğne kullandırtmış örnek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…