Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım hamileler listemize eklemedim galiba seni,ister misin ekliyim mi,yoksa kalp atışlarını mı bekleyelim

İnşallah hayırlısı ile kalbini bir duyayım.O zaman eklersiniz.Kızımda kalbini duyunca eşim de ben de ağlamıştık.Bun da ne yaparız bilmiyorum Allahım hayırlısını versin.

Kızlar,ürün dene eye devam.....
Aldığım ürünlerin yanına tester olarak chicco ve mustelanın ürünlerinden vermişlerdi
Benim ellerim çok hassas son birkaç yıldır,çatladığı zaman hiç krem süremiyorum,ne nivea,ne dove,ne hacı şakir,ne de içinde parfüm olmayanlar,lapitak el kremini falan da denedim ellerim ciğer gibi kızarıyor kaşınıyor ve sonrasında da sı çiçeği çıkarıyormuşum gibi benek benek kabarıyor,şu tester lardan chicconun baby moments. Body lotion ı sürdüm,çok iyi geldi,getçekten hassas ciltlet için ideal sanırım,bi de harika kokuyor

Allah razı olsun arkadaşım sağolasın..İnanmıyorum canım ya :) Bizi ne hallere düşürdüler.Mecbur kalıyoruz yalan söylemeye..Adamlar başka türlü yapmıyor çünkü..Ama iyi cesaret etmişsin.Sormadılarmı nesisin başkanın diye:) iyi yapmışsın arkadaşım..Sende kullanıyormusun kan sulandırıcı?

badecim hakkında hayırlısı olsun tabi.
sen bebeğin icin en iyisi olsun istiyorsun o yğzden o kadar uğraşıyorsun
peki sen neden pıhtılaşma oldugunu düşünüyorsun
belki de gercekten yoktur

Allah dualarını kabul etsin arkadaşım..zamanlıca bebeğini kucağına almayı nasip etsin..kucağını boş bırakmasın inşallah.

badecim hakkında hayırlısı olsun tabi.
sen bebeğin icin en iyisi olsun istiyorsun o yğzden o kadar uğraşıyorsun
peki sen neden pıhtılaşma oldugunu düşünüyorsun
belki de gercekten yoktur

Canım ben bu konuyu baya bir sordum..Burdada diğer topiklerdede.mmery arkadaş var oda ben gibi 23.haftada erken doğum yapmış..Başka kayıbı yok..Bu testleri yaptırmış ve pıhtılaşma çıkmış.Hamilelikte iğne kullanacakmış..dr si demişki; ilk hamileliğinin sona erme sebebi pıhtılaşma değil,bunu biliyoruz..Ama 2.hamileliğine etki etmeyeceğini kimse bilemez demiş..Duyaydın da büyük haftada doğum yapmış..ondada az da olsa çıkmış.
Pıhtılaşması olanlar topiğindede örnekleri var..İlk hamileliği normal doğurmuş..2. bebeği düşmüş bir sürü insan var..Pıhtılaşma olayı çok karışık birşey demişler.bir hamilelikte kendini göstermezken diğerinde gösterebilir.İşte böyle canım..Biraz vesvese yapıyorum..Orası kesin ama 2.hamileliğimde pişmanlık yaşamak istemiyorum.18.haftaya kadar çok güzel bir hamilelik geçirdim ben..Hiç aklıma gelmezdi başıma bunların geleceği..kendime çok kızıyorum oturup araştırsaydım,burayı daha önceden bulsaydım, vajinal ölçüm yaptırırdım.. başımada bunlar gelmezdi..Ama nerden bileceksin işte..Pıhtılaşma olayınıda bu düşünceme bağlayıp önlem almak istiyorum.

anladım cnm, yani bebeği kaybetme sebebi araştırılırken şans eseri bulunabiliyor demek, ama olmayadabiyor pıhtılaşma anladıgım kadarıyla
işin kötüsü, bebeklerini kaybet de gel anlayışı sanırım
aslında belki de tüm hamilelerin yaptırması gereken bir test bu, kimde çıkıp çıkmayacağı belli olmuyor
Allah yardımcın olsun

Selam kızlar,

15 sayfalık geçmiş birikmiş 4 Aralık akşamından sonra.. işyerindeyim okuyamıyorum yazamıyorum.. herkes iyidir umarım...

En son Çarşamba sabahı kendi doktorum gelecek ve ona kontrole gidecektim.. kanamanın neden olduğunu, acil de ki kadın doğumcunun yatmam gerektiğini söylediğini anlattım..

Kontrol etti rahim ağzı boyum 2 cm sorun yok. Bebek 18 haftalık iyi dedi.. Rahimde bir kanama falan yok.. Hem ulltrasonla hem vajinal kontrol etti dikiş iyi dedi.. Kanama dikişten dolayı olmuş dedi.

Gerek yok yatmana hadi işine dön dedi :)

Endol yazdı gerek olursa kullan dedi.. araştıracağım hangi durumda gerek olursa :)

Gyneflor fitil yazdı 3 günde 1 kullan dedi..

Bir bir kereye mahsus kullanmam için zalain fitil verdi.

3 hafta sonra kontrole ve detaylıya çağırdı..

Son düzenleme:

evet cnm bendede cikti baska bi sey cikmadi 20 cesit test yaptirdim herhalde vede rahim filmi cektirdim ondada bi sey cikmadi sadece mutasyon iste pihtilasma baska bi sey yok clexan 0.4 kullaniyorum ama benimde cok az dr aspirin verdi ben igne istedim yattigimdan dolayi ...
gitmeden once arastir dememin sebebi bu iste bana bu tur soru sorarlarsa cevap verecegim bi sey olsun diye ama inan hic sormadilar bide bi ilgileniyorlar oyle diyince..
ay bide anliyorlarmis kiz dusununce dahi gulme kirizi gecirecem tabana kuvvet kacardim ay ne guldum halime tuh valla ne hallere dustuk cocuklarimiza anlatiriz diyicem ama kotu ornek oluruz..

:))vallahi iyi cesaret..Helal olsun sana arkadaşım.Bu hallere düşmeyi bizde istemezdik.Kader utansın canım..

sağ ol canım iyiyiz sizlerin güzel haberlerini bekliyoruz...

cnm üç ay hemen zaman geçer inş sonu mutlu olsun da bekleriz ne yapalım

belkide aynı zamanda hamile kalırız hayırlısıyla inş

henüz karasızım ben

Hadi artık canım sabırsızlıkla bekliyorum...

İşin hallolmuş çok sevindim...şükür bu günlere geldiniz. Daha dün gibi hamileyim yazdığın...

normal serklaj nasıl bilmiyorum ama biraz zor laparoskopik. Ama işe yarıyorsa zorluğa değer...ben hep yattım aslında Arda bey hep yatma taraftarı değil ama bana gerekiyordu...

özele yazarım telimi. istersen buradan da sorarsın...inşallah güzel geçer...

canım benim ilki 8 haftalık düşük, 2. si 38 haftalık doğum, 3. 25 haftalık erken doğum. fakülte 3. deki erken doğumdan sonra yaptı pıhtılaşmayı. 4. de 8 haftalık düşük. onu da ben özelde preferik kanda kromozom analizi yaptırdım.

gerçekten tuhaf bu pıhtılaşma benim değerlerim ciddi . buna rağmen iğnesiz 38 ve 25. haftaya taşıdığım gebeliğim oldu...

paşam da öyle yapmıştı....

güzel haberlerle gelmişsin oh ne güzel...

kizlar yarin proluton depot gunum ben fotografini cektim feyse koyuyum bi bakin aynimi sizinkilerle
Evet canım aynısı..acaba vurulurken kendini çok mu kasıyorsun,benim eşim iğneden çocuk gibi korkar,geçen serne çok hasta oldu acile gittik iğne vurdular,kasdtı tabi kendini,iki gün topalladı

Dimi canım,zaman geçiyor bize yavaş gibi gelse de dönüp baktığımızda hızlıymış diyoruz,karnımın bu kadar büyümesine hala inanamıyorum :)))))) Allah isteyen herkese sağlıkla versin,ben ve benim gibi arkadaşlarında bebelerini kucağına almayı nasip etsin,amin

badecim

cnm rahat olsun içim diyorsun araştırıyorsun RABBİM çektiğimz bütün sıkıntıları en kısa zamanda gidersin inş

şevket yılmaz araştırma hastanesi ya oraya gitmeyi düşünmezmisin bi şansını dene istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…