Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Evet canım aynısı..acaba vurulurken kendini çok mu kasıyorsun,benim eşim iğneden çocuk gibi korkar,geçen serne çok hasta oldu acile gittik iğne vurdular,kasdtı tabi kendini,iki gün topalladı

bilmiyorumki cnm rahat birakiyorum tam vurmadan ince derin nefes aliyorum sonra tam vuruyor komsum o sira kasiliyor hangi kalcama vurarsa o kasiliyor ama benim istegim disinda oluyor ben istemiyorum olsun igneyi soktugu an oluyor..

[QUOTE=chnb;

canım benim ilki 8 haftalık düşük, 2. si 38 haftalık doğum, 3. 25 haftalık erken doğum. fakülte 3. deki erken doğumdan sonra yaptı pıhtılaşmayı. 4. de 8 haftalık düşük. onu da ben özelde preferik kanda kromozom analizi yaptırdım.

gerçekten tuhaf bu pıhtılaşma benim değerlerim ciddi . buna rağmen iğnesiz 38 ve 25. haftaya taşıdığım gebeliğim oldu...

Chnb cim arkadaşım hala buraya yazıp bizlere destek olman çok güzel bişey arkadaşım..sağolasın..Canım sende pıhtılaşma olduğunu tam olarak hangi teste bakıp anladılar..Ben sadece o testi yaptırsam,genetik analizi yaptırmasam olmazmıki..

İnşallah arkadaşım cümlemizin..Bahsettiğim hastane oydu canım..Şevket yılmaza gittim.

melekcim biz seninle ekliyiz bi ara oyle ekledik birbirimizi valla benden alabilirsin cnm:)

aaaaaaa farkında degılım nasıl ekledık yaaa.. ay bu hamılelık unutkanlık da yapıyor

canım yaa adını bılmıyorum ama dualarım senınle.

İyi akşamlar canlar 10 gün olmuştu endol kullanmayalı. Fakat az önce yine kullandım. İki gündür geçer diye bekledim. Fakat kasılmalarım daha güçlrnince kullandım. 30. Haftadan sonra kullanılmıyor. Rabbim yardımcım olsuna. Allahım sana sığındım hikmetini üzerimizden esirgeme.

cnm sabret canim dualarimdasin cnm 30haftadan sonra nidilata gec cnm bi ayda oyle idare et sonrasi allah kerim cnm cok zor bende senin gibiydim allahim yardim etsin cnm sana..

cnm sabret canim dualarimdasin cnm 30haftadan sonra nidilata gec cnm bi ayda oyle idare et sonrasi allah kerim cnm cok zor bende senin gibiydim allahim yardim etsin cnm sana..

Allah razı oldun canım. Arda bey nidilatı vermiyor. Bakalım Perşembe günü Allah nasip ederse soracağım.
Buradaki Dr da soracağım. Olmadı belki o verir. Mesela Arda bey çiğer geliştiricisinide vurdurmuyor acil mir duyum olmadan. Buradaki Dr 28. Haftadan sonra Vuralım demişti. Rabbim hakkımızda ne hayırlısıysa onu eylesin.

Metalcim Arda beye bende sordum ciğer geliştiriciye gerek var mı diye
O da bir risk faktörü görmeden onaylamıyoruz dedi
Gereksiz vurulduğu durumlarda olumsuz etkisi de olabiliyor dedi

gunaydinlar kizlar ...
canim rabbim cumlemizden razi olsun cnm benim doktorda endolu kullanma diyor kullanma dese dahi sen kullan cnm gunde en az 6 tane demisti dr yoksa etkisi yokmus bende endol alicam cnm bas ucumda bulunsun ciger gelistirici konusunda hic bir bilgim yok suan endoluda aldin onun sana etkisi kac gun cnm ben kullanmistim 10gun falan surmustu etkisi zaten etkisi gecince kizim dogdu demek istedigim son bi defa daha kullan sonra dr git 30dan sonra iki haftada bi cagirmiyormuydu..

Kaç gün etkisi sürüyor ben pek anlamadım. Bazen 2-3 günde bir yaptığım oldu. Fakat 20. Haftada bebek dikişe dayanın ca Arda bey günde bir adet kullanabilirsin demişti. Ben genelde 4-5 günse bir kullanmaya çalıştım. Hastanede bana nidilatı kullandırıyorlardı. Nst de sancı çıkınca 15 dakika arayla 3 kez dil altı yapıyorlardı. Ozaman Arda bey mi söylüyordu. Yoksa yardımcılarımı yaptırıyordu bilmiyorum. Rabbim hayırlısını nasip eylesin canım. İlerisini düşünmek istemiyorum. Rabbim e sığındım.
Allah'ın hikmetini üzerimizden esirgeme

ilk hamileliğimde nidilat kullandım 27.haftadan itibaren günde 8 adet kullanıyordum hem de.. Celestone ciğer geliştirici de vuruldum 30.haftadan sonraydı diye hatırlıyorum... Fakat bebek rahim ağzına dayanmıştı 0 cm idi ve dikişim yoktu.

endolu gerek olursa çok ağrın olursa kullan diye verdi şu an kullanmıyorum..

canim ben bi defa kullandim diger hamileligimde 10gun surmustu etkisi..
cnm hakkinda hayirlisi cnm..
melekcim banada dr kullandiracam sana demisti benim hep kasilmam oluyor o yuzden banada en az 6 tane kullaninca etkisini gosteriyor demisti bende endolu alip bas ucumda bekleticem..
bide kizlar bu gece ben uyurken ic camasirimda islaklik ile uyandim lavaboya kalktim kahve rengi leke ceviz buyuklugunde dr kahverengi gelicek korkma dedi insallah o pihtidir kizlar dun rabbime cok dua ettim allahim sana sukurler olsun elhamdullilah sukur :)

günaydın arkadaşlar,
mide yanmaları ile geçen bir gecenin ardından baş ağrısı ve yorgunluk ile uyandım

sizler iyisnizdir umarım,
metalcim, herşey güzel olacak inşallah , allahın izni ile 28 leri gördün
sonrası o kadar hızlı ilerliyor ki, birazda olsa her geçen hafta endişeleri azalıyor insanın

benimde toplamda 2 doktor kontrolüm kaldı
doğuma kadar 2 haftada bir gidiyoruz değil mi?
chnb seni her hafta çağırmıştı sanki
neden o kadar sık çağırmıştı ? dikişten ötürü mü?

Hadi canım hayırlısı olsun. İnşallah atmıştır pıhtıyı. Sende sağlıkla dikişini ol rahatla. Rabbim dualarını kabul eylesin.

Allah razı olsun canım. Haklısın haftalar ilerledikçe Rabbim yardımcı oluyor.
Bakalım bana ne diyecek. Ayda bir mi diyecek yoksa daha sık mı gel diyecek. Hakkımız ne hayırlısı ise o olsun.

Hadi canım hayırlısı olsun. İnşallah atmıştır pıhtıyı. Sende sağlıkla dikişini ol rahatla. Rabbim dualarını kabul eylesin.

amin cnm insallah atmisimdir..
dikisimide olsam cok rahatliyacam ...
hidenisko canim gecmis olsun cnm normal diye biliyorum basima gelmedi ama oyle diye biliyorum uykusuzluk cok zor..chnb yi bende hatirliyorum haftada bi cagiriyordu ama nedenini bilmiyorum..

Rabbim senden binlerce razı olsun canım. Dualarla bu günlere geldik. Yine dualarla yüce mevlamın izniyle sonuna kadar gideceğiz inşallah.
İnan sende benim dualarımdasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…