Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cok cok gecmis olsun Rabbim tekrar yaşatmasın bu acıyı bu dikiş digerinden daha etkili ama sen yinede bütün genetik testlerini yaptır yanında başka sorinlar varsa tedavisini ol bir dahaki hamileliğinde icin rahat eder

öyle yapıcam bu sefer..işi gücü bırakıcam ankarada ailemin yanında geçirecem..eşimde bende bütün tetkiklerden testlerden geçicez artık....gerekirse 9 ay hastanede yatıcam.......acaba yatsaydı doğarmıydıki...ama doktorum çalışabilirsin yatmana gerek yok dedi...ve öylede rahat geçiyoduki..20 haftayı bitirmiştim...neye göre 9 ay yatıyolar anlamıyorum...

Rahim ağzım olduğundan fazla büyükmüş alttan dikiş bile tutmadı ((
onun için karından laparoskipk yöntemle yarılıp abdominal serklaj yapılacakmış....bu yöntemi deneyen varmı acaba ?? ((

canım öncelikle kayıpların için çok üzüldüm. Allahım bir daha yaşatmasın...

hikayen banakayıplarındaki nedenlerin tek r.a.yetmezliği olmadığını düşündürüyor...erken dönem kayıpların var bunların nedeni pıhtılaşma olabilir ya da genetik nedenler. bebekler genetik incelemeye gitti mi? kalbi duran pıhtılaşmadan sonlanmış olabilir...

ben aslen Kastamonuluyum. benim de 2 tane 8 haftalık bir tane 25 haftalık kaybım var. 8 yaşında oğlum da var. onda da 29 artı 4 te 4 cm açılmam olmuştu tedavi yatmayla 38 de doğdu. şu an 25 günlük bebeğim oldu. laparoskopik abdominal serklajla...

Attım canım mesajı.

metal beni de ekle gurbetçiden...

hayırlı olsun arkadaşım. çok sevindim Allah sağlıkla doğmayı nasip etsin. Forumdan haberdar Arda bey. gerçekten buradan çok şey öğrendik önemlisi birbirimize destek olduk. her şey çok güzel olsun senin için de...

ahmet ardam şükür iyi. Arada gazı oluyor bugünüme şükür...

chnbcim fırsat buldukça uyu canım, insan iki üç ay kendini çok yorgun hissediyor, fırsat buldukça dinlen enerji toplamaya çalış, ayrıca dinlenmek sütünüde artırıyormuş canım..

canım uyumak ne mümkün. erken yatayım dedim Ahmet Ardam emiyor gazı oluyor kaka yapıyor. bir de lohusa kadın tek bırakılmaz diye görümceler yanımda. ve çok evhamlılar her mıkırdadıdığında yardım edelim mi iyi misiniz? bir de öyle bir ses tonuyla diyorlar ki çocuk sanki cidden ağır hasta. beni de strese sokuyorlar. her hareketinden tuhaf anlamlar çıkarıyorlar. yok sırtına tutunca yüzü ekşiyor sırtında ağrı mı var, hala sarı... dedim ne diyeyim dr görüyor zorla yatırın mı diyeyim dedim. ilginin de fazlası bunaltıyor. onların evhamları yüzünden büyük oğlumda haftanın 2-3 gecesi acildeydik. evime gimeme az kaldı... velhasıl 6 yı geçiyordu uyuduk. 8 20 de de mantolama yapıyorlar dış cepheyi matkap sesiyle uyandık. başka odaya kaçtık...

sen de ciciler almışsın kızına. selin mi diyeyim yoksa hayırlı olsun...

canım güzel haberlerle gel inşallah...

geçmiş olsun canım benim. iyi misiniz şimdi? fotocuyu aradın mı merak ettim?

sahbamuc arkadasim...
oncelikle cok buyuk aci rabbim bi daha yasatmasin ben ozgur derenin hastasiyim benim dr yatma taraftari degil kesinlikle ozel saglik sigortasi yaptir kendisi iyi dr..
ama ben lakaraskobik serklaj ile ilgili hamile kalmadan once gitmistim gerek varmi diye bana yok dedi suan 13haftalik hamileyim daha dikisim atilmadi hematom yuzunden...
en son hamileligin kac haftalik dikis atildi ve kac haftalikken kaybettin cnm ben dikisten dolayi cocugunu kaybettigini dusunmuyorum eger oyleyse lakaraskobik serklaja gerek kalmayabilir ve o serklaj da riskli bi serklaj neden diye sorarsan cunku normal serklaj dogum basladigi an alinabilir 1 dk is ama lakaraloskobikte usten atildigi icin gec alinirsa rahmi parcalayabilir riskli yani insallah en kisa zamanda guzel haberlerini aliriz...
metalcim simdi bakicam..

Canım erken haftalarda düşüklerin var pihtilasmada olabilir eğer varsa dikişe rağmen durmayabilir yatsaydı dururmuydu bilemeyiz burda cogu arkadasımız yatarak geçerdi bende dahil benim doktorum sen ayag kalkarsan bebek asag baskı yakar demişti birde kilona dikkat et demişti burda hem dikişim hemde çalışan arkadaslarımızda var doktorlar neye göre karar veriyor bilmiyorum bir dahaki gebeliğinde yat canım senin elinden geleni yap

sahbamus mutlaka özel sağlık sigortası yaptır mutlaka...

yaaa..o nasıl oluyor nerde yaptıracam.....annemde dedi bana onu araştır diye....

gurbetci arkadaşım ben tam 14 haftalıkkken bilgi hastanesinde selçuk bey var iyi bi doktor dikişi ona attırdım...hiç rahim kasılması iltihap felan yaşamadım güzel atmıştı dikişi...kolay bi işlem..

20 haftalık 4 günlükken gece idrara çıktım idrarla beraber kıpkırmızı su gibi kan geldi...hemen ambulansla kastamonuya geldik...bebeğin suyu normaldi atışları iyiyidi...idrarda kum taş dökmemden şüphelendilker...dedim bende öyle problem yokki..olsun gebelikle ıkabilir dediler...sen bu gün burda kal dediler...odamdayım..ara ara tuvalete çıkıyorum adet gibi pedime kan geliyor dedim bu neyin nesi idrar olsa pede niye gelsin kesin bu vajinadan geliyo....neyse 1 saat sonra tekrar tuvalete çıktım bu sefer idrarımı yaparken aşağıya bişeyin indiğini hissettim hemen hemşire ebe hanımları çağırdım beni doğumhanede masaya aldılar bacaklarımı açtılar o anda su akıyor aşağıya...bebeğin suyu...apcak bişey yok epey su boşaltıyorum dikişlerin arasından....demekki dikişlerin arasından fırtlamış sonra belden aşağısını uyuşturdular hemen dikişi aldı doktor ve odama getirdiler doğumu bekledim bebeğin yavaş yavaş gelmesini..sancıyla doğum yaptım yani anlıcanız

HAKLISIN BAK SERKLAJI 1 DKDA ALDI DİKİŞİ...DEDİĞİN GİBİ KARINDAN OLSA NASIL OLCAK O YAA...BEN BİDAHA ALTTAN DİKİŞLE NASIL GÖZE ALIRIM YAA..GARANTİLİ BİŞEY OLSUN İSTİYORUM...

canım riskli gebelerin takibini yapan dr lerin ücretleri epey yüksek ve hastanede yatman gerekirse de çok yüksek ücretler. benim Allianz sigortaydı genelde bu forumda allianz ama başka sigortalar da var. bana bu forumdan regrete arkadaş yardımcı oldu bilgi verdi istersen telini yazayım o daha vakıf bu konulara...

bu arada laparoskopik gerekiyorsa onu yaptır sancı yoksa yırtılma riski diğerinde de var. sık takip yapılıyor zaten...

canım şimdi daha yeni yöntemler var. bana uygulanan daha yeni..göbek deliğinin 2 parmak üstü bikini bölgesi, sağı ve sol yanları 2 cmlik kesilerden kamerayla girilip üstten dikiş atıldı...

son görüşmede dr m robotik yöntemle bazı kişilere atılıyor dedi. bir hasta ona mesaj atmış maraştan çok kaybı var ve rahimden ciddi bir operasyon geçirmiş. hastaya tavsiye etmiş...

Canım geçmiş olsun,ben aniden kalkarsam yattığım yerden o zaman kramp giriyor,normaldir herhalde diyorum,bir de belim sırtım dile gelecek az kaldı

Çok geçmiş olsun,Allah bir daha yaşatmadın,artkafaşların yazdıklatına katılıyorum,madem tüm testletin yapıldı,kendine bir perinatolog bul,rapor al doğuma kafdar ve özrl sağlık sigortadını da hamile kalmadan önce yaptır mutlaka

KIZLAAAAAR BEN BASUR MU OLDUM ACABA
hiç kabızlık şikayetim yok,ıkınma yok,zaten katı lifsiz şeylerle de beslenmiyorım ama büyük wc den sonra temizlenirkrn elime kaygan bişi geldi,içeri ittim,ay aklıma geldikçe fena oluyorum,basur öyle mi olur

özel sağlık sigortasını sizlerden duydum...yaptırayım valla....nasıl oluyor her ay ne kadar ödüyorsunuz??? Yani özel muayenehanesine gidince para vermiyormusunuz doktora...neticede özel muayenehane...sigorta karşılıyomu...ben sosyal güvencem ssk....

Evet telefon numarasını verirsen iyi olur...o arkadaşındamı problemli gebelikleri oldu???

kizlar ya akintim var benim.ozellikle tuvalete ciktiktan sonra,bide cikana kadar ya da bi sure oturdugumda renksiz kokusuz normalmidir.enf icin probiyotik fitilde kullandim

metalcim ozel mesaj attim sana cnm ...
sinan beksac ve lutfu onderoglu bu dr iyi ama hamilelikte kan uzerine drlar ama ozgur deren riskli gebelik dr ..

Duyaydın
Geçmiş olsun canım. Pek bilgi sahibi değilim fakat. Sadece kabız olmak gerekmediğini. Sık ve mulayim Wc çıkıncada olduğunu duymuştum. Allah'a emanet ol canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…