- 3 Ekim 2012
- 638
- 4
- 66
- 44
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.281
Cok cok gecmis olsun Rabbim tekrar yaşatmasın bu acıyı bu dikiş digerinden daha etkili ama sen yinede bütün genetik testlerini yaptır yanında başka sorinlar varsa tedavisini ol bir dahaki hamileliğinde icin rahat eder
Rahim ağzım olduğundan fazla büyükmüş alttan dikiş bile tutmadı((
onun için karından laparoskipk yöntemle yarılıp abdominal serklaj yapılacakmış....bu yöntemi deneyen varmı acaba ??((
Attım canım mesajı.
Canm gorusme iyi gecti kalp atislarini dinledik operasyonu konustuk endiselerimi anlattim sonra istersen sana bir numara vereyim sana umut olur dedi bende hataydan mi dedim cok sasirdi seninle irtibat kurmus olmama :) 1 ay sonra ikili testi yaptirip 12. Hftadan once operasyonu yapalim dedi. Artik ailelere de soyledik bakalm hayirlisi. Ahmet arda nasil?
chnbcim fırsat buldukça uyu canım, insan iki üç ay kendini çok yorgun hissediyor, fırsat buldukça dinlen enerji toplamaya çalış, ayrıca dinlenmek sütünüde artırıyormuş canım..
Canım beni yaAllah razı oldun senden.
Hamd olsun bu günlerime. Rabbim daim eylesin.
Allah izin verirse Perşembe kontrolün. Konuşabilirim inşallah.
Hep daha önemli seyler çıkınca ben susuyorum. Sanki ağrılardan bahsedetdince çok basit birşeyden yakıniyormuşum gibi geliyor.
Hakkımızda hayırlısı.
CNm, hemen yattım dinlendim, esim sırtımı hafif hafif ovaları,
Uyumuşum koltukta rahatlayinca
Esim kaldırdı, odaya çıkamadım ağrım oldu biraz
Gecede hep sag kasığıma kramp girdi
Hani bacaklarımıza girer ya,
Bugün de oğlan uyandı oksuruyor, burnu tıkali, boğazım ağrıyor diyor(
Esim de ise gitti, cok yogun
Kaldım gene yalnız
Zaten Arda bey bizim ilişkilerimize ve iletişimimize hayran
Cok faydalı buluyor bu forumu ve paylaştıklarımızı
Sofika ve chnb birçok konuda cok fikir sahibi idi ve hepimize destek oldu,sagolsunlar.
Görüşmenin iyi geçmesine sevindim
Dikiş kararını verdiniz mi?
Canım erken haftalarda düşüklerin var pihtilasmada olabilir eğer varsa dikişe rağmen durmayabilir yatsaydı dururmuydu bilemeyiz burda cogu arkadasımız yatarak geçerdi bende dahil benim doktorum sen ayag kalkarsan bebek asag baskı yakar demişti birde kilona dikkat et demişti burda hem dikişim hemde çalışan arkadaslarımızda var doktorlar neye göre karar veriyor bilmiyorum bir dahaki gebeliğinde yat canım senin elinden geleni yapöyle yapıcam bu sefer..işi gücü bırakıcam ankarada ailemin yanında geçirecem..eşimde bende bütün tetkiklerden testlerden geçicez artık....gerekirse 9 ay hastanede yatıcam.......acaba yatsaydı doğarmıydıki...ama doktorum çalışabilirsin yatmana gerek yok dedi...ve öylede rahat geçiyoduki..20 haftayı bitirmiştim...neye göre 9 ay yatıyolar anlamıyorum...
canım öncelikle kayıpların için çok üzüldüm. Allahım bir daha yaşatmasın...
hikayen banakayıplarındaki nedenlerin tek r.a.yetmezliği olmadığını düşündürüyor...erken dönem kayıpların var bunların nedeni pıhtılaşma olabilir ya da genetik nedenler. bebekler genetik incelemeye gitti mi? kalbi duran pıhtılaşmadan sonlanmış olabilir...
ben aslen Kastamonuluyum. benim de 2 tane 8 haftalık bir tane 25 haftalık kaybım var. 8 yaşında oğlum da var. onda da 29 artı 4 te 4 cm açılmam olmuştu tedavi yatmayla 38 de doğdu. şu an 25 günlük bebeğim oldu. laparoskopik abdominal serklajla...
CHNB ARKADAŞIM BEN PROBLEMİMİ ÜNV YILLARINDAN BERİ BİLİYODUM...BANA İLERDE KAYIPLARIN SORUNLARIN OLUR DEMİŞTİ DOKTOR...BEN EN İYİ HOCALARDAN HACETTEPE PROF LÜTFÜ ÖNDEROĞLUNA EŞİM VE BEN TÜM GENETİK TESTLERİMİZİ YAPTIRDIK HİÇBİR PROBLEMİN OLMADIĞINIHAFİF KANIMIN KATI OLDUĞUNU BUNUN İÇİN HAMİLELİKTE CORASPRİN KULLANACAĞIMI SÖYLEMİŞTİ..VE SEPTUM AMELİYATIMI YAPMIŞTI...VE EMİN OLMAK İÇİN GAZİDE RAHİM FİLMİ BİLE ÇEKTİRMİŞTİM..HAKKATTEN SEPTUM İYİCE ALINMIŞ FİLMDE...YUMURTANIN UCU KADAR Bİ ÇIKINTI VAR AMA ODA SORUN OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ...SONRA BEN 1 SENE SONRA HAMİLE KALDIM İŞTE BU 4. GEBELİĞİM..GÖBEKTEN İĞNE BİLE VURULDUM HERGÜN...HERŞEY YOLUNDAYDI 3LÜ 4LÜ TARAMALARIM NORMALDİ...RAHİM AĞZINA İLK KEZ DİKİŞ ATILDI BU GEBELİKTE...AMA OLMADI...kastamonudaki doktorum dediki rahim ağzı okadar genişkii nerdeyse başım kadar varmış felan...bidahakine alttan dikiş atılmayacak karından yarılıp atılcak diye konuştu işte benle...AMA AÇIKÇASI BEBEKLER PATOLOJİYE GÖNDERİLMEDİ HİÇ...ZATEN 3. VE 4. GEBELİĞİM 20 HAFTAYA KADARDI..ONLARIDA BİZ İSTEDİK GÖMDÜK TOPRAĞA...DİĞERLERİ 1.Sİ 10 GÜNLÜKTÜ KENDİLİĞİNDEN DÜŞMÜŞTÜ OPERASYONA BİLE GEREK YOKTU..RAHİMDE PARÇA FELAN KALDIMI DİYE BAKTIRMIŞTIM YOKTU..2. Sİ İSE KALBİ DURDU KÜRTAJ OLDUYDUM... ÖYLE YANİ...
BEN ŞİMDİ 20 GÜN SONRA KASTAMONUDAKİ DOKTORUMA GİTCEM TEKRAR...KONTROLE...O ZAMAN DOKTORUMLADA UZUN UZUN KONUŞURUZ DURUMUMU ZATEN..BANA BEBEK SAHİBİ OLMAK HAYAL GİBİ GELİYOR BİLİYO MUSUN ARTIK...9 ay NASIL GEÇER ONU DÜŞÜNÜYORUM...
BU ARADA BENDE ABANADA YAŞIYORUM...SİZ KİME GİTTİNİZ?BEN ANADOLU HASTANESİNDE DURSUN BEY VAR ONA GİTTİM BU HAMİLELİĞİMDE...BİZDE ABANAYA TAYİNLE HAZİRANDA GELDİK.....
hikayen banakayıplarındaki nedenlerin tek r.a.yetmezliği olmadığını düşündürüyor...erken dönem kayıpların var bunların nedeni pıhtılaşma olabilir ya da genetik nedenler. bebekler genetik incelemeye gitti mi? kalbi duran pıhtılaşmadan sonlanmış olabilir...
ben aslen Kastamonuluyum. benim de 2 tane 8 haftalık bir tane 25 haftalık kaybım var. 8 yaşında oğlum da var. onda da 29 artı 4 te 4 cm açılmam olmuştu tedavi yatmayla 38 de doğdu. şu an 25 günlük bebeğim oldu. laparoskopik abdominal serklajla...
CHNB ARKADAŞIM BEN PROBLEMİMİ ÜNV YILLARINDAN BERİ BİLİYODUM...BANA İLERDE KAYIPLARIN SORUNLARIN OLUR DEMİŞTİ DOKTOR...BEN EN İYİ HOCALARDAN HACETTEPE PROF LÜTFÜ ÖNDEROĞLUNA EŞİM VE BEN TÜM GENETİK TESTLERİMİZİ YAPTIRDIK HİÇBİR PROBLEMİN OLMADIĞINIHAFİF KANIMIN KATI OLDUĞUNU BUNUN İÇİN HAMİLELİKTE CORASPRİN KULLANACAĞIMI SÖYLEMİŞTİ..VE SEPTUM AMELİYATIMI YAPMIŞTI...VE EMİN OLMAK İÇİN GAZİDE RAHİM FİLMİ BİLE ÇEKTİRMİŞTİM..HAKKATTEN SEPTUM İYİCE ALINMIŞ FİLMDE...YUMURTANIN UCU KADAR Bİ ÇIKINTI VAR AMA ODA SORUN OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ...SONRA BEN 1 SENE SONRA HAMİLE KALDIM İŞTE BU 4. GEBELİĞİM..GÖBEKTEN İĞNE BİLE VURULDUM HERGÜN...HERŞEY YOLUNDAYDI 3LÜ 4LÜ TARAMALARIM NORMALDİ...RAHİM AĞZINA İLK KEZ DİKİŞ ATILDI BU GEBELİKTE...AMA OLMADI...kastamonudaki doktorum dediki rahim ağzı okadar genişkii nerdeyse başım kadar varmış felan...bidahakine alttan dikiş atılmayacak karından yarılıp atılcak diye konuştu işte benle...AMA AÇIKÇASI BEBEKLER PATOLOJİYE GÖNDERİLMEDİ HİÇ...ZATEN 3. VE 4. GEBELİĞİM 20 HAFTAYA KADARDI..ONLARIDA BİZ İSTEDİK GÖMDÜK TOPRAĞA...DİĞERLERİ 1.Sİ 10 GÜNLÜKTÜ KENDİLİĞİNDEN DÜŞMÜŞTÜ OPERASYONA BİLE GEREK YOKTU..RAHİMDE PARÇA FELAN KALDIMI DİYE BAKTIRMIŞTIM YOKTU..2. Sİ İSE KALBİ DURDU KÜRTAJ OLDUYDUM... ÖYLE YANİ...
BEN ŞİMDİ 20 GÜN SONRA KASTAMONUDAKİ DOKTORUMA GİTCEM TEKRAR...KONTROLE...O ZAMAN DOKTORUMLADA UZUN UZUN KONUŞURUZ DURUMUMU ZATEN..BANA BEBEK SAHİBİ OLMAK HAYAL GİBİ GELİYOR BİLİYO MUSUN ARTIK...9 ay NASIL GEÇER ONU DÜŞÜNÜYORUM...
BU ARADA BENDE ABANADA YAŞIYORUM...SİZ KİME GİTTİNİZ?BEN ANADOLU HASTANESİNDE DURSUN BEY VAR ONA GİTTİM BU HAMİLELİĞİMDE...BİZDE ABANAYA TAYİNLE HAZİRANDA GELDİK.....
cnm benım benımde 2 tane 20 hafta bı tanede dikşli 25 hafta kaybım var yanı demekkı en çkok 20 haftaya kadar tasıyabılıyor ıyı bı dıkısle 38 haftaları gorebılırsın ama yumurta ucu gıbı cıktı hunılesmemıkı acaba bazı arkadaslarda var rahmınde hamıle kalmadan once acıklık olan hatta bı arkadas var suan hamıle dıkıs atıldı adı aklıma gelmıyor suan moralını bozma canım taktır allahın sabret cnm bılıyorum cok zor ben en son kayıbımdan sonra bı daha yapamadım cesaret edıpte 3 yıl ara verdım sende kendını topla ve tekrar dene pes etme cnm
sahbamus mutlaka özel sağlık sigortası yaptır mutlaka...
sahbamuc arkadasim...
oncelikle cok buyuk aci rabbim bi daha yasatmasin ben ozgur derenin hastasiyim benim dr yatma taraftari degil kesinlikle ozel saglik sigortasi yaptir kendisi iyi dr..
ama ben lakaraskobik serklaj ile ilgili hamile kalmadan once gitmistim gerek varmi diye bana yok dedi suan 13haftalik hamileyim daha dikisim atilmadi hematom yuzunden...
en son hamileligin kac haftalik dikis atildi ve kac haftalikken kaybettin cnm ben dikisten dolayi cocugunu kaybettigini dusunmuyorum eger oyleyse lakaraskobik serklaja gerek kalmayabilir ve o serklaj da riskli bi serklaj neden diye sorarsan cunku normal serklaj dogum basladigi an alinabilir 1 dk is ama lakaraloskobikte usten atildigi icin gec alinirsa rahmi parcalayabilir riskli yani insallah en kisa zamanda guzel haberlerini aliriz...
canım bende de vardı pıhtılaşma ben de iğneyi doğumdan 3 hafta sonra kestim. biz 14 sene edirnede yaşadık. 7 haftalık hamileyken hataya taşındık. orada 25 haftalık kayıp yaşadım. sonra 8 haftalık düşük. çok sorunlar çıktı eşimde genetik problem ben de menopoz sınırı, sperm hızı azdı, pıhtılaşmam ve r.a.y vardı. acil pgt denen yöntemle genetik incelemeli tüp denedik olmadı. 2 ay sonra doğal kaldım hamile. beni hataydaki dr m istanbulda perinatolog doç. dr. arda lembete yönlendirdi. 12.artı 4 te 1.8 cm olunca hemen laporoskopik serklaj yapıldı. kastamonudaki dr ve hastaneleri bilmiyorum ama perinatoloğa gitmeni tavsiye ederim.
dr m femical clinicte doktora sor bölümüne sorarsan genelde cevap veriyor bu forumun ismini de belirt bence sorarken...
senin iğne olman gerektiği ne zaman anlaşıldı 2. kayıpta mı?
yaaa..o nasıl oluyor nerde yaptıracam.....annemde dedi bana onu araştır diye....
gurbetci arkadaşım ben tam 14 haftalıkkken bilgi hastanesinde selçuk bey var iyi bi doktor dikişi ona attırdım...hiç rahim kasılması iltihap felan yaşamadım güzel atmıştı dikişi...kolay bi işlem..
20 haftalık 4 günlükken gece idrara çıktım idrarla beraber kıpkırmızı su gibi kan geldi...hemen ambulansla kastamonuya geldik...bebeğin suyu normaldi atışları iyiyidi...idrarda kum taş dökmemden şüphelendilker...dedim bende öyle problem yokki..olsun gebelikle ıkabilir dediler...sen bu gün burda kal dediler...odamdayım..ara ara tuvalete çıkıyorum adet gibi pedime kan geliyor dedim bu neyin nesi idrar olsa pede niye gelsin kesin bu vajinadan geliyo....neyse 1 saat sonra tekrar tuvalete çıktım bu sefer idrarımı yaparken aşağıya bişeyin indiğini hissettim hemen hemşire ebe hanımları çağırdım beni doğumhanede masaya aldılar bacaklarımı açtılar o anda su akıyor aşağıya...bebeğin suyu...apcak bişey yok epey su boşaltıyorum dikişlerin arasından....demekki dikişlerin arasından fırtlamış sonra belden aşağısını uyuşturdular hemen dikişi aldı doktor ve odama getirdiler doğumu bekledim bebeğin yavaş yavaş gelmesini..sancıyla doğum yaptım yani anlıcanız
HAKLISIN BAK SERKLAJI 1 DKDA ALDI DİKİŞİ...DEDİĞİN GİBİ KARINDAN OLSA NASIL OLCAK O YAA...BEN BİDAHA ALTTAN DİKİŞLE NASIL GÖZE ALIRIM YAA..GARANTİLİ BİŞEY OLSUN İSTİYORUM...
BAKIN BEN BİRAZ ARAŞTIRDIM...BUNLARI OKUDUM...SİZDE BAKIN....
Prof. Dr. Engin Oral
Ekspres Gazetesi
İkizleri Yaşama Bağlayan Operasyon 08 Eylül 2012 14:36
Canım geçmiş olsun,ben aniden kalkarsam yattığım yerden o zaman kramp giriyor,normaldir herhalde diyorum,bir de belim sırtım dile gelecek az kaldıCNm, hemen yattım dinlendim, esim sırtımı hafif hafif ovaları,
Uyumuşum koltukta rahatlayinca
Esim kaldırdı, odaya çıkamadım ağrım oldu biraz
Gecede hep sag kasığıma kramp girdi
Hani bacaklarımıza girer ya,
Bugün de oğlan uyandı oksuruyor, burnu tıkali, boğazım ağrıyor diyor(
Esim de ise gitti, cok yogun
Kaldım gene yalnız
Zaten Arda bey bizim ilişkilerimize ve iletişimimize hayran
Cok faydalı buluyor bu forumu ve paylaştıklarımızı
Sofika ve chnb birçok konuda cok fikir sahibi idi ve hepimize destek oldu,sagolsunlar.
Görüşmenin iyi geçmesine sevindim
Dikiş kararını verdiniz mi?
Çok geçmiş olsun,Allah bir daha yaşatmadın,artkafaşların yazdıklatına katılıyorum,madem tüm testletin yapıldı,kendine bir perinatolog bul,rapor al doğuma kafdar ve özrl sağlık sigortadını da hamile kalmadan önce yaptır mutlakaBEN KASTAMONUDAYIM ... ZİHİNSEL ENGELLİLER ÖĞRETMENİYİM...VE 7 YILLIK EVLİYİM.... ALLAHIM BİTMEYECEKMİ BU ÇİLE...evet allah daha başka dert acı vermesin ama işte insan üzüntüsüne gözyaşına engel olamıyor ne yazıkki....beterin beteri var diye avutuyoruz kendimizi....
1.si 10 günlükken düştü... 2.si 2,5 aylıkken kalp atışları durdu kürtaj oldum.. 3.sü ise 20 haftaya kadar geldik su kesesi elime geldi ve malesef kesesi patladı ve erken doğum( derken en iyi doktora gittim rahimde perde varmış onu düzelttirdim artık hamile kalabilirsin, tamam dedi...ve 1 sene sonra 4. kez hamile kaldım..bu sefer tedbiri elden bırakmadım...araştırdım...her perdeyi aldıran ve 19-20 haftalık düşük yapan kadınlara rahim ağzına dikiş atılıyormuş..rahim ağzı açılmasın diye...ve yine doktora gittim 13.haftamda rahim ağzına dikiş attırdım...bidaha düşmesin diye...ama ona rağmen 2 gün önce kanamayla hastaneye gittim ve orda içimden aşağıya birşey geldiğini hissettim doktor bakarken yine bebeğin suyu sızıyor dikişlerin arasından...malesef dikiş bile yetersiz kalmıştı....hemen belden uyuşturup dikişi aldı doktor ve artık bebeğin gelmesini bekledim malesef....sonra eşini bekledim en acıda eşini beklemekti...uyutun beni dedim ve kısa bir uykuyla eşinide alıp temizlediler...ve narkozdan uyandığımda hala doğumhanede masadaydım....ve yanımdan sancıyla bağıran bir kadın geçti onuda yan masaya aldılar...ben sandımki oda benim gibi düşük yapıyor ..hemşirelere bağırdım yeter götürün beni bu acıyı sesi duymak istemiyorum diye...meğer kadın doğum yapıyormuş..canlı canlı bebek çıkmasın mı ( orda koptum ben... (( ÇOK ZOR ÇOOOK.... BUNDAN SONRA RAHİM AĞZINA ALTTAN DİKİŞ ATILMAYIP KARNIM YARILIP ÖYLE DİKİŞ ATILCAKMIŞ..ODA OLMAZSA ALLAH NE DİYELİM ARTIK DİYOR doktor.... ((((((
canım bende de vardı pıhtılaşma ben de iğneyi doğumdan 3 hafta sonra kestim. biz 14 sene edirnede yaşadık. 7 haftalık hamileyken hataya taşındık. orada 25 haftalık kayıp yaşadım. sonra 8 haftalık düşük. çok sorunlar çıktı eşimde genetik problem ben de menopoz sınırı, sperm hızı azdı, pıhtılaşmam ve r.a.y vardı. acil pgt denen yöntemle genetik incelemeli tüp denedik olmadı. 2 ay sonra doğal kaldım hamile. beni hataydaki dr m istanbulda perinatolog doç. dr. arda lembete yönlendirdi. 12.artı 4 te 1.8 cm olunca hemen laporoskopik serklaj yapıldı. kastamonudaki dr ve hastaneleri bilmiyorum ama perinatoloğa gitmeni tavsiye ederim.
dr m femical clinicte doktora sor bölümüne sorarsan genelde cevap veriyor bu forumun ismini de belirt bence sorarken...
senin iğne olman gerektiği ne zaman anlaşıldı 2. kayıpta mı?
BEN HIBOR KULLANDIM GÖBEKTEN 9 AYA KADAR KULLANICAKTIM...İLK AYLARDA PROGESTAN VAJİNAL JELDE KULLANDIM AMA ONLAR 3.AYIMDAN SONRA KESTİ DOKTORUM BUARADA CORASPRİN 100 MG HERGÜN ALIYODUM AMA GÖBEKTEKİ İĞNE DOĞUMA KADAR KENDİM VURULUYODUM ADI HIBOR... BU İĞNEYİ SEPTUMU KESTİRDİKTEN TÜM TESTLERİMİ TETKİKLERİMİ YAPTIRDIKTAN SONRA LÜTFÜ ÖNDEROĞLU KULLANACAĞIMI SÖYLEMİŞTİ ZATEN...Bİ DAHAKİ GEBELİĞİNDE CORASPRİN 100LÜK VE HIBOR A BAŞLICAKSIN DEMİŞTİ ZATEN...
canım riskli gebelerin takibini yapan dr lerin ücretleri epey yüksek ve hastanede yatman gerekirse de çok yüksek ücretler. Benim allianz sigortaydı genelde bu forumda allianz ama başka sigortalar da var. Bana bu forumdan regrete arkadaş yardımcı oldu bilgi verdi istersen telini yazayım o daha vakıf bu konulara...
Bu arada laparoskopik gerekiyorsa onu yaptır sancı yoksa yırtılma riski diğerinde de var. Sık takip yapılıyor zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?