Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

teşekkürederim yaren.... bütün bu kayıplar beni hastalık hastası yaptı...panik atak evham yaptı.... şuan ağrılarım var adet sancısı gibi...normalmi bu? evham yaptım şimdi....

CNm kendini hiç uzup sıkma, haftan kötü değil ki
Arkadaşlarda yazmış
Bol su iç, bebise kilo aldirici besinler ye,Allah'ın izni ile sapasaglam tutunur hayata kuzun

Melekcim sen kendini nasıl iyi hissedeceksen o sekilde davran
Calışma iyi hissetmiyorsan

Canım cok isterdim sonuna kadar onunla gideyim doğumuda yaptırayım ama yaptiramam ben ilk Cemil Bey'den duymuştum süyumun az oldugnu kendisine ilarleyen haftalarda azalirmi diye sordum bilemeyiz demişti sonrasında iki doktora daha göründüm devlette onlarda ciddi bı azalma olmadigni söylediler suanda öyle belkide azalmaz insallah azalmaz 36doldururuz insallah

canım benim 25 haftalık kaybımda suyum boşalmıştı senin sızmış. Bazı bebekler çok güçlü Allah sağlıklı uzun ömür versin kuzuna...

Canım 2 hafta sonra çok ahatlarsın...medipol çok iyiymiş yoğun bakımda ben epey araştırmıştım ama dışarıdan pek kabul etmiyorlarmış önceden görüşmek lazım... Bir de bir yerde okumuştum ev yapımı yoğurdun üzerindeki sarımsı su da iyi geliyormuş bebeğin suyuna. soluna yat... bir de acaba kan sulandırıcı iğne kullansan. sanki o da suyu çoğaltıyordu. endol hiç kullanılmıyor sanırım kullanmıyordun...
cemil beye en son ne zaman gittin o ne dedi bu konuda?

Canım lütfen yanlış anlama beni. Ben çok şey yaşadım burada herkesin hikayesini okudum tüm sayfaları çok kaybın var. lütfen durumun varsa özel sağlık sigortası yaptır. burada meleğim ve aşkım vardı o da sgk da yaptı ama pek sahiplenmiyor dr ler... özele gitmeyince. yanlış anlama beni... Ama yeni yasadan sonra malesef iyi dr ler özele kaydı... en fazla 3-5 bin gider sigortana ama adam gibi muamele görürsün...

Burada kızlar bilirler tecrübem fazladır çok değişik şeyler yaşadım. Ayrıca pıhtılaşma için çok değişik testler var. hangi test yapıldı sana bence senin tek neden r.a.yetmezliği değil...

canım şayet işe gitmezsen işini kaybetmeyeceksen bence işe gitme. r.a.yetmezliğinde yerçekimine maruz kalmamak önemli. istirahat bence gerekli. ben biraz ayaklandığım hafta doğuma gittim... Acil dersen kadın doğum katına bağlanıp forumdan bahsedersen ek muayeneye verirler randevu...Arda beye bir kere de olsa git derim ben...

Arda bey bizim topice ozel bir gün ayırsa fena olmaz

Chnb bu arada şimdi aklıma geldi, ben seni rüyamda gördüm
Daha dogrusu bir gazete reklamında Arda lembet in tv programı yapacagını görüyorum
Altında da konuk olarak senin adın soyadın vardı :)))
Röportaj yapıldı demiştin ya ondan etkilendim herhalde

kızlar merhaba uzun bir süredir giremiyorum gelen giden çocuklar derken nasıl akşam oluyor anlamıyorum geçmişi okuyamadım okuyamayacağımda çünkü uyanıyorlar benim pıtırcıklarım:) umarım herkes iyidir biz iyiz çok şükür yavaş yavaş düzene giriyor uykularımızda feryalcim seni arayamdım osman hocayla ne konuştunuz hep aklımdasın ama bu hafta çok yoğunum bu haftayı atlatayım ilk işim seni aramak olucak kendinizi ve bebişlerinize iyi bakın kocaman öpüyoruz sizi fırsat buldukça uğruyacağım:))))))

cnm çok azda olsa yazılarını okuyabildim öncelikle çok geçmiş olsun çok zor dayanman ama geçicek biraz daha sabır ben o günler hiç bitmicek sanıyordum giderken okadar heycanlanıyordum ama o her hastane dönüşü şişyordum ağlamaktan şuan küvezdeki fotoğraflarını bile görmek istemiyorum ama bak 31 gün atlatmışınız en zoru başarmış yavrun keşke vaktim olsada sana uzun uzun yazabilsem çok iyi anlıyorum seni ama sabır ben 60.günde emzirmeye gitmiştim inş. sende görücen ogünleri ondan sonra daha çabuk geçiyor şimdi bir görsen benim pıtırcıklarımı gülücük atıyorlar benim sesimi duyunca hareketleniyorlar yani bu hallerini görünce hepsi geride kalıyor keşke dayanabilselerdi en azından 32 hafta ama olmadı hala dr kontrolümüz devam ediyor küvezden çıkınca bitmiyor ama yanımda en azından kokularını doya doya kokluyorum bu dünyalara bedel yine takip edicem seni fırsat buldukça şuan uyandılar mama isitiyorlar sabır cnm sadece sabır ve duaaa.....

ben serklajı 16.haftada oldum ve sonrasında sürekli yattım raporluydu,ama bigün aniden ağrısız bişekilde suyum geldi hemen acile gittik yapacak bişey yok dedi açılma da artmış dikişe rağmen ve suni sancıyla doğum yaptırdılar.ama hepsi geçmişte kaldı Rabbim o kötü günleri bir daha yaşatmasın bana ve hiçkimseye... Rabbim herkese güzellikler nasip etsin canım

ben 1 bebeğimi kaybettim,ilk gebelikte yapıldı bana serklaj.doktorum uyardı geç kalmışsın dikiş için küçük bir iltimal yaşar demişti.biz sonra keşke dememek için serklaj yaptırdık ama kısmet değilmiş.şimdi 2. gebeliğim 12.haftada serklaj yapıldı geçen cuma inş. bu kez herşey yolunda gider.bana doktorum rahim ağzı yetmezliği var demişti.
sana da geçmiş olsun allah sabır versin dilerim bidaha yaşamazsın ve Bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın

Cevabin icin sagol canim
Insallah seni uzmemisimdir
bu sefer gununde ve saglicakla evladina kavusmani nasip etsin rabbim

Canim gonuller bir olsun sagol
Insallah tlf da da gorusuruz
Sen miniklerime iyi bak ve benim icin kocaman op onlari

canim ayni gun atilmis dikislerimiz ve benimde devam eden akintim var ama agrilarim gecti kalcamda cok vardi.senin agrilarin nasil endol aliyomusun cok agrin olunca.bide calisma konusunda sanki biraksan daha iyi.zor cunku baya.evden cikmis olmak bile yorgunuk sebebi

Kızlar ben 5 haftadır evdeyim,buyuzden inanılmaz hantallastim
Nefes nefese kalıyorum yürürken merdiven çıkarken
Bu durum geçici değil mı?
Karnım büyüdü diye değil mı birde?
Yoksa bu halde ben ne yaparım 2 cocukla

İnsallah 2 haftanın sonunda azalmamış olur bu hafta burdan başka bı doktora daha gidecem..evimdeyim ev yoğurdu kendim yapamam ama annem yapar gelirken getirsin bari aylardır sol tarafıma yatıyorum hele ki bu son haftalarda başka türlü yatamiyorum ,ben endol kullanmadım hiç ama akıntım icin vajihex fitil kullandım ben ondan şüpheleniyorum onu kullanırken sulu akıntım oluyordu normalmiş fakat bı gün onu kullandıktan sonra çamaşırımda normalinden fazla islaklik vardı portakal büyüklüğünde devamı olmadı ondan sonraki kontrolümde çıktı bu su azlig doktora sordum ondan değildir diyor 25 haftada söyledi Cemil bey bu haftaya kadar aynı suyla geldik sanırım
Hastane icin medipola hiç bilmiyorum ama iyi oldugnu duydum medicalin yogun bakımı iyiymis herhalde oraya giderim

Geçicidir canım merak etme sen bize göre daha hareketlisin fazla hantallasmamissindir
Hamileliktendir olcak okadar sen dogum tarihini konustunmu doktorla?

Korkma benim ilk oğlumda 32 haftada doğdu hemen kucağıma verdiler doğsalar Allah'ın iZniyle göç birşey olmaz biraz bakımı zor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…