Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cnm sen neden özer beyle konuştun ki ben kaçırdım herhalde

bu formu biliyor

Gecen hafta tesadufen onunden gecerken aklima geldi girip bir fiyat almak.
En son yaptirdigimdan beri 2 yil gecti ve piyasadaki fiyatlari merak ettim bana verilen fiyatla kiyaslamak icin.
Sekreter fiyatlari dr veriyor kendisiyle gorusturelim dedi ve benim iki islemim var merkezde dosya cikartildi ve dr la gorustum.
Bir yandan iyide oldu hikayeme baska bir dr da yorum yapti
Beni dinledi ve osman bey in ikiz gebeligi rahim tasimadi fikrini onayladi ve servikal yetmezlik konusunda da takip dedi.
topicte genelde erken dogumlarin sebebi sularin erken gelmesi aadece sinem ve bende sancilarin durdurulamamasi durumu var ve ikimizde ikiz gebelik
Ne derece dogru bilmem ama psikolojik olarak bir dala tutunmaya calisiyorum
birde labaratuar acisindan bursadaki en iyi merkezlerden biri
ruhsat aldigi gune kadar osman beyde islemlerini orda yapiyordu
Eski hasta oldugum icin ozel bir fiyat verecegini soyledi bakalim aklimizda bulunsun
Ben tum dr lardan erken dogum sebebini ogrenmeye calisiyorum acikcasi
U.u tup bebekbolumunede gidicem bu surecte onlarin yaklasimlarinida merak ediyorum
ben elimden geleni yapayim gerisi rabbimin takdiri artik
birde op.dr larin tavirlarini seviyorum diledigin herseyi sorup tartisabiliyor hatta yonlendirebiliyorsunda ama prof. Olunca bu imkansiz
Hakkimda hayirlisi olur insallah

Kızlar bugün bana FADİK geldi eymen paşa kocaman olmuş. Ama diş çıkarıyor sanırım ondan mıkır mıkırdı rahat yemek bile yiyemedi fadik. güzel bir gün oldu.. bir de üsküdar beledeyesinden hayırlı olsuna geldiler 5 dakikada gittiler... molfiks de getirmişler...

kizlar bu aksam saat 5 te bi dr gittik harika bi dr ama op. kendisi cok ilgili cok harika icimi rahatlatti r.a.u. 3 cm hematom alanim gecmis sukur eger beni tercih edersen bu cumartesi dikis atalim dedi..
ama ozgur beye attirmak istiyorum oda gec atiyor 17-18hafta gibi diyor ben bi hafta sonu randevu aliyim bi daha gidiyim ikna etmeye calisiyim insallah haftaya dikisimi atar ...ozgur bey bide bu dr kasik agrim icin endol verdi ama harika bi dr dogumumu allah kismet ederse ona yaptiracam ozel hastane ve uygun fiyat...

gurbetçi bu dr ye rastgele mi gittin canım? tavsiyeyle mi?

feryal değişik fikirler iyidir canım... fiyat farkı var mı ?

İnsallah Can'ın 34 de görürüz
İlk kontrol. icin iyiydi hersey tek tek anlattı kartını verdi birsey olursa çekinme ara dedi ama suyu azalır erken alırız bebeği deyince benim akıl bastan gitti soracaklarını bile soramadim etkisi bütün gece sürdü

Canım dikiş icin hangisi icine siniyorsa ona git hemotom gecmis belki özgür bey erken atar dikişi birde ona git

gurbetçi bu dr ye rastgele mi gittin canım? tavsiyeyle mi?

feryal değişik fikirler iyidir canım... fiyat farkı var mı ?

Bana diger dr larla konusup en iyi fiyati verecegini soylemisti dusuk doz ilac kullandigim icin.ama bugunde aramadi insallah bekledigime deger

Arkadasim simdi benim sorunum kasilmalar ve devaminda durdurulamayan sancilardi ya o zaman siki bir takip ve endol ile 30 lu haftalari gorememmiki
Simdi bircok seyi biliyorum sanci kasilma nedir vs.
Gecen sefer birkac hafta kasilmalarla ve en son dogum sancisiyla gitmisim hastaneye ne bileyim bir cikis ariyorum iste:78::78:

Internette bircok sebep yaziyor erken dogum icin
emr(erken membran rupturu)
Preaklemsi
yasamla bagdasmayan anomoliler
Rahim ici miyomlar
Ve cogul gebelikler(rahimin gereginden fazla gerilip erken dogumu baslatmasi)
Servikal yetmezlik

Icin bir nebzede olsa rahatlamis bebeginide gormussun ne guzel
Kendi dr unla en kisa zamanda gorusmeye calis
Islemi yapan dr kadar dogru zamanda yapilmaaida onemli
Insallah hersey yolunda gidecek.

Canım hayırlısı olsun. İkinci bir Dr iyi oluyor. Olmadı özgür bey dikişini atar. Ona ulaşamadığın ve acil bir durumunda bu Dr seni tanımış oldu ona sorarsın. Benimde buradaki Dr öyle önceden aynı kurumda başka bayan Dr gidiyordum. Ama bu Dr yanında kendimi rahat hissettim herşeyi sorbiliyordum. Ayrıca tahlil sonuçlarım çıkınca beni kendi araması ilk gittiğim günden beri cep tel nosuna vermedi ve her aradığımda çıkması bana iyi gelmişti.
Hadi bakalım bir dikişin olsun Allah'ın izniyle herşey yolund yavaş yavaş giriyor.

cnm hayırlı olsun inş

niyetimiz halis sonu da güzel olsun hepimizin inş

bence özer bey aramasını bekleme sen ara

bahardaki dr doç miş benim ilk görüşmeden memnun kaldım

ilk görüşme üçretsiz istersen bi orayada git araştırdığın için bir secenek olur

canı gönülden senin ve buradaki bütün arkadaşlarımız için en hayırlı olana neyi yaşamamız için dua ediyorum

chnb cnm çok şanslısın daim olsun inş ömrün boyunca

misafirler hediyeler oooooo hadi iyisin :)

latife ediyorum cnm herşey güzelliklerle deavam etsin çekilen sıkıntılar unutulmasada geride anı olarak kalıyor değil mi

sabır umut ve tevekkül sayesinde :)

Iki gundur yazamadim
Riskli haftalari atlattin sayilir insallah bir sonraki kontrolde iyi gecer ve en azindan 34. Haftayi gorursun

chnbcim benim alt komsum hemsireye o ozel bi hastanede calisiyor o bana buldu bende hem bu hematom icin hemde dogum olursa iyi bi dr icin kendisi op. dr nezih durmazlar coj ilgili tel 7/24ara dedi ben hala ozgur derene ulasamadim valla mesaj attim yine donmedi bana....
bana destek veren kizlar cok saolun dr yani da kendimi tutamadim agladim tansiyonumi olctu 14/9 cikti sakin ol dedi gecen haftada 9/5 ti oynak oldum iyice...
bide kizlar bol bol bebegimi gosterdi oyle sakinlestim..
kizlar bebegim bana el salladi sasirdim kaldim ne kadar hareketli gecen hafta o kadar degildi ...
allahim kimseyi evladiyla sinama....

Amin canım sein kafana takılan olursa ara canım dr yi. İyi bir bayanmış arkadaş çok memnun kaldı... çekinmeden sormak güzel...

Canım tek gebelik olursa edamaecrin gibi ileri haftalara taşırsın bence canım. bilgi de önemli. çoğumuz kayıplarımızda böyle bilinçli olsak kaybeder miydik? inanıyorum başaracaksın...

Bu arada benim hataydaki dr in arkadaşı var bursada. Tüp bebekçi. Şahin zeteroğlu. Ben dr me pasta börek yapmıştım götürdüm onun da doğumgünüymüş hataydaymış. facede benim pastayla mum üflüyordu:)) nerden nereye?:))

sen kaç haftalıkken doğum yaptın ???????

sezennnnn sihirbaz gibisin bir varsın bir yoksun:)) doğmadı mı bebiş? ben 36 artı 4 te doğum yaptın?

Sağ ol canım gerçekten şanslıyım o kadar çok ziyaretçim geldi ki... Şükür. En çok da kk ziyaretleri memnun etti beni. Allah size de nasip etsin biz de size geleceğiz canım inşallah...

canım metale katılıyorum. o dr yi de bırakma. bu arada özgür derene de gıcık oldum. niye ciddiye almıyor ya seni... ben sevmedim canım ya ne ilgisizmiş. sen bu dr yi de bırakma... psikoloji çok önemlii...

chnb arkadaşım para sorun değil benim için..... inşallah toparlanayım tüm tahlil tetkik ne varsa hepsini yaptıracağım...dediğim gibi zekai tahirden nuri danışmana gideceğim...ama 3-5 ay sonra....toparlanayım bi....sence nuri danışman nasıl?duymuşsundur belki..

hadi inşallah bu hamileliğin yolunda gider....sana tavsiyem yat sürekli...önlemini al....senin durumun benimkinden farklıymış..bende rahim ağzı yetmezliği var ama septum da vardı histereskopi olmuştum...ekstradan miyom felanda vardı....varda var yani anlıycacağın....

eylülgülü arkadasım içii ferah tut dua ediyorum senin için..
bence suyun seni2-3hafta daha tutar en az...e zaten sonrada hiçbir sorunun olmaz insallah..

senin kendini iyi hissetmen ve sanslı bir anne olacagını bilmen yeter
canım basına gelenleri okudum çok üzüldüm.
benmde eylül ayında 23haftalk bebegmi kaybettim..

şimdi 3 aydır korunuyorum ve saglık sigortası yaptırdım..3ay daha bekleyecegim en az
insallah bu yasadıklarımız son olur ve bizde bebişleriimizi kucagımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…