Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar ben geldim siteye pazartesi giricektim ama dayanamadım arkadaşımın biri 35 haftalık hamileydi ebek karnında ölmül 4 bebegini kaybetmişti bu 5 bebegiydi bebegin kalbi durmuş malesef bugün defnedilecek bebegimizallahım sabır versin ailesine
arkadaşım beni kötü bilme ama MERİÇismini koyma peygamber efendiniz buyurmuşki ümmetim evlatlarına dag tepe nehir ismini koymasınlar demişlerdim toprak nehir ırmak vs günahmış genede sen bilirsin haddimi aşıyorsam affolaikaz etmek benim görevim geçmişi okudum hoş girmeyipte yazmasam hepiniz ne alemdesiniz biliyorum hoş beni merak eden az kişi olmuş chnp igneleri bırakmış sevindim senin adına canım seninde suyun azalmış aman diyim bol su iç üzülme kötü birşey olmaz serumla su takviyesi yapıyorlar arkadaşımın biride öle oldu doktorlar erken dohurusun dedi ama allaha şükür zamanında dogdu gurbetçim işşallah seninde serklajın olur bebenm bazı arkadaşlar gelmiş basınız sagolsun benimde 3 kayıbım var 3 çocugumda kızımda rahimime 14 haftada dikiş attılar bebegim gene durmadı dogum sancısıyla gittim dogurdum sorunum kan pırtılaşması çıktı yaptırmayan yaptırsın derim ben diger yavrularda iyidir işşallah şimdi aklıma rumuzları gelmiyor kusura bakmasınlar bu aralar kafam dolu malesef pazartesi yanınıda olucam işşalah bir hafta daha işlerimi halledeyim temem

Teşekkürler canım bende görürüm inşallah o günleri senin ağzından solunumda ne kadar kaldı kendi başına başaramıyor hala ama hala çık küçük benimki 32gün oldu bugün karnımda olsa 31haftalık ciğerleri ondan zayıf değilmi ?çok zor günler Rabbim oğlumada banada dayanma gücü versin hepimize

Gercekten mı kaç kilo doğdu?ciğer geliştirici iğneyi ne zaman yaptılar?

İğneyi olmadım ben itildim ozandan gece bir anda bütün şuyum boşaldı öğlen sezeryanla aldılar uyandığımda getırdıler ben hatta yoğun bakımlık diye devlet hastanesıne gönderdi Dr um çok küçük dedi ama 2200gr doğdu devamlı emzırdim 15 dk bir uyku yok tabi bende 40. Gününde 4400dü inanamıştım şuanda 4 gidiyor maşallah çıkta Zeki üzülme yani biz daha özel anneleriz benim şu anki sınavım daha ağır

slm kizlar eylulgulu cnm nasilsin cnm insallah iyisindir...
metalcim kontrolunde yaklasti insallah guzel haberler alirsin cnm..
bende dun aksam sanki kasilmam gibi bi sey oldu kasiklarim geriliyordu..
dunde moralim bozuktu bu kasilmadan dolayi esimlen tartistim..
ondanda moralim bozuk dikisim atilsaydi allahim sen buyuksun sana sigimdim sen ne eylersen guzel eylersin...

Allah arkadsina sabır versin ne zor kalbi neden durduğu bellimi bı problem mı vardı cok üzüldüm simdi gecen gün yazını okudum face'de yazmaya çekindim
Maşallah oğluna hemde ignesiz oğlun güçluymus bu evladında güçlü belli sadece zamana ihtiyacı var

İyiyim canım daha iyiyim kendime ve oğluma surekli telkin ediyorum vaktinde gelcek diye kuveze girmesi gerekiyorsa girsin iyi olsunda
Canım stresden uzak dur kasilmam olunca bol su iç soluna yat ilaç aliyorsundur mutlaka Rabb'in hepimizin yardımcısı olsun

kızlar gecmişi okuyamıyorm umarm hersey yolundadr eylülgülü canım bir sorrun mu var seni sormuslarda insaallah hersey yolundadr
cumartesi normal kontrol için doktora gittim baska bir doktor yoktu bende sivas merkeze gittim aslında sorunumla ilgili konusmaya gitmemstm normal kontroldü dikişi anlatmıcktm kayseride olacm diye ama kadın ilk bebegnmi dedi bende 2düşügm var dedim haftalarını sordu ve yasıyorlrmıydı dedi 2.yaşıyordu diyince ben daha bişey anlatmadn seni ameliyat edecz ozaman dikecz dedi şasrdm hozumada gitti cünkü hala 3bebek düşürmen gerek gibi zırvalayanları görünce kadının ben daha bişey söylemedn teşhis koyması hoşuma gitti neyse haftaya persembeye gün verdi tabi eşim yanmda yoktu şaşkınlıktan bişey diyemedm kabul ettim ama eşimle konusunca cokta dogru olmadıgına karar verdk eger sivasta olursam ameliyattan bir gün sonra kanamam varken 2saatlik yola cıkacm bizde bunu istemiyorz yine en mantıklısının kardesimin yanında olmasına karar veerdk aslıda benim aklımı karıştıranlar arkadaslr oldu evinde daha rahat olursn diyorlr ama aksama kadar aynlız olacm kendim yemeek yapıp yiyemicm vs şimdi benim merak ettigm burada kac kişi evinde yanlız kaldı normal hayaına dönebildimi yemegini yapıp yiyebildimi dikiştn sonra beni neler bekliyor kasılma herkezde görüldümü doktor kasılma eengellenemz vede dikişin hemen alınmazsa rahmin yırtılr dedi sonucta ben dikiştn sonra rahat olamıcm eşimi yanlız bırakp annemlere gitmem cok mu yanlıs yanı evdede kendi basımaın caresine bakabilirmiyim serklajlı arkadaslardn yardm istiyorm bu arada suan burada doktor yok aralık sonu geleck diyolr ma ben emin degilim bide dikiştn sonra alttan ölcümlerinz devam ettimi kısacası serklaj sonrası hakkında hiçbir bilgim yok aydnlatırmısınz burada en kıdemliler duyaydnla eylülgülü galiba chnbninkarındn oldugu için ona soramıyorm diger arkadaslarıda pek tanımıyorm

Canım benim şu serklaJ bi olsa sende çok yıprandın. Canım o kasılma değildir. Gaz dır. Ben hep öyle avuturdum kendimi.
Rabb'inin izniyle az kaldı canım. Sen de rahat edeksin.

İnşallah teşekkürler inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın hamilerimiz aynıymış seninle benimde normalde 7 şubattaydı 26 haftada doğdu kuzum

Canım dün kontrole gittim suyum az suan idare ediyor fakat azalırsa ki doktor mutlaka azalcagni söylüyor alçaklar bebeği 32. Haftadayim cok şükür bu güne geldim yinede kuveze girme ihtimali var
Ben serklajdan sonra ilk 1.5 ay annemde kaldım sonra kendi evine geçtim günlerim genelde yanlız geciyor dikişden sonrası süreç korktuğum gibi geçmedi sabahları esım kahvaltımı meyvemi suyumu atistircegim seyleri oturma odasına sehpanın uzerine hazırlıyor gün icinde onları atıştırıyorum k.validemle aynı binadayiz esım gelirken aksam yemeğimi ondan alıyor aslında bende yavaş yavaş yapabilirim evin icinde dolaşıyorum ama ev ısı kesinlikle yapmıyorum annem gelip yapiyor bu durum kisiye göre değişir bazı arkadaslarımız istirahati daha sıkı olabiliyor
Evdeki yanlız kalabilirsini bı sekilde fakat doktor yakın olmalı acil bi durumda yada kontrole gitmek icin 2 saat uzun esinden ayrı kalmak da hoş değil ama bebeğiniz icin deger bende annemde kalırken ayrı kaldım
Benim dikişden sonra vajinal ölçüm hiç olmadı hep üstten baktı doktorum makinası 4 boyutluymus her defasında detaylı bakıyordu

Canım öncelikle geçmiş olsun. Ben 16 haftada serklaJ oldum. Gebeliğimin başından beri dinlenmedeydim. Dikîşine kadar yemek dışında birşey yapamadım. 20. Haftadan beri sürekli yatıyorum Wc dışında kalkamıyorum. Gün içinde evde yalnızım yemeğini eşim yapamadığından haftada bir annem ve bir yakınım gelip yapıyor.
Öncelikle kendi evinde olmak ebgüzrli. Fakat yatman gerektiğinde yapacak kimsen yoksa o daha çok yıpratıyor.
Ayrıca bizler riskli gebeleriz. Takipte olduğumuz Dr bu konuda uzman olmalı ve yaşadığın yere mümkün oldukça yakın olmalı. İki saatlik yok herşey yolunda olsa yoruyor anneyi.
Csını eğer yatman gerektiğinde sana gelip bakacak kimsen yoksa. Eşinden bir süre ayrı kalmak en uygumı bence.
Allah yardımcın olsun. Gerçekten bir düzen kurulsa gerisi rabbimîn izniyle oluyor.

normaldir kuzum dogumdan sonra canavar gibi olursun hic merak etme :)
Filizde hep yattım 25 ten fazla kilo aldım yatakta zor donuyordum ama daha dogum ettigim gun fıldır fıldır koşturmaya başladım
İncide 13 kilo aldım sali dogum oldu pazar gunu pazara cıktım elim kolum dolu 2 km yol yurudum eve gelip bir de komposto recel yaptım :))
dogum anında daha butun hantallık gidiyor
Allah´ım hepinizi ve bebelerinizi de saglıcakla vakitlice kurtarsın inşallah!

Canım arkadaşının başı sağolsun çok üzüldüm Allah kimseye vermesin,bebeklerşmizi korusun
Paşam metiç sadece nehir ismi değil aynı zamanda "son umut" demek,bana kalsa muhammed yafa şaban ismi koymak daha tehlikeli,çünkü insanlar birbirlerine küfür edebiliyorlar en basit örneği "inek şaban"
Canım benim serklajdan sonra hiç alttan bakılmadı,hep karından bakılıyor
Serklajdan sonra ben de ev işi yapmadım wc dışında kalkmıyorum,annem sağolsun geliyor,ablam boş günlerinde geliyor,kayınvalidem biraz geldi,haftasonları eşim ilgileniyor,tv için oda değiştiriyorum onun dışında ayaklanmıyorum,doktor bile ortalıkta çok dolaşma dedi,annem çok yakında oturuyor,uzak olsaydı onda kalırdım yakın diye ev değiştirmedik ama annene gitmen hiç de yanlış olmaz,ablamda asansör var az kalsın ona taşınıyordum

HIDENISKOcum benim de nefes darlığı,çarpıntı sorunum var,kalbim bazen öyle çarpıyor ki burnumdan nefes almak yetmiyor,koşmuş gibi oluyorum,dr normal dedi,heralde doğurunca normale döneriz

Son düzenleme:

Maşallah BarekAllah Rabbim daim eylesin.

Hamilelik takviminde bugün yazanlar

198. Gün
28. Hafta 2. Gün
11 Aralık 2012
Bebeğinizin beyni artık ritmik nefes almayı ve vücut sıcaklığını yönetiyor. Bunun anlamı eğer bebeğiniz bugün doğar ise bebeğinizin beyni nefes alma ve nefes almayı devam ettirme işlemini tıbbi bir müdahale olmadan sürdürebilir. Bunun diğer anlamı bebeğiniz kendi vücut sıcaklığını (çok sıcak veya soğuk olduğunda) kendisi düzenleyebilir. Bebeğiniz doğumda ulaşacağı boyutun yaklaşık üçte ikisi boyutuna ulaştı.

Canım bugünümüze çok şükür,yarın da senin takvimin böyle yazacak inşallah,beraber 38-40 ları görücez Allahın izniyle

Geçicidir canım merak etme sen bize göre daha hareketlisin fazla hantallasmamissindir
Hamileliktendir olcak okadar sen dogum tarihini konustunmu doktorla?

İnşallah CNm bakalım,
Arda bey 12 Ocak gibi dedi, normali 25 Ocak, bence 20 sine kadar Dursun ama vardır bir bildigi

normal doğumun faydaları iste
Bende ister istemz 1 hafta 10 gün yürümede sıkıntı olur

Kızlar bişiy sorucam..Kan sulandırıcı iğne olanlar inr talili yaptırıyormusunuz?Yani nasıl takip ediliyor kanın sulu olup olmadığı?

Hayır olsun aslında arda beyin düşüncesi var sizin gurup çok bilinçli. sizinle program yapalım:))

bu arada geçen hafta cine5 te programa çıkmış...

bekleriz canım 2 taneyle zordur foruma bakmak...

canım evet karın büyüyünce hareket de zor oluyor... Allahtan kış. yazın daha da zor oluyor...

canım iyisini düşün 34 en erken hedef. o zaman da küvez gerekmez inşallah. oluş hanımı beğendin mi? arkadaş çok memnundu.

bu arada beslenmene çok dikkat et kırmızı et, çift yumurta ye her gün... bebiş kilo alsın muz ve ceviz ye...

kız paşam biz de Arda koyduk ne olacak şimdi...:))

arkadaşın için üzüldüm

canım dikişin espirisi rahim ağzına yük bindi mi bebeği taşımak. o zamana dek yat rahim ağzına yük binmesin. için rahat eder... bol su iç...

canım erkek mi kız mı kardeşin gelin mi bakacak? ortam nasıl orada? bunlar da önemli. ben eşimden ve oğlumdan ayrı kaldım aylarca... ben hep yattım. ve benim 33. haftada karından baktı onun dışında 2 haftada 1 gittim 12. haftadan beri. hep vajinal ölçtü. son ay her hafta gittim...

maşallah size kızlar. ben de bu yazı yazdığı gün dr ye gitmiştim dr ye bile dedim takvimde bu yazıyor diye...

Kızlar bişiy sorucam..Kan sulandırıcı iğne olanlar inr talili yaptırıyormusunuz?Yani nasıl takip ediliyor kanın sulu olup olmadığı?

yok canım ben yaptırmadım. benim mthfrc677t homozigot, protrombin heterozigot. bu yüzden hep cleksan 0.6 kullandım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…