Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sezen_kayaalp canım seni görüyorum altta,nasıl gidiyor,doğum için gün verdiler mi

allah razı olsun iyim daha gün vermediler doğum için benm vicüdumda kaşıntı var onun için doktora gittim dün ona canm sıkılıyor doktor da kaşıntı olması kötü dedi eğer geçmezse mecburen doğumu yapacakmış benm alttaki takvimim yanlış o benm gerçek gebeliğimden bir hafta önde normalde 37. haftamdayım aslında chnb nin doğum yaptığı gündeyim şu an 36 artı 4 perşembeye yine gidicem ddoktora bakalım nasıl olacak yazarım

Geçmiş olsun canım. Maşallah bu günlere geldin. Rabbim sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip edecektir.
Teşhis ne kondu. Neden erken alırız dediler. Herhangi bir test yaptıklarmı? Tsnsiyonunu sürekli kontrol et dedilermi. Tuz kes gibi şeyler söyledilermi.

allahım sanada banada sabır vers,in yarabbim..bu dünyada bizde bunlarla sınanıyoruz..rabbim sabrımızı ölçüyor...YİNEDE ŞÜKRETMEYİ BİLMELİ İNSAN AMA ÜZÜLMEMEMK ELDE DEĞİL TABİ
benim 1 tane 1haftalık evde kendiliğinden düştü....sonra 2,5 aylık kalbi durdu...3.ve 4. bebeklerim 20 haftalık düştüler....anlayacağın bu 4. ydü..çok umutluydum 4.de...hatta önlemini almıştım dikiş attırmıştım 14 haftalıkken...bu sefer doğacaktı o kadar pozitifdimki..kıpır kıpır bebeğim hareket ediyordu...ne oldu anlamadım...sancısız birden alttan indi aşağıya dikişe rağmen...YATMADIM...DOKTOR YAT DEMEDİ...hep pozitifti doktor..yağlanmana ballanmana bak..hamileliğin tıkırında diye espri yapıyordu...3lü 4lüde normaldi...KİME HANGİ DOKTORA DEDİMSE YAT DEMEDİ...DURMAYAN BEBEK YATSANDA DURMAZ DEDİLER...AMA AAAAHHH AHH ACABA İŞİ GÜCÜ BIRAKIP YATSAMIYDIM...HEP BUNU SORUYORUM KENDİME.....AAAHHH (

canım ben bu forumdan duymadım o dr yi. iyidir ya da kötüdür diyemem. Ama deneyimini araştır senin gibi hastaları olmuş mu önceden? Abdominal serklaj yapmış mı ? bir de şimdi laparoskopik ya da robotik serklaj da var daha ileri teknikler. belki bunlar senin için daha iyidir. Tabi bilemeyiz iyi bir dr bilir...

sigortaların bekleme süreleri de var o yüzden ben dedim hemen yaptır hemen hamile kalınmıyor... en erkeni 6 ay bekle diyor...
bir de serklaj farklı teknikle olacaksa ben özele gideyim doğumu herhangi bir yerde yaparım da denmiyor. ben eşime dedim çok pahalı doğum istersen hataya döneyim oradaki dr m yapsın. o da Arda bey yapsın dedi. O işlemi o yaptı o bilir durumunu... iyiki de dinledim. Benim kaynaşmış dikişim. Alınamadı . şayet başka yerde yapsaydım belki ısrar edeceklerdi alalım diye sıkıntı olacaktı. ya da alamadık deselerdi de bu sefer beceremediler almayı diye kafamda kuşku kalacaktı. serklajımı yapan dr alamadıysa demek alınamıyormuş diyoruz...

Geçmiş olsun canım...

Canım sevindim.İçin ısınmış doktora..Olmazsa arada bir bu doktorada gidersin..En azından merak ettiğin şeyleri sorar cevabını alırsın.

eylülgülü duyaydın metal41 cok sagolun kızlar banada yol gözüküyo galiba bana burada bakack kimse yok eşim ögretmen ögle arası gelemıyo hafta içi 3te evde oluyo haftasonu daha kötü ailesinin borcunu öddemk zorunda kaldı hafa sonuda calısıyo saatt 6da geliyo eve resmen pattlıyorm zaten oda bundn dolayı gitmemi istiyo annem 8saatlik uzaklıkta kaynanam 4saattlik uzaklıkta cocuguda oldugundn gelemz kardeslermde uzak anlayacagnız kkimsem yok bakımada muhtac olacm elbette bebegm için herseye katlanacm hayırlısı insaallah hersey yolunda gider
eylülgülü canım insaallah korktugun gibi olmaz 40ı göremesnde insaallah 36ya kadar gider rabbim yardmcn olsn
chnb caım sagol cvp için kız kardesim bakack erkek kardeşim evli degil 1ay sonrada hersey yolunda giderse anneme gecerm diyorm o bakack kan sulandırıcı igneleri 5.haftadn beri kullanıyorm canım ama dikiştn bir gün önce bırakırım gibi geliyo kanamam olacagı kesin doktor olursa bırakırsn dedi kanama kesilince devam edecm artık bir ignedn bahsetmistn ya hani erken dogumu egellenyendoktora sordm yüzde yüz işe yarar diyemem ama bendee senin gibi 2düşük yapsam her yolu denerm kullanabilirsn bir sakıncası yok dedi şimdi kayserideki doktoruma baglı hersey bakalım hayırlısı

slm kizlar demin ozgur deren in asistani aradi ulastinizmi diye yok dedim msj attim yine donmedi diye neyse....
ozgur beye soyledi bende ben kendisiyle gorusmek istiyorum dedim bana once baska dr gitmenin seyi dedi sonra bende dedimki ben size ulasamadim mesajda attim siz cevap vermeyimce bebegimi kaybetmeyi goze alamam dedim...
ozgur beyde ozur diliyorum ben yeni gordum mesajinizi diyor ...
hafta sonu kontrole cagirdi ...
ozele dahi gidiyorum ilgilensinler diye ben ustune dusmessem israr etmezsem ilgilenmiyorlar ya saka gibi tonla para veruyoruz du bakalim haftaya para alicakmi ki...

Canım geçmiş olsun,Allahın izniyle iyi bir haftadasın,içini ferah tut canım,güzel haberlertini bekliyoruz

Canım şu sözü çok severim,"akacak kan damarda durmaz" sen elinden geleni yap,gerisi Allaha kalmış canım dua etmekten başka birşey elimizden gelmez

Sonunda Dr görüşebilmişsin canım. İyi olmuş senden özür dilemesi. Bu gittiğinde açık açık konuş. Ben tüm şartlarımı zorlayarak size geliyorum de bilsin. Dr lar bu gibi durumlara alıştıklarından bizim hassasiyetimizi anlamıyorlar. Onlara hatırlatmak gerekiyor. Geçen sefer seni nasıl üzdüğündedrnde bahset canım. Yüzüne söyle.
Bu ne vurdumduymazlık ya. Görmemiş farketmemiş ya önemli bir durum olsaydı.
Canım Allah emanet ol. Kendine iyi bak. Herşey yoluna girecek Allah'ın izniyle

teşekkürederim yaren.... bütün bu kayıplar beni hastalık hastası yaptı...panik atak evham yaptı.... şuan ağrılarım var adet sancısı gibi...normalmi bu? evham yaptım şimdi....

canım rahim toparlanıyor doğum sonrası 21 haftalık bende erken doğum doğum yapmıştım ilk gebeliğimde ve normal zamanında doğum yapanlar gibi kanaman ve rahim haftan ileri olduğu için bayağı büyümüştür ve kasılarak toparlandığı için adet ağrısı gibi ağrıların olur, lohusasın sen şimdi kendine dikkat et üşütme kendini ağrın çok olduğunda minoset gibi ağrı kesicide kullanabilirsin bir zararı yok..evham ve vesvese yapma canım kendine bunlar her hastalığın temelidir, üzüntün kaybın çok büyük seni çok iyi anlıyorum ama acıda acıyı getirir, ne kadar güçlü olur ve kendini ne kadar çabuk toparlar mantıklı hareket edersen daha sağlıklı düşünür, daha sağlıklı olur ve bebişinede daha çabuk ulaşırsın..

Son düzenleme:

evden kaldığından değil canım haftamız ilerlediği için ben hep evdeyim ama şimdiye kadar yaptığı şeyler bir haftadır yaparken artık zorlanıyor ve çok çabuk yoruluyorum, bazen yatıp kalkarken bile kendimi çok ağırlaşmış hissediyorum.

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Benim de doktorum yatma gerek yok şimdilik diyor.. Belki r.a.y. değildir sorunun? Bende arkadaşlara katılıyorum özel sağlık sigortası en azından yatarak olanı yaptır..doğum teminatını da ekleterek..

Geçmişi okudum herkesler iyi görünüyor..

Bende bugün işe gitmedim. Oğlum hastaydı biraz..sabah doktora götürdüm bronşit dedi.. Gelmişken madem yuvaya da gidiyor grip aşısı yapalım dedi. 2.dozunu 1 ay sonra yapacaklar.. Vurulurken ağladı ama sonra neyse hemen sustu.. Çok metanetli biroğlum var ya.. Ne oldu anne dedi aşı odasına geçince.. Aşı olacaksın oğlum biraz acıyacak hemen geçecek dedim.

Sonra oğlanı okula bırakıp okulda ki gelişiimi ile ilgili bilgi aldım.. Yavrum normalde yuvaya koşa koşa gider bugün benimle vakit geçirmek istedi.. hadi anne oyun alanına gidelim diye ısrar etti. Eskiden çok gezdiriyordum tabi onu.

Ordan idrar kültür örneği vermek için semt polikliniğine gittim. Kadın doğumcu baktı bebeğime bir bakalım diyerek.. şükür iyiydi..suyun da iyi dedi. 19 haftalık görünüyor iyi dedi. İdrar kültür örneği istedi labarotuvara bir indim bu hafta kültür bakamıyoruz dedi.. sinir oldum.. ordan aile hekimliğine bir sorayım bari dedim.. Orda da yapmıyorlarmış.. gelmişken gelin tetanoz yapalım dediler..ilkinde yaptırmamıştım ama hadi dedim yaptırayım. 2.doz 1 ay sonra artık.

Eve geldim sabahtan beri birşey yemedim evde de yemek yok zaten. Dışardan söyleyeceğim artık. Ama çok yoruldum....

kizlar demin tekrar ozgur beyin sekreteri aradi ben cumartesi gunu randevu aldim ama tekrar ucret odiyecekmiyim dedim oda 10gun gecerli gecerse tekrar ucret alicaz dedi ...
fakat benim 10 gunu geciyor ve acil bi durum dedim tekrar aradi demin ozgur beye sormus 15 gunde bir alinir demis ...
salak kiz hic bisey bilmiyor...
totosundan uyduruyor resmen ne dedigi belli degil...
cumartesi 14:30da randevum var insallah dikise de o gun randevu verir insallah dua edin kizlar resmen yilan hikayesine dondu benim dikis isi ya Allahim sen hakkimizda hayirlisi olani nasip eyle ...
rahmetine sigindim cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…