Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnb seni gördügüme sevindim

demek pazartesi dönüyorsun yuvana

Ahmet Arda bebek nasıllar:) yani genel olarak sakin birr bebek mi yosa yaramazmı

Ah canım seni en iyi bizler anlarız bunu biliyorsun zaten,ben de ocak annesi olacaktım,17 ocakta kendi doğum günüm oğlum da 16 ocakta doğacaktı annesine doğum günü hediyesi olacaktı ama kader mi diyelim ne diyelim ben de bilmiyorum,seni çok iyi anlıyorum doğana kadar şu kadar aylık olacaktı diye üzülecrksin,doğum günü geldiğinde de yok 40ı çıktı yok şu kadar aylık olacaktı diyeceksin,her gördüğün hamileye gıptayla bakacaksın,ben sokağın ortasında başlardım ağlamaya eşim zor sustururdu şimdilerde acımız küllendi tabiki şimdi yazatken bile ağlıyorum karnımda oğlumu üzmek istemiyorum ama ölen yavrum da yaşasaydı diyorum,Allahıma çok şükür onun acısını hafifletecek meriçimi verdi bize,Allah onun ömrünü uzun etsin inşallah,sen de yeni bir bebek ve yeni umutlarla daha iyi olacaksın,üzüğlme ağlama dşyemem o bizşm elimizde olmuyor biliyorum...

hayırdır canım?

kızlar benim de lekeye dönmüştü. dün kanama başladı yeniden adet olmuş olabilir miyim ya? Adet ağrılarım var çünkü...
Canım srn emziriyorsun aslında daha geç adet olursun sanıyorum ama imkansız da değil,benim doğumdan 25-30 gün sonra ilk adetim gelmişti

Son düzenleme:

evet sürekli suhaftamda olacaktım diip duruyorum..ocak anneleri topicine girip o arkadaslarımın cetvellerinde yazanları okuyorum,bebeklerine aldıklarını okuyorum,hamilelere gıpta ile bakıorum..
senin anlattıgın herseyi yasıyorum

sen sakın aglayıp oglunu etkileme..

ve benim içimde korku var artık.. bu r.a.y o kadar da basit bir hastalık degilmiş..
serklaj,9ay yatmak hiç gözüme bile görünmüyor ama bunlara ragmen bebeklerini kaybedenleri okuyunca umudumu kaybediyorum

chnb seni gördügüme sevindim

demek pazartesi dönüyorsun yuvana

Ahmet Arda bebek nasıllar:) yani genel olarak sakin birr bebek mi yosa yaramazmı

çok şükür canım gaz dışında sakin şükürler olsun. allahım size de nasip etsin...

kızlar ağlattınız beni... zaten lohusalık sendromu çeşmeler açık. benim yavrumla eltimin doğumu yakındı. sık sık geliyorlar buraya. o da erkek. sanki yavrumu görüyorum onda...

kızlar doğunca da geçmiyor ya o acı... bu seferde ardama bakıp ağlıyorum diğer yavrum geliyor aklıma...

BUNLARI NOT EDİYORUM HEPSİNİ İSTEYİM BAKALIM...YALNIZ RAHİM FİLMİNİ İSTEMEM GİRSİN HİSTERESKOPİ İLE KENDİ BAKSIN VARSA BİŞEY DÜZELTSİN....4 KERE ÇEKTİRDİM TÜPLER TIKALI DEĞİL SADECE SEPTUM VARDI...EN SON ÇEKİŞİM AMELİYATTAN SONRA SEPTUM AZALMIŞMI ONA BAKMAK İÇİN BAŞKA PROFA GİTTİM GAZİDE ÇEKTİRDİM..HAKKATTEN EPEY ALINMIŞ SADECE YUMURTA UCU KADAR VARDI SEPTUM...ONNUDA KESEMİYOLAR RAHİM DELİNİR DİYE ALLAH KORUSUN....AMA DİĞER TESTLERİ DAHA ÖNCE LÜTFÜ ÖNDEROĞLU BİSÜRÜ TEST YAPTIRDIK BUNLAR VARMI BİLMİYORUM..DOKTORA GİTTİĞİMDE BUNLARI VEREYİM ONA...AMA RAHİM FİLMİMİ..ABOOOOOO...ASLAAAAAAAA.....O ACIYI 4 KES YAŞADIM BEN....

VALLA ISTIRAC DİYOLAR...BEBEĞİ ANNE KARNINDA YİYORMUŞ ÖLMESİNE DÜŞMESİNE SEBEP OLUYOMUŞ FALAN FİLAN...AKSEKİDE Bİ OCAK VARMIŞ...ORDA BİŞİLER YAPIYOLARMIŞ....HACI HOCA İŞİ .....SENDE FAYDASI OLDUMU BU DUALARIN....ELBET FAYDASI OLUR...BEN İNANIRIM DUAYA....
yine senin 8 yaşında oğlun varmış...onu nasıl aldın kucağına..hiç problem çıkarmadımı...ondan sonramı düşüklerin oldu?sanırım doğum yaptın sen erken doğummu yaptın bu son gebeliğinde..?kaç çocuğun var kaçtanesi nezaman düştü...oğlundan sonramı başladı problemlerin ????

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASINI ARAŞTIRACAĞIM....SENİN DOKTORUN ARDA BEYDİ HA?

ay ben bulamadım abdominal serklaj diye internetten çok aradım video...ama açıkçası laparoskopik adıyla aramadımdı...keseden sıvı takviyesimi? bu su neden sızar??kese yırtılırsa sızmazmı..o yırtık nasıl tedavi oluyor...yani sıvı sızınca keseye zarar gelmiştir diye düşünüyorum onu nasıl tedavi ediyolarkine?

kızlarr hepinize merhaba..

ben geldim,kötüyüm çok iki gündür buraya attım kendimi..

umarım sizlerde haberler iyidir..metal i beklıyorum dualarım onunla

CNm hayirdir?

hayırdır canım?

kızlar benim de lekeye dönmüştü. dün kanama başladı yeniden adet olmuş olabilir miyim ya? Adet ağrılarım var çünkü...

Chnb cim demek donuyorsun Pazartesi gözün aydin, esın mı gelecek almaya
Biz iyiyiz gece uyanıp uyanıp oğlanı kontrol ettim, şükür iyiyiz

Ben kayıp yasamadım ama beni bile ağlattıniz (
Allah evlatlarımıza uzun ömür versin

Canım öncelikle başaracağına inanmalısın,evet dikişe rağmen bebeğini kaybeden arkadaşlar var ama sen listemizi hiç görmedin mi dikişle doğuran sayısı kat be kat daha fazla,şöyle düşün sokakta yürürken başına birşey gelip ölme ihtimalimiz var mı var ama o zaman sokakta hiç yürümeyecek miyiz? biraz da şans ve Allahın taktiri

Sonra bıu topikte bi arkadaş varmış ismini bilmiyorum dikiş olmasına rağmen bebeğini kaybetmiş ama sonra yine dikişle bebek sahibi olmuş,korkular hiç bitmiyor inan,sen bedenen ve ruhen iyi olduğunda yine cesaretleneceksin bak hepimiz aynı yollardan geçtik inan bana,sadece biraz zaman lazım,acılar bu kadar tazeyken olmaz zaten

Amin canlarım,hepimizin yavrularına Allah uzun ömür versin
Evet yaaa oturduk ağlaşıyoruz siliyorum gözümün yaşını,geleceğe bakıyorum artık,Allah beterinden saklasın

merry cnm acin cok taze o topiklere girme cnm..
bende dikise ramen bebegimi kaybettim sonra uc sene cesaret edemedim simdi yine hamileyim insallah bu kez olucak sana umut olurum insallah cnm bu topige yaz icini dok..

Aynı seyleri hepimiz yasadık ben hala yeğenime bakıp benimkide dursaydı 2 ay kucuk olcakti diyorum
Benim birlikte hamile olan bı arkadsim vardı benim beklenen d.tarihim 2 nisandi arkadsimda tamda o gün doğurdu,benim icin zordu hepimiz icin zor Allah sabır versin

Benimde yaklaşık bı haftadır var sol göğüsümün altında soluma yatarken batıyor son usg bebegin poposunun orda oldugnu gördük şaşırdımda ben hala oraya kadar büyüdüğünü farkında değildim artık geceleri rahat yatamiyorum bir sola bir sag donüyorum sırt üstü yatmak mümkün değil boğulacak gibi oluyorum üstelik bir haftadır elim yüzüm burnum her yerim şişti tuzluda yemiyorum su son aftalari hayirlisiyla atlatiriz insallah

İyiyim canım bebeğimin hareketlerini takip ediyorum ne zormus yaa her gece uyandığımda hareket ediyor'u diye bakıyorum dün gece uyandım hareket edene kadar uyuyamdim o da yarım saat 40 dk buldu galiba geriliyorum artık yaa offf
Diyarbakırda doktor isini nasil halletceksin takip eden doktorda önemli dikiş sonrası hemen uzun yola çıkma 2-3 hafta yat en azından

merry cnm acin cok taze o topiklere girme cnm..
bende dikise ramen bebegimi kaybettim sonra uc sene cesaret edemedim simdi yine hamileyim insallah bu kez olucak sana umut olurum insallah cnm bu topige yaz icini dok..

evet haklısın arkadasım..girmemeliiyim ama bazen elimde olmuyor..

iiki sizleri tanımısım ancak sizler anlayabiliorsunuz..annem 1000km ötede,kv yaslı ve duygusuz bir insan..

evet insallah bana umut olacaksın sen saglıkla alacaksın bebişini kucagına

DUYAYDIN senden de Allah razı olsun..o liste evet cok umut verici..
sen her yayınladıgında bakıp o arkadaslar iiçin mutlu oluyorum

canım ben gurbetçiye ekleyeyim: ben mthfrc677t, faktör v leiden, protrombin, antidna da yaptırdım.

dualar bence işe yarıyor. ayrıca kendim hamileyken tefriciye bitirdim 4444 tane. bir de başka topikten arkadaşlar okudular bana. çok yasin okudum. eşim elini karnıma koyuo 99 kere el mübdiu dedi hep.

evet dr m laporoskopik serklajı da yapan arda beydi...

ben 2000 de evlendim. 2003 te 8 haftalık düşük yaptım. araştırmaya gerek yok dendi.yara oluşmuş yaktırdım.

2004 te yeniden hamile kaldım. başta düşük tehdidi oldu geçti. 29 artı 4 te ishal oldum 4 cm açıklık olmuş karın ağrısı doğumu başlatmış. 11 gün zeynep kamilde yattım. 35 e dek de evde sonra kalktım. 38 de doğdu.

2010 haziranda 25 haftalık bebeğim doğdu 800 gram. 4 gün yaşadı...
r.a.y ve pıhtılaşma çıktı.

2011 de yeniden hamile kaldım. 8 haftalık düştü.

sonra testlerde eşimde 47 xyy mozaik sendrom çıktı 46 xy olması gerekirken. bu arada amh denen menopoz testinde 0.3 çıktı değerim menopoz sınırı. eşimin de sperm hızı düşüktü. hemen pgt denen yöntemle tüp bebek denedik. çok yüksek doz ilaca rağmen 7 yumurta oldu. 5 i incelendi. 2 sağlıklı çıktı. ama transfer olmadı gelişimi durmuştu.

eşime kürler yaptım dualar ettim. bu cevşeni taşıdım. 2 ay sonra doğal hamile kaldım. 9 artı 3 e dek lekeler, vs. 9 artı 3 te kanama oldu 20 gün yattım hastanede ve bulantı hat safhadaydı..
12 artı 4 te arda beye gittim 13 artı 4 te dikiş oldu. diğerleri yukarıda yazdım. 36 artı 4 te doğdu. ahmet ardam... dr min ismini verdik:)

şükür dönüyorum... siz de iyiymişsiniz...

edamecrin di o arkadaş...

Canım hepimizden razı olsun
Ben de ilk üye olduğumda benim gibi ne çok insan varmış demiştim,hatta tubaoz diye bi arkadaşımız vardı arada geliyor topiğe,o hamileydi onun doktoruna ve önertien diğer dr leri gezmiştim chnb nin söylediği testleri yaptırmıştım,burayı bulmasaydım o kadar bilinçlenemezdim,hidenniskocum iyiki açmışsın bu topiği :))))))

KIZLAAARRR

DOKTOR ARDA LEMBENT ARADI....BANA DEDİKİ EN SON ÇEKİLMİŞ RAHİM FİLMİNİ VE BU ZAMANA YAPILMIŞ TÜM PIHTILAŞMA TESTLERİ NE VARSA KARGOYLA GÖNDERİN....BEN ONLARI DEĞERLENDİREYİM DEDİ..MUHTEMELEN SİZE BİDAHAKİ GEBELİĞİNİZDE KARINDAN KESİKLER AÇILIP LAPAROSKOPİK SERKLAJ FELAN YAPILACAK DEDİ..

DEDİM DOKTOR BEY ACABA YATSAYDIM HİÇ KALKMADAN....HAYIR DEDİ..BU İŞİN YATMAKLA ALAKASI YOK DEDİ...KENDİNİZİ ASLA BUNUN İÇİN SUÇLAMAYIN ..YATSANIZDA BİŞEY DEĞİŞMEYECEKTİ DEDİ...en az 6-7 ay geçmesi lazım dedi bidahaki gebeliğe...

canım çok sevindim insanın önemsenmesi kadar güzel bir duygu yok. benim de tüp bebek olmayınca üzüntümü paylaşmak için aramıştı...

6-7 ay sonra inşallah olur sağlıkla... keşke gebelik öncesi yapılsa diye sorsaydın. sutanesine yakında gebelik öncesi yaptı...

ay ne anlatıyosun sen böyle....offf yaa ne vakalar duyuyorum... ( senin 2.de doğum olmuş ama 2.den sonra kaç tane üst üste düşürmüşsün...bi çocuğun varken gene pes etmiyon doğurmak için uğraşıyosun ya büyük cesaret valla...bizlerin hiç çocuğu yok ya biz ondan ...ay diyorum ben 1 tanecik olsa bari.....

şimdi yollayım ben tüm testlerimi filmimi felan...sonra yine telde görüşürüz ahmet hocayla..o zaman sorarım...kaç para tutarki bu ameliyat felan???

evet canım ben çok istedim...çok uğraştım o yüzden 1 tane olmadan pes etmek yok. ha bu arada bu hamilelğimde 10 da 1 down riski vardı amniyosentez de yaptırmadım şükür sağlıklı oldu...

yukarıda sormuşsun benim kesem delinmemişti sızıntı oldu ve yanlış hatırlamıyorsam arda bey keseyi yamayacaktı...sıvı takviye edip gerek kalmadı şükür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…