Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
duyaydın büyük oğlumda 40 çıkınca olmuştum her ay düzenli oldum beni süt korumadı:)
erken doğan oğlumda 53 gün kesilmedi kist olmuş meğer.
şimdi se aynı adet hissi. 40 da adet olunur mu bilemedim...

Istersen arda beyi bi ara bakalım o ne diyecek

Sağol arkadaşım..Allah razı olsun..Kayıt edeyim..

Ah arkadaşım..Aynı şeyleri yaşıyorum..1 aylık olacaktı kızımız..Yılbaşını birlikte kutlayacaktık..Ama olmadı..Kısmetimizde yokmuş..durup dururken kendimi doğum anımı düşünürken buluyorum..Yeşil bir örtüyü sarıp götürdüğünü hemşirenin..Allahım kimseye yaşatmasın..İnşallah bizlerde kucağımıza alıcaz bebeğimizi..Kendini dik tutmaya çalış canım arkadaşım..bak göreceksin birlikte sayıcaz günlerimizi...

kızlar dayanamadım girdim beni maffettiniz yeminle burda çok agladım okurken evi görseniz ayakta dip köşe temizlik yapıyorum eşim evdeyken sag olsun yardım ediyor benimde kızım dursaydı 1 yaşını bitmişti şimdi belkimde yürüyordu ama olmadı benimde oglum eltimin ogluyadı onu her gördügümde içim acıyor hep derdi aman durrsa durur ölürse ölür ne yapıyımgeçen okadar üzüldümki agladımki eşime dedimki allahım afetsin dedim benimki öldü onunki yaşıyor dedim okadar umrunda degildi dedim içimi parçaladınız yeminleşimdi kızımda rahimi diktiler ben bile mayısta kızım öleli 1 seneyi geçti ama halen korkuyorum ya gene olmazsa ya gene giderse arhadaş dediya yemyeşil örtüye sarıldı götürdü hemşire diye aynısınıda ben yaşadım çok yalvardım çok agladım ne olur dedim yalvarırırm bir kere verin öpüyüm kokluyum kokusunu içime çekiyim annelik hasretim dinsin dedimsede yangından mal kaçırır gibi aldılar kızımı götrüdüler ben odaya o buzgimi morka dedim eşime canım ben üşümesin diye neler yaptım o buzgibi yerde ne yapar ay ben çok kötü oldum ya gözlerideki yaşı görseniz dikişe ragmen neden durmadı dedim durdum hep dedim keşke yavrularımı patajojiye vermeseydim allah beni ne yapmasın kahroluyorum aklıma geldikçe canlarını yaktılar kesti biçtiler benim gibi annemi olur çıldrıcim bu azap beni öldürücek vermicektim 2 bebegimi ilkini vermediniz ya bebekte brişey varsa bebeginizmi öldün dedi doktorlar 3 kzımda dedim eşime götürelim gömelim doktorlar dikişe ragmenmi durmadı ya dikişte sorun varsa dediler durdular onuda zorla elimden aldılar ilk oglumu gömdü kayınpederim ama onunda yerini göstermiyor bana bençok kötü bir anneyim ben boşuna kilo veriyorum kilo versem ne olucek gene giderseyeşil örtülere renklere bakamıyoprum ömürüm güzel kızım aklıma geliyor sırt üstü yatmışti elelri yanlarda ayakları az kendine dogru çekilmişti saniyelik gördüm oda ban yetti allahım bu gözyaşlarım nasıl diner gene aglamaktayım panik atagım azdı nefes alamıyorum ben kızımı çok özledim dikişe ragmen durmadı ignede olsan herşeyide yapsam ya gene durmazsa ben nerelere gdierim allahım sen acı bizlere bebek olsun diye ugraşıyolar sonrada oluyor aman diye dert yanıyolar neymiş uyumamış neymiş rahat vermiyormuş ya yapmıcen kardeşim o çocugu yada yazmıcen face köşelerine allahım bir arkadaş yazmış cinlerim tepeme çıktı yeminle birde tüp bebek düşünün artık allahım hidayet versin öylelerine neyse ya ben gidiyim namazı kılıyımda secded aglayayım allahıma bizim için dua edeyim çünkü duaya çok ihtiyacımız var kardeşlerim rabbim yardımcımız olsun ne diyeyim içim yanıyor içim artık hastanın kapısınıda geçerken aglıyorum her incirliye geldikçe metroyla ordan geçtiççe aglıyorum nedeni ömür plava var orda geceleri kırmızı yazısı ateş gibi yanıyor ömürüm dedyim aglarım hep bem korkuyorum yavrularımı çok özledim gözx yaşlarım nasıl diner geçen kurana gittim benden sonraları dogurdu benim yavrularımla olanlarda var dedim allahım benim yavrularımda böyleydi ah yazıcak okadar şeyim varki yutkunamıyorum çıkmıyor ellerim buz gibi oldu titriyorum ben ya nafes almam laızm bu panik atak brigün öldürücek beni evlat hasreti kokusu bam başka onu anladım

topik ne yaw? anlamıyorum böle şifreli yazılardan :)

canım bu konu. konulara topik deniyormuş:)) bizim bu başlıklı konumuzdan haberdar Arda bey...:))
çok giden var buradan ona:))

Istersen arda beyi bi ara bakalım o ne diyecek

canım ya, çok meşgul böyle ciddi meselelerle uğraşırken aramak da tuhaf gelecek. hataya gidince giderim oradakine. şimdi arda bey gel dese de gidemem....

aboooooowwwwww eşimle benim 2 aylık maaşımız bu....hiç bişey yemicez içmicez maaşlarımızı bu ameliyata vercez ölemi yane...

Adet olmuşsundur canım..kanaman arttıysa..

canım benim bir çocuğum varken 2. için testler tüp bebek serklaj hastane yatmaları doğum vs. 30 bin tuttu. bazı şeye kavuşmak için değiyor. ben de öğretmenim eşim de devlet ün. yardımcı doçent, ev kredimiz, oğlanın özel okul vs. çok zorlandık ama değdi. hiç para ile ölçülemez. şükür ödeme gücü oluşturduk özel zevklerimize harcamadık, tüm beyaz eşyam bozuldu değişmedik tamirle idare ettik. hala 55 ekran tv kullanıyoruz. 12 yıldır aynı eşyalar... dediğim gibi onlara harcasak yeniden evladım olmazdı belki... hiç pişman değilim hakim bey:)) yine olsa yine yapardım:))

paşam bu sefer olacak önce inan. öncekilerdeki hataları bunda yapmayacaksın... ilaç kullanımı, stres vb...iyi olacak her şey...

canım benim iğneler kesildi 20 civarı kaldı elimde regrete belki uğrar gitmeden biz. gönderirim sana cleksanları...

Merhaba canlar.

Öncelikle beni merak edip hayırlı dualarını esirgemeyen tüm arkadaşlardan Rabbim binlerce kez razı olsun.

Bugünkü kontrolumuz de Arda bu önce bebeğe bakı ensen kontrolde kalpdeki ritim sorunu bu sefer hamd olsun yoktu.
Oğlumun kilosu ve boyu haftasıyla uyumlu çok şükür.
Sonra Vajinal bakıldı. Rahim boyum 1 cm hamd olsun. Elle muayene etti.

Vedeeeeeeeeee Dikişin orda baya bı boşluk var Buda baskı demekmiş. Önündeki üç haftayıda bi geçirebilsek dedi. Hemen celestone ampul iki doz karıştırıp vuruldum. Y arında iki doz karıştırıp vurulacağım Allah'ın izniyle. Vajinal akıntım var dı az renk ve kokusuz ama yünlerde vagihex fitil verdi.
Sonra bir saatlik Nst bağlandım. Bir kez karşılamam oldu.
Arda beyle uzunca konuştuk. Ben bu ay doğum parası kadar siğortamı yenilmek için ücret ödediğimi erken doğum olursa neyapacagımızı sordum. Ben takibi yaptığım için sonunda görmek arzum olur ama yinele dedi. Ben yok hocam bizde sizi istiyoruz aynı serklajda olduğu gibi başka yerleri aratmayın bana dedim vsanız endişem Sezeryan değil bebek yoğun bakımda çok kalırsa onu kaldıramam dedi. Bir şekilde yardımcı oluruz dedi.
Arkadaşlar SGK ınn yeni doğan yoğunbakımda tüm hastanelerde geçerliliğin bir şekilde ima etti.

Hocam dedim memorıel çok yüksek fiyatı veriyor serklaj için 8000 dediler dedim. Yok öyle şey dedi bir yanlışlık var bunda dedi. Orada arzu hanımı arasınlar dedi yada Benim hastam olacaklarsa önce buradan biz yönlendirelim dedi. Arda beye gitmeyi düşünen arkadaşlar ben daha önce de demiştim. Öncelikle femical de Arda beyin hastası olun. Oradan sizi hastaneye ve nekadar ücret gerektiğini yardımcı oluyorlar. Ben 17 Eylül'de serklajımı ataşehir momerıal da 2500 tl verdim. Atı Arda bey in ücreti.

Sonra çantasından üç sayfalık bir mail çıkardı neler yaşayanlar var bunu dün akşam evde okudum dedi. Bende Kastamonu dan mı dedim şaşırdı. Evet dedi. Gece mesaj yazdım dönmedi olmadı ben buğün arayacağım dedi. Ben yoldaykende aramış gördüğüm kadarıyla.

Evet canlar benim kontrolü böyle geçti hamd olsun bu günüme. Riskim çok yüksek biliyorum çünkü Arda bey celestone U öyle her hastasına yaptıran Dr değil. Ama içim rahat Allahıma sığındım. Rabbim ne eylerse. Güzel eyler. Ben yatmaya ve beslenmeme dikkat edeceğim. Dua ve tam tevekkül etmeye devam edeceğim. Allahım sen büyüksün. Hikmetini üzerimizden esirgeme. Canlar dualarınız için hepinizden binlerce kez Rabbim razıolsun. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Mevlam hikmetini üzerimizden esirgemesin. Allah'a emanet olun.

Canım benim ağlatınız benide. Yapma canım acın çok taze. Hamd olsun artık önlemini alacaksın ve tüm testlerini yaptırdın. Rabbimîn izniyle istediğin zaman tez vakitte hamile kalıp yavrunu sağlıkla zamanında kucağına alacaksın canım.

nee 30 binmi.... AY NE DERSİNİZ ÖYLE....ARSAM VAR Bİ TANE SON ÇARE ONU SATARIM HERALDE....NAPİİMM

Son düzenleme:
metalcim hos geldin guzel haber ignenide vurmussun sukur cnm bu gunune sukur rabbim yardimcin olsun..
bende cumartesi gidicem banada dua edin..

merhaba kontrolunün iyi geçmesine sevindim...bahsettiği kastamonudan hasta benim....evet bugün aradı beni görüştük..rahim filmimle yaptırdığım tüm tetkiklerimi kendisine postalayacağım... Anladığım kadarıyla çok memnunsunuz...şayet benim kafamda soru işaretleri var..ben istanbulda yol bilmem iz bilmem...nerde kalırım...nasıl olcak ordaki tedavilerim....ailem ankarada..ankarada olsam 9 ay annem evde bana bakar arabamızla babamda beni foktora götürür getirir...yoksa arda beyi gözüm tuttu anlattığınız kadarıyla :)) nasıl oluyorsa şehirdışından gelen hastaları....nerde nasıl konaklıyorlar kaç ay kontrolü altında kalması gerekirse...ne yapıyolar ??? ???

nee 30 binmi.... AY NE DERSİNİZ ÖYLE....ARSAM VAR Bİ TANE SON ÇARE ONU SATARIM HERALDE....NAPİİMM

Canım.
Daha acın çok taze zaten Arda bey de 6-7 bekle demiş. Sen tüm testlerini yaptır canım. Birde En kısa gebe kalınmama süresi olan sigortayı yaptır canım. Sadece yatarak bile yapsan çok faydasını göreceksin. Bizim tam 7 senedir tek tasarrufumuz siğrtayı ödemek. Kenara başka para koyamadık. Çünkü onu ödenek zaten bizim bütçemizi aşıyordu.
Ama ben ilk gebeliğimde 2006 yılında 1,5 senelik özel sigortam vardı daha ve ben o zaman. Tam 60.000 tl yi sigortam ödmedi. Ben kadıköy acıbadem hastanesin de tam 62 gün hastanede yattım bu ücret için de o yatış bir seklaj bir sezeyanls doğum ve oğlumun 13 günlük yoğun bakım ücreti içindi.

Evet canım yol var bende İzmit de oturuyorum. Günü birlik gidip gelmek bile benide yoruyor.
Bu düşüncelerimi Arda bey le konuş canım. Belki senide sutanesi arkadaşa yaptığı gibi gebelik öncesi yapar dikişini. Gebelik süresincede Ankara'da takipte başka Dr devam etmende belki sorun olmaz yada başka bir arkadaşını yönlendirir. Canım. Gerçektende senin normal seklaj olmayacak ise bunu daha önce yapmış bir Dr seçmen en iyisi olur canım. Çünkü normal seklajı bile her Dr yapamıyor.
Hakkında hayırlısı olsun canım.

metalcim hos geldin guzel haber ignenide vurmussun sukur cnm bu gunune sukur rabbim yardimcin olsun..
bende cumartesi gidicem banada dua edin..

Allah razı olsun canım.
Evet riskin daha arttı biliyorum Yinede Rabb'ime hamd olsun bugünüme daim eylesin.
Sende hayırlı haberlerle gelesin canım. İnşallah dikiş tarih belli olacaktır.
Bu arada eşin yardımcı oluyordu senin niçin Diyarbakır'a gidiyorsun canım. Benim gibi idare edemezmidiniz. Çünkü bizi en zorlayan yemek işi idi eşim onu yapamıyordu. Ana eminim zorda kalsak onuda yapardı.
Belki komşularından yemek yapabilecek biri olamazmı ki. Yada eşin yapamazmı.

canim esim yemegi yapiyor onume getiren yok cnm aparmandaki herkes memur kimse gelmez bi iki defa gelirler...
belkide gelirler hic soylemedim valla bu benim dusuncem..
insallah hayirlisiyla dikisim atilsin gerisi allah kerim son carem d.bakira gitmek olur cnm zaten esim ben seni gondermem diyor bende sasirdim esimde ogle yemegini disardan soyliyim sabah ve aksam yemeginide beraber yeriz diyor hayirlisi cnm ..
dikisimi olursam herseyi ona gore ayarliyicam cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…