Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Metal ne guzel haberlerle gelmissin ignenide olmussun rahatlamissindir bende olsam rahatliyacam
Gurbetçi eşi. Yemek yapıyorsa daha ne öğlen dışardan söylemene bile gerek yok aksamdan tabaklara koysun streclesin öğlen isitrsin ben oglenleti dolapta yemek varsa wc kalkarken mutfağı uğruyorum dolaptan alıp mikrodalgaya atıyorum ben wcdeyken ısınıyor dönüşte alıyorum benim esım yemek yapsa ben anneme gitmezdim

Canım güzel haberlerine çok sevindim,bak görüceksi 3 değil en az 8 hafta daha bekleyecek yavrun

metal canım genel itibariyle kontrolünün güzel geçmesine sevindim...sen istirahatine devam et beslenmene dikkat et bebişin kilo alsın...gerisinide allaha bırak gidebildiği yere kadar gitsin...1 gün bile fazla ilerlese kar kardır...gerçi haftan kötü değil herşey güzel olacak inşallah...arda beyinde dedği gibi 3 hafta daha dayansa mükemmel olur...bu arada dualarım seninle...ben bu aralar çok yoğunum giremesemde aklımdasınız..

eylulgulu mikrodalgam yok cnm ama dedigin mantikli..
dikisimi olsaydim kendimi onagore ayarlardim kizlar lutfen dua edin dr cumartesi gunu dikis icin gun versin..

Son düzenleme:
öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm....benimde hikayem seninkine benziyor....allahım bol sabır versin...banada hamilelik öncesinde arda bey abdominal serklaj yaptı..sormak istediğin yardımcı olabileceğim birşeyler varsa her zaman yardımcı olurum...bende ankarada oturuyorum şuanda...bu aralar annem kanser hastası olduğu için onunla hastaneye gidip geliyorum yoğunum onun için bu topiğe sık sık giremiyorum ama buradaki arkadaşların hepsi bir birinden mükemmel arkadaşlar bana çok ama çok destek oldular allah hepsinden razı olsun...sanada aynı şekilde yardımcı olmuşlar...canım tekrar söyleyim yardımcı olacağım birşey varsa her zaman buradayım...

Metalcim canım bebeğin iyi olmasına sevindim..iğnenide vurunmuşsun,rahatlamışsındır..Bundan sonra kendine 2 kat daha fazla dikkat et..şöyle bir 5 haftayıda atlatırsak olay tamam:)..Arkadaşım nacizane tavsiyelerim;protein ağırlıklı beslen..KAhvaltıda peynirini,yumurtanı eksik etme.ceviz,fındık..Vede balıkta ye bu ara..Bence artık haftanın 4-5 günü etçil beslen..Ayağa kalkmamaya çalış.Ve poponun altına yastık koy yatarken.Yani baskıyı azalt..Bebiş rahime baskı yapmasın..Az kaldı arkadaşım sabır..Diyorum ki birde 40lı haftaları görürsen bu hepimize moral olacak.
Arda beyden de Allah razı olsun..Adam bunca işinin arasında hepimizi tek tek aradı..Geçmiş olsun dedi..Daha ne isteyelim..Doktorlardan beklediğimiz bir tebessüm başka bişey değil.Ama malesef %90 nı bunu bile yapmıyor.

benimde hiç kaybım yok.. burada kayıplardan sonra bebeklerini kucaklarına alan arkadaşda çok oldu.. Evet dikişe rağmen kaybeden de var ancak benim ilk hamileliğimde dikişim olmamasına ve rahim ağzı boyunun 0 a dayanmasına rağmen 36.haftayı gören de var. İyi örnekleri gör canım.

ohh güzel haberlerle gelmişsin.. celestone da vurulman iyi olmuş.. biraz daha sabret.. Arda bey belli bir haftadan sonra kasılma olmaması için nidilat vermiyor mu?

Gurbetçi evine yakın ev yemekleri yapan uygun bir yer ile falan anlaşsan. Bizim evin yan tarafında 8 liraya 4 çeşit yemek yapan yer var geçen gördüm..

eylulgulu mikrodalgam yok cnm ama dedigin mantikli..
dikisimi olsaydim kendimi onagore ayarlardim kizlar lutfen dua edin dr cumartesi gunu dikis icin gun versin..

gurbetçi canım bende ankarada oturuyorum...okuduklarıma göre sende yenikentte oturuyormuşsun...bende şuanda keçiörende oturuyorum....canım bak bütün sammiyetimle söylüyorum yardıma ihtiyacın olduğu her an yanına gelirim...sadece söylemen yeterli elimden ne geliyorsa yaparım...serklajın başarıyla olur inşallah tel yazarsan özele ben ararım seni çok öpt...

melekcim cnm yok oyle ev yemegi yapan yer keske olsa kesinlikle cok rahatlardim...
ama mikro dalga mantikli geldi olmazsa alirim...
sutanesi cnm cok saol inan ihtiyacim oldugunda soylerim cnm ankarada benim sorunumda olan arkadaslarla gorusmek isterim annene tekrar acil sifalar diliyorum..ozeline bak cnm..

Allah razı olsun canım. Rabbim sonuna kadar gidebilmemici nasip eylesin.

Canım güzel haberlerine çok sevindim,bak görüceksi 3 değil en az 8 hafta daha bekleyecek yavrun

Aminnnnnn
Hepberaber böyle sonuna kadar girmeyi yüce mevlam nasip eylese.

Canım ya çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Bende uzun süre gitmeyen her arkadaşı merak ediyorum. Ne zaman biri aklıma gelse nerelerde acaba desem ertesi gün giyiyorlar.

Canım annen nasıl tedavisi nasıl gidiyor. Rabbim yardımcınız olsun şifa verişin.

Tavsiyelerin için sağolsın canım. Evet daha çok dikkat edeceğim yediklerine. Yazdıklarını zaten yemeğe çalışıyorum. Benim gebrlik şekerin olduğundan 11 haftasan beri zaten diyetler besleniyorum. Aslında çok sağlıklı beslendim bu zamana kadar. Ben çok kilolu halimle genc kaldım. Diyet sayesinde az kilo aldım. Bebeğin kilosumuzda Arda bey çok beğendi. Rabbim daim eylesin. Popo altına yastığı deneyeceğim canım. Hastanede yatarken benim ayaklarını popondan kaldırırlardı.

Tekrar Allah razı oldun canım senden.

hadi hayırlısı olsun cnm

veeeee yatma demiş arda bey gördünüz mü

kimsenin gözünü korkutmam istemem ama bu işler çokkk yıpratı her açıdan

şu güne kadar hesap edersem harcadığımız paralar üç basamaklı sayıları geçmiştir

banada feda olsun bebeğimede olsun hiç o tarafları düşünmüyorum bile

ne yapalım RABBİM böyle uygun buldu o yüzden bunları yaşadık

çok şükür riskli durumdasın ama en önemli şey moralın yüksek

inan hemen pc açtım sabahta senin günatdının yoktu topikte bir boşluk vardı

tabbbi alınan olmasın herkezin yeri ayrı :)

ohh güzel haberlerle gelmişsin.. celestone da vurulman iyi olmuş.. biraz daha sabret.. Arda bey belli bir haftadan sonra kasılma olmaması .nidilat vermiyormu.

Evet Canım iğnemi oldum. Hem istiyordum hemde Arda bey yaptırmıyor risk görmese diye üzülüyordum. Şimdi yaptırdı demek ki riskim daha da arttı. Allahıma sığındım.

Canım onuda konuştum. Endol 30. Haftadan sonra kullanamayacağım nidilat filan kullansam. Zaten endol üde çok kullanmamamda gerektiğinde kullanabiliyor olmak beni rahatlatıyordu dedim.onlar eskiden Di bir sancı olmadan alınanların fayda etmediği kanıtlandı. Eğer sancılar artarsa hastane ortamında yarım saar içinde yapılacdk yüksek dozlar olarsk kullanılıyor Zararı yoksa kullansam. Bana ozaman bizim burda hazır suyumuzdan verelim sana iyi gelir rahatlatır diye espiri yaptı. Ben yok hocam gerçektende kullansam deyince olmadı 32. Haftadan sonra günde dört adet kullanırız dedi.
Nasip yaşayıp göreceğim rabbimîn izniyle. Hayırlısı olsun bizim için.

ahh ahh sizleri aglatmak istermiyim ben hiç..helede hamile arkadaslarımı..
vallahi bi an üzüldüm öle düşüncesizce yazdıklarım için..
insallah dileklerin gercekleşir arkadasım..

seninde kontrolun iyi geçmiş ignenide vurulmussun hayırlısı..
dualarım seninle

Chnb
Canım Pazartesi günü gidiyormuşsun.
Sonunda sağlıkla yavrunu kucağına alıp yuvana dönmeyi yüce mevlam nasip ediyor.
Kocaman bir aile oldunuz. Rabbim Birdaha böyle ayrılıklar yaşatmasın.

Canim acin daha cok taze
benyaklasik 1.5 yil once kaybettim bebeklerimi
Yillarca hayalini kurdugum canlarimi
Unutmadim unutamadim kabul ettim caresizce

Ama hepdiyorum onumuzde iki yol var ya her riski goze alip devam edicez yada bu sayfayi kapaticaz.
insallah bumdan sonrasi icin rabbim guzel gunler gostersin hepimiz icin

Dr gorusmen olumlu gecmis sukur
Celestone igne yapilip gerekli onlemde alinmis bebegimizinde gelisimi iyi
Insallah daha ileriki haftalarida gorursun ama 3 hafta sonra 32 olucaksin
Bebegin saglikla hayata tutunacaktir
Rabbim bizoerede bu gunleri gostersin.

Pazartesi evine donuyormussun ne guzel
nasilda heyecanlisindir simdi esine ogluna evine kavusuyorsun
Rabbim bir daha ayirmasin sizi

sahbamus arkadasımıza verdigi cevapta Arda bey yatmakla alakası yok kaybınızın demiş..yani dikişten sonra yatmaya gerek yokmu

bende buna sastım kaldım o zaman kendi hastalarına neden yatıyor örnegin metal ve chnb arkadaslarımız.
acaba arkadasımız kendini suclamasın olan olmus diye teselli etmek açısından mı öle deyiverdi

siz neler düşünüyorsunuz bu konuda kızlar?r.a.y de yatmak nekadar faydalı?

vallahi bende simdi bunu yazıp sorasım geldi,kendisine mail atmadım hiç ama meraklanmadım da degil..

Son düzenleme:

Aşk olsun canım ne demek düşüncesizlik. Burda hepimiz acılaımızı kaygılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşacağız.
Esas ben kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…