Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaslar ben bugun saglik ocagina gittim.tetanoz asisi icin.
dr ilk basta sadece hamilelere yapiyoruz elimizde sinirli dedi ben eczaneden alayim siz yapin dedim.sonra beni hemsireye yonlendirdi durumumu ve erken dogum riskim oldugu icin yaptirmak iatiyorum deyince tamam yapalim gebelikte yapmayiz deyip not aldi.
diger doz bir dahaki aya
en azindan bir sikinti daha kalkti aradan.

Birde u.u den randevu alayim kanadada egitim gormus doc.dr varmis tup bebek bolumunun basinda belki yapilmasi gereken baska testlerde vardir
Ne bileyim gozden kacan birsey
Bu uc ayi iyi degerlendirmem lazim

PASAM

Yapma arkadasim
Bak testlerinide yaptirdin hamilede kalabiliyorsun
Biz ne yapalim tup bebekciler
Hamile kalmamiz bile dr larin elinde

Allah razıolsun canım ya.
Rabbim sizlere değil bu günleri daha ileriki haftalara gelmenizde nasip edecek.
Hep dualarımdasın canım.
Benim sizin gibi 6 senedir uğraşan canımın içi kuzenim var. Her duamda onula birlikte sizlerede Rabb'inden tez zamanda sağlıklı gebelik ve yavrunuza kucağınıza almanızı niyaz ediyorum.

Aşk olsun canım ne demek düşüncesizlik. Burda hepimiz acılaımızı kaygılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşacağız.
Esas ben kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim.

teşekkür ederim..
hayır sende yanlış ifade etmedin ben sadece senin yazdıkların için degil tüm arkadasların ya kayıplarını hatırlattım ya da hamilelerimizi üzdüm diye öyle söyledim..

iyiki varsınız..

Canım Arda bey her hastasına yatak istihbaratı önermiyor. Bana 20. Haftaya kadar kendini yorma ama yatağa bağlanma derdi hep.durmayacak bebek durmaz dünyada yiyip içeceği varsa durur derdi Ben kendim yattım canım ama yemeğimi kendim alıyordum oturarak yiyordum. Ne zaman dikişim 0 oldu. Artık tüm tetbirleri devreye soktu. Ozaman yat dedi.

Bence benim durumunda Rabb'inin izniyle yatmam bu günlere gelmeme sebep oldu. Ama kesin birşey denemez. Herşey yüce mevlanın takdiri.

Allahım sen bizleri ve yavrularımızı koruu. Daim eyle ya Rabbim.

Son düzenleme:
merhaba kızlar herkes iyidir inş...

eymen bu sıralar çok duraksız bilgisayarı pek açamıyorum açsam bile hemen çıkmam gerekiyor...

söz yatmaktan açılmışta ben hep şunu söylerim hamilelikte yatıp yatılmayacağı hamile kalmadan o riskli haftalara gelmeden belli olmaz...benim serklajımıda arda bey yapmıştı takiplerimede ona devam etmiştim...
yatalak gibi yatağa mahkum olmaya gerek yok demişti...
ama ben korkumdan yatmıştım...19. haftada ani bir kısalmam oluncada bu güne kadar ne yapıyorsan biraz daha kısatla demişti...
halbuki ben zaten yatıyordum sadece yemeğe namaza kalkıyordum....
arda beyinde geçmişte yatağa mahkum olan hastaları olmuş halada oluyor ama dediğim gibi bence hamile kalınmadan bu net olmuyor....ama arda bey erken doğum konusunda çok tecrübeli ve çok sıkı takipleri var....neyin ne zaman gerekli olduğuna takipleri sırasında da karar veriyor...
bu arada maşaallah arda beyin hastaları bu forumda çoğalmış gerçekten arda bey dalında çok iyi bir dr çokta sevecen...bende kendisine gitmekten çok çok menun kaldım...

cnm dönmüşsün çok şükür,
dediğin gibi arda bey risk görmese vurmazdı, ama acil bir durum olsaydı da seni salıvermezdi taa izmitlere
sen merak etme, oğlunda nasıl dayandın bunda da dayanacaksın ve inşallah risksiz bir zamanda alacaksın kucağına yavrunu
chnb ye de 34 görmez demişti, ama 37 yi buldu maşallah
sen içini ferah tut

cnm bende sakaryadan gidiyorum
ama benim eşimin ailesi orda, bir sürü akrabam arkadaşlarım var
olmadı günü birlik gidip gelebilirim metal gibi
ama senin için zor, öğretmen evinde falan kalabilirsiniz bilemedim şimdi
ama ankarada da iyi doktorlar vardır muhakkak, en azından arda bey ile 1 kez görüşsen, o seni yönlendirebilir bile

iyiki açmışım da sizleri tanımışım

aman arkadaşım dikkat et, adet olursun, hataya da dönüyorsun
malum 9 ayın acısı çıkmasın, arkadan 3. gelmesin

Evet canım Rabbim izniyle bu günlerimde geçecek. İyiki varsınız. Yüce Mevlam hepimizin dualarını makbul dualardan eylesin. İnşallah bende o haftalara gelmek nasip olacak.

İyiki açmışsın canım ya. Ne kadar çok dua alıyorsun bi bilsen......

Bu topicin insanlara umut olduğunu, onlara yardımcı olduğunu gördükçe cok seviniyorum
Bebeğimi kaybettim topigine giriyorum bazen, ya da anneler klübüne orda bizim topicin yardımcı olacağına İnandığım kisilere hemen bu topicin adresini veriyorum
Sahbamus U da görünce üzülmüştüm dedim gel bizim aramıza, iyi ki de geldi

Son düzenleme:

valla bu konu benimde kafamı bu aralar kurcalayan bir soru.. Bu sıralar burada serklajlı olup tek çalışan benim.. Hem de sabahları kalkıp evde bir sürü iş yapıyorum..sonra 3 vesait Anadolu yakasından Avrupa yakasına işe gidiyorum..yeri geliyor ayakta kalıyorum, metrobüste çıktığım merdivenleri görseniz.. akşam işten gel kayınvalideye git çocuğu al.akşam markete uğra eşim de yardımcı oluyor fakat normal hayatıma devam ediyorum şu an.. ağrılarım yok mu var arada.. Rahim ağzı boyumda 2 cm idi en son.. Ki ilk hamileliğimde 0 a inmişti...

doktoruma güveniyorum ve seviyorum fakat sırf acaba başka bir doktor ne diyecek acaba diye başka bir doktora görünsem mi?

İlk hamileliğimde kendi doktorum yatman gerekiyor dediğinde inanmamış Etiler de Seval Taşdemir isimli başka birdoktora gittim. O yatsan da olur yatmasanda idare edersin falan gibi ortada konuşunca hadi dedim 3.bir doktora gideyim. 3.gittiğim doktor Nişantaşı nda Fevzi Şen di. Fevzi bey de ilk doktorumun dediklerine katılarak hatta hastanede yatman gerekiyor senin dedi. Bende doktoruma inanmak durumunda kaldım..

siz benim olmadığım birdönemde bu topic de baya aktifdiniz sanırım.. Kaçıncı haftada doğum yaptınız? Hep yattınızm mı?

Kızlar Goztepe medicalparkta bildigmiz iyi bir riskli gebelik doktoru varmı?

Benim doktorum var Gökmen İyigün...:) neden sordun?

metalciğim canım anneciğim şuan kemoterapi görüyor...inşallah bunuda yenecek o çok güçlü....ama bu durum beni çok üzüyor...bu arada hideniskonunda dediği gibi arda bey sende çok riskde görseydi seni izmite göndermezdi....sen içini ferah tut emi...

Kızlar inanmıyorum ya, duyaydın gibi benimde taharetlenirken elime meme gibi bir çıkıntı geldi, cok büyük değil ama içeri itince giriyor, ne ağrım var ne kanama
Hemoroid mıdır o?
Duyaydın sen ne yaptın? İlaç falan kullandın mı ?

canım sen ne yaptın lütfen bırakma kendini....o acı insanın içinden hiç gitmiyor ama inanki bizde güzel şeyler yaşayınca biraz olsun hafifleyecek herşey .....bu arada ders felan çalışmaya başlasan biraz kafan daha rahatlar...

Şimdi başka doktor demişken Arda beyin adresine bakayım dedim. Bana çok yakınmış bakın.. Bakalım o ne diyecek önümüzde ki haftaya bir randevu mu alsam..

canım geçmiş olsun annen umarım bir an önce saglıgına kavusur..
bende seni aramayı düşünüordum suan nasılsın gibi hal hatır sormak için topictede göremeyince meraklanmıstım ama gecenlerde gelip annenle ilgilendigini söleyince rahatsız etmek istemedim..

canım sanırım hemoroid o..hamilelikte sık görülebiliyormuş...kremi var seni çok rahatsız ediyorsa kulanabilirsin....canım bu arada sen nasılsın....iyikide bu topiği açmışsın burada gerçekten birbirinden muhteşem değerli ve en önemlisi kendini birbirinin yerine koyabilen insanlar var...

anlatırsınız sigortayı ama ben hiçbirşey anlamıyorum...bi sigortacıyla uzun uzun görüşmem lazım...gerçi burdan özlem hanımla telde görüştüm bana dediki eğer dedi zekai tahir yada ünv hastanelerinde felan olcaksan sana bu sigortanın getirisi olmaz...bu sigorta ancak özel hastaneler memorial hastanesi gibi özel hastaneler için avantajlı oluyor dedi...atıyorum muayene parası 750 tl ise bunun yarısını felan karşılıyomuş diğer yarısını siz karşılıyomuşsunuz felan...yıllık 2000 3000 tl imiş..taksitlendiriliyomuş..yatışlı varmış bide ayakta varmış sigorta...ama benim için ne uygundur değildir hala anlamış değilim....

evraklarımı gönderecem doktorada bi gazi hastanesine arşivlere bakmak lazım rahim filmim varmı orda yedekte...doktora yollayacam ya elimdede yedekte olsun..bidaha o acıya katlanamam valla....sonra doktora söyleyecem bakalım ....gebe kalmadan yapıversin ameliyatımı....bakalım...

sevindim ankaralıları burda gördüğüme....teşekkürederim...valla işte dediğim gibi arda bey aradı bugün tetkiklerimi rahim filmimi istiyor..en kısa zamanda postalayacağım....annemler batıkentte oturuyor...ben hamile kalırsam annemin yanına gelcem....işte kafamdaki tereddütler şu ben istanbulu bilmem..yol bilmem iz bilmem..orda nerde kalcam nasıl olcak...ssk lıyım ben para ne kadar tutar...ona göre 5-6 ay maaşımı atacam bi kenara para biriktirmeye başlıyorum....bu iş masraflımıdir?sen ankarada hangi doktora gidiyon kontrollerini..aslında ben nuri danışmana gideyim dedim..sekai tahir araştırma hastanesine ama....özgür derende çook paracı geldi telefonda pek ilgilenmedi...arda bey çok iyiydi telefonda sağolsun yardımcı oldu...kafam karışık açıkçası...ya ben şimdiden niye evham yapıyosam....daha çooook var benim gebe kalmama.... (( allah sanada yardımcı olsun arkadaşım..sen şuan kaç aylık hamişsin...problemin yok demi?

ben 20 haftalık bebeklerimi birini alanyada gömdüm...birinide geçen hafta burda kastamonuda gömdüm...eskiler yaşasaydı keşke......4 tane çocuğum olsaydı...yok neymiş 1 taneyi yapta gör masrafı çok olurmuş..2.ye bulaşmazsın diyolar...ama ben ahh bi olsada 3 olsun 4 olsun....kalabalık bir aile hayalimdi...ama görüyorumki 1 taneyi bile yapamıyorum nerde 2- 3 tane......yılların bu kadar çabuk geçmesini isteyeceğim aklıma gelmezdi hiç.....

bana dikişten sonra hangi doktora sordumsa çalışabilirsin yatmana gerek yokki dedi....ve dikişli halde ayakta geçiren çok kişi gördüm... ama ben kendim şöyle şahit oldum...bundan önceki gebeliğim de 20 haftalık kesesi patladı...tuvalette balon gibi elime geldi eşime göstereyim dedim yatağa sırt üstü yattım ama eşim hiçbişey göremedi..yani yatarken kese geriye yukarı çekildiğini farkettim...doktor acile gel dediğinde yataktan kalktım 1 adım attım aşağıya doğru kese inerken patladı suyu boşaldı....ondan yatmanın faydası bence var...bidahakine iş güç bırakıp yatıcam boyuna...nekadar gerek yok deselerde bence faydası büyük oranda.....

dikişini her hafta ölçüyolarmı...alttanmı ölçüyor..karın büyüdükçe alttan bakmak sakıncalı olmuyormu....

bakalım olmadı laporaskopi serklajımı yaptırırm arda beye sonra hamile kaldığımda ankaraya ailemin yanında iyi bi doktora takiplerimi yaptırıveririm...ne bilem yaa..ooffffff bu çile bu derman bitse tez zamanda yara bbiimmmm

çok teşekkürederim...valla iyi oldu...sayenizde umut doğdu... AMA ANKARALI ARKADAŞLARLA BİRARAYA GELME İMKANIMIZ OLSA KEŞKE BİRGÜN :)

KAÇ HAFTALIK HAMİŞTİN TÜM BUNLARI YAPARKEN....BENCE YANLIŞ YAPIYOSUN...AĞRISIZ SIZISIZ GECE TUVALETE ÇIKTIM ÇİŞİMLE BERABER KIPKIRMIZI KAN GELDİ...NE AĞRI VARDI NE KASILMA NE KÖTÜ KOKULU AKINTI NE İLTİHAP..BİRANDA GELİYO..ACI BİR SÜRPRİZ OLUYO....BENCE ÇALIŞMAYIDA KESİP EVDE DİNLEN DERİM SANA AMA SEN BİLİRSİN TABE....

ah canım kalplerimiz karsılıklıymıs sen bana yazarken bende sana yazmısım..senin yazını yeni gördüm.
canım ben bir ünv hastanesine gidip
kanpıhtılaşma ve genetik testlerimi yaptırdım..pıhtılaşma cıktı ve de..

şimdide rahimfilmi çekecek ünv hastanesindeki dr.dogumdan sonra rahimde yapısal bi degişiklik varmı die..
bugün kırmızıları gördüm 3 ay sonra şükür.....

yarın özeldeki dr.uma gidecegim adetin 3.günü gel demişti ben ilaçsz adet olamıorum sanırım yine onu düzenleyip ilaç tedavisine baslıyacagız

bu arada korunma sürem de 3ay geçmiş bulunmakta.tek sevindigim sey o..
ha hemen hamile kalabilecekmiyim o da bir muaamma ama bir umudum olur bari..böle yasamak zor

bazn cok bunalıyorum,kpss falan nasıl calısırım bu kafayla bilmiorum..elime bir kitap alıyorum hep aynı seyler gelıor aklıma

Içeri ittim girdi,küçük wc de dışarı çıkıyor büyükte de içeri giriyor işin komik tarafı
Ben de ayıptır söylemesi küçük wc mi yaparken parmağımla oraya bastırıyorum dışarı çıkmasın diye şimdilik içeride,acımıyordiye pek önemsemşyorum

Yaaa asıl benim çok ağrım var,kaburgam çok fena sağ tarafım yatamıyorum,normal mi bu,bilen var mı

hemoroid ile ilk defa bu yaz hamile kalmadan tanıştım bende.. ancak bende öyle birşey yok. kabız olduğumda kanama oluyor ve canım acıyor.. ilkinde hiç böyle şeyler yaşamamıştım ancak bunda daha hamile kalmadan tanıştım. şimdi kabız olmamaya çalışıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…