- Konu Sahibi hidennisko
-
- #35.601
Dr gorusmen olumlu gecmis sukur
Celestone igne yapilip gerekli onlemde alinmis bebegimizinde gelisimi iyi
Insallah daha ileriki haftalarida gorursun ama 3 hafta sonra 32 olucaksin
Bebegin saglikla hayata tutunacaktir
Rabbim bizoerede bu gunleri gostersin.
Aşk olsun canım ne demek düşüncesizlik. Burda hepimiz acılaımızı kaygılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşacağız.
Esas ben kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim.
sahbamus arkadasımıza verdigi cevapta Arda bey yatmakla alakası yok kaybınızın demiş..yani dikişten sonra yatmaya gerek yokmu
bende buna sastım kaldım o zaman kendi hastalarına neden yatıyor örnegin metal ve chnb arkadaslarımız.
acaba arkadasımız kendini suclamasın olan olmus diye teselli etmek açısından mı öle deyiverdi
siz neler düşünüyorsunuz bu konuda kızlar?r.a.y de yatmak nekadar faydalı?
vallahi bende simdi bunu yazıp sorasım geldi,kendisine mail atmadım hiç ama meraklanmadım da degil..
Merhaba canlar.
Öncelikle beni merak edip hayırlı dualarını esirgemeyen tüm arkadaşlardan Rabbim binlerce kez razı olsun.
Bugünkü kontrolumuz de Arda bu önce bebeğe bakı ensen kontrolde kalpdeki ritim sorunu bu sefer hamd olsun yoktu.
Oğlumun kilosu ve boyu haftasıyla uyumlu çok şükür.
Sonra Vajinal bakıldı. Rahim boyum 1 cm hamd olsun. Elle muayene etti.
Vedeeeeeeeeee Dikişin orda baya bı boşluk var Buda baskı demekmiş. Önündeki üç haftayıda bi geçirebilsek dedi. Hemen celestone ampul iki doz karıştırıp vuruldum. Y arında iki doz karıştırıp vurulacağım Allah'ın izniyle. Vajinal akıntım var dı az renk ve kokusuz ama yünlerde vagihex fitil verdi.
Sonra bir saatlik Nst bağlandım. Bir kez karşılamam oldu.
Arda beyle uzunca konuştuk. Ben bu ay doğum parası kadar siğortamı yenilmek için ücret ödediğimi erken doğum olursa neyapacagımızı sordum. Ben takibi yaptığım için sonunda görmek arzum olur ama yinele dedi. Ben yok hocam bizde sizi istiyoruz aynı serklajda olduğu gibi başka yerleri aratmayın bana dedim vsanız endişem Sezeryan değil bebek yoğun bakımda çok kalırsa onu kaldıramam dedi. Bir şekilde yardımcı oluruz dedi.
Arkadaşlar SGK ınn yeni doğan yoğunbakımda tüm hastanelerde geçerliliğin bir şekilde ima etti.
Hocam dedim memorıel çok yüksek fiyatı veriyor serklaj için 8000 dediler dedim. Yok öyle şey dedi bir yanlışlık var bunda dedi. Orada arzu hanımı arasınlar dedi yada Benim hastam olacaklarsa önce buradan biz yönlendirelim dedi. Arda beye gitmeyi düşünen arkadaşlar ben daha önce de demiştim. Öncelikle femical de Arda beyin hastası olun. Oradan sizi hastaneye ve nekadar ücret gerektiğini yardımcı oluyorlar. Ben 17 Eylül'de serklajımı ataşehir momerıal da 2500 tl verdim. Atı Arda bey in ücreti.
Sonra çantasından üç sayfalık bir mail çıkardı neler yaşayanlar var bunu dün akşam evde okudum dedi. Bende Kastamonu dan mı dedim şaşırdı. Evet dedi. Gece mesaj yazdım dönmedi olmadı ben buğün arayacağım dedi. Ben yoldaykende aramış gördüğüm kadarıyla.
Evet canlar benim kontrolü böyle geçti hamd olsun bu günüme. Riskim çok yüksek biliyorum çünkü Arda bey celestone U öyle her hastasına yaptıran Dr değil. Ama içim rahat Allahıma sığındım. Rabbim ne eylerse. Güzel eyler. Ben yatmaya ve beslenmeme dikkat edeceğim. Dua ve tam tevekkül etmeye devam edeceğim. Allahım sen büyüksün. Hikmetini üzerimizden esirgeme. Canlar dualarınız için hepinizden binlerce kez Rabbim razıolsun. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Mevlam hikmetini üzerimizden esirgemesin. Allah'a emanet olun.
merhaba kontrolunün iyi geçmesine sevindim...bahsettiği kastamonudan hasta benim....evet bugün aradı beni görüştük..rahim filmimle yaptırdığım tüm tetkiklerimi kendisine postalayacağım... Anladığım kadarıyla çok memnunsunuz...şayet benim kafamda soru işaretleri var..ben istanbulda yol bilmem iz bilmem...nerde kalırım...nasıl olcak ordaki tedavilerim....ailem ankarada..ankarada olsam 9 ay annem evde bana bakar arabamızla babamda beni foktora götürür getirir...yoksa arda beyi gözüm tuttu anlattığınız kadarıyla :)) nasıl oluyorsa şehirdışından gelen hastaları....nerde nasıl konaklıyorlar kaç ay kontrolü altında kalması gerekirse...ne yapıyolar ??? ???
Canım hepimizden razı olsun
Ben de ilk üye olduğumda benim gibi ne çok insan varmış demiştim,hatta tubaoz diye bi arkadaşımız vardı arada geliyor topiğe,o hamileydi onun doktoruna ve önertien diğer dr leri gezmiştim chnb nin söylediği testleri yaptırmıştım,burayı bulmasaydım o kadar bilinçlenemezdim,hidenniskocum iyiki açmışsın bu topiği :))))))
duyaydın büyük oğlumda 40 çıkınca olmuştum her ay düzenli oldum beni süt korumadı:)
erken doğan oğlumda 53 gün kesilmedi kist olmuş meğer.
şimdi se aynı adet hissi. 40 da adet olunur mu bilemedim...
cnm dönmüşsün çok şükür,
dediğin gibi arda bey risk görmese vurmazdı, ama acil bir durum olsaydı da seni salıvermezdi taa izmitlere
sen merak etme, oğlunda nasıl dayandın bunda da dayanacaksın ve inşallah risksiz bir zamanda alacaksın kucağına yavrunu
chnb ye de 34 görmez demişti, ama 37 yi buldu maşallah
sen içini ferah tut
cnm bende sakaryadan gidiyorum
ama benim eşimin ailesi orda, bir sürü akrabam arkadaşlarım var
olmadı günü birlik gidip gelebilirim metal gibi
ama senin için zor, öğretmen evinde falan kalabilirsiniz bilemedim şimdi
ama ankarada da iyi doktorlar vardır muhakkak, en azından arda bey ile 1 kez görüşsen, o seni yönlendirebilir bile
iyiki açmışım da sizleri tanımışım
aman arkadaşım dikkat et, adet olursun, hataya da dönüyorsun
malum 9 ayın acısı çıkmasın, arkadan 3. gelmesin
sahbamus arkadasımıza verdigi cevapta Arda bey yatmakla alakası yok kaybınızın demiş..yani dikişten sonra yatmaya gerek yokmu
bende buna sastım kaldım o zaman kendi hastalarına neden yatıyor örnegin metal ve chnb arkadaslarımız.
acaba arkadasımız kendini suclamasın olan olmus diye teselli etmek açısından mı öle deyiverdi
vallahi bende simdi bunu yazıp sorasım geldi,kendisine mail atmadım hiç ama meraklanmadım da degil..
merhaba kızlar herkes iyidir inş...
eymen bu sıralar çok duraksız bilgisayarı pek açamıyorum açsam bile hemen çıkmam gerekiyor...
söz yatmaktan açılmışta ben hep şunu söylerim hamilelikte yatıp yatılmayacağı hamile kalmadan o riskli haftalara gelmeden belli olmaz...benim serklajımıda arda bey yapmıştı takiplerimede ona devam etmiştim...
yatalak gibi yatağa mahkum olmaya gerek yok demişti...
ama ben korkumdan yatmıştım...19. haftada ani bir kısalmam oluncada bu güne kadar ne yapıyorsan biraz daha kısatla demişti...
halbuki ben zaten yatıyordum sadece yemeğe namaza kalkıyordum....
arda beyinde geçmişte yatağa mahkum olan hastaları olmuş halada oluyor ama dediğim gibi bence hamile kalınmadan bu net olmuyor....ama arda bey erken doğum konusunda çok tecrübeli ve çok sıkı takipleri var....neyin ne zaman gerekli olduğuna takipleri sırasında da karar veriyor...
bu arada maşaallah arda beyin hastaları bu forumda çoğalmış gerçekten arda bey dalında çok iyi bir dr çokta sevecen...bende kendisine gitmekten çok çok menun kaldım...
Kızlar Goztepe medicalparkta bildigmiz iyi bir riskli gebelik doktoru varmı?
metalciğim canım anneciğim şuan kemoterapi görüyor...inşallah bunuda yenecek o çok güçlü....ama bu durum beni çok üzüyor...bu arada hideniskonunda dediği gibi arda bey sende çok riskde görseydi seni izmite göndermezdi....sen içini ferah tut emi...
Kızlar inanmıyorum ya, duyaydın gibi benimde taharetlenirken elime meme gibi bir çıkıntı geldi, cok büyük değil ama içeri itince giriyor, ne ağrım var ne kanama
Hemoroid mıdır o?
Duyaydın sen ne yaptın? İlaç falan kullandın mı ?
Canım.
Daha acın çok taze zaten Arda bey de 6-7 bekle demiş. Sen tüm testlerini yaptır canım. Birde En kısa gebe kalınmama süresi olan sigortayı yaptır canım. Sadece yatarak bile yapsan çok faydasını göreceksin. Bizim tam 7 senedir tek tasarrufumuz siğrtayı ödemek. Kenara başka para koyamadık. Çünkü onu ödenek zaten bizim bütçemizi aşıyordu.
Ama ben ilk gebeliğimde 2006 yılında 1,5 senelik özel sigortam vardı daha ve ben o zaman. Tam 60.000 tl yi sigortam ödmedi. Ben kadıköy acıbadem hastanesin de tam 62 gün hastanede yattım bu ücret için de o yatış bir seklaj bir sezeyanls doğum ve oğlumun 13 günlük yoğun bakım ücreti içindi.
Evet canım yol var bende İzmit de oturuyorum. Günü birlik gidip gelmek bile benide yoruyor.
Bu düşüncelerimi Arda bey le konuş canım. Belki senide sutanesi arkadaşa yaptığı gibi gebelik öncesi yapar dikişini. Gebelik süresincede Ankara'da takipte başka Dr devam etmende belki sorun olmaz yada başka bir arkadaşını yönlendirir. Canım. Gerçektende senin normal seklaj olmayacak ise bunu daha önce yapmış bir Dr seçmen en iyisi olur canım. Çünkü normal seklajı bile her Dr yapamıyor.
Hakkında hayırlısı olsun canım.
öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm....benimde hikayem seninkine benziyor....allahım bol sabır versin...banada hamilelik öncesinde arda bey abdominal serklaj yaptı..sormak istediğin yardımcı olabileceğim birşeyler varsa her zaman yardımcı olurum...bende ankarada oturuyorum şuanda...bu aralar annem kanser hastası olduğu için onunla hastaneye gidip geliyorum yoğunum onun için bu topiğe sık sık giremiyorum ama buradaki arkadaşların hepsi bir birinden mükemmel arkadaşlar bana çok ama çok destek oldular allah hepsinden razı olsun...sanada aynı şekilde yardımcı olmuşlar...canım tekrar söyleyim yardımcı olacağım birşey varsa her zaman buradayım...
Canim acin daha cok taze
benyaklasik 1.5 yil once kaybettim bebeklerimi
Yillarca hayalini kurdugum canlarimi
Unutmadim unutamadim kabul ettim caresizce
Ama hepdiyorum onumuzde iki yol var ya her riski goze alip devam edicez yada bu sayfayi kapaticaz.
insallah bumdan sonrasi icin rabbim guzel gunler gostersin hepimiz icin
Canım Arda bey her hastasına yatak istihbaratı önermiyor. Bana 20. Haftaya kadar kendini yorma ama yatağa bağlanma derdi hep.durmayacak bebek durmaz dünyada yiyip içeceği varsa durur derdi Ben kendim yattım canım ama yemeğimi kendim alıyordum oturarak yiyordum. Ne zaman dikişim 0 oldu. Artık tüm tetbirleri devreye soktu. Ozaman yat dedi.
Bence benim durumunda Rabb'inin izniyle yatmam bu günlere gelmeme sebep oldu. Ama kesin birşey denemez. Herşey yüce mevlanın takdiri.
Allahım sen bizleri ve yavrularımızı koruu. Daim eyle ya Rabbim.
cnm bende sakaryadan gidiyorum
ama benim eşimin ailesi orda, bir sürü akrabam arkadaşlarım var
olmadı günü birlik gidip gelebilirim metal gibi
ama senin için zor, öğretmen evinde falan kalabilirsiniz bilemedim şimdi
ama ankarada da iyi doktorlar vardır muhakkak, en azından arda bey ile 1 kez görüşsen, o seni yönlendirebilir bile
Bu topicin insanlara umut olduğunu, onlara yardımcı olduğunu gördükçe cok seviniyorum
Bebeğimi kaybettim topigine giriyorum bazen, ya da anneler klübüne orda bizim topicin yardımcı olacağına İnandığım kisilere hemen bu topicin adresini veriyorum
Sahbamus U da görünce üzülmüştüm dedim gel bizim aramıza, iyi ki de geldi
valla bu konu benimde kafamı bu aralar kurcalayan bir soru.. Bu sıralar burada serklajlı olup tek çalışan benim.. Hem de sabahları kalkıp evde bir sürü iş yapıyorum..sonra 3 vesait Anadolu yakasından Avrupa yakasına işe gidiyorum..yeri geliyor ayakta kalıyorum, metrobüste çıktığım merdivenleri görseniz.. akşam işten gel kayınvalideye git çocuğu al.akşam markete uğra eşim de yardımcı oluyor fakat normal hayatıma devam ediyorum şu an.. ağrılarım yok mu var arada.. Rahim ağzı boyumda 2 cm idi en son.. Ki ilk hamileliğimde 0 a inmişti...
doktoruma güveniyorum ve seviyorum fakat sırf acaba başka bir doktor ne diyecek acaba diye başka bir doktora görünsem mi?
İlk hamileliğimde kendi doktorum yatman gerekiyor dediğinde inanmamış Etiler de Seval Taşdemir isimli başka birdoktora gittim. O yatsan da olur yatmasanda idare edersin falan gibi ortada konuşunca hadi dedim 3.bir doktora gideyim. 3.gittiğim doktor Nişantaşı nda Fevzi Şen di. Fevzi bey de ilk doktorumun dediklerine katılarak hatta hastanede yatman gerekiyor senin dedi. Bende doktoruma inanmak durumunda kaldım..
canım sen ne yaptın lütfen bırakma kendini....o acı insanın içinden hiç gitmiyor ama inanki bizde güzel şeyler yaşayınca biraz olsun hafifleyecek herşey .....bu arada ders felan çalışmaya başlasan biraz kafan daha rahatlar...
Içeri ittim girdi,küçük wc de dışarı çıkıyor büyükte de içeri giriyor işin komik tarafıKızlar inanmıyorum ya, duyaydın gibi benimde taharetlenirken elime meme gibi bir çıkıntı geldi, cok büyük değil ama içeri itince giriyor, ne ağrım var ne kanama
Hemoroid mıdır o?
Kızlar inanmıyorum ya, duyaydın gibi benimde taharetlenirken elime meme gibi bir çıkıntı geldi, cok büyük değil ama içeri itince giriyor, ne ağrım var ne kanama
Hemoroid mıdır o?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?